Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 18 juli 2022

Breken we deze week records? Dit zijn de warmste dagen ooit in België

HLN
Breken we deze week records? Dit zijn de warmste dagen ooit in België
Vandaag en morgen staan op het punt om de warmste 18 en 19 juli ooit te worden. Lokaal worden er temperaturen tot 40° verwacht. Maar is dit echt uitzonderlijk? Wij zetten de warmste dagen uit de recente geschiedenis voor u op een rijtje.
Lees verder

INTERVIEW. Joke van de Velde over het prille moederschap: "Toen hij opgenomen werd, brak mijn hart"
1,5 jaar geleden verraste Joke van de Velde (42) toen ze bekendmaakte dat ze zwanger was. Maar hoe en met wie heeft Miss België 2000 nooit willen uitklaren. Intussen weet Joke dat het moederschap geen walk in the park is. "Last minute een glas wijn gaan drinken met vriendinnen is er niet meer bij", zegt ze in 'TV Familie'. Een openhartig gesprek over het moederschap, haar lichaam na de bevalling en de toekomst. "Waar ik na de bevalling veel last van had, is een leeg gevoel."
Lees verder

OPROEP. Strakke buikspieren, stevig kontje en gespierde armen. NINA zoekt mannen die willen praten over bodyculture
Dat vrouwen gebukt gaan onder schoonheidsidealen hoeven we niet meer te zeggen. Maar ook mannen kunnen zich onzeker voelen over hun lijf. Omdat de bodypositivity-beweging bij hen nog flink achterloopt, zoeken we heren die erover willen praten.
Lees verder

Australische tiener gestorven in Syrische gevangenis, zegt zijn familie
Een Australische tiener zou zijn overleden in een Syrische gevangenis waar hij al drie jaar vastzat. Dit heeft zijn familie maandag bekendgemaakt.
Lees verder

LIVE TOUR. Renners Quick.Step-Alpha Vinyl amuseren zich op rustdag - Jumbo-Visma absolute grootverdiener na 15 etappes
Rustdag nummer drie in de Tour de France, 15 ritten ver. Al is rust relatief. Het hele peloton wacht in spanning de resultaten van de nieuwe resem Covid-testen af. Vallen er vandaag wel positieve resultaten uit de bus? En hoe spenderen de renners hun vrije dag? Volg het hier allemaal van op de eerste rij.
Lees verder

'Mothmen 1966' is een retrographics-trip door Amerikaanse mythes
Een interactief stripverhaal over Amerikaanse volkslegendes en Native American-mythes, getooid in de graphics van pc's uit de jaren stilletjes: in al zijn bescheidenheid bleek 'Mothmen 1966' onze grootste videogameverrassing van het moment.
Lees verder

Als het zelfs te warm is voor een terrasje: "Onverantwoord om personeel in zo'n hitte te laten werken"
Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. En dus opent restaurant 't Oud Gemeentehuis uit Varsenare dinsdag heel uitzonderlijk pas om 17 uur de deuren. "Het is onverantwoord om ons personeel in zo'n hitte aan het werk te laten. Zowel op het terras als in de keuken zal het simpelweg te warm zijn", klinkt het.
Lees verder

Griekenland tekent protest aan tegen Servië na crash met vliegtuig met munitie
Athene zal via diplomatieke weg protest aantekenen tegen Belgrado, nadat een vliegtuig met militair materiaal vanuit Servië neerstortte in Griekenland. Dat meldt een hoge verantwoordelijke van het Griekse ministerie van Buitenlandse Zaken.
Lees verder

Ruim helft van middelen voor Vlaamse relanceplan moet nog vastgelegd worden
Van de 4,3 miljard euro aan middelen voor het relanceplan Vlaamse Veerkracht is nog maar 2 miljard euro (46,5 procent) aan kredieten vastgelegd. De Vlaamse regering heeft nu nog minder dan zes maanden de tijd om de resterende kredieten vast te leggen. Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon bevestigd in antwoord op een vraag van Groen-fractieleider Björn Rzoska. Volgens Jambon zal het "een uitdaging" worden om dat rond te krijgen.
Lees verder

Esporters van Club Brugge gaan weer helemaal los in tweede week 'Counter-Strike'-competitie
Warm of niet, onze 'Counter-Strike'-competitie gaat gewoon door. De heren van eClub Brugge waren de eerste speelweek al sterk begonnen, met onder andere een zeer stevige overwinning tegen Mirage tegen JoinTheForce. Deze week stonden ze tegenover Sector One, de andere winnaar van de eerste week.
Lees verder

Oudere man rijdt kilometers lang met 130 km/u tegen verkeer in richting Antwerpen: "Een foutje"
Een spookrijder reed zondagavond met 130 kilometer per uur tegen het verkeer in, over de Nederlandse snelweg A58 richting Breda en daarna via de A16 richting Hazeldonk. Hij veroorzaakte een aantal bijna-ongelukken. Volgens de politie gaat het om een oudere man die aangaf een foutje te hebben gemaakt.
Lees verder

Pukkelpop verliest headliner: Limp Bizkit annuleert volledige Europese tournee
Slecht nieuws voor de fans van Limp Bizkit. De rockband, die op zaterdag 20 augustus op Pukkelpop zou spelen, annuleert zijn volledige tournee door Europa en het Verenigd Koninkrijk. Frontman Fred Durst (51) kampt met gezondheidsproblemen en mag voorlopig niet optreden van zijn dokters.
Lees verder

Hoe kan je zo snel mogelijk ijsblokjes maken?
Op hete dagen snakken we naar ijsblokjes in onze rosé of cocktail, maar wat als je vergeten bent om ijsblokjes te maken: hoe krijg je ze toch snel klaar? En welke soort ijsblokken gebruik je bij welk drankje? Wetenschapsexpert Martijn Peters en 'First Dates"-barman Bram Van Geert leggen uit hoe je ze best maakt en bij welke cocktail je welke soort ijsblokken serveert. "Bij een plastic ijsblokjeshouder zal het water trager bevriezen."
Lees verder

Commissariaat-Generaal registreerde in juni bijna 3.000 asielzoekers
In de maand juni heeft het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen 2.945 verzoekers om internationale bescherming geregistreerd. Het gaat vooral om mensen uit Afghanistan, Palestina en Syrië.
Lees verder

Dubbel zo veel dode zeehonden aangespoeld op Belgische kusten in 2021
In 2021 zijn 101 dode zeehonden aangespoeld op de Belgische kusten, een verdubbeling van het aantal in 2020. Visnetten bleken daarbij een grote boosdoener. Dat blijkt uit een nieuw "zeezoogdierenrapport" van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen, SeaLife Blankenberge en de Universiteit van Luik.
Lees verder

Gazprom roept overmacht in voor gaslevering aan Europese klant
Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom heeft "overmacht" ingeroepen voor de gasleveringen aan minstens één Europese klant. Dat blijkt uit een brief die het nieuwsagentschap Reuters heeft ingekeken.
Lees verder

Nederlandse realityster beschrijft grimmige sfeer vlak voor schietpartij in peperdure vip-area van beachclub in Marbella: "Het was een zooitje"
Bij de beachclub Opium in het Spaanse Marbella, waar vannacht een wilde schietpartij plaatsvond, heerste al de hele avond een gespannen en grimmige sfeer. Dat zegt de Nederlandse influencer Kelly van der Minne (26), die de schietpartij op slechts enkele meters afstand zag gebeuren. "Er was amper personeel en er werd nergens gecontroleerd. Het was een ongeregeld zooitje."
Lees verder

Meer aanvragen, maar minder mensen geregulariseerd op humanitaire basis in 2021
Vorig jaar zijn er in ons land 2.265 mensen geregulariseerd voor humanitaire redenen. Dat zijn er 35 procent minder dan in 2020, terwijl het aantal aanvragen voor humanitaire regularisatie de voorbije jaren steeg. Dat blijkt uit het jaarverslag van Myria, het Federaal Migratiecentrum.
Lees verder

Eurostar trekt opnieuw meer zakenreizigers aan
Terwijl menig luchthaven in Europa vluchten annuleert door personeelstekorten, laat Eurostar maandag weten dat het aantal zakenreizen in de eerste zes maanden van 2022 is toegenomen. Daardoor zit Eurostar opnieuw op 70 procent van het niveau van 2019, terwijl de operator nog maar aan 75 procent dienstregeling van voor de pandemie zit.
Lees verder

Een afrekening? Of toch een ander motief? Onderzoek naar moord op 28-jarige motorrijder volop bezig: "Slachtoffer werd door minstens zes kogels geraakt"
Was het een afrekening? Een toevallig slachtoffer? Of toch een andere reden? Het gerecht is momenteel volop op zoek naar het motief voor de schietpartij in Stuivekenskerke bij Diksmuide. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat de schutter verschillende keren schoot op het 28-jarige slachtoffer uit Koekelare. "De twintiger werd vermoedelijk minstens zes keer geraakt", bevestigt het parket. Maar toch blijven nog veel vragen open.
Lees verder