Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 juli 2022

Ben je een laatkomer voor het leven? Experte gelooft van niet: met haar tips kom je op tijd. “Het is zo simpel”

HLN
Ben je een laatkomer voor het leven? Experte gelooft van niet: met haar tips kom je op tijd. "Het is zo simpel"
Arriveer je nooit op tijd op een afspraak? Misschien ben je een van die mensen die sinds de lockdown met 'tijdsblindheid' worstelen. Of misschien ben je gewoon een geboren laatkomer. Net als journaliste Vera Spaans was, al kon zij zichzelf bekeren tot vroegkomer. Er is dus hoop, zegt ze: een laatkomer is vaak om specifieke redenen te laat, en er bestaan praktische trucjes waarmee je die gewoonte kan omgooien. "Te laat komen heeft vrijwel altijd te maken met prioriteiten stellen."
Lees verder

"Als jij in de jaren 70 of 80 naast de Eternit-fabriek woonde, is de puzzel snel gelegd": heb jij recht op een schadevergoeding van het Asbestfonds?
Asbest is en blijft een stille killer: ziektes die door deze stof veroorzaakt worden zijn vaak erg moeilijk te detecteren en te behandelen. Maar hoe kan je dan weten of jouw aandoening samenhangt met asbest? En wat moet je doen om een schadevergoeding aan te vragen? Alexander Van De Sande, woordvoerder van het Asbestfonds, legt uit. "Een slachtoffer van mesothelioom heeft recht op een eenmalige vergoeding van 10.824 euro en een maandelijks bedrag van 1.979,25 euro."
Lees verder

Luc Appermont over exclusivi­teits­con­trac­ten: "Dat Jeroen Meus zoveel verdient, vind ik niet meer dan normaal"
"Als kind was ik onhandelbaar", aldus Luc Appermont (72) in 'Primo'. "Ik moest dus naar een streng internaat." Een katholieke school, zoals zijn geloof dat oplegt. "Ik heb heel het parcours doorlopen: misdienaar, voorlezer, koorknaap…" Tot hij, tegen alle verwachtingen in, in de showbizz belandde. Maar ook daar liep niet alles van een leien dakje. Een openhartig gesprek over zijn jeugd, zijn geloof en zijn relatie. "Ik had een stalker. En opeens stond die vrouw in mijn tuin."
Lees verder

Polonaise loopt lichtjes uit de hand: enthousiaste fan knijpt in de billen van Frans Bauer
'Heb je even voor mij?' is altijd aanleiding voor een polonaise, maar sommige fans vergeten dan even waar ze hun handen mogen leggen. Tijdens een voorstelling in Brugge kroop een overenthousiaste fan van Frans Bauer op het podium, om zich vervolgens aan de zanger vast te klampen, en in zijn billen te knijpen. Frans bleef de hele tijd professioneel en zong gewoon door.
Lees verder

Puistjes, droge huid of dikke wallen: vliegen doet je huid geen deugd. "Smeer slim, niet met een zware crème"
Je stapt van het vliegtuig en denkt: yes, vakantie. Maar je huid is net iets minder in de wolken, want de lucht in een vliegtuig zorgt immers voor een gezwollen gevoel en uitdroging. Wie zich opmaakt voor een verre reis, verwent zijn velletje maar best, voor, tijdens en na de vlucht. Beautyredactrice Sophie legt uit hoe je dat doet. "Anders heb je misschien tot zelfs dagen later nog last."
Lees verder

Wegenwerken tijdens de zomer zullen verkeershinder in en rond Brussel veroorzaken
Brussel Mobiliteit grijpt de zomermaanden aan om een hele rist wegwerkzaamheden uit te voeren in en rond de hoofdstad. Het gaat onder meer om asfalteringswerken op de Buitenring R0 en de renovatie van een uitzettingsvoeg op dezelfde R0.
Lees verder

LIVE VOORBEREIDING. Club Brugge met De Ketelaere en co op stage in Wageningen, Antwerp vertrokken naar Oostenrijk
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Gedaan met openbaar naar toilet gaan in Nieuw-Zeeland als niemand kijkt? Wet mogelijk aangepast door overlast
Een Nieuw-Zeelandse wet die mensen toestaat in het openbaar te ontlasten, zolang je denkt dat niemand je kan zien, moet worden aangescherpt. Dat zegt een vereniging van kampeerders nadat zij als oorzaak worden genoemd voor een groot deel van de menselijke uitwerpselen in de natuur.
Lees verder

Na Russische inname: nog ruim 10.000 burgers in Lysytsjansk
Na de Russische inname van de Oost-Oekraïense stad Lysytsjansk zijn nog ruim 10.000 van de meer dan 100.000 inwoners achtergebleven. Dat heeft de militair gouverneur van de regio Loehansk, Serhi Hajdaj, maandag gezegd op de Oekraïense tv.
Lees verder

Google gaat datagevoelige locaties automatisch verwijderen
Google belooft voortaan automatisch locatiedata van gebruikers die gevoelig kunnen zijn te verwijderen, zoals wanneer iemand een abortuskliniek bezoekt. Het bedrijf doet die mededeling nadat de laatste dagen zorgen ontstonden over hoe Amerikaanse staten die abortus verbieden hun inwoners mogelijk kunnen vervolgen op basis van dit soort gegevens.
Lees verder

Man komt om het leven na vechtpartij in Charleroi
Een man, die illegaal in het land verbleef, is in de nacht van zondag op maandag om het leven gekomen na een vechtpartij met een andere man in Charleroi. Dat heeft het parket van Charleroi maandag meegedeeld, waarmee het berichtgeving van meerdere media bevestigt. De vermoedelijke dader is nog steeds op de vlucht.
Lees verder

Welke tonic is het lekkerst in jouw gin-tonic? Sommelier proeft er 12 en is best tevreden: "Al ruikt deze wel naar rubber"
De klassieke Fever-Tree of Schweppes kennen we allemaal, maar het aanbod aan tonic groeit elke dag. Welke kies je dan best voor je frisse gin-tonic of andere cocktail deze zomer? "Koolzuur in tonic zorgt voor een verfrissend effect", verklapt spirits conaisseur Jurgen Lijcops. "Zonder koolzuur heb je een platte tonic, net zoals je zonder bubbels platte cola hebt." Waar moet je verder op letten en welke mixt het lekkerst? Lijcops proeft 12 tonics en velt zijn oordeel.
Lees verder

Sommelier proeft 12 tonics uit de supermarkt en deelt één 9/10 uit: "Dit is een perfecte tonic, helemaal in evenwicht van smaak"
De klassieke Fever-Tree of Schweppes kennen we allemaal, maar het aanbod aan tonic groeit elke dag. Welke kies je dan best voor je frisse gin-tonic of andere cocktail deze zomer? "Koolzuur in tonic zorgt voor een verfrissend effect", verklapt spiritsconnaisseur Jurgen Lijcops. "Zonder koolzuur heb je een platte tonic, net zoals je zonder bubbels platte cola hebt." Waar moet je verder op letten en welke mixt het lekkerst? Lijcops proeft twaalf tonics en velt zijn oordeel.
Lees verder

Nieuwe hoofdverdachte opgepakt voor moord op Peter R. de Vries
De politie heeft vandaag een 27-jarige man opgepakt die wordt verdacht van het aansturen van de vermoedelijke moordenaars van de Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries. Het gaat om een man met de Poolse nationaliteit. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Nederland bevestigt de berichtgeving van de kranten Het Parool en AD.
Lees verder

Verdachte die moord Peter R. de Vries aanstuurde is opgepakt
De politie heeft maandag een man opgepakt die wordt verdacht van het aansturen van de vermoedelijke moordenaars van de Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries. Het gaat om een 27-jarige man met de Poolse nationaliteit. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Nederland bevestigt de berichtgeving van de kranten Het Parool en AD.
Lees verder

LIVE. West Ham wil 23 miljoen euro neertellen voor Rode Duivel Amadou Onana, Lille wil niet meewerken
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Opkuis na vier dagen Rock Werchter begonnen: "We hebben maar een 'kleine' afvalberg, de schade is beperkt gebleven"
Na vier dagen feest volgt er vandaag de uittocht van alle festivalgangers op Rock Werchter. Dat brengt heel wat drukte met zich mee, maar ook zoals elk jaar heel wat afval dat achterblijft op de camping. Vanaf 12 uur 's middags moet die leeg zijn zodat de festivalcrew aan de opkuis kan beginnen. Al zullen enkele kampeerders dan nog wel een tandje moeten bijsteken.
Lees verder

KOERS KORT. Lotto-Soudal bevestigt de contractverlenging van Thomas De Gendt
Het is nu ook officieel: Thomas De Gendt heeft zijn contract bij Lotto-Soudal met twee jaar verlengd. Daar hadden beide partijen al een tijdje een mondeling akkoord over. De Gendt behoort met zijn acht dienstjaren inmiddels tot een van de meest ervaren renners in de Lotto Soudal-ploeg. In die jaren ontwikkelde hij zichzelf tot een aanvaller en rittenkaper, met onder meer etappewinst in alle drie de grote rondes.
Lees verder

Achttien doden bij betogingen in Oezbekistan
Tijdens de recente betogingen tegen het regeringsbeleid in het autoritair geleide Centraal-Aziatische Oezbekistan zijn 18 doden gevallen, meldt het Oezbeekse parket.
Lees verder

Audit rond kinderopvang bevestigt problemen met inspectie en handhaving: "De uitdagingen zijn niet min"
Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) heeft de resultaten ontvangen van de audit over de kinderopvang. Die audit van Audit Vlaanderen kwam er na het drama in 't Sloeberhuisje (in februari) waarbij een meisje van 6 maanden oud het leven liet en evalueerde het proces van inspectie en handhaving in de kinderopvang.
Lees verder