Doorgaan naar hoofdcontent

België keert dankzij Thiam, Abdi en Tornados met historische medailleoogst huiswaarts

België keert dankzij Thiam, Abdi en Tornados met historische medailleoogst huiswaarts

Het WK atletiek in het Amerikaanse Eugene is afgelopen en nog nooit heeft Team Belgium zo goed gepresteerd op het mondiale event. Met drie medailles - goud voor Nafi Thiam (zevenkamp) en brons voor Bashir Abdi (marathon) en de Belgian Tornados (4x400 meter) - is het de beste oogst ooit voor ons land, dat in Eugene het medailleklassement als zestiende afsluit en nu elf medailles in zijn geschiedenis telt.

Lees verder

Burgemeester Hidalgo bevestigt dat kans reëel is dat Tour in 2024 buiten Parijs aankomt

De burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, heeft zondag bevestigd dat er gesprekken aan de gang zijn om de aankomst van de Tour de France van 2024 mogelijk te verhuizen naar buiten Parijs. Dit zou de eerste keer zijn sinds 1975.

Lees verder

Ook buitenlandse media zien van Aert als de meest complete renner ter wereld: "Niet meer gezien sinds Hinault en Merckx"

Superlatieven schieten te kort in de Vlaamse kranten om de fenomale prestatie die Wout van Aert dag na dag, en dat drie weken aan een stuk, neerzette in de afgelopen Tour de France. "De beste renner ter wereld" is de teneur in sommige vaderlandse media. Schieten we een beetje door in ons chauvinisme en kijken ze in het buitenland met een iets objectievere en nuchtere blik naar het optreden van de winnaar van de groene trui? Toch niet, zo blijkt uit een blik op enkele vooraanstaande kranten. "Wout van Aert, de echte meester van de Tour", schrijft onder meer het Italiaanse La Gazetta dello Sport.

Lees verder

Tornados pakken opnieuw brons op WK: " Al die berichtjes, er was blijkbaar veel volk wakker om 4 uur 's nachts"

Op het vorige WK, in Doha 2019, pakten de Tornados hun eerste brons op een WK outdoor. In Eugene deden ze dat straffe kunstje nog eens over. De Tornados, veertien jaar lang aan de top, vijftien medailles op internationale kampioenschappen, en nog lang niet uitgeteld. "Ons geheim: ook na succes blijven we niet op onze lauweren rusten."

Lees verder

Merlier deelt foto uit de oude doos om Van Aert te feliciteren: "Gelukkig voor jou was ik niet in de Tour"

Wout van Aert werd afgelopen weekend bedolven onder de felicitaties voor zijn derde ritzege en groene trui in de Tour de France. Ook Tim Merlier, afwezig in Frankrijk omdat Alpecin-Deceuninck de kaart Philipsen trok, had een boodschap voor zijn vroegere ploegmakker.

Lees verder

Wesley De Kerpel (33) heeft in alle stilte afscheid genomen van topsport: "Atletiek is het mooiste dat me is overkomen"

In alle stilte heeft Wesley De Kerpel afscheid genomen van het topatletiek. Hij kan de zware trainingen niet meer opbrengen in combinatie met werk en zijn persoonlijke leven. Het voorbije decennium behoorde De Kerpel tot de nationale top op de middellange afstand. Met dank aan zijn gevreesde eindschot scoorde hij zes nationale titels.

Lees verder

Bondscoach Chris Jacobs voor WK BMX: "Elke Vanhoof en Wannes Magdelijns zijn klaar om weer te knallen"

In het Franse Nantes vindt deze week het WK BMX plaats. Bondscoach Chris Jacobs selecteerde twaalf Belgen. Onder hen: Wannes Magdelijns en Elke Vanhoof.

Lees verder

Westerlo speelt vandaag oefenwedstrijd tegen RC Genk

Maandag speelt Westerlo om 12 uur een oefenwedstrijd tegen RC Genk. Pietro Perdichizzi blesseerde zich op het eind van de wedstrijd tegen Cercle Brugge in een duel en moest hinkend naar de kant. Het trio Akbunar, Madsen en Yow was niet speelgerechtigd tegen Cercle Brugge. Zes spelers vielen naast de selectie: Degeles, Gouré, Guçtekin, Keita, N'Diaye en Seydoux.

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "KV Mechelen moet niet panikeren en het publiek moet de ploeg tijd gunnen"

GVA-voetbalanalist Patrick Goots was aandachtig toeschouwer tijdens de seizoensopener voor zowel KV Mechelen als Antwerp FC. En hij zag dat het niet zo goed was, voor KV dan. "Anders dan vorig seizoen zag ik een KV Mechelen dat na een achterstand offensief geen vuist meer kon maken. Het huiswerk van coach Danny Buijs is verre van klaar. Er is nog veel werk aan de winkel."

Lees verder

Emotionele Jessy Druyts boekt eerste zege sinds haar rentree: "Deze zege draag ik op aan mijn dochtertje Anna"

Emotioneel moment gisteren voor Jessy Druyts. De 28-jarige renster uit Ranst pakte de zege in de Berchem Classic, nadat ze dit seizoen na een break weer was beginnen te koersen. Druyts was twee jaar langs de kant gebleven om na zoon Louis dochtertje Anna op de wereld te zetten. Die eerste overwinning voelde dan ook best intens.

Lees verder

Team Antwerp wint Nederlandse 3X3 Pro League

Team Antwerp heeft de Nederlandse 3X3 Pro League op zijn naam geschreven. De Sinjoren wonnen in Utrecht en eindigden tweede in Den Haag. Dat bleek voldoende voor de winst en leverde naast 10.000 euro ook een ticket op voor de World Tour Masters in Utrecht op 24 en 25 september.

Lees verder

Pech blijft duren: Alaphilippe moet Ronde van Wallonië staken na covid-besmetting

Julian Alaphilippe zal maandag niet meer aan de start komen van de derde rit in de Ronde van Wallonië. De Franse wereldkampioen van heeft positief getest op covid. Dat meldt zijn team Quick-Step Alpha Vinyl Team.

Lees verder

Geen Van Aert en Vingegaard vanavond in Aalst: "Dan mag je nog met een pak geld staan zwaaien, als ze niet willen, dan komen ze niet"

De organisatoren van het 85e na-Tourcriterium in Aalst hebben Jasper Philipsen, zondag ritwinnaar van de slotetappe in de Tour op de majestueuze Champs-Élysées, op de valreep weten te strikken.

Lees verder

Frederik Frison blikt ondanks uitblijven van ploegsucces tevreden terug op de Tour: "Ik kende nauwelijks moeilijke momenten"

Lotto-Soudal trok met spurter Caleb Ewan als absoluut speerpunt naar de Tour. De Australiër kwam mede door pech niet in beeld bij de eerste twee massaspurten en ook nadien had hij geen succes. Ook gisteren in Parijs, met de traditionele eindspurt op Champs-Elysées, bleef de eerste zege uit. Toch wil Frederik Frison niet spreken van een mislukking.

Lees verder

Dessel boekt zuinige zege tegen fel gehandicapte dorpsgenoot Witgoor: "Toch mogen we tevreden zijn"

Eerstenationaler Dessel trok zaterdag aan het langste eind in de burenstrijd tegen derdeklasser Witgoor. De thuisploeg had bijna voortdurend balbezit, maar wist ondanks dat overwicht toch maar één keer te scoren.

Lees verder

10 dingen die je moet onthouden van speeldag 1 in 1A: onbekende verdediger als assistenkoning, boze fans en Mo Salah bij Union

De kop is eraf, de Jupiler Pro League is weer begonnen. Deze tien zaken onthield onze voetbalredactie van de eerste speeldag.

Lees verder

Tadej Pogacar draait rollen om en supportert nu voor vriendin Urska: "Ik denk dat ze een rit kan winnen. No pressure"

Opvallende aanwezige maandag in Meaux voor de start van de tweede etappe van de Tour de France Femmes: Tadej Pogacar. De nummer twee bij de mannen vindt het belangrijk om nu de rollen om te draaien en er te zijn voor zijn vriendin Urska Zigart, wielrenster bij Team BikeExchange en de voorbije drie weken columniste voor onze krant.

Lees verder

Wim Mennes begint trainerscarrière bij Wezel Sport: "Laten we starten met de nodige nuchterheid"

Een beetje later dan de meeste clubs heeft ook Wezel Sport zaterdag zijn eerste training van de nieuwe campagne afgewerkt. Bij de promovendus waren er meteen heel wat nieuwe gezichten te zien.

Lees verder

Kevin Mirallas (ex-Antwerp) verlaat het Portugese Moreirense voor avontuur in Cyprus

Voormalig Rode Duivel Kevin Mirallas verlaat na een half jaar Portugal voor het Cypriotische AEL Limassol. De 34-jarige winger ondertekende er een contract voor één seizoen, zo maakte de club maandag bekend.

Lees verder

LIVE TOUR. Lotte Kopecky start in het groen in tweede vlakke rit: kans op waaiers

Het peloton is van start gegaan in de tweede etappe van de Tour de France Femmes. De vrouwen leggen 136,5 vlakke kilometers af van Meaux naar Provins met onderweg een tussensprint. Volg het hier LIVE!

Lees verder

Zware 6-1-nederlaag voor Westerlo tegen RC Genk

Westerlo ging vandaag in een oefenwedstrijd tegen RC Genk met pijnlijke 6-1-cijfers onderuit.

Lees verder

Na gemiste Tour rekent Greg Van Avermaet ook niet op WK-selectie: "Dat gaat heel moeilijk worden"

In de Tour de Wallonie verwerkt Greg Van Avermaet (37) zijn gemiste Tour de France. Hij hoopt dit najaar opnieuw het niveau te vinden "waar hij vroeger zat", maar verwacht niet dat de bondscoach hem meeneemt naar het WK. "Op dit moment houd ik daar geen rekening mee."

Lees verder

Lucas Walbrecq krijgt contract bij Lierse K. na succesvolle proefperiode

Lucas Walbrecq is de nieuwste speler van Lierse. De 26-jarige flankspeler kon overtuigen tijdens zijn proefperiode en tekende een contract voor één seizoen met optie.

Lees verder

Opschudding in Tour de France Femmes: resem valpartijen, Australische kampioene knalt met volle vaart op en over collega's

Een rustige tweede etappe in de Tour de France Femmes is maandagnamiddag op een paar kilometer tijd opgeschrikt door de ene na de andere valpartij. Onder meer de vriendin van Tadej Pogacar, Urska Zigart, en Marta Cavalli, outsider voor de eindzege, gingen tegen het asfalt. De Australische kampioene Nicole Frain maakte ongetwijfeld de hardste klap.

Lees verder

Serge Pauwels over de dominantie van Jumbo-Visma: "Hen kloppen wordt stilaan een 'mission impossible'"

Als 'performance manager' van Belgian Cycling en als co-commentator van Sporza Radio heeft Serge Pauwels (38) de voorbije Tour de France met meer dan gemiddelde aandacht gevolgd. Ook hij geraakte diep onder de indruk van de prestaties van het Jumbo-Visma van Tourwinnaar Jonas Vingegaard en Wout van Aert. Met de transfers die eraan zitten te komen, is Pauwels formeel: "Hen kloppen wordt stilaan een 'mission impossible'".

Lees verder

De Tour Femmes is een favoriet armer: Marta Cavalli kan niet meer voort na stevige valpartij

De Tour de France Femmes is een topfavoriet armer: De Italiaanse Marta Cavalli kan niet meer voort en moet opgeven na de tweede etappe.

Lees verder

Beresterke Arnaud De Lie klopt Biniam Girmay in derde rit Ronde van Wallonië

Arnaud De Lie heeft de derde etappe in de ronde van Wallonië op zijn naam geschreven, zijn zevende zege van het seizoen al. Onze 20-jarige landgenoot haalde het in Rochefort op een licht hellende aankomst voor Biniam Girmay. De Australiër Robert Stannard blijft leider in het algemeen klassement.

Lees verder

Daar is het Referee Department al: "Gent had strafschop moeten krijgen"

Het Referee Department heeft na de eerste speeldag van de nieuwe voetbalcompetitie al een fout van de wedstrijdleiding moeten toegeven. Gent had vrijdagavond op het veld van Standard (2-2) een strafschop verdiend na handspel van Renaud Emond.

Lees verder

Officieel: Inter verhuurt Zinho Vanheusden aan AZ

Zinho Vanheusden (22) gaat komend seizoen in de Nederlandse Eredivisie aan de slag. AZ huurt de centrale verdediger van Inter Milaan, met optie tot koop. Dat meldt de club uit Alkmaar maandag.

Lees verder

Elise Mertens verliest, Alison Van Uytvanck geeft op in eerste ronde WTA Praag

Het WTA 250-toernooi in de Tsjechische hoofdstad Praag (hard/251.750 euro) heeft niet lang geduurd voor Alison Van Uytvanck (WTA 40) en Elise Mertens (WTA30).

Lees verder

Vriendin Melanie zag haar Jasper triomferen op de Champs-Élysées: "Toen ik hem in de armen viel, was ik meer bezweet dan hij"

Een week geleden zag Melanie Peetermans haar vriend Jasper Philipsen op tv naar zijn eerste Tourritzege snellen. In Parijs was ze wél op de afspraak. "Nadat ik Jasper zag juichen, trok ik een sprint van 500 meter. Toen ik hem in de armen viel, was ik meer bezweet dan hij", klinkt ze daags nadien nog altijd dolgelukkig.

Lees verder

Premier League kondigt zware maatregelen aan bij wangedrag fans

De Premier League heeft nieuwe maatregelen bekendgemaakt om wangedrag van fans tegen te gaan. De Engelse competitie gaat met ingang van komend seizoen al zwaarder straffen.

Lees verder

En dit ging net zijn seizoen worden: Genks toptalent Luca Oyen out tot 2023 met afgescheurde kruisband

Barslechte tijding voor Racing Genk en Luca Oyen. De 19-jarige Maaslander, het paradepaardje van de jeugdacademie, blijkt zondag in Brugge een ernstige blessure te hebben opgelopen.

Lees verder

Had jij hem herkend? Rode Duivel Thomas Meunier incognito op Tomorrowland, ook Kevin De Bruyne was van de partij

Nog geen competitievoetbal voor Kevin De Bruyne of Thomas Meunier en dus konden ze afgelopen weekend een gaatje vrijmaken in hun agenda om naar Tomorrowland te gaan. Beide Rode Duivels waren zondag op de slotdag van het tweede weekend van de partij op het muziekfestival, de ene al beter herkenbaar dan de andere.

Lees verder

Jonge Red Panthers winnen tweede wedstrijd op EK in Gent vlot van Wales: 10-0!

De jonge Red Panthers, de Belgische U21-vrouwenhockeyploeg, hebben maandag gemakkelijk Wales verslagen met 10-0 in hun tweede wedstrijd op het EK voor junioren in Gent. Na hun 1-1 gelijkspel tegen Nederland van zondag hebben de Belgische dames nog maar één punt nodig om zich te plaatsen voor de halve finales. Woensdag nemen ze het in groep A op tegen Spanje.

Lees verder

Jasper Philipsen triomfeert op Natourcriterium Aalst: "Die steentjes hier leken zo fel op die van de Champs-Elysées"

Jasper Philipsen heeft maandagavond, onder ruime publieke belangstelling, het 85e Natourcriterium van Aalst gewonnen. De renner van Alpecin-Deceuninck haalde het na een sprint met drie van Yves Lampaert en de Welshman Geraint Thomas. Florian Vermeersch won de spurt met een achtervolgende groep van vier, voor Amaury Capiot, Edward Planckaert en Brent Van Moer.

Lees verder

Burnley doet (veel te laag) bod op Benson van Antwerp

Burnley houdt al even de situatie van Benson (25) in de gaten. Vincent Kompany ziet de flankaanvaller van Antwerp, die openstaat voor een vertrek, graag komen. De Engelse tweedeklasser bracht nu ook een eerste bod uit, maar dat lag voor de Great Old veel te laag.

Lees verder

Mathieu van der Poel wint wielercriterium Daags na de Tour in Boxmeer

Het wielercriterium Daags na de Tour in Boxmeer is gewonnen door Mathieu van der Poel. De Nederlandse renner van Alpecin-Deceuninck hield na 80 kilometer in de sprint zijn landgenoten Danny van Poppel (BORA-hansgrohe) en Pascal Eenkhoorn (Jumbo-Visma) achter zich in een sprint met drie renners.

Lees verder

En in Parijs 2024 zijn we nóg sterker: Team Belgium pakte nog nooit zoveel atletiekmedailles als op dit WK in Eugene

Ook al zijn de Olympische Spelen van Parijs 2024 nog een eind weg, dan leert het afgelopen WK: in de 'moeder aller sporten' spreekt Team Belgium een fraai woordje mee. De speerpunten doorgelicht.

Lees verder

Nooit te oud om te coachen: René Desaeyere (74) kiest voor nieuwe uitdaging in Thailand

Zijn leeftijdsgenoten kiezen al snel voor een verblijf aan de kust of aan de Spaanse costa's, maar dat is niets voor René Desaeyere. Aan de vooravond van zijn 75ste verjaardag gaat de Antwerpse voetballegende een nieuw sportief avontuur aan in Thailand. Zijn woning in Brasschaat ruilde hij in voor een appartement aan het strand van badplaats Hua Hin. "Deze keer ga ik de Thaise taal leren."

Lees verder

Ruud Vormer moet niet meer op speelkansen rekenen: Club Brugge kiest vol voor Casper Nielsen en de toekomst

Ruud Vormer (34) begon in de competitieopener tegen RC Genk in de basis, maar zijn situatie is duidelijk. Nu Casper Nielsen (28) er is, moet de aanvoerder van Club Brugge niet meer op speelkansen rekenen. Dat werd ook met hem doorgesproken.

Lees verder

Ex-Tourwinnares en kankerpatiënt Heidi Van De Vijver: "De koers is mijn leven en houdt mij recht''

Heidi Van De Vijver (52) probeert in de herboren Tour voor vrouwen de zorgen van zich af te coachen als ploegleider van Plantur-Pura. Na de koers, die ze in 1993 won maar daarna van de kalender verdween, wacht haar een zware periode om te herstellen van slokdarmkanker. "Mijn rensters zijn fantastisch, hun steun is pakkend. Ze willen er zijn voor mij."

Lees verder