Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 juli 2022

Beleggersbarometer: hoe kijken beleggers naar de toekomst van de Belgische economie?

HLN
Beleggersbarometer: hoe kijken beleggers naar de toekomst van de Belgische economie?
De Belgische beleggers zijn de weg een beetje kwijt. Ze zijn op zoek naar houvast in een context van stijgende inflatie, verstrakking van het monetair beleid en een onzekere economische en geopolitieke situatie. Dat blijkt uit de jongste beleggersbarometer van ING.
Lees verder

Moeder van Mo Farah vertelt hoe ze hem pas na tien jaar hoorde: "Ik wou telefoon op grond gooien van vreugde"
Viervoudig olympisch kampioen Mo Farah heeft onthuld dat hij als kind het slachtoffer werd van mensenhandel. Op 9-jarige leeftijd werd hij bij zijn familie uit Somaliland weggerukt en illegaal naar het Verenigd Koninkrijk gebracht onder een andere naam. Hij werd verplicht om voor een gezin te werken. "Ik werd niet behandeld als een lid van het gezin", vertelt de langeafstandsloper. "Ik was gewoon een kind dat voor hen werkte en als ik eten wou, moest ik voor de kinderen zorgen."
Lees verder

Salah Abdeslam wordt vandaag overgebracht naar België vanuit gevangenis Fleury-Mérogis
Salah Abdeslam is vanochtend uit de gevangenis van Fleury-Mérogis, in het Noord-Franse departement Essonne, gehaald en zal worden overgebracht naar België, waar hij vanaf oktober terechtstaat voor de aanslagen in Brussel en Zaventem van 22 maart 2016. Dat hebben bronnen die dicht bij de zaak staan gemeld aan persagentschap AFP.
Lees verder

Salah Abdeslam wordt vandaag overgebracht naar België, locatie "uit veiligheidsredenen" niet bekend
Salah Abdeslam is vanochtend uit de gevangenis van Fleury-Mérogis, in het Noord-Franse departement Essonne, gehaald en zal worden overgebracht naar België. Vanaf oktober staat hij in ons land terecht voor de aanslagen in Brussel en Zaventem van 22 maart 2016. Dat hebben bronnen die dicht bij de zaak staan gemeld aan persagentschap AFP.
Lees verder

CELEB 24/7. Chris Hemsworth brengt zijn dochter mee naar de set en Pete Davidson speelt met de voeten van Kim Kardashian
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

"Een kopstoot en een tackle en in een flits was ik mijn gsm kwijt": Angelo (31) werd brutaal overvallen, maar politie kan niets doen
Na een leuk avondje uit keerde Angelo Vandamme afgelopen vrijdag terug richting huis. In de Koestraat wordt hij lastiggevallen door twee mannen. Plots kreeg Angelo een kopstoot en werd hij met een beenveeg tegen de grond gewerkt. Het duo snelde met de iPhone van Angelo op zak weg richting het station, waar ze de trein naar Brussel namen. Angelo bleef achter met een wonde aan het hoofd. De politie vertelde hem dat ze niets konden doen.
Lees verder

Kato openhartig over paniekaanvallen op het podium: "Er is veel gebeurd"
Kato Callebaut, één van de heldere stemmen van The Starlings, heeft een openhartige bekentenis gedaan op Instagram. Daar had ze het over enkele paniekaanvallen die ze kreeg op het podium.
Lees verder

1 op 3 Belgen laat auto vaker staan door dure brandstof: kan je jouw verzekering ook tijdelijk schorsen?
Je auto tanken kost tegenwoordig een pak meer. Daardoor laten steeds meer Belgen hun auto staan, dat blijkt uit nieuw onderzoek van Vias. Kan je jouw verzekering ook tijdelijk on hold zetten wanneer je jouw auto tijdelijk niet gebruikt? En is het slim om dat te doen, of is het sop de kool niet waard? Independer.be adviseert.
Lees verder

Onthullende memoires van prins Harry zijn uitgesteld: "Bepaalde inhoud zal zijn familie nerveus maken"
In uiterste spanning keek men uit naar de gevreesde biografie van prins Harry (37). Die zou eind dit jaar in de rekken liggen, maar nu laat het toch nog op zich wachten. Het boek staat nog niet in de lijst van uitgeverij Penguin Random House, wat wil zeggen dat de uitgave waarschijnlijk is uitgesteld. Tot grote opluchting van de koninklijke familie.
Lees verder

Meesseman en Allemand winnen met Chicago van Atlanta na sterk slotkwart
Koploper Chicago Sky heeft in de Noord-Amerikaanse basketcompetitie WNBA de zege behaald tegen Atlanta Dream. Het team van Emma Meesseman en Julie Allemand haalde het in de Wintrust Arena in Chicago met 90-75.
Lees verder

'Company of Heroes III': oorlogsgame-royalty op weg naar de hattrick?
'Age of Empires', 'StarCraft' en 'Command & Conquer' zijn misschien bekender, maar de voorgaande twee 'Company of Heroes'-games staan niet zomaar in de top drie beste realtime-strategietitels aller tijden. Op 17 november verschijnt nummer drie. Die verhuist de vertrouwde WOII-tactieken naar de minder vertrouwde slagvelden rond de Middellandse Zee en introduceert een koppel nieuwe spelmechanismen.
Lees verder

Chauffeur rijdt hondje Diesel dood, maar rijdt gewoon verder: "Hij lag alleen in de grasberm, met zijn fluohesje nog aan"
Baasje Leen Vlaeminck is kapot van verdriet. Afgelopen weekend werd haar oogappel Diesel doodgereden in Sint-Martens-Leerne. De automobilist reed door en liet de hond, die zijn fluohesje nog aan had, alleen achter in de grasberm. "Ik wil gewoon dat die bestuurder zich verontschuldigt, want ik kan niet slapen."
Lees verder

Chauffeur rijdt hondje Diesel dood, maar rijdt gewoon verder: "Hij lag helemaal alleen in de grasberm, met zijn fluohesje nog aan"
Baasje Leen Vlaeminck is kapot van verdriet. Afgelopen weekend werd haar oogappel Diesel doodgereden in de Moerstraat te Sint-Martens-Leerne. De chauffeur stopte niet en liet het beestje, dat zijn fluohesje nog aan had, alleen achter in de grasberm. "Ik wil gewoon dat die persoon zich verontschuldigt, want ik kan niet slapen."
Lees verder

Mag je zomaar bomen vellen in je tuin? Expert legt de regels uit: "Impulsief kappen kan je heel veel geld kosten"
Een tuin met bomen kan erg mooi zijn, maar soms wordt een boom te groot, na zoveel jaren. Of een boom geeft te veel vuiligheid, van bladeren, takken, en je wil die weg. Maar als je een boom wil vellen, mag je daar niet zomaar aan beginnen. "Er zijn best wel wat regels die je moet volgen", waarschuwt Edwin Verschelde van de groendienst van Stad Gent.
Lees verder

"Wij zijn tactisch soms sterker dan mannen": babbel met tiener Hannah Eurlings en nestor Janice Cayman
Vaststelling: op het EK is het verschil met de toplanden groot en die in de subtop klein. Het is aan de nieuwste generatie Flames - speelsters die vanaf het begin in een topsportcultuur op een topsportschool zijn opgeleid - om daar iets aan te doen. Een babbel met Janice Cayman (33) en Hannah Eurlings (19), de oudste en de jongste Flame. Een verschil van 14 jaar en 108 interlands. "Hoe het voelt om nu al een levende legende te zijn? Ik sta daar niet bij stil."
Lees verder

Verzekeraar van Amber Heard weigert schadevergoeding te dekken en sleept haar voor de rechter
De verzekeringsmaatschappij van Amber Heard (36) neemt juridische stappen om niet op te moeten draaien voor de kosten en schadevergoeding van de actrice in de smaadzaak tegen Johnny Depp (59). De actrice vindt dat ze recht heeft op een uitbetaling, om de 7,8 miljoen euro te dekken die ze aan haar ex-man moet betalen. Dat blijkt uit juridische documenten die bij de rechtbank in Los Angeles werden ingediend.
Lees verder

Verguisde tennisser Boris Becker krijgt "onverdiend baantje" als lesgever in sportwetenschappen aan zijn medegevangenen
De verguisde tennisvedette Boris Becker (54) is aangesteld in de gevangenis om sportwetenschappen te onderwijzen aan zijn medegevangenen. Maar zijn snelle verheffing tot de gewilde positie heeft andere gevangen ertoe aangezet protestbrieven te schrijven aan de directeur. "Het is niet echt het luxe leventje dat hij gewend is, maar hij heeft het beter dan de meeste gevangenen"
Lees verder

Ex-managers moeten schadevergoeding van 95 miljard euro betalen na kernramp Fukushima
Een rechtbank in Tokio heeft vier voormalige managers van de uitbater van de kerncentrale van Fukushima veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 13.000 miljard yen (ongeveer 95 miljard euro) aan het bedrijf, omdat ze er niet in slaagden de kernramp in 2011 te voorkomen.
Lees verder

Twee granaten ontploft in appartementsgebouw in Knokke-Heist: "Alle pistes worden onderzocht"
In een appartementsgebouw in Heist, bij Knokke, zijn dinsdagnacht twee granaten ontploft. Niemand raakte gewond, maar de materiële schade is wel aanzienlijk. De politie en ontmijningsdienst DOVO trokken na de ontploffingen ter plaatse. "Het onderzoek is volop aan de gang", stelt het Brugse parket. Volgens buurtbewoners ging het mogelijk om een mislukte kraak op een juwelierszaak.
Lees verder

Jan Ullrich schrijft emotionele open brief en laat die publiceren in Duitse krant: "Deze Tour bracht al veel herinneringen naar boven"
Jan Ullrich heeft 25 jaar na zijn eindzege in de Tour de France zijn wielerfans bedankt. De voormalige Duitse wielrenner schreef een emotionele open brief in de krant Bild.
Lees verder