Doorgaan naar hoofdcontent

Beelden tonen hoe monniksrob zwemster (60) aanvalt: "Ze was doodsbang"

HLN
Beelden tonen hoe monniksrob zwemster (60) aanvalt: "Ze was doodsbang"
Een zestigjarige vrouw is aangevallen door een monniksrob voor de kust van Hawaï. Het dier wilde wellicht haar jong beschermen. De zwemster hield er snijwonden aan over aan het aangezicht, rug en armen. Opgelet, beelden van het voorval zijn niet geschikt voor gevoelige kijkers.
Lees verder

Danny Buttiens voorspelt het weer op Suikerrock en is fan van het eerste uur: "We verwachten zon, wolken en aangename temperaturen"
Danny Buttiens (57) is fan van het eerst uur, en daarmee bedoelen we écht van het eerste uur. 1987, het jaar van de eerste keer Suikerrock en tevens ook het jaar dat Danny voor het eert naar het festival ging. Sindsdien is hij niet meer weg te slaan. Hij vertelt ons zijn verhaal.
Lees verder

Zware straf voor vrouw die cocaïne smokkelt 'voor haar schoonheidssalon'
Een Jamaicaanse vrouw is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 48 maanden, waarvan 12 maanden met uitstel, omdat ze zich schuldig had gemaakt aan drugssmokkel. De vrouw had geprobeerd om 3,8 kilogram cocaïne het land binnen te smokkelen.
Lees verder

Vrachtwagen rijdt fietsster (32) en dochtertje (1,5) aan: moeder in levensgevaar, meisje gewond aan hoofd
Op een kruispunt in Sint-Katelijne-Waver is vrijdag een 32-jarige vrouw uit Putte levensgevaarlijk gewond geraakt. De vrouw werd op haar fiets aangereden door een vrachtwagen. "We hebben haar de eerste zorgen toegediend en ook afgeschermd van de zon", vertellen enkele aannemers uit de buurt. Ook haar dochtertje van 1,5 jaar die vooraan op de fiets zat, bloedde aan het hoofd.
Lees verder

Ex-voorzitter van Oostenrijkse extreemrechtse partij FPÖ vrijgesproken van corruptie
Op een tweede proces wegens corruptie is de vroegere voorzitter van de FPÖ in Oostenrijk, Heinz-Christian Strache (53), vrijgesproken. Hij werd ervan verdacht als vicekanselier van een coalitieregering van ÖVP en FPÖ een bevriende ondernemer, Siegfried Stieglitz, aan een zetel in een raad van toezicht te hebben geholpen in ruil voor giften aan een vereniging die bij de FPÖ aanleunde.
Lees verder

Drew Barrymore openhartig over advies dat ze kreeg van Cameron Diaz
Drew Barrymore geeft toe dat haar beste vriendin Cameron Diaz een echte coach is voor haar op vlak van 'groen leven'.
Lees verder

Engie: voorwaarden aan intentieverklaring met België over openhouden kerncentrales "onafscheidelijk" van elkaar
De voorwaarden die zijn opgenomen in de "niet-bindende intentieverklaring" met de Belgische staat om twee kerncentrales te verlengen zijn "onafscheidelijk" met elkaar verbonden. Dat zegt de Franse energiegigant Engie in een persbericht over zijn financiële resultaten tijdens de eerste jaarhelft.
Lees verder

De beste koopjes doe je op het einde van de solden: 15 handtassen met een megakorting
Het einde van juli nadert. Soldenshoppers hoeven we niet te vertellen wat dat betekent: dit is hét uitgerekende moment om superdeals te doen. Geen zin om je door de overbevolkte winkelstraten te begeven? Wij gingen voor jou op zoek naar de mooiste handtassen met megakorting.
Lees verder

Gevestigde waarden niet te spreken over 'Tien om te Zien': "Metejoor komt drie keer na elkaar. Dan weet je genoeg"
Met een hele hoop opnamen van 'Zomerhit' en 'Tien Om Te Zien' telt de Vlaamse showbizz veel tevreden artiesten deze zomer. Alleen... de plaatsen zijn beperkt, en veel gevestigde waarden voelen zich langs alle kanten voorbijgestoken. In 'Dag Allemaal' vertellen enkele gepasseerde artiesten hoe ze zich daarbij voelen. "Ik ga echt niet sméken om erbij te zijn."
Lees verder

Tv-paradijzen om voor thuis te blijven: van hallucineren met Nicole Kidman in een luxe spa tot klagen aan de receptie met Jennifer Coolidge
Zit ver reizen er niet meteen in deze zomer? Zijn die palmbomen van uw screensaver niet langer genoeg om uw wanderlust te stillen? Dan hebben wij enkele titels in de aanbieding waarin het paradijs net genoeg tot leven komt… om er ver van weg te willen blijven. Van Nicole Kidman die hallucinerende middelen in uw ochtendsmoothie draait in 'Nine Perfect Strangers' op Prime Video tot een hotelmanager die in uw koffer kakt in 'The White Lotus' op Streamz. Dit zijn de paradijselijkste antibestemmingen voor iedereen die van z'n reisbug af wil.
Lees verder

LIVE CLASICA SAN SEBASTIAN. Evenepoel, die Strava-KOM pakt op steile slotklim: "Niet specifiek voorbereid op deze koers"
Morgen wordt met de Clasica San Sebastián het traditionele nagerecht van de Ronde van Frankrijk geserveerd. Tadej Pogacar zal z'n tweede plek in Parijs maar wat graag doorspoelen met een eerste triomf in de Clasica, terwijl Remco Evenepoel op zoek gaat naar een tweede zege. Op deze pagina zit u goed voor alle nieuwtjes en selecties in aanloop naar de koers.
Lees verder

Razendsnelle stenengooiers nog altijd niet gevat in Kortrijkse buurt: "Het lijkt wel guerrilla, de stenen komen van alle kanten"
De stenengooiers die al sinds eind mei een Kortrijkse buurt terroriseren, laten zich niet verschalken. De voorbije tien dagen waren opnieuw intens. Zelfs politie van een bijzonder bijstandsteam brengt tot op heden geen zoden aan de dijk. "Een agent kreeg zelfs bijna weer een steen tegen het hoofd", zegt buurtbewoner Jean-Philippe Vrijghem. "De situatie is moeilijker dan iedereen denkt", zegt waarnemend burgemeester Bert Herrewyn.
Lees verder

Minstens elf doden bij aanrijding tussen trein en toeristenbus in Bangladesh
Een aanrijding tussen een toeristenminibus en een trein heeft in het zuidoosten van Bangladesh aan minstens elf mensen het leven gekost. Drie andere gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

Britse krant 'The Guardian' verliest rechtszaak over testament prins Philip
De krant 'The Guardian' heeft de rechtszaak rond het testament van prins Philip verloren. De Britse krant had een eerder besluit aangevochten dat bij een hoorzitting over het testament van de overleden man van koningin Elizabeth geen pers aanwezig mocht zijn.
Lees verder

Regels rond reclame voor cryptomunten in de maak
De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten FSMA werkt regels uit rond reclame voor virtuele munten. Dat zegt woordvoerder Johan Corthouts. De beurswaakhond zal zo voor het eerst kunnen optreden tegen misleidende reclamecampagnes voor Bitcoin, Ethereum en co.
Lees verder

Impact van asbest beperkt na zware brand in Roeselare: "Groenten en fruit goed wassen voor gebruik is de boodschap"
Bewoners van minstens een 15-tal huizen in de buurt van de Sint-Jozefskerk in Rumbeke krijgen vrijdag een expert over de vloer die nagaat hoe erg de neerslag is van asbesthoudende deeltjes op hun eigendom, na de zware brand van donderdagavond bij afvalverwerker Sidegro. "Goed dat we hier in bijgestaan worden, want als gewone burger is het moeilijk in te schatten wat ons precies te doen staat", zegt bewoner Jan Vanmaele. De problemen lijken mee te vallen.
Lees verder

Zucchero smult na optreden op Suikerrock stiekem bij 'Dolce Italia': "Een fijn man, hij nam zelfs de overschotjes mee"
Mauro Ricchiuti, Tienenaar met Italiaanse roots én zaakvoerder van restaurant Dolce Italia, kreeg donderdagnamiddag wel een vreemd telefoontje. "Eentje in het Italiaans, met de vraag of Zucchero na het optreden op Suikerrock nog mocht komen eten. Wel vroeg men discretie ten top. En zeggen dat ik eerst nog dacht dat het een of andere flauwe grappenmaker was", glimlacht Mauro.
Lees verder

Levende spitssnuitdolfijn spoelde aan op strand tussen De Haan en Wenduine: "Ik vrees dat het dier weinig kans op overleven heeft in onze Noordzee"
Deze ochtend spoelde op het strand tussen De Haan en Wenduine een levende spitssnuitdolfijn aan. Na een interventie van NorthSealTeam, de brandweer en enkele redders kon het dier opnieuw de wijde Noordzee in zwemmen. Jan Haelters van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen, die ook ter plaatse kwam, vreest echter dat het de komende dagen waarschijnlijk dood zal aanspoelen in ons land, Nederland of Frankrijk. "Een spitssnuitdolfijn is zeer zeldzaam in de Noordzee want het heeft hier zeer weinig kans op overleven aangezien het normaal enkel voorkomt in diepe zeeën. Hij verwijst daarbij naar de spitssnuitdolfijn die 2 jaar geleden opgemerkt werd in Nieuwpoort en 's anderendaags dood aanspoelde in Wenduine."
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck komt terug op VAR-flaters: "De refs wilden dit seizoen een nieuwe start maken. Wel, ze hebben hem duidelijk gemist"
• 2de speeldag • Ghelamco Arena • Aftrap: 20u45 • AA Gent gaf op de eerste speeldag de zege uit handen bij Standard
Lees verder

Belgische hockeyvrouwen naar finale EK U21 in Gent, bondscoach Bisley: "De finale wordt deze keer een échte match"
De nationale hockeyvrouwen spelen de finale op het EK U21 in Gent. In de poulefase lieten de speelsters van bondscoach Darran Bisley toplanden Nederland en Spanje achter zich en in halve finale werd er met 2-1 gewonnen van Engeland. Om voor het eerst de Europese kroon te grijpen moet er morgen om 15u45 gewonnen worden van Duitsland. Voor het Belgische vrouwenhockey is deze finale alvast een flinke opsteker.
Lees verder