Doorgaan naar hoofdcontent

Basket Willebroek niet blij met komst van Kangoeroes Mechelen om Europees te spelen

Basket Willebroek niet blij met komst van Kangoeroes Mechelen om Europees te spelen

Basket Willebroek is not amused met de komst van Kangoeroes Mechelen (m/v) om Europees te spelen in sporthal De Schalk. Omdat FIBA Europe basketbal in de Mechelse Winketkaai niet toelaat, moesten de Maneblussers op zoek naar een alternatief. Kangoeroes verliet in 2018 Willebroek en trok na een fusie met Pitzemburg naar Mechelen. Basket Willebroek reageert op Facebook.

Lees verder

"Bompa skate? Kom maar eens mee op die ramp van vier meter": voor hen is skaten geen jeugdhobby

Until the wheels fall off. Tot de wielen van zijn skateboard vallen. Zo lang wil Tony Hawk (54) – volgende week eens niet op een halfpipe maar wel op het podium van Rivierenhof in Deurne – blijven skaten. De levende legende is niet de enige. Ook deze Vlaamse skater boys op leeftijd willen absoluut nog niet stoppen. "Bompa skate? Kom maar eens mee op die ramp van vier meter hoog."

Lees verder

Zo won 19-jarige debutant Remco Evenepoel Clasica San Sebastian in 2019: solo naar de finish na verschroeiende uithaal

Zaterdag staat de Clasica San Sebastian op het programma. Remco Evenepoel heeft goede herinneringen aan die Spaanse eendagskoers. Onze 22-jarige landgenoot won die drie jaar geleden al in zijn debuutjaar bij de profs. Hoe kwam die zege nu ook alweer tot stand? Herbeleef het hieronder.

Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE FEMMES. Peloton duikt de bergen in! Klassementsdames aan zet

Marianne Vos zette vrijdag haar leiderstrui nog eens in de verf door haar tweede ritzege van deze Tour te pakken. Of ze na vandaag de gele trui nog draagt is maar de vraag, want er staan liefst drie cols van eerste categorie op het programma. Volg deze bergetappe en tevens voorlaatste Tourrit hier LIVE!

Lees verder

LIVE CLASICA SAN SEBASTIAN. Wat kan Remco Evenepoel in het Baskenland? "Een van mijn favoriete koersen"

Geen Wout van Aert (verkoudheid) aan de start van de Clásica San Sebastián, wel Remco Evenepoel. De winnaar van 2019 is in volle voorbereiding op de Vuelta en voelt zich als een vis in het water in het Baskenland. Maar de concurrentie is niet mis! Powless, Pogacar, Valverde en Mohoric, om maar een paar mooie namen op te noemen. Volg de Spaanse eendagskoers hier LIVE!

Lees verder

De lakeien van de wielerkoninginnen in Tour Femmes: "Bij mannenteams ben je een knechtje, hier familie"

Orders geven, de benen masseren, de fiets afstellen: steeds meer vrouwen vervoegen de staff in de teams. Al blijven de mannen voorlopig in de meerderheid. Drie getuigenissen over werken in dienst van de vrouwen. "De dankbaarheid is vaak groter, het gaat er veel meer familiaal aan toe."

Lees verder

Hoe het tennistalentje de Brugse chouchou werd: de blitzcarrière van Charles De Ketelaere bij Club Brugge in 10 momenten

Charles De Ketelaere (21) staat op het punt om Club Brugge voor Milan te verlaten, nu beide clubs tot een akkoord zijn gekomen en enkel de details nog moeten worden afgehandeld. Blauw-zwart verliest zo een kind van het huis. Een blik op de (veertien) jaren van CDK in Jan Breydel.

Lees verder

Wellicht geen NBA-contract, Antwerps toptalent Vrenz Bleijenbergh op weg naar Oostende

Vrenz Bleijenbergh is op weg naar Oostende. De 21-jarige en 2m11 grote Antwerpenaar was begin deze maand met Phoenix Suns nog actief op de NBA Summer League. Een contract in de NBA lijkt niet aan de orde waardoor de ex-speler van Telenet Giants Antwerp zich opnieuw richt op de Europese markt. Die brengt hem waarschijnlijk naar Oostende. Bleijenbergh is momenteel ook aan de voorbereiding begonnen bij de Belgian Lions richting de beslissende WK-voorronde en het EK.

Lees verder

F1 lanceert campagne voor meer respect: "Wie beledigingen blijft verspreiden, is niet welkom in onze sport"

De Formule 1-community heeft zaterdag een campagne, genaamd 'Drive It Out', gelanceerd. De 20 piloten, CEO van Fomula 1 Stefano Domenicali en Mohammed Ben Sulayem, voorzitter van de Internationale Automobielfederatie (FIA), roepen op tot meer respect en willen elke vorm van misbruik, online en op evenementen, bannen.

Lees verder

Julie De Wilde moest witte trui afgeven, maar kreeg wel cadeautje in de plaats van Jolien D'Hoore: "Ze beloofde mij 'ne lekstok'"

Julie De Wilde (19) is vrijdag haar witte trui kwijtgespeeld in de Tour de France Femmes. De Oost-Vlaamse voelde zich de hele dag ziek en Julia Borgström van AG Insurance - NXTG Team, waarbij Jolien D'Hoore ploegleidster is, nam het wit over. Dankzij een ludieke afspraak tussen D'Hoore en De Wilde hield De Wilde er wel een zak 'lekstokken' aan over. De sfeer zit goed tussen de Belgische dames in de Tour.

Lees verder

Ex-doelman Jens Lehmann in nauwe schoentjes nadat hij garage van buurman (91) binnenvalt met kettingzaag

Jens Lehmann zit nog maar eens in nauwe schoentjes. De 52-jarige ex-doelman van Die Mannschaft viel afgelopen maandag de nieuwe garage van zijn buurman binnen om er dakbalken door te zagen. De 91-jarige buurman diende klacht in bij de politie. Dat meldt Bild.

Lees verder

Lamborghini verliest polepositie na bestraffing op 24 uur van Spa-Francorchamps

De Lamborghini Huracan van Andrea Caldarelli/Jordan Pepper/Marco Mapelli (Ita/ZAf/Ita) zal zaterdag dan toch niet vanaf de polepositie starten in de 24 Uur van Spa-Francorchamps.

Lees verder

Thaise wonderkeu helpt Luca Brecel aan eindzege in eerste rankingtoernooi van seizoen: "Alsof ik PlayStation aan het spelen was"

Luca Brecel klopte vrijdagavond de Chinees Lu Ning (WR 34) in de finale van de Championship League (3-1). Hij schreef zo het eerste rankingtoernooi van het seizoen op zijn naam en stoomt op de wereldranglijst door naar plaats negen, zijn hoogste ranking ooit.

Lees verder

LIVE. Trip naar de kust moet eerste punt(en) opleveren voor KV Mechelen

Geen kusttoerisme, wel bittere ernst vandaag in Oostende! "We moeten ook niet onnozel doen: we willen daar gewoon gaan winnen om rust te creëren", blikte Jordi Vanlerberghe in jouw krant vooruit op speeldag 2 van de nieuwe competitie. KV Mechelen kreeg in eigen huis een 0-2 om de oren van Antwerp en wil op bezoek bij KVO de nul van de tabellen vegen. Aftrap om 18u15. Volg het hier LIVE!

Lees verder

LIVE. Eerste reeksje voor Westerlo? Promovendus op zoek naar zes op zes bij OHL

KVC Westerlo trok het seizoen op gang met een zege in het eigen Kuipje. Kan de promovendus ook meteen een eerste reeksje neerzetten? Volg Oud-Heverlee Leuven - Westerlo hier LIVE vanaf 18u15!

Lees verder

Schade is te groot: sprintkoningin Lorena Wiebes start nog, maar moet al snel opgeven tijdens zevende etappe Tour Femmes

Lorena Wiebes heeft zaterdagnamiddag opgegeven in de Tour de France Femmes. De schade van de valpartij van vrijdag bleek te groot bij de 23-jarige Nederlandse spurtbom.

Lees verder

Tumor is kwaadaardig, Dortmund-spits Sébastien Haller moet chemotherapie ondergaan

De tumor die onlangs in een teelbal van Sébastien Haller (28) werd ontdekt, is kwaadaardig. De aanvaller moet chemotherapie ondergaan. "Hij zal meerdere maanden out zijn", zo heeft zijn club Borussia Dortmund zaterdag bekendgemaakt.

Lees verder

Tadej lost! Pogacar is duidelijk vermoeid na een slopende Tour en moet passen op de Jaizkibel

Tadej Pogacar zal dit jaar de Clásica San Sebastián niet winnen. De Sloveen kon op de Jaizkibel het tempo van Pieter Serry niet volgen en moest lossen. Remco Evenepoel heeft zo alvast een concurrent minder om straks in de gaten te houden.

Lees verder

Stewards KV Mechelen bieden eerste hulp bij dodelijk ongeval op snelweg richting Oostende: "Iedereen handelde in een reflex"

De stewards van KV Mechelen boden zaterdagmiddag hulp bij een dodelijk ongeval op de A10 Jabbeke-Oostende. Ze dienden de eerste zorgen toe en zorgden ervoor dat de hulpdiensten vlot tot bij het ongeval geraakten. "We wisten meteen dat we moesten gaan helpen", zegt hoofdsteward Filip Brosens.

Lees verder

George Russell (Mercedes) verrast iedereen en verovert in Hongarije zijn eerste polepositie

Geen Ferrari of Red Bull op de polepositie tijdens de GP van Hongarije morgen maar wel George Russell die in zijn Mercedes F1-bolide iedereen verraste. Ferrari moest genoegen nemen met de plaatsen twee en drie. Max Verstappen kreeg af te rekenen met technische problemen en kwalificeerde zich op P10.

Lees verder

Fandag Beerschot zorgt niet voor purperen invasie op het Kiel: veel supporters nemen afwachtende houding aan

Bij Beerschot stond zaterdag een fandag gepland, gevolgd door de Memorial Marc Steenackers met een wedstrijd tegen FC Eindhoven. Er was een opmerkelijk verschil met de opeengepakte menigte op de parking van het Olympisch Stadion enkele jaren terug. Na de degradatie afgelopen seizoen blijken veel supporters een afwachtende houding aan te nemen.

Lees verder

Remco Evenepoel glundert na machtsontplooiing: "Geweldig om Luik en deze koers in één seizoen te winnen"

Een fenomenale solo zorgde ervoor dat Remco Evenepoel zijn tweede zege kon pakken in de Clasicá San Sebastián. De jonge wolf van Quick Step-Alpha Vinyl was dan ook bijzonder gelukkig met de overwinning. "Wat een seizoen beleven wij!", aldus Evenepoel.

Lees verder

Sexy Cercle dient Felice Mazzu en Anderlecht al op tweede speeldag eerste nederlaag toe

Felice Mazzu heeft nog veel werk bij Anderlecht dat vooral in de eerste helft een wel heel erg bleke indruk liet tegen Cercle. Uitgerekend in het weekend dat Vincent Kompany een droomdebuut beleefde met zijn nieuwe club Burnley, zag zijn opvolger Felice Mazzu Anderlecht een wanprestatie leveren tegen een gretig Cercle. De rode kaart van Ishaq na 35 minuten hielp natuurlijk ook niet echt, maar ook met elf man was het huilen met de pet op. Een verdiende goal van Louis Torres, depanneur als linksachter bij Cercle, nekte Anderlecht. Mazzu heeft alvast niet lang moeten wachten op zijn eerste nederlaag.

Lees verder

Beerschot klopt FC Eindhoven na strafschoppen in eigen Memorial Steenackers

Beerschot heeft de eigen Memorial Steenackers gewonnen. Het klopte de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven na het nemen van strafschoppen.

Lees verder

Olvav Kooij sprint naar negende seizoenszege in Ronde van Polen

Olav Kooij (Jumbo-Visma) heeft vrijdag de openingsrit in de Ronde van Polen (WorldTour) gewonnen. Na 218 kilometer in Lublin toonde hij zich de snelste in de sprint, voor de Duitser Phil Bauhaus en Jordi Meeus.

Lees verder

Annemiek van Vleuten grijpt de macht in de Tour de France Femmes: "Gele trui is een leuk extraatje bij deze overwinning"

In de eerste echte bergrit in de Tour de France Femmes was er niets te doen aan Annemiek van Vleuten. De 39-jarige renster was de afgelopen dagen ziek, maar liet vandaag zien dat dat verleden tijd is. De eindzege lijkt binnen voor Van Vleuten.

Lees verder

REACTIES. Kim de Baat finisht nog net binnen de tijd: "Dit was er eentje op karakter", Julie De Wilde aan de beterhand: "Gaat al beter dan gisteren"

Met nog één rit te gaan lijkt de strijd om de gele trui beslist in de Tour de France Femmes. Voor veel rensters rest er dan ook nog maar één opdracht: uitrijden. "Als het in België geweest, had ik misschien al wel afgestapt. Maar nu maakt het me wel iets uit", aldus Julie De Wilde.

Lees verder

ONS OORDEEL. Nieuwkomers nog niet beslissend bij KV, vier buizen in de basiself

KV Mechelen blijft met 0 op 6 achter na twee speeldagen. KV Oostende kwam op een dubbele voorsprong via Atanga, maar Malinwa kwam weer in de match na een rode kaart voor Albanese en de aansluitingstreffer van Peyre. Het slotoffensief van KVM leverde niets meer op. De bezoekers waren offensief te onmondig en gaven de tegendoelpunten te makkelijk weg.

Lees verder

ONS OORDEEL. Ervaren Kemphanen haalden niet hun niveau, handspel betekende het nekschot

Westerlo blijft met lege handen achter aan Den Dreef. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong en toen Holzhauser OHL tegen tien Kemphanen vanop de stip op 2-0 zette, was de match gespeeld. Rood voor Perdichizzi en een blessure bij Daci zorgden voor nog wat meer schade bij de promovendus. Dit zijn onze beoordelingen voor de bezoekers.

Lees verder

Jean-Marie Pfaff ziet SK Beveren galamatch winnen tegen Helmond Sport

Op de jaarlijkse fandag heeft SK Beveren de galamatch gewonnen tegen het Nederlandse Helmond Sport: 2-1. In een wedstrijd met twee gezichten zorgden Maderner en Hoggas voor de Beverse doelpunten.

Lees verder

Eerste prijs is binnen voor Liverpool: topaankoop Nunez nekt Manchester City met doelpunt en uitgelokte strafschop

Liverpool mag al voor de zestiende keer uit de clubgeschiedenis de FA Community Shield in zijn prijzenkast zetten. Na een aangename topper tegen Manchester City, zorgde nieuwe aankoop Darwin Nunez voor de beslissing met een doelpunt en een uitgelokte strafschop: 3-1.

Lees verder

REACTIES. Rob Schoofs: "We moeten dringend punten pakken. Het maakt niet uit hoe"

KV Mechelen likt zijn wonden na de 2-1-nederlaag tegen Oostende. Laks verdedigen, een gebrek aan doortastendheid in de vijandige box en een prachtparade van Hubert op een pegel van Van Hecke zadelden Malinwa met een nul op zes op. Rob Schoofs beseft dat deze oogst niet is waar ze in de Dijlestad op gehoopt hadden. "Vandaag slikten we opnieuw twee te makkelijke goals. Die moeten eruit", jammert Schoofs. "Deze nederlaag hebben we over onszelf afgeroepen", baalde trainer Danny Buijs achteraf.

Lees verder

Blessurezorgen bij Tarik Tissoudali: Gents goudhaantje moet al na een half uur hinkend naar de kant

Pech voor AA Gent en Tarik Tissoudali. Na een half uur moest Tissoudali geblesseerd naar de kant. Met een pijnlijk grimas dook de Marokkaanse international de kleedkamer in. Tissoudali was uitstekend aan het seizoen begonnen, maar lijkt nu even out te zijn. Een stevige aderlating voor AA Gent.

Lees verder

REACTIES. Bolat baalt na Westelse nederlaag: "Wij wilden meer voetballen en verdienden meer"

Sinan Bolat werd zaterdagavond in Leuven amper aan het werk gezet, maar moest zich finaal twee keer omdraaien. De Turkse doelman keert ondanks de nederlaag terug met opgeheven hoofd. "Alleen waren we in de laatste fase niet zuiver genoeg"

Lees verder

Geen eerste prijs voor Alfred Schreuder bij Ajax: hattrickheld Guus Til bezorgt PSV Johan Cruijff Schaal na spektakelmatch

Ajax is er niet in geslaagd om het Alfred Schreuder-tijdperk in te zetten met een prijs. PSV toonde zich in de Johan Cruijff Schaal, de Nederlandse supercup, te sterk. Nieuwkomer Guus Til kroonde zich tot matchwinnaar met twee doelpunten voor de rust en eentje na de pauze: 3-5.

Lees verder

Marianne Vos feliciteert Annemiek Van Vleuten met ritzege en gele trui: "Dacht even dat ik buiten tijd ging finishen"

Marianne Vos komt morgen voor het eerst deze Tour de France Femmes in de groene trui aan de start. De geletruidrager verloor haar trui vandaag aan Annemiek van Vleuten, maar kon dat absoluut plaatsen. Beide iconen van het vrouwenwielrennen dolden na de finish nog even met elkaar. "

Lees verder

Bayern München kent geen moeite met Leipzig in Duitse supercup, Sadio Mané scoort bij debuut

Bayern München heeft in de Duitse supercup meteen een statement gemaakt. Tegen RB Leipzig kwam het nooit in de problemen en freewheelde het naar een knappe 3-5-zege. Aanwinst Sadio Mané luisterde zijn debuut op met een doelpunt.

Lees verder