Doorgaan naar hoofdcontent

Auto geklemd tussen twee vrachtwagens op R4 in Zelzate: rijbaan afgesloten richting Gent-Zeehaven

HLN
Auto geklemd tussen twee vrachtwagens op R4 in Zelzate: rijbaan afgesloten richting Gent-Zeehaven
Op de R4 in Zelzate is tussen het kruispunt met de Leegstraat en het kruispunt met de Rijkswachtlaan een ongeval gebeurd. Een vrachtwagen reed er in op een auto, die daardoor tegen de vrachtwagen voor hem werd gekatapulteerd. De rijbaan is volledig afgesloten.
Lees verder

Johan Museeuw kruipt nog eens op de fiets in 'Spartacus Run'
Johan Museeuw (56) hing in 2004 zijn fiets aan de haak, maar voor de 'Spartacus Run' op VTM toont hij dat hij nog steeds in topvorm is. Andy Peelman verrast de ex-wielrenner met een gepast hulpmiddel: een fiets. Die levert hem wel een fikse straftijd op, maar dat neemt Johan er graag bij. "Dan kan m'n heup wat rusten", aldus de voormalige coureur.
Lees verder

"Alle opofferingen meer dan waard": mevrouw Vingegaard glundert met dochtertje op de arm
Trine Hansen glunderde met dochtertje Frida (bijna 2) op de arm. Want wat was mevrouw Vingegaard trots na de verovering van de gele trui door haar echtgenoot in de Tour de France.
Lees verder

Karl wordt op zijn 17e ontmaagd door de moeder van een vriend. "Ze heeft mij ingewijd"
Karl is 17 wanneer hij op een avond langsgaat bij een vriend, maar die blijkt niet thuis te zijn. De moeder van zijn vriend, Gerda (38), vraagt hem toch om binnen te komen. Wat volgt is een onverwacht genotsspel dat hem inwijdt in de liefde. Zijn eerste keer seks wordt meteen zijn superseks. Hij is de onervaren matroos, zij de ervaren kapitein. Karl hield het verhaal 50 jaar lang voor zich, maar deelt het nu met ons. We gaan terug naar 1964, toen seks nog een groot taboe was en de pil nog maar enkele jaren op de markt was.
Lees verder

Daar is Eden! Hazard hervat trainingen bij Real Madrid, en wordt meteen getrakteerd op dikke knuffel van Alaba
Een week na Thibaut Courtois heeft ook Eden Hazard de trainingen hervat bij Real Madrid. De internationals van de Spaanse landskampioen kregen een weekje extra rust van coach Carlo Ancelotti. De Rode Duivel keert volledig fit terug uit vakantie - Hazard spendeerde die vooral in eigen land en ging onder meer op uitstap naar Walibi en bezocht Durbuy - en staat nu voor het eerst sinds zijn komst bij de Koninklijke zorgeloos aan de start van de voorbereiding. Zijn gewicht is al drie jaar geen issue meer in Madrid, hij heeft zijn persoonlijke schema goed opgevolgd. Hazard is klaar om zijn plek af te dwingen.
Lees verder

Amerikaanse vrouw (28) verlamd na routinebezoek aan chiropractor
Caitlin Jensen (28) uit Georgia, een staat in het zuidoosten van Amerika, raakte na een routinebezoek aan haar chiropractor, of kraker, vorige maand verlamd. De vrouw ligt nog steeds in kritieke toestand op intensieve zorgen. Dat melden verschillende Amerikaanse media.
Lees verder

Amerikaanse vrouw (28) verlamd na routine bezoek aan chiropractor
Caitlin Jensen (28) uit Georgia, een staat in het zuidoosten van Amerika, raakte na een routine bezoek aan haar chiropractor, of kraker, vorige maand verlamd. De vrouw ligt nog steeds in kritieke toestand op intensieve zorgen. Dat melden verschillende Amerikaanse media.
Lees verder

Vlaming ziet hoe vuurwerk brand veroorzaakt in Cahors, "Plots steeg er een gigantische vuurzuil omhoog"
In Cahors werd er vuurwerk afgeschoten naar aanleiding van de Franse nationale feestdag. Misschien niet het beste idee, want het is momenteel snikheet en droog in het zuiden van Frankrijk. Dan is een bosbrand rap aangestoken. Dat blijkt ook wanneer een deeltje van het vuurwerk in een boom terechtkomt. Robrecht Deman is is op rondreis door het zuiden van Frankrijk en zag het vanop de eerste rij gebeuren. "Je kan je afvragen of het wel verantwoord is om het vuurwerk nog toe te laten."
Lees verder

Belgische toeriste (20) verkracht in toiletten van Italiaanse beachclub
Een Belgische toeriste (20) is vorige zondag verkracht in de toiletten van een Italiaanse beachclub. Dat schrijven meerdere Italiaanse media. Twee verdachten konden opgepakt worden.
Lees verder

Ex-programmeur CIA schuldig bevonden aan doorspelen documenten aan Wikileaks
Een jury bij een federale rechtbank in de Amerikaanse staat New York heeft woensdag (lokale tijd) een voormalige medewerker van de Amerikaanse geheime dienst CIA schuldig bevonden aan alle negen aanklachten in verband met het doorgeven van geheime documenten aan het Wikileaks-onthullingsplatform, zo hebben Amerikaanse media overeenstemmend gemeld. Hij riskeert nu tot tachtig jaar gevangenisstraf. Bevoegd aanklager Damian Williams gewaagde van "een van de meest brutale en ernstigste gevallen van spionage in de geschiedenis van de VS".
Lees verder

KIJK LIVE. 1 jaar na waterramp Wallonië: koningspaar herdenkt slachtoffers
14 juli. Het is vandaag exact één jaar geleden dat Wallonië werd getroffen door zware overstromingen. Door dagenlange hevige regen traden verschillende rivieren buiten hun oevers. Bij de overstromingen kwamen 39 mensen om het leven. Volg de herdenking in Chênée hier live bij ons.
Lees verder

5 grootste CO2-uitstoters veroorzaakten al 6 biljoen euro aan klimaatschade
De economische impact van de grootste uitstoters van broeikasgassen op andere landen kan dankzij een nieuwe studie worden berekend. De Verenigde Staten en China zouden tussen 1990 en 2014 zo elk 1,8 biljoen euro aan globale inkomensverliezen.
Lees verder

Luik, waar de dijk maar nét hoog genoeg was: "En toch blijven ze bomen opofferen. Leert dan niemand iets?"
Een half metertje scheelde het of Pepinster, Trooz en Chaudfontaine waren slechts voetnoten geweest in een énorme ramp in de grootste stad van Wallonië. Maar de dijk hield het, de Maas bleef waar hij hoorde, de stad herademde en deed voort. Of hoe in Luik niemand lessen lijkt te trekken uit de bijna-ramp van vorige zomer.
Lees verder

20.000 euro voor een uurtje tv-kijken in Zwitserland? Zo vermijd je een torenhoge gsm-rekening na je vakantie buiten de EU
De zomervakantie staat voor heel wat mensen gelijk met een verre buitenlandse reis. Om zorgeloos te genieten, controleer je best op voorhand de eventuele roamingkosten op je bestemming. Want het laatste dat je wil bij thuiskomst, is een torenhoge gsm-rekening. Verschillende providers bieden aangepaste formules zodat je zonder rekenen en tellen je smartphone kunt gebruiken. Maar hoeveel kost dat? En waar moet je op letten? Mijntelco.be bezorgt een overzicht.
Lees verder

Veelgeprezen regisseur Jafar Panahi is derde Iraanse filmmaker die opgesloten wordt
Iran heeft in één week drie van zijn meest geprezen regisseurs gearresteerd en opgesloten. Jafar Panahi is, na Mohammed Rasoulof en Mostafa Al-Ahmad, nu de derde die gearresteerd wordt als deel van de onderdrukking van vreedzaam verzet tegen de Iraanse autoriteiten.
Lees verder

Raketaanval in Oekraïense stad Vinnytsia: hulpdiensten melden 12 doden, onder wie een klein kind
Bij een Russische raketaanval in de Oekraïense stad Vinnytsia zijn 12 doden, onder wie een klein kind, en 25 gewonden gevallen. Dat melden de Oekraïense nooddiensten ter plaatse. De raketten hebben verschillende appartementsgebouwen geraakt.
Lees verder

Football Talk. Ousmane Dembélé verlengt bij Barcelona - Lewandowski hervat voorlopig training met Bayern München
Het was lang twijfelachtig of Dembélé bij Barcelona zou blijven of transfervrij zou vertrekken. Het is het eerste geworden. De Franse winger tekende bij tot 2024. Dembélé kwam in 2017 voor 140 miljoen euro over van Dortmund. In totaal speelde hij al 150 wedstrijden voor de Catalaanse club waarin hij goed was voor 32 doelpunten en 34 assists.
Lees verder

Manifestanten kondigen vertrek aan uit bezette gebouwen
In Sri Lanka hebben de demonstranten die al dagen protesteren tegen de regering, aangekondigd dat ze de gebouwen die ze bezetten zullen verlaten.
Lees verder

22 nieuwe invasieve uitheemse soorten zijn misschien probleem voor EU
De Europese Unie heeft 22 nieuwe planten en dieren toegevoegd aan de lijst met invasieve uitheemse soorten die een probleem kunnen vormen voor de biodiversiteit op het continent. Dat heeft de EU vandaag bekend gemaakt in het Publicatieblad. De lidstaten moeten de introductie ervan voorkomen en de negatieve gevolgen van de soorten zo veel mogelijk beperken, bijvoorbeeld via een verbod op invoer of het beheren of uitroeien ervan.
Lees verder

Levensverwachting in België neemt weer toe na lichte daling in 2020
De levensverwachting bij geboorte bedroeg in ons land vorig jaar 81,7 jaar voor de totale bevolking. Daarmee komt de levensverwachting weer zo goed als op het niveau van 2019, toen de levensverwachting 81,8 jaar bedroeg.
Lees verder