Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 juli 2022

Australië in de ban van mysterieuze dood van 16 koala's

HLN
Australië in de ban van mysterieuze dood van 16 koala's
Op een eucalyptusplantage in het Australische Melbourne zijn zestien dode koala's aangetroffen. Zo heeft de natuurbeschermingsinstantie van de deelstaat Victoria maandag bekendgemaakt. De plotse dood van de dieren zet dierenbeschermers voor een raadsel.
Lees verder

Twitter-werknemers mogen niets lossen over deal, maar Elon Musk tweet meme over debacle
Nu de deal van 44 miljard dollar (omgerekend 43 miljard euro) tussen Twitter en Elon Musk op springen staat, wordt aan werknemers van het bedrijf gevraagd om er niet over te communiceren. Dat Musk besloten heeft Twitter toch niet te kopen, krijgt namelijk nog een staartje in de rechtbank. De multimiljardair houdt zich zoals gewoonlijk minder gedeisd.
Lees verder

Waarom de gezondheid van je ogen mee bepaalt of je dementie krijgt of niet
Dementie: een aandoening waar tot op vandaag geen medicatie voor bestaat. En toch neemt het aantal patiënten dat eronder lijdt alleen maar toe. Onderzoekers zoeken al jaren intensief naar manieren om de ziekte vroegtijdig tegen te gaan. Nu blijkt er een simpele oplossing: onze ogen gezond houden. Is het echt zo makkelijk? Een neuroloog en oogarts lichten toe.
Lees verder

Minder risico op dementie door gezondere ogen? "Een goed zicht houdt ons brein actief"
Dementie: een aandoening waar tot op vandaag geen medicatie voor bestaat. En toch neemt het aantal patiënten dat eronder lijdt alleen maar toe. Vandaag zouden er in ons land naar schatting zo'n 180.000 gevallen zijn. Onderzoekers zoeken al jaren intensief naar manieren om de ziekte vroegtijdig tegen te gaan. Nu blijkt er een simpele oplossing: onze ogen gezond houden. Is het echt zo makkelijk? Een neuroloog en oogarts lichten toe.
Lees verder

Grote kans om overmorgen supermaan helder te zien
Op woensdagavond 13 juli is er opnieuw een supermaan, een volle maan die groter en helderder lijkt dan normaal. Door de gunstige weersomstandigheden is er een grote kans dat het verschijnsel duidelijk te zien zal zijn. Dat meldt het weerplatform Meteovista.
Lees verder

Marijke is (plus)mama en combineert verschillende jobs: "Voor ons huis moet ik nog 17 jaar lang 750 euro per maand afbetalen"
Marijke Daniels (36) uit Boom werkte jarenlang bij Deutsche Bank, maar na haar scheiding ontdekte ze een passie voor de menselijke psyche. Intussen combineert ze een opleiding psychologie met jobs als life coach, freelance administrator, operationeel verantwoordelijke in het transportbedrijf dat ze oprichtte met haar nieuwe partner én vrachtwagenchauffeur. Samen runnen ze ook een nieuw samengesteld gezin met 5 kinderen. Ze vertelt ons hoe zij dit alles financieel klaarspeelt.
Lees verder

'Thuis'-actrice Ann Pira werkte bij een bloemist: "Ik kreeg maar een bepaald budget om op kot te gaan, dus moest ik wel gaan werken"
Ann Pira (56), Nancy in 'Thuis', zit in de fleur van haar leven. Als jobstudent zat ze ook al tussen de bloemen en had ze zelfs een relatie met de uitbater van de bloemenzaak. Die liefde was echter van korte duur, maar op bloemen is Ann nog steeds verzot. En de bloemist? "Die maakt nog altijd deel uit van mijn leven", klinkt het mysterieus in Story.
Lees verder

Cameron Diaz klapt uit de biecht: "Ik werd gebruikt als drugssmokkelaar"
Acteer- en modellenwerk. Cameron Diaz (49) doet het alsof ze ervoor in de wieg is gelegd. Maar drugs smokkelen? Ook daar zou ze zich wel eens schuldig aan gemaakt hebben. "Het was de enige job die ik ooit kreeg in Parijs."
Lees verder

De vakantiejob van 'Thuis'-actrice Ann Pira: "Mijn baas werd even later ook mijn lief"
Studenten spijzen in de zomermaanden graag hun financiën met een vakantiejob, en dat was bij onze BV's vroeger niet anders. In deze nieuwe reeks vertellen ze over die eerste werkervaring uit het verleden. Vandaag: Ann Pira (56) - Nancy in 'Thuis' -, die ooit in een bloemenwinkel werkte. "Het was van moeten, anders kwam ik niet rond", vertelt ze in Story. Ze kwam er bekende acteurs tegen en vond er zelfs (even) de liefde. Al verdween die nooit helemaal uit haar leven, en wel om een opvallende reden.
Lees verder

Antwerp bevestigt dat Rode Duivel Toby Alderweireld op weg is naar Bosuil: "Mondeling akkoord over definitieve transfer"
Antwerp en Toby Alderweireld (33): de stunttransfer is zo goed als rond. De 'Great Old' bevestigt dat er een akkoord is met Al Duhail uit Qatar over een definitieve transfer.
Lees verder

PS vraagt onderzoekscommissie in Brussels Parlement voor vele wanpraktijken taxibedrijf Uber
De PS-fractie in het Brussels Parlement bereidt een voorstel voor om een onderzoekscommissie op te richten naar de praktijken van de multinational Uber in de hoofdstad. Dat kondigt fractieleider Ridouane Chahid maandag aan.
Lees verder

Uber: "Uber is nu een ander bedrijf", vakbond BTB niet overtuigd
"We zoeken geen uitvluchten voor gedrag in het verleden dat duidelijk niet overeenstemt met onze huidige waardes", maar "Uber is nu een ander bedrijf". Dat heeft het Amerikaanse platform gezegd in reactie op de "UberFiles", een nieuw onderzoek van het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten (ICIJ) op basis van een datalek. De socialistische transportvakbond BTB is daar niet van overtuigd.
Lees verder

IN BEELD. Alle hens aan denk om wereldberoemde sequoia's te redden bij brand in Yosemite Park
Bijna 400 brandweerlieden zijn druk in de weer om de bosbranden in het Yosemite Park (Californië) te blussen. Speciale aandacht gaat daarbij naar de wereldberoemde sequoia's in Mariposa Grove. Tot nu is geen enkele reuzenboom verloren gegaan en de brandweer zet alles op alles om dat zo te houden.
Lees verder

IN BEELD. Alle hens aan denk om wereldberoemde sequoiabomen te redden bij brand in Yosemite Park
Bijna 400 brandweerlieden zijn druk in de weer om de bosbranden in het Yosemite Park (Californië) te blussen. Speciale aandacht gaat daarbij naar de wereldberoemde sequoia's in Mariposa Grove. Tot nu is geen enkele reuzenboom verloren gegaan en de brandweer zet alles op alles om dat zo te houden.
Lees verder

Maxime Meiland geeft wat meer prijs over haar huwelijk: "De jurk is er al"
Dé grote dag breekt bijna aan voor Maxime Meiland (26) en haar vriend Leroy Molkenboer (30). Dat er veel wijn aanwezig zal zijn op de bruiloft staat vast, maar hoe zit dat met rest? "Het huwelijk vindt deze zomer plaats, dus alles is al in orde."
Lees verder

Spectaculaire beelden van helikopter die plots omlaag duikt bij vuurtoren
Een helikopter vliegt opeens in brand wanneer hij goederen levert aan vuurtoren Phare de la Vieille, in het Bretoense Plogoff. Het toestel duikt recht naar beneden, maar de piloot reageert bliksemsnel en kan nog optrekken. De witte rook die net boven de grond uit het toestel schiet, komt van de airbags die de piloot activeert.
Lees verder

Zware bosbranden in Portugal eisen hun tol terwijl hittegolf intensifieert: al 29 gewonden waarvan 12 brandweerlieden
In Portugal zijn 29 mensen gewond geraakt tijdens de zware bosbranden die er woeden. Het gaat om twaalf brandweerlieden en zeventien burgers. Het land rekent net zoals de rest van Zuid-Europa af met hardnekkige hittegolven waardoor het er wel 43 graden warm is en naar voorspelling alleen maar warmer zal worden.
Lees verder

Gerucht: Sportversie Apple Watch gaat Pro heten
Apple gaat de nog niet aangekondigde sportversie van de Apple Watch het label 'Pro' geven, schrijft Bloomberg News. Het persbureau beweert dat Apple voor dit label kiest omdat het horloge onder meer wordt voorzien van een robuuster scherm en het in een duurdere prijsklasse valt.
Lees verder

Massaal protest aan Chinese bank: "Geef ons ons spaargeld terug"
Bijna duizend Chinese burgers protesteerden gisteren aan de People's Bank of China in Zhengzhou, in de Henan provincie. Daar eisten ze hun spaargeld terug, nadat drie locaties van het bankfiliaal miljoenen euro's aan tegoeden bevroren in april.
Lees verder

Wielrenner die hondje doodreed, ging zich aangeven bij politie: baasje neemt advocaat onder de arm
De man die vrijdagavond het hondje van Hatice Kör doodreed in Zutendaal en doorfietste, is zich zondag gaan aangeven, nadat de vrouw haar verhaal in onze krant deed. Intussen neemt het baasje een advocaat onder de arm. "Ik zal er alles aan doen om gerechtigheid te laten geschieden", zegt haar advocate Lynn Clerinx.
Lees verder