Doorgaan naar hoofdcontent

Astronauten nemen nieuwe module van Chinees ruimtestation in gebruik

HLN
Astronauten nemen nieuwe module van Chinees ruimtestation in gebruik
De drie astronauten van de Chinese ruimtemissie Shenzhou-14 zijn vandaag voor het eerst in de nieuwe module van het Chinese ruimtestation in aanbouw geweest, zo was op de staatstelevisie CCTV te zien.
Lees verder

Stoomtreinen herstellen als ideaal vakantiekamp: "Het treinvirus heeft ons goed te pakken"
Sporen lassen. Treinwagons schilderen. Of een ritje maken met een oude stoomlocomotief? Voor de zestien jongeren van Train Mania 2022 is dat de gedroomde vakantie. Deze week mogen ze aan de slag in het Stoomcentrum van Maldegem, om er van 's ochtends tot 's avonds met hun passie bezig te zijn. Uniek in de Benelux.
Lees verder

Ambulanciers redden zelf drenkeling: "Zonder op de duikers te wachten zijn ze met hun kledij aan in het water gesprongen"
Twee ambulanciers van de Brusselse brandweer hebben maandagvoormiddag een drenkeling uit het kanaal Brussel-Charleroi gered. De ambulanciers zagen dat de man in hoge nood verkeerde en wachtten niet op hun collega-duikers, maar sprongen zelf in het water om de man te redden.
Lees verder

Buitenlandse studenten in Nederland zonder kamer moeten studie "heroverwegen"
Buitenlandse studenten die aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam willen studeren en begin augustus nog geen kot gevonden hebben, wordt aangeraden hun studie te heroverwegen. Dat schrijft de Nederlandse krant Het Parool en bevestigt een woordvoerster van de universiteit aan het Nederlandse persagentschap ANP. Ook andere universiteiten in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Maastricht vragen buitenlandse studenten die nog geen verblijf vastgelegd hebben, twee keer na te denken voor ze afreizen.
Lees verder

"Alsof je op brandende kolen wandelt terwijl er een 7,5 centimeter lange nagel in je hiel steekt": dit zijn vijf van de pijnlijkste insectensteken ter wereld
Een insectenbeet zorgt voor heel wat gevloek en vervelende klachten. Je huid jeukt, zwelt, doet pijn en wordt rood. Ongemakkelijk, dat zeker, maar niet het einde van de wereld als je er niet allergisch voor bent. Want op vlak van insectensteken valt België eigenlijk nog wel mee. Er zijn namelijk bepaalde uitheemse beestjes die héél wat straffer uit de hoek kunnen komen. HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters lijst op om welke insecten het gaat en vertelt waar je ze op reis kan tegenkomen.
Lees verder

1.000 euro per weekend, maar 'ober' Eddy brengt champagne naar je tent: binnenkijken op de glamping van de Planckaerts
Wie hoopt om een gezellig weekend door te brengen in het Franse kasteel van de Planckaerts, moet nog even geduld oefenen tot de verbouwingen helemaal zijn afgerond. In tussentijd kan wie eens wil proeven van de typische Planckaert-sfeer, wel al terecht op het domein van de familie in Lurcy-Lévis. De Planckaerts boksten namelijk een heuse glamping in elkaar, met plaats voor zo'n zestig gasten. Maar hoeveel kost zo'n verblijf? En wat krijg je ervoor in de plaats? Stephanie Planckaert licht een tipje van de sluier in 'Dag Allemaal'. "Je krijgt hier meer dan een simpel pak friet."
Lees verder

Toch maar beter geen middagdutje? Regelmatig dutten gelinkt aan grotere kans op hoge bloeddruk en beroertes
Slecht nieuws voor iedereen die al eens graag een middagdutje doet: nieuw onderzoek toont aan dat regelmatig dutten gelinkt kan worden aan een grotere kans op hoge bloeddruk en beroertes. "De studie onderlijnt het belang voor zorgverleners om patiënten routinematig te vragen naar hun 'dutgewoontes'", aldus dokter Phyllis Zee van de Northwestern-universiteit in Chicago. Op die manier zouden artsen beter kunnen inschatten of de patiënt risico loopt op hart- en vaatziekten.
Lees verder

Belgische man (68) verdronken tijdens zwempartij aan Spaanse Costa Brava
Een 68-jarige Belgische man is om het leven gekomen tijdens een zwempartij aan de Spaanse Costa Brava. De man werd door redders uit de zee gehaald, maar hulp kon niet meer baten.
Lees verder

Deense winnaar Eurojackpot gevonden: verfrommelde biljet lag in een lade
Het vorige Deense recordbedrag lag op 315 miljoen Deense kronen en dateert uit 2015. Met de jongste Eurojackpot stijgt dat bedrag naar 759 miljoen Deense kronen (omgerekend 120 miljoen euro). Die hoge bedragen zijn pas sinds enkele maanden mogelijk. Om de tiende verjaardag van de Europese loterij te vieren, hadden de achttien deelnemende landen eind maart de bovengrens van 90 naar 120 miljoen euro opgetrokken. België neemt niet deel aan Eurojackpot, wel aan Euromillions.
Lees verder

Sophie V. (45) wordt bijna dag op dag na de moord op haar eigen tweeling zelf neergestoken voor de deur van haar woning: "Ze kreeg haar leven nooit meer op de rails"
Op 22 juli was het precies tien jaar geleden dat Alexia en Amélie overleden, verdronken door hun bloedeigen moeder Sophie V. in een badkuip op het paradijselijke Curaçao. De tweelingzusjes waren slechts zes jaar. Op 23 juli werd Sophie V. zelf neergestoken voor de deur van haar woning in Waasmunster. De timing lijkt een bizar toeval. Volgens mensen uit haar omgeving kreeg de intussen 45-jarige vrouw haar leven nooit meer op de rails. De steekpartij is een nieuw orgelpunt in het hobbelig parcours dat ze de voorbije tien jaar aflegde.
Lees verder

Dakbrand op Groen Kwartier veroorzaakt hevige rookontwikkeling
De brandweer moest maandagnamiddag uitrukken voor een stevige brand aan het Groen Kwartier. De zwarte rookpluim was tot in de verre omgeving te zien.
Lees verder

Koppel dat veroordeeld werd voor onmenselijke behandeling Alexander (13) tekent beroep aan, en dat is niet zonder risico
Gaëlle F. (49) en Kurt D. W. (52), de moeder en stiefvader van de 13-jarige Alexander, hebben beroep aangetekend tegen hun veroordeling tot respectievelijk twee jaar en 18 maanden cel. De jongen beroofde zichzelf van het leven in 2019. Dat zou het gevolg zijn van pesterijen door zijn moeder, maar dat is nooit bewezen.
Lees verder

2 experts over de impact van een zwangerschap op mannen. "De partner wordt nog vaak gezien als het 'aanhangsel'"
Fun fact: niet alleen vrouwen worden lichamelijk en mentaal klaargestoomd voor het ouderschap. Is je man de laatste tijd opvallend humeurig? Het zouden zomaar even zijn hormonen kunnen zijn. Onderzoeksters An-Sofie Van Parys en Vickà Versele leggen haarfijn uit wat het effect van een zwangerschap is op toekomstige papa's, onder meer op het vlak van gewicht, emoties, hormonen en hun seksleven. "Mannen zouden ook op de weegschaal moeten bij de gynaecoloog."
Lees verder

Vaders kunnen echt meezwangeren. 2 experts: "Mannen zouden ook op de weegschaal moeten bij de gynaecoloog"
Fun fact: niet alleen vrouwen worden lichamelijk en mentaal klaargestoomd voor het ouderschap. Is je man de laatste tijd opvallend humeurig? Het zouden zomaar even zijn hormonen kunnen zijn. Onderzoeksters An-Sofie Van Parys en Vickà Versele leggen haarfijn uit wat het effect van een zwangerschap is op toekomstige papa's, onder meer op het vlak van gewicht, emoties, hormonen en hun seksleven. "Sommige mannen merken bijvoorbeeld dat hun libido daalt, of dat ze emotioneler worden."
Lees verder

Nog altijd bijna 900 Oekraïense vluchtelingen in transitcentrum
In het transitcentrum Ariane in Sint-Lambrechts-Woluwe zitten nog altijd zo'n 889 Oekraïense vluchtelingen die op zoek zijn naar een opvangplaats, zo blijkt uit de jongste gegevens van het Rode Kruis Vlaanderen. Meer dan vier op tien zit er al 26 dagen of langer, sommigen zelfs al twee maanden. De doorstroming naar de lokale opvanginitiatieven verloopt dus nog altijd moeizaam.
Lees verder

LIVE. Favoriete Cavalli komt ten val in Tour de France Femmes, sprint Kopecky naar winst?
Na de ritzege van Lorena Wiebes in de openingsrit zijn de sprinters maandag in de Tour de France Femmes wellicht opnieuw aan zet in de tweede etappe van Meaux naar Provins (136,4 km). Wiebes mag starten in het geel en Lotte Kopecky, als tweede in het puntenklassement, draagt de groene trui. Kan onze landgenote opnieuw meedoen voor de dagzege? Volg het live op deze pagina.
Lees verder

"Ze steunt mijn Kenergy": ook mevrouw Ryan Gosling is fan van zijn nieuwe 'Barbie'-film
Dat Ryan Gosling (41) als Ken zal verschijnen aan de zijde van Margot Robbie (32) in de nieuwe film 'Barbie', is inmiddels geen geheim meer. Beelden van de acteurs in knalroze outfits gingen in een mum van tijd viraal. En ook Eva Mendes (48), partner van Gosling, is fan van zijn nieuwe rol.
Lees verder

"Ze steunt mijn Kenergy": ook partner Eva Mendes is fan van Ryan Gosling in nieuwe 'Barbie'-film
Dat Ryan Gosling (41) als Ken zal verschijnen aan de zijde van Margot Robbie (32) in de film 'Barbie', is inmiddels geen geheim meer. Beelden van de acteurs in knalroze outfits gingen in een mum van tijd viraal. En ook Eva Mendes (48), partner van Gosling, is fan van zijn nieuwe rol.
Lees verder

Zo zien de bosbranden in Californië er vanuit de ruimte uit
De natuurbrand in Mariposa County in de Amerikaanse staat Californië woedt nog steeds. De brand bevindt zich niet ver van het bekende Yosemite National Park. Het is een van de grootste natuurbranden die dit jaar in de regio heeft gewoed. De grootte van de brand is ook te zien vanuit het internationale ruimtestation ISS.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Don't Make Me Go': hartverwarmende roadtrip met vader en dochter
Wanneer een alleenstaande vader verneemt dat hij terminaal is, wil hij zijn tienerdochter meenemen voor een allerlaatste roadtrip van Californië naar Florida. Wat dan zou kunnen volgen is een zwaarwichtig drama, maar dat wordt het niet. 'Don't Make Me Go' is een hartverwarmend verhaaltje over een vader die zijn rebellerende tienerdochter nog zo veel mogelijk wijsheden wil meegeven.
Lees verder