Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 27 juli 2022

Anderlecht reageert scherp na zinloos geweld in stadion: “Daders stadionverbod opleggen”

HLN
Anderlecht reageert scherp na zinloos geweld in stadion: "Daders stadionverbod opleggen"
RSC Anderlecht wil de 'fans' die tegen KV Oostende een jongeman aan de rand van het veld aanvielen, laten bestraffen met een stadionverbod. "Wij tolereren nooit enige vorm van geweld", reageert de club.
Lees verder

Stromae brengt nummer uit met internationale popster Camila Cabello
Kanye West, Lorde, Dua Lipa, Coldplay en nu ook Camila Cabello. Het lijstje artiesten waarmee Paul 'Stromae' Van Haver (37) samenwerkt, oogt steeds indrukwekkender.
Lees verder

Adviseur van Viktor Orbán neemt ontslag na "zuivere nazi-toespraak"
Een adviseur van Viktor Orbán die al jarenlang in dienst is, heeft ontslag genomen uit protest na "een pure nazi-toespraak" die de Hongaarse premier hield. Ze noemde de toespraak "Goebbels waardig" en zegt niet langer de Hongaarse leider te kunnen verdedigen.
Lees verder

Thuisland Engeland eerste EK-finalist na klinkende zege tegen Zweden
Engeland is de eerste finalist op het EK vrouwenvoetbal. Het thuisland gaf Zweden in de halve finale een pak rammel: 4-0. Een droomavond voor de Engelsen in Sheffield.
Lees verder

Football Talk. Schitterende beelden: duizenden Roma-fans verwelkomen Dybala - Oyen scheurt kruisband en is maanden out
Paulo Dybala, nieuwe speler van AS Roma, werd vandaag als een held onthaald in de Italiaanse hoofdstad. Duizenden supporters verwelkomden de Argentijnse aanvaller. Dybala groette het publiek voor het Palazzo della Civiltà Italiana. En dat leverde schitterende beelden op.
Lees verder

Turkije hervat controversiële gasexploratie op Middellandse Zee
Turkije herneemt de aardgasexploratie op de Middellandse Zee op 9 augustus. Dat heeft Ankara aangekondigd. De demarche kan de relaties met Griekenland en Cyprus opnieuw onder druk zetten.
Lees verder

IN BEELD. Twee weekjes te vroeg, maar 'Tien Om Te Zien' viert Willy Sommers' 70ste verjaardag nu al
70 anjers, 70 rozen en de leeuw in een kooi in taart gegoten. Vergezeld door een medley van zijn grootste hits, gebracht door zijn vrienden Christoff, Luc Steeno, Jo Vally en Wendy Van Wanten. Gelukkige 70ste verjaardag, Willy Sommers. De oerpresentator van 'Tien Om Te Zien' is pas op 9 augustus jarig, maar tv-opnames staan altijd een stapje voor en dus werd hij dinsdagavond op de zeedijk in Westende al gevierd. Meer dan vijfduizend fans gaven hem de warmste verjaardag ooit.
Lees verder

Ruim 36.000 euro opgehaald voor 7-jarige overlevende kanodrama: doelbedrag hulpactie opnieuw verhoogd
In twee dagen tijd is er ruim 36.000 euro opgehaald voor het Duitse meisje van 7 jaar dat als enige het kanodrama op het Nederlandse Veluwemeer overleefde. Sinds de start van de actie zondag is het doelbedrag twee maal verhoogd wegens de "niet afgenomen interesse". Dinsdagavond is het bijgesteld naar 60.000 euro.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Veel gezinnen zullen inboeten op hun comfort. Kunnen we dan ook even inboeten op verspilling?"
De Europese lidstaten engageren zich om de komende herfst en winter 15 procent minder gas te verbruiken. De redenering: op vrijwillige basis besparen waar het kan zodat ook landen die sterk afhankelijk zijn van Russisch gas - lees: de Duitse economie - het hoofd boven water houden.
Lees verder

Jas die Buzz Aldrin droeg tijdens reis naar de maan geveild voor bijna 2,7 miljoen euro
De jas die de Amerikaanse astronaut Buzz Eugene Aldrin droeg tijdens zijn maanreis met de Apollo 11, is dinsdag geveild voor 2,7 miljoen dollar (2,67 miljoen euro). Dat heeft het veilinghuis Sotheby's bekendgemaakt.
Lees verder

Zo bereiden onze brandweer, federale luchtpolitie en boswachters zich voor op natuurbranden
Brandweerofficieren die op stage zijn geweest naar Frankrijk en als werkgroep natuurbrand terugkeren. Vrijwilligers die brandtorens in gevoelige regio's bewaken. Een interactieve kaart met brandwegen voor alle hulpdiensten. En een overeenkomst voor onmiddellijke blusvliegtuigen uit Nederland. Het Netwerk brandweer in ons land en de boswachters in brandbare gebieden zijn tot in de puntjes voorbereid voor het geval hier ook grote bosbranden uitbreken. "De jeep heb ik aan de kant geschoven. Ik spring iedere dag op mijn mountainbike het bos in", vertelt boswachter Jef De Winter.
Lees verder

Trump over presidentsverkiezingen in 2024: "Ik moet ons land redden"
Bij zijn eerste publieke optreden in Washington sinds het einde van zijn ambtstermijn, heeft de gewezen Amerikaanse president Donald Trump gezinspeeld op een mogelijke terugkeer naar het Witte Huis.
Lees verder

Aandeelhouders Twitter bespreken bod Musk ondanks rechtszaak
Twitter houdt op 13 september een aandeelhoudersvergadering waarin het voorgestelde overnamebod van 44 miljard dollar van Tesla-baas Elon Musk op de agenda staat, meldt het socialemediabedrijf. Musk heeft zijn overnamebod inmiddels teruggetrokken, maar Twitter hoopt via de rechter af te dwingen dat de deal alsnog doorgaat.
Lees verder

IN BEELD. Nieuwe foto's tonen kroonprinses Elisabeth in actie tijdens militair kamp
Tijdens het jaarlijkse zomerkamp van de Koninklijke Militaire School (KMS) werden nieuwe foto's van kroonprinses Elisabeth (20) gemaakt. De troonopvolger neemt nog tot het einde van deze maand deel aan dit kamp in het kader van haar militaire opleiding. Op de nieuwe beelden zien we Elisabeth in 'volle actie' tijdens de militaire oefeningen, inclusief legeruniform en camouflageschmink.
Lees verder

Hittegolf onder water, rampzalige gevolgen boven water: "Hevige onweersbuien en soms zelfs een mediterrane orkaan"
De Middellandse Zee warmt op tot recordhoogten. Voor de kust van het Franse Nice heeft het water de tropische hoogte van 30 graden bereikt. Een hittegolf onder water kan zware gevolgen hebben. "Er kunnen hevige onweersbuien en soms zelfs een medicane - een mediterrane orkaan - ontstaan", zegt KMI-weerman David Dehenauw. En ook ons zeewater is warmer dan normaal.
Lees verder

Zoals bij Borealis worden 23.000 werknemers in ons land uitgebuit: "Wie durft te klagen, wordt afgeranseld of bedreigd"
De werf van Borealis is het topje van de ijsberg. Volgens Justitieminister Van Quickenborne worden 23.000 mensen in ons land uitgebuit. "Een vertienvoudiging in enkele jaren. Men zoekt altijd n o g goedkoper werkkrachten", zegt advocaat Jan Buelens die slachtoffers verdedigt. "Hoe dieper je zakt in die netwerken, hoe dichter je criminele circuits nadert."
Lees verder

Online gokken kan binnenkort 'maar' voor maximaal 200 euro per week
Online wedden op een sportmatch of geld inzetten bij een pokerspelletje kan binnenkort 'maar' voor een bedrag tot 200 euro per week. Dat meldt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Uitgesloten van deze regel: de spelletjes van de Nationale Loterij.
Lees verder

Advocaten kibbelen over noodzaak getuigenis Britney Spears in zaak tegen vader
De advocaat van Britney Spears houdt vol dat de zangeres niet hoeft te getuigen in een rechtszaak die ze heeft lopen tegen haar vader Jamie. Dat laat Mathew Rosengart weten in documenten waar de rechter in de zaak om heeft gevraagd.
Lees verder

COLUMN. Dries Mertens legt 2,5 miljoen euro netto naast zich neer. Er is niet één vuile job die ik niet zou doen voor één tiende van dat bedrag. Zelfs niet die van columnist
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Dries Mertens
Lees verder

Steenrijk, model, 'zoon van': het luxeleven van Conrad Janssens. "Ik heb alles van m'n mama geleerd"
Conrad Janssens (20), de zoon van ex-geliefden Ilse De Meulemeester (51) en Glenn Janssens (47), heeft voor het eerst z'n vriend Matthias getoond aan de buitenwereld. Dat hij de goeie looks van z'n ouders heeft geërfd blijkt overduidelijk uit de kiekjes, al zijn er ook andere gelijkenissen. Net als mama- en papalief is de twintiger geen onbesproken figuur. Op sociale media pronkt hij met z'n luxeleven, in dure outfits. Een ritje in de Lamborghini, een Bentley op z'n zeventiende: the sky is the limit. "Dat mensen mij een snob noemen? Laat ze maar doen."
Lees verder