Doorgaan naar hoofdcontent

ANALYSE. Waarom de strijd van Zuhal Demir tegen het capaciteitstarief ons net méér geld zal kosten

HLN
ANALYSE. Waarom de strijd van Zuhal Demir tegen het capaciteitstarief ons net méér geld zal kosten
In plaats van juridisch ten strijde te trekken tegen het capaciteitstarief, zou Vlaams energieminister Zuhal Demir (N-VA) haar kiezers beter uitleggen waarom de hervorming niet alleen rechtvaardiger is, maar ook noodzakelijk, vindt onze energie-expert Robbe van Lier. Bovendien dreigt haar verzet de Vlaamse gezinnen op termijn net méér te kosten.
Lees verder

Parade van sterren en zelfs de doden stonden op: oersoap 'Neighbours' sluit af met een knaller
Het ondenkbare is gebeurd: maar liefst 37 jaar na het debuut van 'Neighbours' zijn de lichten voorgoed uit in het fictieve plaatsje Ramsay Street. Tegen wil en dank, want het geld was op. Toch werd het een spectaculaire slotaflevering, met heel wat oude bekenden. En ja hoor, zelfs de doden stonden op uit hun graf.
Lees verder

INTERVIEW. Moeder Carine (59) over verlies van dochter Dina (30) in Benidorm: "De foto's van haar toegetakelde lichaam op de rotsen waren ondraaglijk"
Carine Duchesne (59) verloor haar dochter Dina (30) zeven jaar geleden in het Spaanse Benidorm. Haar zwaar gehavende lichaam werd onderaan een klif teruggevonden op de scherpe rotsen van de Middellandse zee. In een exclusief interview vertelt de gebroken moeder ons over de mysterieuze val van haar dochter. "Ze hebben haar verkracht en daarna van de balustrade geduwd. Ik wil dat België nu eens écht onderzoek voert naar de dood van mijn dochter. Want dat is nooit gebeurd."
Lees verder

Na commotie over het 'verbannen' van 'F.C. De Kampioenen': zo beslist de VRT wat u al dan niet mag zien
Een eind over de 60.000 en de teller blijft lopen. De petitie tegen het 'offline' halen van 19 afleveringen van 'F.C. Kampioenen' haalt weliswaar nog lang niet de kijkscore van de populaire reeks, maar zegt wel veel over wat er leeft bij de VRT-kijkers. Heel wat fans zijn duidelijk niet blij met de beslissing van de 'programmacharterraad'. Maar wie of wat is die raad, hoe werkt die en wat zijn de gevolgen? En nemen ook de andere zenders maatregelen?
Lees verder

E403 urenlang afgesloten door dodelijk ongeval met wagen
De E403 richting Brugge is donderdagnacht urenlang afgesloten geweest door een dodelijk ongeval met een wagen in Torhout. Hoeveel personen in het voertuig zaten, is nog niet duidelijk.
Lees verder

E403 urenlang afgesloten na dodelijk ongeval met motorrijder
Bij een ongeval op de E403 richting Brugge, ter hoogte van Torhout, is donderdagnacht één persoon om het leven gekomen. Het gaat om een motorrijder.
Lees verder

E403 urenlang afgesloten na dodelijk ongeval met wagen
Bij een ongeval op de E403 richting Brugge, ter hoogte van Torhout, is donderdagnacht één persoon om het leven gekomen. De precieze omstandigheden zijn nog onduidelijk.
Lees verder

WEERBERICHT. Bewolkte dag met in het oosten kans op een bui. Dit weekend opnieuw wat warmer met 28 graden
Vrijdag begint droog en zonnig. In de loop van de dag wordt het in het binnenland bewolkt. In het zuidoosten is er kans op een bui, die lokaal gepaard kan gaan met een donderslag. De maxima schommelen tussen 21 en 26 graden bij een matige wind uit het noorden of noordnoordwesten. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Achter de schermen bij AG Insurance-NXTG nu Tour de France Femmes halfweg is: "Ik sta telkens perplex als ik zie wat ze doen"
AG Insurance-NXTG is de jongste ploeg in het Tour-peloton, maar zeker niet de minst ambitieuze. Sponsor AG Insurance geeft de HLN-lezers de komende dagen een unieke blik achter de schermen van de Tour de France Femmes via een videoreeks van de ploeg.
Lees verder

CORONACIJFERS. Nog exact 2.000 coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen, ook besmettingen blijven afnemen
Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen blijft dalen. Ook het aantal vastgestelde besmettingen neemt verder af. Het aantal overlijdens aan Covid stijgt helaas wel nog, zo blijkt uit de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Deal van 35 miljoen euro is nakend: De Ketelaere, die in Gazzetta al in shirt van Milan afgebeeld wordt, vandaag van Rossoneri?
Nog steeds geen witte rook in de soap rond Charles De Ketelaere (21), ook al is een deal van 35 miljoen euro nakend. In afwachting weigerde de aanvaller mee te trainen bij Club, wat ook in Milaan niet op gejuich onthaald werd.
Lees verder

Bekaert ziet omzet met kwart stijgen in eerste jaarhelft
Staaldraadspecialist Bekaert heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een geconsolideerde omzet geboekt van 2,859 miljard euro, een stijging met 24 procent, en een gezamenlijke omzet van 3,456 miljard euro (+24 procent). Dat heeft het bedrijf voorbeurs bekendgemaakt.
Lees verder

BNP Paribas boekt in tweede kwartaal recordnettowinst van 3,18 miljard euro
De Franse bank BNP Paribas, moederconcern van BNP Paribas Fortis in België, heeft tijdens het tweede kwartaal een recordnettowinst geboekt van 3,18 miljard euro. Dat is een stijging met 9,1 procent op jaarbasis. De inkomsten gingen er op alle domeinen op vooruit.
Lees verder

Vader Jaimie Vaes hoopte dat relatie met Lil Kleine zou eindigen: "Blij dat je nu niet meer in die ellende zit"
De vader van Jaimie Vaes (32) hoopte al dat de relatie tussen zijn dochter en rapper Lil Kleine (27) op een gegeven moment voorbij zou gaan. In een vooruitblik op de nieuwste aflevering van Vaes' realityserie bij discovery+ zegt de vader van de styliste blij te zijn dat zijn dochter nu niet meer in de ellende zit.
Lees verder

LIVE. Antwerp lijkt versterking te gaan overhouden aan Europese trip - Ronaldo terug naar oude liefde? - 't Kan niet op voor Barça, dat ook Koundé haalt
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Air France-KLM boekt weer winst ondanks chaos op luchthavens
Luchtvaartconcern Air France-KLM heeft voor het eerst sinds de coronacrisis een winst in de boeken gezet. Zowel KLM, dat al eerder een operationele winst boekte, als Air France kon daarbij zwarte cijfers voorleggen door het sterke herstel van de vraag naar vliegreizen. De problemen op luchthavens en bij de luchtvaartmaatschappijen zelf door personeelstekorten drukten het herstel nog wat.
Lees verder

Inflatie loopt in Nederland weer op tot 11,6 procent na eerdere daling
De inflatie in Nederland is in juli weer opgelopen in vergelijking met een maand eerder. Dat meldt het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De inflatie bedroeg op jaarbasis 11,6 procent. Daarmee blijft de inflatie op een zeer hoog niveau, aangejaagd door de gestegen energieprijzen en de hogere prijzen voor levensmiddelen.
Lees verder

Vlucht gemist door te lang te wachten: komt je verzekering tussen?
Elke zomer komt het voor. Het is erg druk in de luchthaven, je moet eerst lang aanschuiven om in te checken en vervolgens nog eens lang in de wachtrij staan om voorbij de veiligheidsdiensten te raken. Wat als je door al dat wachten je vlucht mist? Kan je dan rekenen op een vergoeding van de vliegtuigmaatschappij of je verzekering? En voor welke andere situaties kan je ook een vergoeding krijgen? Spaargids.be zoekt het uit.
Lees verder

Bijna 50 mensen gedood door bliksem op een week tijd in India
In het noorden van India zijn zeven mensen door blikseminslag om het leven gekomen. Daarmee komt het totale dodental deze week op 49. Alle doden vielen in de deelstaat Uttar Pradesh, waar momenteel de moessontijd heerst.
Lees verder

Natuurpunt: "Er moet nog heel wat gebeuren om het waterprobleem op te lossen"
Twee jaar na de lancering van de Blue Deal door de Vlaamse regering heeft Vlaanderen het waterprobleem nog niet onder controle. Dat zei beleidsmedewerker bij Natuurpunt Luc Vervoort vrijdag in De Ochtend op Radio 1. "Er zijn een aantal goeie initiatieven, maar het meeste werk moet nog gebeuren", klonk het.
Lees verder