Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 18 juli 2022

Amper 1 op de 10 gezinnen klant bij goedkoopste energieleveranciers: zo kan je tot 360 euro per jaar besparen op elek...

HLN
Amper 1 op de 10 gezinnen klant bij goedkoopste energieleveranciers: zo kan je tot 360 euro per jaar besparen op elektriciteit en tot 540 euro op gas
Ondanks de hoge prijzen voor elektriciteit en aardgas kunnen gezinnen nog heel wat besparen op hun factuur en dat door voor een goedkopere leverancier te kiezen. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de energieregulator CREG. Het besparingspotentieel voor honderdduizenden gezinnen loopt op jaarbasis op tot vele honderden euro's.
Lees verder

VIDEO. Na 20 jaar eindelijk gelukt: Jennifer Lopez en Ben Affleck zijn in Las Vegas getrouwd
Jennifer Lopez (52) en Ben Affleck (49) zijn getrouwd. Dat bevestigt Lopez in haar nieuwsbrief, nadat Amerikaanse media al hadden bericht dat het stel dit weekend stiekem in Las Vegas in het huwelijksbootje was gestapt.
Lees verder

China kijkt aan tegen 40 dagen extreme hitte
Niet alleen grote delen van Europa kampen met extreme hitte, ook op veel plaatsen in China is het zeer warm. En de komende weken worden daar opnieuw hittegolven verwacht. In het zuiden van het land zal het kwik vanaf 20 juli oplopen tot rond de 40 graden. De hitte zal, afgezien van een paar korte onderbrekingen, naar verwachting aanhouden tot eind augustus, maakte het Chinese meteorologisch instituut vandaag bekend.
Lees verder

LIVE. Frank Duboccage: "Warmste 18 juli sinds begin van de metingen" - Code oranje in heel Vlaanderen, enkel voor de kust geldt code groen
Ons land bereidt zich voor op twee dagen van uitzonderlijke hitte. Vandaag worden temperaturen tot wel 36 graden verwacht, morgen stijgen deze zelfs tot 39 graden. Lokaal kan het zelfs 40 graden warm worden, zo luiden de weersvoorspellingen. Inmiddels worden er tal van voorzorgsmaatregelen getroffen en geldt er vrijwel overal code oranje. Lees alles over de hitte in onze liveblog.
Lees verder

Na zandstormen kampt An Swartenbroekx nu ook met waterschaarste: "Kunnen het toilet niet doorspoelen"
Ze kocht samen met haar man Guido een huis in Andalusië, maar ook in haar eigen 'paradijsje' krijgt An Swartenbroekx (53) met ergernissen te maken. Vorige week berichtte ze in haar column voor Story - waarin ze schrijft over de verhuizing, de verbouwingen en het leven onder de zon - al over zandstormen, deze week doet ze verslag van waterschaarste in de Spaanse regio waar ze verblijft. "Na een maand kamperen, wil ik me opnieuw 'vrouw' voelen."
Lees verder

CELEB 24/7. Rebel Wilson is dolverliefd en Kourtney Kardashian deelt een foto uit de oude doos
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Nathalie Meskens: "Ik heb mezelf jarenlang wijsgemaakt dat ik geen kinderen wou"
Lang dacht ze dat ze geen kinderen wilden, maar intussen heeft Nathalie Meskens (40) een dochtertje én een zoontje. In een interview met 'De Morgen' heeft actrice en zangeres Nathalie Meskens (40) het onder meer over de geboorte van haar jongste, Loé. "Het meest buitengewone dat ik in mijn leven zal mogen meemaken", klinkt het.
Lees verder

LIVE TOUR. Renners opnieuw massaal getest op corona, al geen positieve gevallen bij Quick.Step-Alpha Vinyl en Intermarché-Wanty Gobert
Rustdag nummer drie in de Tour de France, 15 ritten ver. Al is rust relatief. Het hele peloton wacht in spanning de resultaten van de nieuwe resem Covid-testen af. Vallen er vandaag wel positieve resultaten uit de bus? En hoe spenderen de renners hun vrije dag? Volg het hier allemaal van op de eerste rij.
Lees verder

LIVE TOUR. Renners opnieuw massaal getest op corona, geen positieve gevallen bij Quick.Step-Alpha Vinyl
Rustdag nummer drie in de Tour de France, 15 ritten ver. Al is rust relatief. Het hele peloton wacht in spanning de resultaten van de nieuwe resem Covid-testen af. Vallen er vandaag wel positieve resultaten uit de bus? En hoe spenderen de renners hun vrije dag? Volg het hier allemaal van op de eerste rij.
Lees verder

Franse supermarkten gaan temperatuur verlagen en uithangborden doven door energiecrisis
De Franse retailsector - waaronder grote supermarktketens zoals E. Leclerc, Carrefour, Intermarché en Casino - is het eens geraakt om vanaf de herfst maatregelen te nemen om het energieverbruik te verminderen. Zo zullen ze hun verlichte uithangborden meteen na sluiting uitschakelen, 30 tot 50 procent minder verlichting gebruiken en de temperatuur in hun winkels verlagen.
Lees verder

Ongeval op Brusselse Buitenring ter hoogte van Halle
Op de Buitenring rond Brussel is een ongeval gebeurd ter hoogte van Halle. Twee rijstroken zijn daar versperd en je kan er moeilijk passeren.
Lees verder

Vanaf 2023 minder "financiële of andere" vakantiedrempels voor wie moeilijk op vakantie kan: "Iedereen verdient vakantie"
Mensen die bijvoorbeeld door armoede of zware ziekte moeilijk op vakantie kunnen, moeten in de toekomst op minder drempels botsen. Die vakantiedrempels wil minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) vanaf 2023 verlagen met een vernieuwd decreet 'Iedereen Verdient Vakantie'.
Lees verder

Martínez bezoekt de Red Flames en heeft ze zien groeien: "Ik zou echt trots zijn als ze kwartfinale halen"
Hoogspanning bij de Red Flames vanavond tegen Italië, dus kregen ze zaterdag hoog bezoek in Engeland. Roberto Martínez kwam en zag dat de nationale vrouwenploeg klaar is om door te stoten naar de kwartfinale. "Hun sterkte is dat ze een coach hebben die hen al lang kent", aldus de bondscoach van de Rode Duivels en TD van de voetbalbond.
Lees verder

Capaciteitstarief in aantocht: welke toestellen kennen het hoogste piekverbruik?
De regering besliste onlangs om de invoer van het capaciteitstarief uit te stellen tot 1 januari 2023. Of dit ook de finale deadline zal zijn, daar zijn politici het nog niet helemaal over eens. Maar zeker is dat het niet meer zo heel lang zal duren vooraleer je piekverbruik grotendeels zal bepalen hoeveel netkosten je betaalt. Om enige mate van controle over je energiefactuur te behouden, onderzoekt Mijnenergie.be welke toestellen dat piekverbruik het meest beïnvloeden.
Lees verder

Nieuw dj-duo in de maak? Niels Destadsbader en Conner Rousseau gaan helemaal los op Tomorrowland
Niels Destadsbader en Conner Rousseau hebben zondag de Moose Bar op Tomorrowland op stelten gezet. Samen met Regi, voor de gelegenheid met een roze pruik, entertainden ze 1.3000 feestvierders. Of ze zelf achter de draaitafel willen staan, daar zijn ze nog niet zo zeker van. "Toen ik zag dat de dj-tafel vrij was, kriebelde het", vertelt Rousseau. "Maar ik heb gedaan alsof. Ik heb niets aangeraakt."
Lees verder

Sri Lanka vernieuwt noodtoestand met verkiezingen in aantocht
De Sri Lankaanse interim-president Ranil Wickremesinghe heeft de noodtoestand vernieuwd, enkele dagen voordat het parlement een nieuwe president kiest. De noodtoestand is niet door het parlement bekrachtigd, wat wel nodig is.
Lees verder

Opnieuw Britse strijder gevangen door pro-Russische rebellen in Oekraïne: "Ik kan doodstraf krijgen"
Er zou opnieuw een Britse strijder gevangengenomen zijn door pro-Russische rebellen in Oekraïne. John Harding is te zien in een video die gedeeld werd door een Russisch journalist. Daarin vertelt de vijftiger dat hij de doodstraf riskeert en vraagt hij de Britse premier Boris Johnson om hulp.
Lees verder

DUBBELINTERVIEW. Bryan Heynen en Luca Oyen, exponenten van de Genkse jeugdopleiding: "Nog zo'n seizoen willen we niet meer meemaken"
Vorig jaar rond deze tijd werd bij Racing Genk nog over de landstitel gesproken. Het liep allemaal anders en na een seizoen om snel te vergeten waait bij de Limburgers een nieuwe wind. "Onder Wouter Vrancken is er duidelijkheid", zeggen aanvoerder Bryan Heynen (25) en toptalent Luca Oyen (19). Op gesprek bij twee exponenten van de Genkse jeugdopleiding. "Vrancken predikt aanvallend voetbal, zelfs op defensief vlak moet het er aanvallend uitzien.."
Lees verder

Een klein balkon? Zó benut je de ruimte optimaal
Vertoeven op het balkon is heerlijk, al helemaal nu de zon volop schijnt. Maar is jouw buitenplekje erg klein? Met deze tips van Vtwonen.be benut je de ruimte optimaal, zodat het er meteen een stuk groter voelt én oogt.
Lees verder

HOROSCOOP. Feest voor Weegschaal en slecht nieuws voor Waterman: astrologe Esther voorspelt je week
Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. "Planeten Mars en Uranus maken het zeer grillig en onrustig op je werk, Stier."
Lees verder