Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 juli 2022

Amerikaanse moeder en dochter schuiven mee aan in de rij voor Harry Styles: “Ze is net zo gek als haar moeder”

HLN
Amerikaanse moeder en dochter schuiven mee aan in de rij voor Harry Styles: "Ze is net zo gek als haar moeder"
Vanavond speelt Harry Styles een langverwacht concert in het Antwerpse Sportpaleis. Heel wat fans staan al uren aan te schuiven om hun idool aan het werk te zien. Ook de Amerikaanse Shanna Deros, die samen met haar dochter naar België afzakte.
Lees verder

Waarom kamperen Harry Styles-fans aan Sportpaleis als ze tóch al mooie plaats hebben? "De harde kern van hun idool: daar willen ze deel van uitmaken"
Om het concert van Harry Styles mee te pikken, wachten jongeren úrenlang aan het Sportpaleis – sommigen overnachten er zelfs, al is dat illegaal. Nochtans zijn de paar honderd fans die een ticket voor een staanplaats konden bemachtigen, met zo weinig dat ze verzekerd zijn van een goede plek in de muziektempel. "Je zal Harry's zweetdruppels wel voelen druppelen, hoor."
Lees verder

Na restricties op tarwe: India beperkt nu ook uitvoer van meel
India voert beperkingen in op de export van meel. Dat maakte het ministerie voor Buitenlandse Handel donderdag bekend. In mei kwamen er al restricties op de uitvoer van tarwe.
Lees verder

Muggenbeet in Antwerpen werd 21-jarige pilote fataal: hoe uitzonderlijk is dat? Hoe waakzaam moet je zijn als beet ontsteekt en kan je er zelf iets tegen doen?
De Britse pilote in opleiding Oriana Pepper (21) droomde ervan om de knuppel van een commercieel vliegtuig te bedienen. Maar een geïnfecteerde muggenbeet die ze in Antwerpen opliep, is haar uiteindelijk fataal geworden. De officiële doodsoorzaak luidt 'septische embolie' - een losgeslagen bloedstolsel dat geïnfecteerd was met de Staphylococcus aureus-bacterie. Hoe waakzaam moet je zijn als een muggenbeet ontsteekt en kan je er zelf iets tegen doen? Muggenexpert Peter Berx geeft antwoord.
Lees verder

Hoe staat Rusland er voor nu ze hun vizier op laatste stuk Donbas richten? Drie militaire scenario's over de oorlog
De Oekraïne-oorlog is in zijn vijfde maand, veel langer dan het Russische opperbevel had gedacht. Hoe zal de strijd verder verlopen, nu de Russen de Loehansk-regio hebben veroverd? Drie militaire scenario's.
Lees verder

Japanse bedenker van populaire stripreeks Yu-Gi-Oh! dood gevonden op zee
De Japanse tekenaar Kazuki Takahashi is volgens berichten in de media dood aangetroffen in zee. Hij was de bedenker van Yu-gi-oh!, een ultrapopulaire Japanse stripserie die in ons land vooral bekend werd door het ruilkaartenspel.
Lees verder

De Panne heeft zijn zomerdokters gevonden: "Een patiënt met een kwallenbeet, dat heb ik in Antwerpen nog niet meegemaakt"
Hanne Van Camp (32) uit Antwerpen is gestart als zomerdokter in De Panne, als eerste van zes artsen. Zo kan de kustgemeente in het hoogseizoen, wanneer het inwonersaantal verviervoudigt, de medische zorg garanderen. "Hopelijk blijft er net als vorig jaar een zomerarts hangen", glimlacht welzijnsschepen Michèle Vandermeeren. Hanne heeft het er in elk geval naar haar zin. "Dat vakantiehuisje van de gemeente is fantastisch." Blijft ze ook na de zomer in De Panne?
Lees verder

Nieuw record voor Europese stroomprijzen door beperkte aanvoer Russisch gas en lage stand Rijn
De stroomprijzen in Europa noteren donderdag een nieuw record. De schrik dat Moskou de gaskraan definitief dichtdraait, stuwt ook de prijs van elektriciteit naar ongekende hoogtes. Maar ook de lage stand van de Rijn speelt een rol.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Van Aert heeft nog één kompaan bij zich in spits van de koers, peloton lijkt in het voordeel
Het Tour de France-peloton rijdt vandaag de zesde etappe, met 220 kilometer de langste in deze Ronde van Frankrijk. De geaccidenteerde finale in Longwy is er eentje op maat van Wout van Aert, maar de gele trui wacht de slotkilometers niet af en kiest voluit voor de aanval. Volg het vervolg van de rit hier op de voet!
Lees verder

IN BEELD. Prins William en Kate Middleton laten protocol varen en tonen hun liefde
Ondanks het 'koninklijk protocol' om geen affectie te tonen in het openbaar, hebben prins William (40) en Kate Middleton (40) zich van hun meest liefdevolle kant laten zien. De prins nam woensdag deel aan een polowedstrijd voor het goede doel, al viel hij vooral op naast het veld: de aanrakingen tussen hem en zijn vrouw werden gretig opgepikt door de Britse media.
Lees verder

Stakende piloten SAS gaan wel gestrande reizigers terugvliegen
Ondanks de pilotenstaking bij de noodlijdende Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS (Scandinavian Airlines System) willen de vliegeniers gestrande charterpassagiers terug naar huis vliegen.
Lees verder

British Airways voorkomt staking grondpersoneel met hoger loon
Luchtvaartmaatschappij British Airways lijkt een staking van het grondpersoneel te kunnen voorkomen. De onderneming bereikte een akkoord met vakbond Unite waarin onder meer een hoger loon is afgesproken. Het grondpersoneel, dat eigenlijk over twee weken een driedaagse staking had gepland, mag nu over dat nieuwe akkoord stemmen.
Lees verder

Europarlementsleden willen van recht op abortus Europees grondrecht maken: "Het is aan ons om te vechten"
Het Europees Parlement dringt erop aan het recht op abortus op te nemen in het Handvest van de grondrechten, dat de fundamentele rechten en vrijheden van EU-burgers vastlegt. Het Parlement doet dat na de omstreden beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof om in de VS het federale recht op abortus te schrappen. "Ook in Europa ligt het recht op abortus onder vuur", zegt Hilde Vautmans (Open VLD).
Lees verder

Vlaanderen en Brussel kleuren opnieuw donkerrood op Europese coronakaart
Vlaanderen en Brussel kleuren vandaag opnieuw donkerrood op de coronakaart van het Europese Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Wallonië behoudt voorlopig wel zijn rode kleur.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Van Aert en Simmons dwingen het peloton tot het uiterste, houden ze stand tot in Longwy?
Het Tour de France-peloton rijdt vandaag de zesde etappe, met 220 kilometer de langste in deze Ronde van Frankrijk. De geaccidenteerde finale in Longwy is er eentje op maat van Wout van Aert, maar de gele trui wacht de slotkilometers niet af en kiest voluit voor de aanval. Volg het vervolg van de rit hier op de voet!
Lees verder

OnlyFans-ster Lottie Moss maakt statement op Instagram: "Als wij zoiets posten wordt het verwijderd?!"
Charlotte Moss (24), beter bekend als Lottie Moss, uit haar diepe teleurstelling in Instagram. Het platform verwijderd regelmatig haar schaars geklede plaatjes wegens 'te naakt'. Maar als mede-model Emily Ratajkowski een niets verhullende naaktfoto post dat wél blijft staan, slaat ze in de verdediging. "Als OnlyFans-meisjes zoiets posten wordt het verwijderd?!"
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Girl In The Picture': beeld zegt soms minder dan duizend woorden
De honger naar true crime is bij menig Netflix-kijker nog niet gestild. De streamingdienst brengt daarom het huiveringwekkende 'Girl In The Picture' in stelling, een mysterie dat begint in de seventies en waarbij niets is wat het lijkt.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Girl In The Picture': een beeld zegt soms minder dan duizend woorden
De honger naar true crime is bij menig Netflix-kijker nog niet gestild. De streamingdienst brengt daarom het huiveringwekkende 'Girl In The Picture' in stelling, een mysterie dat begint in de seventies en waarbij niets is wat het lijkt.
Lees verder

Meer dan de helft van de vrachtwagens in overtreding bij controleactie in Benelux
Bij controles in België, Nederland en Luxemburg hebben weginspectiediensten van de drie landen dinsdag vastgesteld dat meer dan de helft van de gecontroleerde vrachtwagens in overtreding was. Bij de controle van 80 vrachtwagens bleken 44 vrachtwagens in overtreding en werden 69 overtredingen vastgesteld. Dat meldt het secretariaat-generaal van de Benelux Unie in een persbericht.
Lees verder

Dit is waarom iedereen op Wimbledon aardbeien met slagroom eet
Wie aan Wimbledon denkt, denkt aan aardbeien. Met een flinke toef slagroom wordt het rode fruit al 145 jaar lang geserveerd op het Engelse tennistoernooi. Maar waarom juist aardbeien? En wat heeft een koning uit de 16de eeuw ermee te maken? Wij zochten het uit.
Lees verder