Doorgaan naar hoofdcontent

“Als Wout al zijn lucifers verbrandt, elke dag opnieuw, is de kans reëel dat hij op de beslissende dag van de Tour...

HLN
"Als Wout al zijn lucifers verbrandt, elke dag opnieuw, is de kans reëel dat hij op de beslissende dag van de Tour verstek geeft": Bjarne Riis begrijpt de tactiek van Jumbo-Visma niet
Dat Wout van Aert de beste renner van de wereld is, zegt Bjarne Riis. De Deen, ex-ploegleider en ex-winnaar van de Tour de France, is een fan. Maar aan de andere kant: kan zijn team Jumbo-Visma de Tour wel winnen, zoals ze Van Aert nu laten koersen? "Als ik in de volgwagen had gezeten, had ik gezegd: en nu moet je ophouden."
Lees verder

BEKIJK. Een onverwacht oponthoud en een razendspannende slotkilometer: dit waren de hoogtepunten van de tiende etappe
Magnus Cort haalde vandaag zijn gram na een razendspannende slotkilometer in de Tour. Onderweg werd de rit even geneutraliseerd nadat activisten de weg versperden. Bekijk hier de belangrijkste momenten van de tiende etappe.
Lees verder

BEKIJK. Een onverwacht oponthoud met klimaatactivisten waarbij Pogacar voor de lens poseert en een razendspannende slotkilometer: de hoogtepunten van de tiende etappe
Magnus Cort haalde vandaag zijn gram na een razendspannende slotkilometer in de Tour. Onderweg werd de rit even geneutraliseerd nadat activisten de weg versperden. Bekijk hierboven de belangrijkste momenten van de tiende etappe.
Lees verder

Magnus Cort triomfeert na prangende sprint, Pogacar behoudt zijn gele trui na monstervlucht
Magnus Cort heeft de tiende etappe in de Tour de France gewonnen. De Deen bleek na een spectaculaire finale de beste van een ruime kopgroep. Nick Schultz werd tweede, Luis León Sanchez derde. De wedstrijd werd een kwartier lang geneutraliseerd nadat een groep klimaatactivisten die zich had vastgetekend op de weg. Tadej Pogacar behoudt zijn gele trui met elf seconden voorsprong op vluchter Lennard Kämna.
Lees verder

Festivals bereiden zich voor op bloedhete editie, maar rekenen óók op gezond verstand: "Maak zonnekloppers wakker"
Overal waar ze dit weekend meer dan anderhalve man en een paardenkop verwachten, nemen ze maatregelen tegen tropische temperaturen. Hoe pakken Dour, Tomorrowland, de Gentse Feesten en de kust deze broeierige dagen aan? En wat kan je zelf doen om tussen het feesten door toch voor wat verkoeling te zorgen? "Hopelijk hoef ik niemand te vertellen dat een dikke trui bij 35 graden geen goed idee is."
Lees verder

Nieuw bedrijf gaat met doorzichtige Nothing Phone (1) van 469 euro strijd aan met "saaie" techreuzen
Een nieuw bedrijf gaat de strijd aan met de titanen van de smartphonesector. Carl Pei, oprichter en voormalige topman van OnePlus, stelt dinsdag de Nothing Phone (1) voor. Met een transparant ontwerp en een prijskaartje van 469 euro claimt de startup iets te willen doen aan de "saaie technologie-industrie".
Lees verder

Primatoloog Jane Goodall krijgt Barbiepop
Dr. Jane Goodall heeft van Mattel, Inc. een eigen Barbiepop gekregen als deel van de 'Inspiring Women'-reeks. De Britse Dr. Goodall wordt beschouwd als de uiterste expert op vlak van chimpanzees en is een bekende primatoloog.
Lees verder

De Steam Deck getest: een gaming-pc voor in de reiskoffer
Er valt veel te zeggen voor de Nintendo Switch en een handvol andere handheld-gameconsoles die de afgelopen twee decennia op de markt zijn gekomen, maar je beleefde er tot nu toe nooit een spelervaring op van het audiovisueel overweldigende soort, het soort die tv-consoles en zware gaming-pc's leveren. De ambitieuze Steam Deck belooft dat wél te doen. Hoog tijd om die verheven claim aan een test te onderwerpen.
Lees verder

ANALYSE NA AANKOMST (9). "Opvallend én fantastisch": onze reporter Stijn Vlaeminck over het feit dat Tadej Pogacar de gele trui niét wil weggeven
Wat een spannende ontknoping in de tiende etappe van de Tour de France, die een kwartier geneutraliseerd werd door klimaatactivisten. Magnus Cort fleurde zijn al knappe Ronde van Frankrijk op met een ritzege: de Deen klopte Nick Schultz na een spannende finale op de streep. Hoe blikt Stijn Vlaeminck vanuit aankomstplaats Megève terug op de etappe? En hoe kijkt hij naar Tadej Pogacar, die zijn gele trui niet wilde weggeven. Volg de analyse bovenaan dit artikel.
Lees verder

ANALYSE NA AANKOMST (9). "Dit is goed voor Jumbo-Visma": onze reporter Stijn Vlaeminck over het feit dat Tadej Pogacar de gele trui niét wil weggeven
Wat een spannende ontknoping in de tiende etappe van de Tour de France, die een kwartier geneutraliseerd werd door klimaatactivisten. Magnus Cort fleurde zijn al knappe Ronde van Frankrijk op met een ritzege: de Deen klopte Nick Schultz na een spannende finale op de streep. Hoe blikt Stijn Vlaeminck vanuit aankomstplaats Megève terug op de etappe? En hoe kijkt hij naar Tadej Pogacar, die dan toch zijn gele trui behoudt. Volg zijn analyse bovenaan dit artikel.
Lees verder

Wereldwijd meer dan 3.000 nieuwe gevallen van apenpokken in een week
Het apenpokkenvirus blijft oprukken, in steeds meer landen. In totaal zijn nu bijna 9.300 gevallen vastgesteld in 63 landen, ruim 3.000 meer in een week. Dat zegt de algemeen directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, vandaag.
Lees verder

Halsey openhartig over abortus: "Het heeft mijn leven gered
Op 24 juni besloot het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten om de abortuswetgeving, Roe versus Wade, te schrappen. Staten mogen nu zelf bepalen of ze abortus toestaan of niet. Als reactie op die omstreden beslissing vertelt zanger Halsey (27) - die de voornaamwoorden zij/die gebruikt - openhartig in Vogue over hoe belangrijk die wetgeving is: "Abortus heeft mijn leven gered."
Lees verder

Harry Styles lost eerste beelden van nieuwste 'Late Night Talking'-videoclip
Het succes van Harry Styles (28) lijkt momenteel geen grenzen te kennen. Vorige week vulde de popster nog moeiteloos het Sportpaleis, nu maakt hij z'n fans opnieuw warm. Want woensdag lanceert Styles de videoclip van zijn hit 'Late Night Talking', maar nu al licht hij een tipje van de sluier op met een catchy preview.
Lees verder

Stefaan D. beweert dat hij en minnares Sandra nog altijd een koppel waren: "Maar als dat klopt... waarom schoot hij dan?"
Bijna drie weken nadat hij Sandra Bellaccomo (34) doodschoot in zijn wagen, heeft Stefaan D. (30) uit Overmere eindelijk verklaringen afgelegd. "Vrij onverwachte verklaringen", erkent ook zijn advocaat Steven Henderickx. Want volgens D. was de buitenechtelijke relatie die Sandra met hem had, helemaal niet voorbij. Integendeel: hij beweert dat ze net stevig aan een toekomst samen werkten.
Lees verder

Snikheet en toch snipverkouden: hoe gezond is slapen met de airco aan?
Het wordt bloedheet deze week. En toch word je wakker met keelpijn. Is het corona of de airco? Want, zo luidt de gekende waarschuwing, slapen met de airco aan maakt je ziek. Maar kan dat eigenlijk wel, ziek worden van te koude lucht? We vroegen het aan dr. Antje Pössneck, keel-neus-oorarts aan het UZ Brussel.
Lees verder

Twee dagen na ongeval met paardenkoets is dierenarts Evi (40) overleden: "Ze stond altijd klaar om anderen te helpen. Dag én nacht"
Ze leerde de liefde van haar leven kennen dankzij het paardenmennen, en werd zelfs óp een paardenkoets ten huwelijk gevraagd. Maar de sport die haar zoveel gaf, is Evi Vandersmissen (40) nu ook fataal geworden. Twee dagen nadat ze tijdens een wedstrijd uit de koets geslingerd werd, is de dierenarts uit Sint-Truiden overleden. Door haar organen af te staan, deed ze postuum nog wat ze ook haar hele carrière gedaan heeft: anderen helpen.
Lees verder

Een week na brand op unief maken docenten, studenten en buurt balans op: "Bang afwachten wat er allemaal te redden valt"
Een kleine week na de grote dakbrand op de Universiteit Antwerpen zijn experten volop bezig met de schade op te meten. De 136 bureaus in de noordelijke vleugel zijn onherroepelijk verloren, maar deed de brand ook waardevol onderzoek in vlammen opgaan? "Geen idee" volgens de een, "hoogstwaarschijnlijk" volgens de ander. En wat de studenten betreft, is de vakantie allang begonnen: "Al was er toch wat onduidelijkheid over de inzagemomenten."
Lees verder

Een kleine week na de brand op UA maken studenten, docenten en de buurt de balans op: "Hopelijk valt er nog iets uit de kast te redden"
Een kleine week na de grote dakbrand op de Universiteit Antwerpen zijn experten volop bezig de schade op te meten. De 136 bureaus in de noordelijke vleugel zijn onherroepelijk verloren, maar deed de brand ook waardevol onderzoek in vlammen opgaan? 'Geen idee' volgens de een, 'hoogstwaarschijnlijk' volgens de ander. En wat de studenten betreft, is de vakantie al lang begonnen: "Al was er toch wat onduidelijkheid over de inzagemomenten."
Lees verder

NASA toont nieuwe spectaculaire beelden van James Webb-telescoop: bekijk ze hier
NASA heeft nieuwe beelden vrijgegeven van de James Webb-ruimtetelescoop. De indrukwekkende beelden volgen op de historische eerste kleurenfoto van de telescoop, die gisterenavond al werd gedeeld door de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. Bekijk hieronder de spectaculaire beelden.
Lees verder

LIVE. Thorstvedt tekent tot 2027 bij Sassuolo - RSCA-target Silva niet mee op stage met Wolves - Bolingoli naar Malinwa
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder