Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 juli 2022

“Als ik de tepels van een andere dame zie, denk ik: you go, girl.” Waarom steeds meer vrouwen hun beha dumpen

HLN
"Als ik de tepels van een andere dame zie, denk ik: you go, girl." Waarom steeds meer vrouwen hun beha dumpen
De Britse actrice Florence Pugh (26) verscheen dit weekend in een jurk die haar tepels erg zichtbaar liet. "Ik wíst dat er commentaar op ging komen", zei ze. Toch dumpen ook steeds meer Vlaamse vrouwen hun (beugel)beha, en niet alleen omdat dat comfortabeler is. Lingerie-experts lichten toe hoe we onze boezem meer vrij spel kunnen geven, Margo, Kathleen en Marijke vertellen hoe ze hun schroom overwonnen. "Ik probeer mijn verlegenheid om te zetten in trots."
Lees verder

Stones-fans verzamelen zich massaal aan Hotel Amigo in Brussel, en Ronnie Wood komt even wuiven
Eind juni kampeerden fans al voor het Sportpaleis voor het concert van Billie Eilish en ook toen Harry Styles er vorige week op de planken stond, werden er tenten opgezet. Toch zijn het niet alleen jonge artiesten die hun fans op de been weten te krijgen. Op dit moment staan er namelijk tientallen fans van de Rolling Stones de drie heren op te wachten aan Hotel Amigo in Brussel.
Lees verder

Twitter op weg om 1,39 miljard euro aan marktwaarde te verliezen nu Elon Musk afziet van overname
Beleggers keren zich af van Twitter nu de Amerikaanse miljardair Elon Musk afziet van een overname van de sociaalnetwerksite. In de voorbeurshandel zakte het aandeel met meer dan 5 procent. Het bedrijf is hierdoor op weg om 1,39 miljard euro aan marktwaarde te verliezen.
Lees verder

An Swartenbroekx moet afrekenen met Spaanse zandstormen: "Met lede ogen zie ik ons zwembad leeglopen"
An Swartenbroekx (52) maakt haar Spaanse droom waar. Samen met haar man Guido heeft ze een huis gekocht in Andalusië, waar ze ook het grootste deel van het jaar zullen wonen. Over de verhuizing, de verbouwingen en het leven onder de zon schrijft An regelmatig een column in Story. Ze ontdekt dat de combinatie van zandstormen en veel regen allerminst ideaal is. "Ai, dat zat niet in ons budget..."
Lees verder

Premier De Croo legt uit waarom hij Vlaamse Leeuw niet meezingt
Een opvallend moment tijdens de Vlaamse feestdag. Die wordt zoals altijd - de twee coronajaren uitgezonderd - door het Vlaams Parlement gevierd in het Brusselse stadhuis. Traditiegetrouw zingt het parlement het officiële volkslied 'De Vlaamse Leeuw'. Op beelden is te zien hoe alle vooraanstaande Vlaamse politici meezingen, behalve de Eerste Minister: Alexander De Croo. Achteraf verklaart de liberaal bij onze journalist waarom hij zijn lippen stijf op elkaar hield.
Lees verder

Opvallend: premier De Croo zingt niet mee met Vlaamse Leeuw
Een opvallend moment tijdens de Vlaamse feestdag. Die wordt zoals altijd - de twee coronajaren uitgezonderd - door het Vlaams Parlement gevierd in het Brusselse stadhuis. Traditiegetrouw zingt het parlement het officiële volkslied 'De Vlaamse Leeuw'. Op beelden is te zien hoe alle vooraanstaande Vlaamse politici meezingen, behalve de Eerste Minister: Alexander De Croo. Achteraf verklaart de liberaal bij onze journalist waarom hij zijn lippen stijf op elkaar hield.
Lees verder

Broer van zanger en acteur Iwein Segers overleden in Spanje na zonneslag: "Lander, mijn held en grote voorbeeld voor altijd"
Lander Segers (48), broer van zanger en acteur Iwein, is in Spanje overleden. Tijdens een staptocht naar Compostela werd hij geveld door een zonneslag en hij stierf een dag later in het ziekenhuis aan orgaanfalen.
Lees verder

Twee Nederlandse fietsers doodgereden in de Loirestreek
Een 68-jarige man en een 61-jarige vrouw uit Nederland zijn vlak bij het beroemde kasteel van Chambord in Midden-Frankrijk om het leven gekomen toen ze op de fiets door een auto werden aangereden. Dat bevestigt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.
Lees verder

Vlaamse eretekens voor Michèle George, Peter Carmeliet, Seppe Nobels en Will Tura
De Vlaamse regering heeft vandaag, op de Vlaamse feestdag, eretekens uitgereikt aan ruiter Michèle George, kankeronderzoeker Peter Carmeliet, topchef Seppe Nobels en zanger Will Tura. De laureaten ontvingen een onderscheidingsteken en een oorkonde tijdens een officiële plechtigheid in het Errerahuis.
Lees verder

Raad van State zal zich ondanks eis van Studio 100 niet met spoed buigen over Vlaamse radiolicenties
De Raad van State zal zich niet met spoed buigen over de toekenningsprocedure voor landelijke FM-radio in Vlaanderen. Dat blijkt uit arresten die Belga kon inzien, nadat De Tijd er maandag over schreef. Media- en entertainmentgroep Studio 100 - die naast een licentie greep - had dat geëist.
Lees verder

Extreme hittegolf in Spanje houdt zeker negen dagen aan: "Nog niet zeker of record van 47,4 graden sneuvelt"
In Spanje zijn de temperaturen opnieuw tot boven de veertig graden geklommen. De komende dagen komen daar nog enkele graden bij. De hittegolf zal negen of tien dagen duren. Eind juni sloeg er eerder al een extreme hittegolf toe in het land.
Lees verder

Kyrgios laat vrouw uit publiek zetten omdat "ze 700 drankjes lijkt op te hebben", maar die dient van repliek: "Had er slechts twee op"
Opvallend moment, gisteren tijdens de finale van Wimbledon tussen Novak Djokovic en Nick Kyrgios. De Australiër ergerde zich aan een vrouw in het publiek, die er volgens hem uitzag alsof ze "700 drankjes op had". De vrouw, een 32-jarige advocate, zegt de dag nadien dat ze slechts twee drankjes op had en last had van de warmte.
Lees verder

Militaire powernap van amper 10 minuutjes gaat viraal. "Perfect voor wie moeite heeft met dutten"
Lastige werkdag? Tijd voor een dutje, en wel eentje dat heel weinig tijd vraagt. De powernap van Amerikaanse militair Jocko Willink is een hit op sociale media: door een bijzondere positie aan te nemen zou je in acht of tien minuten al het 'dutje van je leven' hebben. Slaapexperte Annelies Smolders licht toe of het echt werkt.
Lees verder

Schokkende beelden tonen hoe groep tieners oude man aanvalt met verkeerskegel in de VS, waarna hij overlijdt aan verwondingen
Een groep van zeven tieners heeft een 73-jarige man aangevallen en gedood met een verkeerskegel. De aanval gebeurde in de Amerikaanse stad Philadelphia. Op de verontrustende beelden is te zien hoe een tiener het slachtoffer slaat met een verkeerskegel.
Lees verder

Europese bevolking krimpt voor tweede jaar op rij
Na een eerste daling van de bevolkingsgroei in 2020 kromp ook in 2021 de bevolking van de Europese Unie, dat blijkt uit cijfers van Eurostat. Op 1 januari 2020 zouden er zo'n 447,4 miljoen Europeanen geweest zijn, op 1 januari 2021 waren dat er 447 miljoen; de recentste cijfers tonen aan dat er op 1 januari 2022 nog maar 446,8 miljoen Europeanen waren.
Lees verder

Will Tura krijgt ereteken op Vlaamse feestdag: "Absoluut icoon"
Op maandag 11 juli, de Vlaamse feestdag, werden er vier verdienstelijke Vlamingen uit de categorieën sport, wetenschap, muziek en culinaire wereld in de bloemetjes gezet. Zij kregen namelijk een ereteken van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). In de categorie muziek was deze eer alvast weggelegd voor niemand minder dan Will Tura (81).
Lees verder

EU moet zich voorbereiden op migratiegolven vanwege voedselonzekerheid, waarschuwt Frontex
De Europese Unie moet zich voorbereiden op de komst van nieuwe migratiestromen als gevolg van de onzekerheid over de wereldwijde voedselbevoorrading. Daarvoor heeft directrice ad interim Aija Kalnaja van het Europese grensbewakingsagentschap Frontex maandag gewaarschuwd bij haar aankomst op een informeel beraad van de Europese ministers van Binnenlandse Zaken in Praag.
Lees verder

Zijn liefde voor Antwerpen is al die jaren onveranderd gebleven: Toby Alderweireld is Zot van A en vice versa, het nieuwe uithangbord van de Great Old
The word is out. Toby Alderweireld (33) keert terug naar 't Stad. Hij tekent een driejarig contract bij Royal Antwerp FC dat zijn ambities dag na dag kracht bijzet.
Lees verder

Een week met temperaturen tot 35 graden? Dit is hoe je je moet voorbereiden
Zweten, puffen en blazen. Deze week is het al warm, maar volgende week stijgt het kwik nog verder. Het wordt tropisch warm met temperaturen tot 35 graden. Veel mensen hebben last van die hitte en proberen op allerlei manieren verkoeling te zoeken. Welke kledij draag je het best? Welke zonnecrème kies je? En hoe krijg je de hitte uit je huis? Wij maken een overzicht met tips hoe je je moet voorbereiden.
Lees verder

Regelmatig last van een stinkende frigo als je terugkomt van vakantie? Met deze 6 tips vermijd je het makkelijk
Zure melk of kaas met blauwe vlekken: je hebt het misschien ook al eens in je koelkast ontdekt toen je terugkwam van een lange vakantie. Net zoals een muffe geur die je tegemoetkomt bij het openen van de deur. Hoe kan je dat het best vermijden? En waar moet je op letten bij de houdbaarheidsdata? Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) zet zes tips op een rijtje om makkelijk een stinkende frigo te vermijden.
Lees verder