Doorgaan naar hoofdcontent

Als het zelfs te warm is voor een terrasje: “We vinden het onverantwoord om ons personeel in zo’n hitte te laten ...

HLN
Als het zelfs te warm is voor een terrasje: "We vinden het onverantwoord om ons personeel in zo'n hitte te laten werken"
Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. En dus opent restaurant 't Oud Gemeentehuis uit Varsenare dinsdag uitzonderlijk pas om 17 uur de deuren. "Het is onverantwoord om ons personeel in zo'n hitte aan het werk te laten. Zowel op het terras als in de keuken zal het simpelweg te warm zijn", klinkt het.
Lees verder

Zo maak je supersnel nieuwe ijsblokjes bij voor in je drankjes
Op hete dagen snakken we naar ijsblokjes in onze rosé of cocktail, maar wat als je vergeten bent om ijsblokjes te maken: hoe krijg je ze toch snel klaar? En welke soort ijsblokken gebruik je bij welk drankje? Wetenschapsexpert Martijn Peters en 'First Dates"-barman Bram Van Geert van Quotes Antwerp leggen uit hoe je ze best maakt en bij welke cocktail je welke soort ijsblokken serveert. "Bij een plastic ijsblokjeshouder zal het water trager bevriezen."
Lees verder

Afrekening of ander motief? Onderzoek naar moord op 28-jarige motorrijder volop bezig: "Slachtoffer door minstens zes kogels geraakt"
Was het een afrekening? Of toch een andere reden? Het gerecht is momenteel volop op zoek naar het motief voor de dodelijke schietpartij in Stuivekenskerke bij Diksmuide. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat de schutter meermaals op het 28-jarige slachtoffer uit Koekelare vuurde. "De twintiger werd vermoedelijk minstens zes keer geraakt", bevestigt het parket, al blijven er nog verscheidene vragen over.
Lees verder

Wout van Aert op laatste rustdag: "Ik de beste renner? Mooie complimenten, maar ik mag dat vooral zelf niet denken"
Jumbo-Visma verloor gisteren Primoz Roglic en Steven Kruijswijk in de Tour de France. Daardoor moeten Wout van Aert en co de komende dagen serieus aan de bak om de gele trui van Jonas Vingegaard te verdedigen. "Ik geloof dat we nog altijd sterk genoeg zijn om de koers te controleren", aldus Van Aert op de derde en laatste rustdag.
Lees verder

Minister Vandenbroucke waarschuwt voor mogelijke hevige coronagolf in het najaar
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke roept de horeca, het onderwijs, de cultuursector en de bedrijven op om tegen september werk te maken van een goed ventilatieplan. Een nieuwe stevige coronagolf in het najaar is "verre van uitgesloten", waarschuwde hij deze middag in de Kamer.
Lees verder

REVIEW. Nothing Phone (1) breekt geen potten en verdient toch een applausje
Met z'n nieuw bedrijf hoopt de oprichter en voormalige topman van OnePlus Carl Pei een steen te verleggen in de woeste rivier die de techsector is. De Nothing Phone (1) van 469 euro die vanaf 21 juli te koop is, vormt de eerste echte test voor z'n team. Een 'flagship killer' moeten we niet verwachten, maar kan de Phone (1) wel op tegen andere telefoons in de middenklasse? We testten het voor je uit.
Lees verder

Oekraïne neemt afscheid van 4-jarige Liza, die omkwam bij Russische raketaanval
Zondag is de 4-jarige Liza Dmitrieva begraven. Het meisje kwam vorige week om het leven bij een Russische raketaanval op de Oekraïense stad Vinnytsia, gelegen in het centrum van het land. De moeder van het kind, die samen met haar dochter aan het wandelen was op het moment dat de raketten insloegen, overleefde de aanval, maar raakte zwaargewond. "Het kwaad kan niet winnen", zei de priester op Liza's begrafenis.
Lees verder

Vlaamse regering investeert 45 miljoen extra in fietssnelwegen
De Vlaamse regering gaat 45 miljoen euro extra investeren in fietssnelwegen, zo hebben ministers Lydia Peeters en Bart Somers (beiden Open VLD), respectievelijk bevoegd voor Mobiliteit en Binnenlands Bestuur, maandag aangekondigd in Machelen. Het extra geld komt van het relancefonds en wordt projectmatig uitgedeeld aan de vijf Vlaamse provincies, die hetzelfde bedrag op tafel leggen.
Lees verder

Minstens elf doden bij ongeval met tankwagen in Indonesië
In de Indonesische hoofdstad Jakarta zijn minstens elf mensen om het leven gekomen toen een op hol geslagen tankwagen inreed op motorrijders. Dat meldt de politie.
Lees verder

Van Gran Canaria naar Boom: Viktor Verhulst 'onderbreekt' opnames 'Love Island' voor Tomorrowland
Zeven weken lang zit Viktor Verhulst (27) in Gran Canaria voor de opnames van 'Love Island', maar voor het festival Tomorrowland keert de presentator maar al te graag even terug naar ons land. Op sociale media is te zien hoe hij samen met zijn vriendin Sarah Puttemans (23) het weekend heeft doorgebracht op het dancefestival in Boom.
Lees verder

"Toen we drie nepbruiden wilden inhuren, beseften we dat het fout zat": het straffe liefdesverhaal van Jennifer Lopez en Ben Affleck
Ze waren verliefd, twee keer verloofd en nu dan toch eindelijk getrouwd. Twintig jaar na de start van hun eerste romance gaven Ben Affleck (49) en Jennifer Lopez (52) elkaar in een huwelijkskapel in Las Vegas het jawoord - zonder Elvis-imitator, want die lag al in z'n bed. Ver weg van alle persaandacht, die de doodsteek bleek tijdens hun eerste poging. Het verhaal van liefdevolle advertenties, kusjes op haar derrière en drie 'lokbruiden'. "Dat het zo uit de hand liep, was een waarschuwing."
Lees verder

RECENSIE. 'Resident Evil': "Een reeks die zich zo makkelijk laat bingen dat u er zelf een zombie van wordt"
Net zoals het virus in z'n games, blijft ook 'Resident Evil' maar op het scherm muteren. Na zes films, een reboot, vier animatiefilms en een tekenfilmserie, staat nu de allereerste tv-reeks van de succesvolle zombievideogame op Netflix. Hoe goed de videospelletjes ook zijn, tot nu toe zijn alle adaptaties voor de fans van het spel een flop geweest. Moeilijk voor te stellen dat dit zal veranderen? Of zijn de verrassingen net de apocalyptische wereld nog niet uit? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Internationaal Energieagentschap dringt aan op meer Europese samenwerking in energiebeleid
Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) vindt dat Europese landen beter moeten samenwerken om zich te wapenen tegen energietekorten. "Om de huidige crisis door te komen, moet de EU eensgezind optreden", schrijft IEA-directeur Fatih Birol.
Lees verder

Van Gert Verhulst tot Ella Leyers: deze namen zien we al zeker terug in 'De Allerslimste Mens'
Op 5 september begint er een nieuw seizoen van 'De Allerslimste Mens Ter Wereld'. Daarin nemen de toppers van de afgelopen seizoen het tegen elkaar op in de bekendste quiz van het land. Deze namen keren al zeker terug.
Lees verder

Vertraging bij 30.000 papieren belastingaangiftes
Ongeveer 30.000 Belgen hebben in juni hun papieren belastingaangifte met vertraging opgestuurd gekregen door problemen bij bpost. Hun deadline volgt stipt een maand na ontvangst van de aangifte, ten laatste eind juli. Dat bevestigt Francis Adyns, woordvoerder van de federale overheidsdienst Financiën.
Lees verder

Poetin en Erdogan buigen zich morgen over Oekraïens graanexport
De Russische president Vladimir Poetin en zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdogan bespreken dinsdag de mechanismen over het Oekraïense graanexport. Die zullen toelaten om Oekraïens graan dat vastzit in het land als gevolg van de oorlog te exporteren.
Lees verder

Eerste "slapend" zwart gat buiten ons melkwegstelsel ontdekt
Een team van internationale wetenschappers heeft een zogeheten slapend zwart gat ontdekt in de Grote Magelhaense Wolk, een naburig sterrenstelsel van ons melkwegstelsel. Dat heeft de KU Leuven, dat de leiding had over het onderzoek, maandag bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat onderzoekers een slapend zwart gat buiten ons melkwegstelsel ontdekken. De paper van het onderzoeksteam is maandag gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Nature Astronomy.
Lees verder

Twee dermatologen over de (on)zin van verkoelende crèmes. "Dit product werkt heel goed"
Voor bij wie het zweet vandaag langs de wangen drupt, is verkoeling meer dan welkom. Zeker als je make-up draagt die uitloopt of crèmes die de huid vettig maken. Maar het zijn nét onze beautyproducten die verlichting kunnen bieden. Enter: verkoelende crèmes, cooling sticks of aloë vera. Twee dermatologen bespreken de zin en onzin, want werkt zoiets echt? Daarnaast tippen we de beste producten voor een frisse huid.
Lees verder

Het favoriete ijsje van de Belg: een hoorntje met bolletjes vanille en chocolade of pistache
Er zijn verschillende manieren om te proberen omgaan met de hitte van de komende dagen, maar veruit de plezierigste manier blijft voor veel Belgen toch het eten van een ijsje. Een enquête van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) wijst namelijk uit dat meer dan 1 op 3 Belgen (35%) tijdens de zomer minstens één keer per week een ijsje eet. De populairste combinatie is een bolletje vanille met een bolletje chocolade of pistache.
Lees verder

Zin in een ijsje? In deze 72 ijssalons kan je terecht voor wat verkoeling tijdens deze warme dagen
De temperaturen stijgen vandaag en morgen tot ver boven de 30 graden en wat kan dan beter smaken dan een heerlijk bolletje ijs? Zoek jij nog een ijssalon in de buurt? Wij lijsten per provincie op waar je terechtkan voor een potje of een hoorntje.
Lees verder