Doorgaan naar hoofdcontent

"Als Bradley Wiggins de Tour kon winnen, waarom Wout van Aert dan niet?”

HLN
"Als Bradley Wiggins de Tour kon winnen, waarom Wout van Aert dan niet?"
"Als ze de tijdritten wat langer maken in de toekomst, kan Wout van Aert meedoen voor Tour-winst", zei Michel Wuyts na rit 18 in de Tour. Ook onze chef wielrennen Marc Ghyselinck acht dat niet onmogelijk, zo schrijft hij in zijn analyse. "Al moet hij dan wellicht wel voor een andere ploeg rijden."
Lees verder

ANALYSE. "Als Bradley Wiggins de Tour kon winnen, waarom Wout van Aert dan niet?"
"Als ze de tijdritten wat langer maken in de toekomst, kan Wout van Aert meedoen voor Tour-winst", zei Michel Wuyts na rit 18 in de Tour. Ook onze chef wielrennen Marc Ghyselinck acht dat niet onmogelijk, zo schrijft hij in zijn analyse. "Al moet hij dan wellicht wel voor een andere ploeg rijden."
Lees verder

Werk op de plank voor Antwerp: Great Old op eigen veld niet voorbij het Kosovaarse Drita
Antwerp heeft nog werk willen ze zich plaatsen voor de derde voorrondes van de Conference League. Op de Bosuil bleef de Great Old, met aanvoerder Toby Alderweireld 90 minuten op het veld, steken op een 0-0-gelijkspel tegen FC Drita. Volgende week volgt de terugwedstrijd in Kosovo.
Lees verder

Kersverse papa Hans Vanaken is klaar voor vierde titel op rij: "Als wij ons beste niveau halen, blijven we titelkandidaat nummer 1"
Vaderschapsverlof is er voor Hans Vanaken even niet bij. Na de Supercup vorig weekend begint hij zondag in Jan Breydel aan de competitie tegen Genk. Twee weken nadat z'n dochtertje Romée geboren werd.
Lees verder

Ongeveer 15.000 Russische soldaten gedood, schatten inlichtingendiensten VS en VK
Ongeveer 15.000 Russische soldaten zijn omgekomen in Oekraïne sinds het begin van de oorlog. Dat blijkt uit schattingen van de Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten.
Lees verder

Na zenuwslopende finale: Chistopher Temmerman kroont zich tot winnaar van 'Spartacus Run'
Christopher Timmerman, man van Stephanie Planckaert, mag zich officieel dé Spartacus van de BV-wereld noemen. In de spannende finale van 'Spartacus Run' gaven hij en Tourist LeMC het beste van zichzelf, maar uiteindelijk trok Christopher aan het langste eind.
Lees verder

LIVE. Kan 'Dancing Dimi' Peter Wright kloppen en doorstoten naar de halve finales van de World Matchplay?
In de kwartfinales van de World Matchplay neemt Dimitri Van den Bergh het op tegen de Schot Peter Wright. Later vanavond staat de confrontatie tussen Michael van Gerwen en Nathan Aspinall op het menu. Volg het hier LIVE.
Lees verder

Bestuurster crasht met gestolen voertuig net voor Gentse Feesten-zone na politie-achtervolging
In het centrum van Gent is vanavond een achtervolging door de federale politie geëindigd met een crash aan de Zuid, niet ver van de Gentse Feesten-zone. De Franse bestuurster vluchtte in een gestolen voertuig van een controle op de E17 en reed ze richting de Gentse binnenstad. Daar reed ze in op een personenwagen en kon ze opgepakt worden. Er zijn geen aanwijzingen dat de vrouw de bedoeling had om bewust richting de pleinen te rijden.
Lees verder

Amber Heard gaat in beroep tegen vonnis in smaadproces tegen Johnny Depp
De Amerikaanse actrice Amber Heard (36) is van plan in beroep te gaan tegen de uitspraak van de jury in het smaadproces tussen haar en haar ex-man Johnny Depp. Haar juridische team heeft de rechtbank in Fairfax County in de Amerikaanse staat Virginia op de hoogte gebracht, schrijft het filmvakblad Deadline.com op basis van gerechtelijke documenten.
Lees verder

Eerste poliobesmetting in de VS sinds 2013: ongevaccineerde patiënt raakt verlamd
Er is een geval van polio vastgesteld bij een patiënt in Rockland County, een voorstad van New York. Dat meldt het ministerie van Gezondheid van deelstaat New York. De federale gezondheidsdienst CDC heeft het geval bevestigd. De laatste besmetting met polio die in de VS werd geregistreerd, was in 2013. Toen was het virus buiten de VS opgelopen. Nu gaat het waarschijnlijk om een lokale besmetting, de patiënt was niet recentelijk in het buitenland geweest.
Lees verder

30 maanden cel voor agent die niet ingreep bij doodslag op George Floyd
Een Amerikaanse politieagent is donderdag veroordeeld tot twee en een half jaar celstraf omdat hij niet ingreep tijdens de doodslag op George Floyd, die de wereld schokte in 2020.
Lees verder

Football Talk. Legendarische Duitse ex-kapitein Uwe Seeler (85) overleden
In het Duitse Norderstedt is de voormalige aanvoerder van de Duitse nationale ploeg Uwe Seeler overleden. Hij werd 85. Het bericht is door de familie bevestigd aan de krant Bild.
Lees verder

Estafettecoach Bam klaagt onverdraagzaamheid bij atletiekfederatie aan: "Kan me niet het minste foutje permitteren of ze dreigen met ontslag"
Carole Bam, alias 'Mama Cheetah', gaf op het WK atletiek in Eugene aan dat ze zich als coach van de 4x400m aflossingsploeg van de vrouwen niet ondersteund voelt door de federatie. Ze klaagde over onverdraagzaamheid en dreigementen, al is de verstandhouding met haar atleten uitstekend.
Lees verder

Dimitri Van den Bergh dwingt wereldkampioen Peter Wright op de knieën na razendspannende clash en zit in halve finale
Een furieuze start van Wright leidde meteen tot een 5-1-voorsprong voor de Schot. Tot 'Dancing Dimi' onder stoom kwam. Onze landgenoot won tien legs op rij en liep uit tot 5-11. Wright vocht terug en het momentum leek te kantelen. Maar Van den Bergh toonde zich mentaal ijzersterk. Hij won na een razendspannende ontknoping met 14-16.
Lees verder

Turkije: Oekraïne en Rusland sluiten vrijdag graandeal
Rusland en Oekraïne zullen vrijdagnamiddag in Istanboel een akkoord ondertekenen over de export van graan. Dat heeft het Turkse presidentschap donderdagavond bekendgemaakt.
Lees verder

VERMIST. Wie heeft mama Bénédicte (35) en dochtertje Léa (8) gezien? Ze werden dinsdagavond voor het laatst gespot in Luik
Politie en parket zijn op zoek naar Bénédicte Demoulin (35) en haar dochtertje Léa Leenders-Demoulin (8). Ze namen dinsdagavond in Oostende de trein naar Luik. Om 23.20 uur werden zij het laatst gezien in het station Guillemins in Luik.
Lees verder

Colombiaanse toprenner Miguel Ángel López verdacht van drugshandel
Miguel Ángel López (Astana Qazaqstan Team) is op de luchthaven van Madrid opgewacht door enkele agenten in het kader van een drugsonderzoek. De Colombiaan wordt beschuldigd van deelname aan drugshandel in de beruchte 'Maynar-zaak'. Naar alle waarschijnlijkheid verschijnt hij na de Vuelta voor de rechtbank.
Lees verder

Advocaat Jos Brech: zaak moet opnieuw door fouten bij beëdiging raadsheren
Recent bekendgemaakte fouten bij de beëdiging van raadsheren heeft gevolgen voor de rechtszaak tegen Jos B., zegt zijn advocaat Gerald Roethof donderdagavond in het Nederlandse tv-programma Op1. Volgens hem moet de zaak tegen zijn cliënt opnieuw behandeld worden door andere rechters.
Lees verder

Bedrijf achter Snapchat stelt teleur met resultaten
Snap, het moederbedrijf van de app Snapchat, heeft in het tweede kwartaal een veel groter verlies geleden dan een jaar eerder. Het platform voor tijdelijke video- en fotoberichten behaalde nog wel een 13 procent hogere omzet, maar dat groeicijfer viel beleggers zo tegen dat het aandeel nabeurs een kwart minder waard werd.
Lees verder

Leger Sri Lanka verwijdert manifestanten aan presidentieel paleis
Honderden soldaten en politieagenten hebben in de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo het manifestantenkamp aan het presidentieel paleis ontruimd. Dat stelde een reporter van persbureau AFP ter plaatse vast.
Lees verder