Doorgaan naar hoofdcontent

Alexander De Croo wil na 2024 verder als premier

HLN
Alexander De Croo wil na 2024 verder als premier
In interviews met verschillende weekendkranten bevestigt Alexander De Croo (Open Vld) formeel dat hij na de verkiezingen van 2024 verder wil als premier.
Lees verder

24-jarige bestuurster overleeft klap tegen vrachtwagen niet
In de Stijn Streuvelsstraat in Heestert is zaterdagmorgen vroeg omstreeks 5.30 uur een dodelijk ongeval gebeurd. Een 24-jarige bestuurster knalde in een flauwe bocht tegen een vrachtwagen van een marktkramer. De klap was bijzonder hevig, de 24-jarige vrouw uit Moen overleed ter plaatse.
Lees verder

"Jonas sneed zijn vis altijd met een smile": van de visfabriek tot zijn geboortedorp, op zoek naar de aparte roots van gele trui Vingegaard
De Tour de France lijkt op zak voor Jonas Vingegaard (25), alias 'The Fisherman'. Want vier jaar geleden versneed hij nog vissen in het Noord-Deense kustdorp Hanstholm. We zochten de visfabriek en zijn roots in het petieterige dorpje Hillerslev in Noord-Jutland op. "Jonas geeft geen moer om geld en roem."
Lees verder

RECENSIE. 'Shivers' over ons hele lijf: Ed Sheeran grijpt naar goud in Koning Boudewijnstadion
Eén kleine rosse Brit. Vijftigduizend zielen die de rollercoaster van hun leven reden. Ed Sheeran greep naar de keel en naar de gouden medaille in het Koning Boudewijnstadion. Warmpjes alle zielen vertroeteld en hits op hen afgevuurd zoals zijn loopstation waarmee hij na zestien jaar nog altijd in zijn ukkie met gitaar op een giga podium kan heersen. Opgewarmd om dat vanavond wéér te doen. Letterlijk, door kilometers te hollen op zijn ronddraaiend podium. Impressionant.
Lees verder

CEO en CFO van Chinese vastgoedreus Evergrande ontslagen wegens dubieuze praktijken
De topman en de financieel directeur van het noodlijdende Chinese vastgoedconcern Evergrande moeten gelijktijdig vertrekken. Uit een voorlopig onderzoek is namelijk gebleken dat ze betrokken waren bij dubieuze praktijken met leningen, heeft Evergrande bekendgemaakt.
Lees verder

Krijgen we straks een vierde 'Bridget Jones'-film? "Producers zijn er al een tijdje mee bezig"
Met een beetje geluk kruipt Renée Zellweger (53) straks opnieuw in de huid van Bridget Jones. Volgens de Britse krant 'The Sun' zijn producenten - weliswaar in het grootste geheim - al een tijdje bezig aan een vierde film.
Lees verder

Dj's Jolien Roets en Lady S over ongewenst gedrag op de dansvloer: "Ik drink alleen uit ongeopende flesjes water"
Een festival is zorgeloos genieten. Of dat zou het toch moeten zijn. Sinds de coronacrisis lijken mensen meer ontremd en is grensoverschrijdend gedrag een groter probleem dan ooit. Dj's Jolien Roets en Lady S spreken over hun eigen ervaringen, en wat er volgens hen dringend moet veranderen zodat elke festivalganger zich vrij en veilig voelt. "Heel even heb ik me achter de dj-booth gezet en gehuild, maar toen moest ik me vermannen. Ik had nog anderhalf uur te draaien."
Lees verder

LIVE. Genk weigert Italiaans bod op Dessers - Standard versterkt zich met Laursen - Vanheusden zondag van AZ
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

De hittegolf is misschien voorbij, maar de geestige memes erover zijn dat zeker nog niet
Dat er op sociale media al eens wordt gespot met actuele gebeurtenissen en personen is geen geheim. Ook deze week werd er op het internet weer heel wat afgelachen en becommentarieerd. Van een beschaamde Poetin tot Brad Pitt in een rok: dit waren de meest geestige memes van de week.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Boris Becker overgeplaatst naar 'welzijnsgevangenis': "Hij krijgt nú al een voorkeursbehandeling"
From hero to zero: Boris Becker (54) werd veroordeeld voor fraude en ruilde zijn luxeleventje in voor eentje achter tralies. De HMP Huntercombe in Oxfordshire wordt door sommigen omschreven als een 'welzijnsgevangenis', maar Boris' medegevangenen hebben het op hem gemunt. "Hij krijgt een voorkeursbehandeling!" In deze gevangenis zal Boris de komende 18 maanden doorbrengen.
Lees verder

Sterrenchef Luc Bellings proeft vispannetjes aan de kust en is aangenaam verrast: "Dit is het schoolvoorbeeld van het klassieke recept"
Wie zee zegt, zegt vis: en daar kan een heerlijk vispannetje op de dijk niet bij ontbreken. Maar smaakt dat gerecht ook lekkerder aan zee? En hoe wordt een klassiek vispannetje het best gemaakt? Chef Luc Bellings proeft in Blankenberge, Oostende, Middelkerke, Nieuwpoort en Zeebrugge. "Nul kruiding en amper kaassmaak: dit vispannetje smaakt gewoon naar niets, zelfs niet naar vis."
Lees verder

Football Talk. Ajax schrapt oefenduel in Oostenrijk na meerdere coronagevallen - Dedryck Boyata moet aanvoerdersband inleveren bij Hertha Berlijn
Ajax komt zaterdagmiddag in Oostenrijk niet in actie tegen Eintracht Frankfurt. De Amsterdammers en de Duitse club hebben besloten het oefenduel te schrappen wegens enkele coronagevallen in de selectie van Ajax, zo maakte het team van coach Alfred Schreuder zaterdag bekend.
Lees verder

GENTSE FEESTEN LIVE. Miljoenste bezoeker in de bloemetjes gezet • Kunstenaar maakt Gentse torenwachter van chocolade
De mensen hebben de Gentse Feesten gemist, zoveel is duidelijk. De miljoenste bezoeker werd in de bloemetjes gezet, de stroppendragers zijn de Gentse binnenstad ingewandeld en een kunstenaar is bezig aan een Gentse torenwachter van chocolade. Mis niets van de Gentse Feesten in onze liveblog.
Lees verder

Bestuurder (42) in levensgevaar na zware crash met vrachtwagen op N42 in Oosterzele
Op de N42 in Oosterzele is zaterdagochtend een zwaar verkeersongeval gebeurd tussen de kruispunten met de Reigerstraat en Kwaadbeek. Een personenwagen en een vrachtwagen kwamen in aanrijding. De bestuurder van de personenwagen zat geklemd en moest bevrijd worden. Hij verkeert in levensgevaar.
Lees verder

INTERVIEW. De chef-kok (35) is terminaal maar houdt weer restaurant: "Ik was bang van Sergio Herman, maar gaf niet op. Nooit."
Twee à drie jaar krijgt Tom van Lysebettens nog, maar toch deed de koppige chef-kok z'n restaurant weer open. Eten is een feest, net als het leven. Geen pandemie of darmkanker die dat kan veranderen. Een chemokuur soms. "Ik ben én terminaal én gelukkig, maar in een slechte week ga ik liever dood."
Lees verder

Fans maken zich opnieuw zorgen om Britney Spears: zangeres deelt 11 'naaktfoto's' op een uur tijd
Dat Britney Spears (40) niet bang is om zich - letterlijk - bloot te geven, is al langer geweten, maar fans van de zangeres maken zich ondertussen opnieuw zorgen om hun idool. De 'Oops!... I Did It Again'-zangeres deelde eerder deze week namelijk zo'n elf 'naaktfoto's' op een uur tijd.
Lees verder

1 weekmenu, 5 gerechten, 17,50 euro: met deze 5 gerechten reis je de wereld rond vanuit je bord
Tijdens de zomermaanden lijkt het nog net een tikkeltje moeilijker om te bedenken wat je vandaag precies wil eten, zeker als iedereen rond jou al in vakantiemodus lijkt te zijn. Nood aan inspiratie en vooral ook nood aan een vleugje vakantie? Dan nemen deze 5 gerechten jou mee de wereld rond, gewoon vanuit je bord. En eerlijk is eerlijk: 17,50 euro voor een wereldreis is een pak goedkoper dan écht naar die landen trekken. Smakelijk!
Lees verder

LIVE TOUR. "Wout wint": wereldkampioen Ganna en Lampaert schuiven Van Aert, die verkenning achter de rug heeft, naar voren als topfavoriet voor de tijdrit
De Ronde van Frankrijk 2022 kent vandaag zijn apotheose met een individuele tijdrit van net geen 41 kilometer richting Rocamadour. Het geel van Jonas Vingegaard lijkt veilig, maar wat met de ritzege? Wout van Aert hoopt een derde keer uit te pakken. Onze landgenoot gaat om 16u16 van start, Vingegaard rolt om 17 uur als laatste van het startpodium. Volg alle actie hier LIVE!
Lees verder

Dispuut resulteert in schietpartij in Washington: zeker één dodelijk slachtoffer
Omstreeks 1 uur vannacht (lokale tijd) is er opnieuw iemand neergeschoten in Renton (Washington), in de Verenigde Staten. Er zou een schietpartij zijn ontstaan te midden van een grote groep mensen. Er zou een dispuut zijn ontstaan waarna er wapens getrokken werden. Er is sprake van één dodelijk slachtoffer en vijf gewonden.
Lees verder

LIVE. Genk weigert Italiaans bod op Dessers - Antwerp legt Argentijnse linksback vast - Standard versterkt zich met Laursen
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder