Doorgaan naar hoofdcontent

Alaphilippe boekt in Ronde van Wallonië eerste zege sinds zware val: “Zal strijden om leiderstrui te behouden”

HLN
Alaphilippe boekt in Ronde van Wallonië eerste zege sinds zware val: "Zal strijden om leiderstrui te behouden"
Opsteker voor Julian Alaphilippe. De Franse wereldkampioen won de openingsrit van de Ronde van Wallonië en boekte zo zijn eerste zege sinds zijn zware valpartij in Luik-Bastenaken-Luik. Alaphilippe hield op de Muur van Hoei Alex Aranburu en Robert Stannard achter zich.
Lees verder

Slachtoffer rusthuisbrand in Aarschot krijgt gezicht: "Onze pa had geen vijanden. We weten niet wat er is gebeurd"
De aangestoken rusthuisbrand in het Vlaams-Brabantse Aarschot van afgelopen nacht telt momenteel één dode. Jef Bruyninckx, een 88-jarige bewoner op de tweede verdieping, stikte in de rookontwikkeling nadat er een vuurhaard ontstond een paar kamers verder. Wie de brand heeft aangestoken en waarom blijft momenteel onduidelijk. "Wie doet nu zoiets? Exact één maand na onze moeder, moeten we nu pa afgeven", zegt zoon Gerrie (65).
Lees verder

LIVE TOUR. Wout doet het: emotionele Van Aert wint razendspannende tijdrit, ploegmaat Vingegaard stelt eindzege veilig
Wout van Aert heeft andermaal zijn topvorm geëtaleerd. Onze landgenoot won de 40,7 kilometer lange tijdrit met 18 seconden bonus op ploegmaat Jonas Vingegaard, die zijn eindzege veilig stelde - al ontsnapte hij in een afdaling wel aan een zware valpartij. Tadej Pogacar kende geen topdag en strandde op plek drie.
Lees verder

Wout doet het: emotionele Van Aert wint razendspannende tijdrit, ploegmaat Vingegaard stelt eindzege veilig
Wout van Aert heeft andermaal zijn topvorm geëtaleerd in de Tour de France. Onze landgenoot won de 40,7 kilometer lange tijdrit met 18 seconden bonus op ploegmaat Jonas Vingegaard, die zijn eindzege veilig stelde - al ontsnapte hij in een afdaling wel aan een zware valpartij. Tadej Pogacar kende geen topdag en strandde op plek drie.
Lees verder

Mechelaar (30) vermist na val uit boot in Thailand: "We moeten blijven hopen op goede afloop"
De jonge Mechelaar Nicolaas Hinckxt (30) is sinds vrijdag vermist in Thailand. "Mijn neef viel uit de boot tijdens het raften met twee vrienden. Reddingswerkers vonden verderop een reddingsvest en gebroken helm, maar van Nicolaas ontbreekt voorlopig elk spoor", zegt zijn nicht Elise Hinckxt.
Lees verder

ANALYSE NA AANKOMST. "Een immense titanenstrijd": Michel Wuyts blikt terug op spannende tijdrit en zege van fenomenale Wout van Aert
Wát een spanning in de laatste tijdrit van de Tour. Een andermaal fenomenale Wout van Aert won, alle klassementstoppers beten hun tanden stuk op de knaltijd van de groenetruidrager. Onze analist Michel Wuyts keek alweer met grote ogen naar onze landgenoot, die zijn derde ritzege pakt in deze Tour. Volg hierboven de analyse!
Lees verder

Weet u alles over sociale media? Dan heeft prins William de geknipte job voor u
Er is een nieuwe job beschikbaar op Kensington Palace. Prins William (40) en zijn vrouw Kate (40) zijn op zoek naar iemand die hen kan helpen met sociale media en digitale communicatie. Dat blijkt uit een vacature die door het Britse hof is gedeeld.
Lees verder

Charleroi boekt de eerste zege van het seizoen: Carolo's houden punten thuis tegen matig Eupen
Coach Edward Still heeft zijn tweede jaargang bij Charleroi ingezet zoals de eerste. Vorig jaar op KVO de openingswedstrijd gewonnen, nu thuis tegen Eupen. Het begin van een reeksje ? De kalender van de Carolo's valt mee. De eerstvolgende tegenstanders zijn Oostende, Seraing en Zulte Waregem.
Lees verder

BEKIJK. De veelzeggende blik van Ganna bij de tijd van emotionele Van Aert, Vingegaard ontsnapt aan val: de momenten van de individuele tijdrit
Een emotionele Wout van Aert won de individuele tijdrit in de Tour de France - wereldkampioen Filippo Ganna trok grote ogen bij het zien van de knalprestatie van de Belg. Van Aert zag dan weer hoe Jonas Vingegaard, die als een komeet van start ging, heel wat risico's nam en bijna ten val kwam. De geletruidrager werd finaal tweede. Bekijk hierboven de belangrijkste momenten van de voorlaatste dag in de Tour de France.
Lees verder

Zelfs Paris Hilton is fan: Belgisch badmodemerk Ocean Couture presenteert nieuwste collectie op Tomorrowland
Op Tomorrowland grossiert de VIP-ruimte van Versuz in pretty people, maar vandaag was het volk nog net dat tikkeltje heter. Ontwerpster Katerina Verschuren stelde er - geruggensteund door een legertje knappe modellen - de nieuwste collectie van haar label Ocean Couture voor.
Lees verder

Trine Marie Hansen, partner, manager en perschef van Tourwinnaar Vingegaard: "Ik dacht dat coureurs vol stonden met vreselijke littekens"
Zijn dochter Frida stal na elke bergrit in deze Tour de France de show aan de bus van Jumbo-Visma. Een interview met de bijna tweejarige peuter zou echter weinig opleveren. Trine Marie Hansen (35) is meer geschikt. Tien jaar ouder dan kersvers Tourwinnaar Jonas Vingegaard en naast partner ook zijn manager en 'ontdooister'. "Tijdens onze eerste dates was Jonas heel verlegen."
Lees verder

LIVE. KV Kortrijk begint snedig aan de wedstrijd, OH Leuven heeft het moeilijk
• Jupiler Pro League • Speeldag 1 • Guldelsporenstadion • Ref: Lothar D'Hondt
Lees verder

Tien doden na instorting kolenmijn in China
In China zijn zaterdag tien mensen om het leven gekomen nadat een kolenmijn is ingestort. Zeven andere personen raakten gewond, aldus het door de staat gecontroleerde CCTV.
Lees verder

Wout van Aert emotioneel na tijdritwinst: "Het waren drie speciale weken"
Wout van Aert liet na zijn tijdritwinst de emoties de vrije loop - zelden zagen we hem zo emotioneel. "Dit is opnieuw een fantastische dag", klonk het in het flashinterview.
Lees verder

De emoties lopen hoog op bij Wout van Aert na tijdritwinst: "Het waren drie speciale weken"
Wout van Aert liet na zijn tijdritwinst in de Tour de France de emoties de vrije loop - zelden zagen we hem zo emotioneel. "Dit is opnieuw een fantastische dag", klonk het in het flashinterview.
Lees verder

Belgische DJ Jana Vitiligo heeft huidaandoening, maar staat zonder make-up op Tomorrowland: "Ik besefte dat er ergere dingen zijn"
De Belgische Jana De Vliegher (30) lijdt aan Vitiligo, een huidaandoening. Zaterdag draaide ze op Tomorrowland, zonder make-up en zonder schaamte. Vroeger probeerde ze de vlekken te camoufleren met lagen zelfbruiner, maar die tijd is voorbij. "Ik besefte dat er ergere dingen in het leven zijn dan vitiligo."
Lees verder

Afrit 8 Wemmel op binnenring afgesloten: houd rekening met extra drukte rond Heizel door concert Ed Sheeran
Ed Sheeran treedt vanavond opnieuw op in het Koning Boudewijnstadion. Daardoor moet je rekening houden met extra drukte in de omgeving van de Heizel in Brussel. Afrit 8 Wemmel op de binnenring (R0) is afgesloten. Het is momenteel aanschuiven vanaf Groot-Bijgaarden.
Lees verder

VN-gezant verontwaardigd over nieuwe gevechten in Libië
De speciale VN-raadgeefster voor Libië heeft zich verontwaardigd uitgelaten over de nieuwe uitbarsting van geweld in het door burgeroorlog verscheurde land. "Daarbij zijn vrouwen en kinderen op een huwelijksfeest gedood en gewond geraakt", schreef Stephanie Williams vrijdagavond op Twitter. "Deze gevechten moeten stoppen!" Het willekeurig gebruik van wapens in dichtbevolkte, stedelijke gebieden zonder bescherming van de burgerbevolking is een ernstige schending van het internationaal humanitair recht, aldus nog Williams.
Lees verder

Franse brandweer slaagt erin om een van twee grote bosbranden in Gironde te bestrijden
De brand die sinds 12 juli zo'n 7.000 hectare bos heeft verwoest in La Teste-de-Buch, in het zuidwestelijke Franse departement Gironde, is verholpen. Dat heeft de prefect van het departement bekendgemaakt.
Lees verder

Na enkele tegenslagen is Geena Lisa opnieuw gelukkig in de liefde: "Een toxische relatie laat krassen achter op je ziel"
"Vijftig worden? Dat lijkt me wel cool." Geena Lisa opende op woensdag, als gelukkige vrouw, een nieuwe deur. Ze is ervan overtuigd dat mensen net als wijn beter worden met de jaren. "Ik had het er als 18-jarige moeilijk mee als mensen zeiden dat m'n studententijd de schoonste van mijn leven was", vertelt ze in Dag Allemaal. "'Oei, gaat het de komende tachtig jaar dan bergaf?' Dat cliché klopt niet. Je hebt examens, moet een goeie job vinden, de juiste man. Nu geniet en leef ik veel bewuster."
Lees verder