Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 26 juli 2022

Adil en Bilall geven eerste beelden vrij van hun nieuwste film ‘Rebel’

HLN
Adil en Bilall geven eerste beelden vrij van hun nieuwste film 'Rebel'
Het succesvolle regisseursduo Adil El Arbi (34) en Bilall Fallah (36) wagen zich voor de vijfde keer aan een filmproject. 'Rebel' kan je pas vanaf 5 oktober in de cinema bewonderen, maar de twee geven nu alvast de trailer en poster vrij.
Lees verder

Bende schaduwt juwelenverkoopster en steelt trolley met bijna 300 juwelen terwijl ze inkopen doet: 4 jaar cel gevorderd
Vijf mannen en één vrouw van een Colombiaanse bende verschenen vandaag voor de Antwerpse rechtbank voor de overval op een juwelenverkoopster op de parking van de Carrefour in Aartselaar. Terwijl de vrouw inkopen deed, sloeg de bende de ruit van haar auto in en pikte een trolley met maar liefst 287 juwelen in. De meeste bendeleden hadden in Frankrijk en Spanje gelijkaardige overvallen op hun palmares staan.
Lees verder

BV 24/7. Sarah Puttemans geniet na van een topvakantie in Saint-Tropez en herken jij de acteur op deze foto?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

CELEB 24/7. Selena Gomez straalt op haar verjaardag in een Versace-jurk en Kendall Jenner lijkt wel een cowgirl
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

KOERS KORT. Ballerini boekt eerste seizoenszege in Ronde van Wallonië - Pogacar past dan toch voor Vuelta
Davide Ballerini heeft de vierde en voorlaatste etappe van de Ronde van Wallonië gewonnen. De Italiaan van Quick.Step-Alpha Vinyl rondde een vroege vlucht succesvol af. José Rojas werd tweede, Rui Oliveira derde. Robert Stannard had het lastig in de finale, maar behield zijn leiderstrui.
Lees verder

Facebook overweegt verbod op foute Covid-informatie te laten vallen
Facebook wendt zich tot zijn eigen 'hooggerechtshof' om te beslissen of het de beperkingen op Covid-misinformatie zal beëindigen. Dit doen ze meer dan twee jaar nadat het bedrijf voor het eerst speciale maatregelen begon te nemen tegen berichten die onwaarheden over de ziekte bevatten.
Lees verder

Wat betekent het Europese noodplan om gas te besparen? En komen we daarmee de winter door? "Gek dat ons land geen maatregelen neemt"
De Europese lidstaten hebben een akkoord bereikt rond een Europees noodplan voor de gasbevoorrading. 'Save gas for a safe winter', zo luidt het. Maar wat is er nu concreet beslist? Is het voldoende om de winter door te komen? En wat betekent het plan voor ons land?
Lees verder

Wat betekent het Europese noodplan om gas te besparen? En komen we hiermee de winter door? "Gek dat ons land geen maatregelen neemt"
De Europese lidstaten hebben een akkoord bereikt rond een Europees noodplan voor de gasbevoorrading. 'Save gas for a safe winter', zo luidt het. Maar wat is er nu concreet beslist? Is het voldoende om de winter door te komen? En wat betekent het plan voor ons land?
Lees verder

Wout van Aert arriveert per helikopter voor na-Tourcriterium in Roeselare én wordt als rockster onthaald (ook door Donald Muylle): "Zo'n entree is heel speciaal"
Een aankomst in stijl, heet dat dan. Wout van Aert (27) arriveerde vanavond per helikopter in Roeselare voor het na-Tourcriterium. Hij werd opgewacht door Donald Muylle, van Dovy Keukens. Die stelde zijn terrein ter beschikking als landingsplaats. Nadien ging het langs dolle fans naar de start.
Lees verder

Wout van Aert arriveert per helikopter voor na-Tourcriterium in Roeselare én wordt verwelkomd door Donald Muylle
Een aankomst in stijl, heet dat dan. Wout van Aert (27) arriveerde vanavond per helikopter in Roeselare voor het na-Tourcriterium. Hij werd opgewacht door Donald Muylle, van Dovy Keukens. Die stelde zijn terrein ter beschikking als landingsplaats.
Lees verder

Bosbrand nabij Montpellier: al 500 hectare in vlammen
Een brand in een bosrijk gebied in het Franse departement Hérault, op een twintigtal kilometer van Montpellier, heeft al meer dan 500 hectare natuur vernietigd. De lokale autoriteiten hebben de inwoners van het dorp Aumelas nu gevraagd om te evacueren.
Lees verder

Ruil uw strandstoel eens voor een zitje aan het podium: deze 10 Theater Aan Zee-tips zijn de moeite waard
Elf dagen lang is Oostende badstad in bijberoep: vanaf woensdag halen de cultuurliefhebbers hun hart op aan de kust. Theater Aan Zee mag dit jaar 25 kaarsjes uitblazen, een jubileum dat u het best viert met deze tien tips.
Lees verder

Ruil uw strandstoel eens voor een zitje aan het podium: deze tien Theater Aan Zee-tips zijn de moeite waard
Elf dagen lang is Oostende badstad in bijberoep: vanaf woensdag halen de cultuurliefhebbers hun hart op aan de kust. Theater Aan Zee mag dit jaar vijfentwintig kaarsjes uitblazen, een jubileum dat u het best viert met deze tien tips.
Lees verder

Oostenrijk schaft verplichte quarantaine na coronabesmetting af
Midden in een zomergolf van coronagevallen schaft Oostenrijk de verplichte quarantaine af voor mensen die besmet zijn met het virus. "We leggen nu omgangsbeperkingen op in plaats van een verplichte quarantaine", zegt de Oostenrijkse minister van Volksgezondheid Johannes Rauch.
Lees verder

Luchtbeelden tonen mensenzee bij eerste opnames van 'Tien Om Te Zien'
'Tien Om Te Zien' is helemaal terug. Maandagavond zakte er heel wat volk af naar de zeedijk van Westende voor de eerste opnames. Op de site zelf konden 3000 toeschouwers genieten van de show. Dat was de maximumcapaciteit. 2500 mensen moesten naar schatting de show dan maar volgen vanop de dijk of het strand. "Dat mensen zo massaal naar Tien Om Te Zien zijn afgezakt is natuurlijk geweldig. Het bewijst dat de muziekshow nog steeds immens populair is", laat VTM weten.
Lees verder

Luchtbeelden tonen mensenzee bij eerste opnames 'Tien om te zien': "Vanaf nu meer plaats aan podium én schermen op het strand"
'Tien om te zien' is helemaal terug. Vanavond zakte er heel wat volk af naar de zeedijk van Westende, en dat was gisteren niet anders. Op de site zelf konden 3.000 toeschouwers gisteren genieten van de show. Dat was de maximumcapaciteit. 2.500 mensen moesten naar schatting de show dan maar volgen vanop de dijk of het strand. "Dat mensen zo massaal naar 'Tien om te zien' zijn afgezakt, is natuurlijk geweldig. Het bewijst dat de muziekshow nog steeds immens populair is", laat VTM weten.
Lees verder

Pippa Middleton kiest voor deze bloemige babynaam, mét connectie met Lilibet
Pippa Middleton (38) werd in juni voor de derde keer mama van een dochter. Die kreeg de naam Rose, meldt het magazine 'People'. De naam heeft bovendien een connectie met Lilibet, het dochtertje van prins Harry en Meghan Markle.
Lees verder

Julie De Wilde (19) is de allerjongste van het peloton en de nieuwe leidster in het jongerenklassement: "Wit voor mij, tof hé!"
Ze had er voor deze Tour de France Femmes al stiekem over gedroomd. Vandaag werd die droom werkelijkheid. Het piepkuiken van het peloton pakte de witte jongerentrui. En dat is 'onze' Julie De Wilde (19), de állerjongste deze week.
Lees verder

Minstens 15 doden in Congo bij aanhoudende protesten tegen VN-missie
Bij de jongste protesten tegen de vredesmissie van de Verenigde Naties in de verscheurde Democratische Republiek Congo zijn zeker vijftien mensen omgekomen. Zeven betogers en drie VN-vredessoldaten stierven in de oostelijke stad Butembo, aldus de politie. Bij de blauwhelmen gaat het om twee Indiërs en een Marokkaan. De demonstranten zijn woedend dat de VN niet genoeg doet tegen bewapende groepen in het Centraal-Afrikaanse land.
Lees verder

Groep internationale onderzoekers concludeert: "Dierenmarkt in Wuhan was vroege epicentrum van coronapandemie"
De coronapandemie is zo goed als zeker begonnen op een dierenmarkt in de Chinese stad Wuhan. Een internationale groep onderzoekers, onder wie de Nederlandse viroloog Marion Koopmans, concludeert dat. Hun artikel is dinsdag gepubliceerd in het belangrijke wetenschappelijke tijdschrift Science.
Lees verder