Doorgaan naar hoofdcontent

Aandeel Twitter licht in het groen op de beurs ondanks teleurstellende kwartaalresultaten: 270 miljoen dollar nettove...

HLN
Aandeel Twitter licht in het groen op de beurs ondanks teleurstellende kwartaalresultaten: 270 miljoen dollar nettoverlies
Terwijl de saga tussen Twitter en Elon Musk blijft aanslepen, moet het bedrijf natuurlijk blijven draaien. Tijdens het tweede kwartaal van dit jaar groeide het aantal gebruikers sterk, met 16,6 procent ten opzichte van een jaar geleden. Wel daalde de omzet omzet licht, met één procent en was er een nettoverlies van 270 miljoen dollar. Het aandeel op de Nasdaq blijft na de opening van de beurs stabiel met een winst van zo'n 0,5 procent om kwart voor vier Belgische tijd.
Lees verder

Mama Bénédicte (35) en dochtertje Lea (8) na drie dagen gezond en wel gevonden
Bénédicte D. (35) en haar dochtertje Léa Leenders-Demoulin (8) zijn na drie dagen weer terecht. Dat verneemt onze redactie. De twee waren sinds dinsdagavond spoorloos na een verblijf in Oostende. Volgens een anonieme bron, die dicht bij de familie staat, was het niet de eerste keer dat Bénédicte wegliep.
Lees verder

"Boer zoekt pampers": Romina en Jan uit 'Boer zkt Vrouw' verwachten eerste kindje
Heuglijk nieuws voor Romina en Jan uit 'Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond'. Het koppel verwacht een eerste kindje samen. Dat maakte Romina bekend op sociale media.
Lees verder

Duitser Peter wil nog mensen bedanken nadat wagen uitbrandde bij duinbrand deze week: "De spontane hulpvaardigheid was indrukwekkend"
Zijn wagen brandde dinsdagmiddag uit bij de hevige duinbrand in De Haan. En ondertussen is de Duitser Peter Sablowski weer thuis in Duisburg. Maar van daaruit heeft hij nog een boodschap. Eentje met bedankingen. "Voor de brandweer en politie. En in het bijzonder naar de mensen die ons terug naar ons vakantiehuis hebben gebracht", zegt hij.
Lees verder

"Zorg vooral dat het eetbaar is": kandidaten uit 'Vakantiehuis For Life' moeten koken voor Wout Bru
Na Marc Coucke vorige week krijgen de kandidaten van 'Vakantiehuis For Life' opnieuw een BV over de vloer: niemand minder dan sterrenchef Wout Bru komt langs. En die zijn daar danig van onder de indruk: "Dat is een icoon, hé", klinkt het. Al vergaat het lachen hen wel wanneer Bru de volgende opdracht uitlegt: een zelfbedacht streekgerecht met toepasselijke naam in elkaar flansen. "Zorg voor een mooie presentatie en vooral: zorg dat het eetbaar is."
Lees verder

Buchanan, Nusa en Odoi out, selecteert Hoefkens De Ketelaere? "Voor hem is het niet vanzelfsprekend"
CDK or no CDK, dat is de vraag twee dagen voor Club Brugge - KRC Genk: "Voor mij is hij nog steeds een deel van Club Brugge," weet Carl Hoefkens, die met Odoi, Buchanan en Nusa drie spelers mist.
Lees verder

Human Rights Watch beschuldigt Moskou van foltering
Het Russische leger heeft zich in Oekraïne schuldig gemaakt aan foltering, onwettige vrijheidsberoving en verdwijningen van burgers in het zuiden van Oekraïne. Dat concludeert de ngo Human Rights Watch.
Lees verder

"Onaangenaam hete lunch met zwaardvis en froyo in luxevilla": zo brachten Berlusconi en extreemrechtse partijen Italiaanse regering-Draghi ten val
De Italiaanse regering van nationale eenheid onder leiding van premier Mario Draghi (74) is deze week van haar voetstuk gevallen. De politieke crisis opgepookt door de populistische Movimento 5 Stelle of Vijfsterrenbeweging (M5S) bereikte een hoogtepunt nadat voormalig premier Silvio Berlusconi (85) samenspande met extreemrechtse partijen om vervroegde verkiezingen te forceren. Dat deden ze tijdens een bloedhete lunch met zwaardvis en frozen yoghurt in de luxevilla van multimiljardair en mediamagnaat.
Lees verder

Van Bommel voor openingsduel tegen KV Mechelen: "Zijn nog ploeg in opbouw"
• Jupiler Pro League • Speeldag 1 • AFAS Stadion • Ref: Erik Lambrechts
Lees verder

Schoonvader (55) blijft maand langer in cel voor moord op Ilir S. (28): "Tevergeefs elektronisch toezicht gevraagd"
Stephane V. (55) blijft een maand langer in de cel op verdenking van de moord op zijn schoonzoon Ilir S. (28). Die laatste werd in koelen bloede neergeschoten op een pad langs de Ijzer in Diksmuide. De schoonvader ontkent, maar de raadkamer besliste om hem een maand langer aan te houden. "We hadden elektronisch toezicht voorgesteld", aldus zijn advocaat.
Lees verder

BV 24/7. Laura Lieckens uit 'Blind getrouwd' is 38 weken zwanger en Frances Lefebure is exact één jaar getrouwd
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Vermiste moeder (35) en dochter (8) gezond en wel teruggevonden: "Verbleven op appartement bij andere treinreizigers"
De moeder en dochter die al drie dagen vermist zijn, zijn teruggevonden. Levend en wel. Ze verbleven op een appartement in het Luikse, bij mensen die ze op de trein leerden kennen. Op die manier kent de onrustwekkende verdwijning dus een goeie afloop.
Lees verder

TotalEnergies belooft korting van 20 cent per liter in alle Franse tankstations
TotalEnergies gaat tussen september en november in alle Franse tankstations een korting aan de pomp geven van 20 cent per liter. De rest van het jaar wordt een korting van 10 cent gegeven, klinkt het in een verklaring van de Franse olie- en gasgigant.
Lees verder

LIVE F1. Charles Leclerc is snelste in eerste vrije oefenritten, ploegmaat Carlos Sainz krijgt gridstraf van zeker tien plaatsen
Dit weekend staat in Frankrijk op het Circuit Paul Ricard de twaalfde GP van het seizoen op het programma. Verstevigt Max Verstappen zijn leidersplaats in het wereldkampioenschap of kan Charles Leclerc wat aan zijn achterstand knabbelen? Volg de oefenritten, de kwalificaties en de wedstrijd in onderstaande liveblog.
Lees verder

Moederbedrijf Snapchat keldert op Wall Street met 35 procent na zwakke resultaten
Snap Inc, het moederbedrijf van de app Snapchat, zag vrijdag ruim een derde aan beurswaarde verdampen op de aandelenbeurzen in New York. Het platform voor video- en fotoberichten leed afgelopen kwartaal veel meer verlies en boekte de zwakste omzetgroei sinds de beursgang in 2017. Veel analisten schroefden hun aanbevelingen voor Snap terug na de teleurstellende resultaten.
Lees verder

Silvia (45) volgde haar man naar de Amerikaanse staat Georgia: "Gemiddeld hebben we hier 217 dagen volop zon per jaar"
Velen mijmeren erover, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Een week nadat ze in het huwelijksbootje was gestapt, volgde Silvia Saey (45) haar man naar de overkant van de oceaan, zonder idee wat haar daar zou wachten. "Ofwel kon ik me in zelfmedelijden wentelen, ofwel mijn eigen dromen waarmaken. Ik koos voor het laatste."
Lees verder

STREAMINGTIP. 'The Gray Man': Ryan Gosling keert romantische drama's de rug toe in actiethriller
Met een budget van 200 miljoen dollar is 'The Gray Man' de duurste Netflix-film aller tijden. Maar voor die zomerblockbuster krijg je ook wat. Ryan Gosling bijvoorbeeld, die uit de gevangenis gehaald wordt om een klus te klaren voor de CIA. Zo ontdekt hij allerlei netelige praktijken bij zijn werkgever en wordt hij achternagezeten door een psychopatische ex-collega en een legertje huurmoordenaars.
Lees verder

Onze voetbalredactie tipt van elke club één speler die kan doorbreken dit seizoen. Wie wordt de Casper Nielsen van het seizoen 2022-2023?
We kennen ze allemaal: de Hans Vanakens, Radja Nainggolans en Lior Refaelovs van de Jupiler Pro League. Wij ging op zoek naar tien relatief onbekende en onbeminde spelers die dit seizoen van zich kunnen doen spreken. Zoals Matisse Samoise vorig seizoen helemaal doorbrak bij AA Gent en Casper Nielsen zijn stempel drukte bij revelatie Union. Van Eupen, over Westerlo tot KV Oostende. De getipte spelers van onze voetbalredactie.
Lees verder

Van Aert wuift mogelijke klassementsambities weg: "Gaan voor geel? Dat zal niet snel gebeuren"
Zelf een klassement rijden in de Tour? Neen, dank u. Wout van Aert (27) is niet geïnteresseerd. "Ik ben alleen gemotiveerd als ik kan winnen", zegt hij. En hij gelooft niet in geel.
Lees verder

Van superheld tot dinosaurus: gekke outfits bij start van tweede weekend Tomorrowland
Het tweede weekend van Tomorrowland gaat van start. Iedereen heeft opnieuw zijn gekste outfit uit de kast gehaald! De festivalgangers lijken klaar voor een legendarische driedaagse.
Lees verder