Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 31 juli 2022

AA Gent geeft voorsprong uit handen tegen STVV én ziet Tissoudali uitvallen: “Blessure van Tarik ziet er ernstig u...

HLN
AA Gent geeft voorsprong uit handen tegen STVV én ziet Tissoudali uitvallen: "Blessure van Tarik ziet er ernstig uit"
Twee punten de vuilbak ingooien, heet dat dan. AA Gent gaf, net als vorig weekend, zijn voorsprong weg in de slotfase tegen STVV. Sterkhouder Tarik Tissoudali viel geblesseerd uit en verliet het stadion op krukken.
Lees verder

Half miljoen Brazilianen ondertekenen petitie ter verdediging van de democratie
In Brazilië hebben al meer dan 500.000 mensen een petitie ondertekend "ter verdediging van de democratie", onder wie ook grote name in de bedrijfswereld. De petitie komt er na de kritiek van president Jair Bolsonaro op de instellingen en het electoraal systeem. Door zijn opmerkingen bestaat twijfel of hij een eventuele verkiezingsnederlaag zal accepteren.
Lees verder

Half miljoen mensen ondertekenen petitie ter verdediging van Braziliaanse democratie
In Brazilië hebben al meer dan 500.000 mensen een petitie ondertekend "ter verdediging van de democratie", onder wie ook grote name in de bedrijfswereld. De petitie komt er na de kritiek van president Jair Bolsonaro op de instellingen en het electoraal systeem. Door zijn opmerkingen bestaat twijfel of hij een eventuele verkiezingsnederlaag zal accepteren.
Lees verder

Aantal voetgangers dat sterft in de bebouwde kom verdubbeld
Vorig jaar zijn in Vlaanderen in de bebouwde kom 32 voetgangers overleden. Dat zijn er dubbel zoveel als in 2018, schrijft De Zondag. Vlaams parlementslid Annick Lambrecht (Vooruit), die de cijfers opvroeg bij minister van Mobiliteit Lydia Peeters, roept op om van dertig kilometer per uur de norm te maken.
Lees verder

Brandweer krijgt bosbrand in noorden van Californië niet onder controle
De bosbrand in het noorden van de Amerikaanse staat Californië, in de buurt van de grens met Oregon, geraakt niet onder controle. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd bijna 8.000 hectare bos extra verwoest door het vuur, en ook zaterdag was de brand niet onder controle.
Lees verder

WEERBERICHT. Bewolkte zondag met kans op buien en temperaturen tot 28 graden
Het wordt zondag eerst betrokken met wat lichte regen of enkele buien, vooral dan in het noorden. In de late namiddag ontstaan er stilaan opklaringen vanaf het zuidwesten, maar de kans op een bui in het noordoosten van het land blijft mogelijk. Het blijft daar wellicht ook meestal zwaarbewolkt tot de avond. In het zuiden is het dan weer de hele dag vrij zonnig. Dat meldt het KMI.
Lees verder

INTERVIEW. Casper Nielsen praat voor het eerst sinds zijn overgang naar Club: "Het powervoetbal, de dynamiek... Dit is de perfecte match voor mij"
"Ik droomde al van spelen in de Champions League toen ik vijf jaar oud was." En dus koos Casper Nielsen (28) voor Club Brugge. "Alles is hier fantastisch, er zijn no excuses."
Lees verder

Voormalig nieuwsanker Birgit Van Mol: "Voor elke rimpel wijsheid in de plaats: ik vind het een goeie deal"
Birgit Van Mol (54) is nog wat moe van een derde coronabesmetting, haar man vecht al zeven jaar tegen twee levensbedreigende ziektes, een jaar geleden werd ze als nieuwsanker bedankt, maar ze straalt. Uit principe. "Ik leef van dag tot dag en probeer van elk moment het beste te maken," zegt ze. Hoe meer stampen het leven geeft, hoe meer ze op Boeddha lijkt. Je ziet het beter wanneer je de ogen sluit. "Als je weet dat het anytime gedaan kan zijn, wordt de liefde nog mooier."
Lees verder

President Zelensky kondigt verplichte evacuatie van Donetsk-regio aan: "Terreur is belangrijkste wapen van Russen"
De Oekraïense regering heeft besloten tot een verplichte evacuatie van alle burgers in de regio rond de oostelijke stad Donetsk. Dat heeft president Volodymyr Zelensky zaterdagnacht aangekondigd. In het gebied vinden zware bombardementen plaats door de Russische troepen. "In dit stadium van de oorlog is terreur het belangrijkste wapen van de Russen", aldus het staatshoofd.
Lees verder

Zero-Covid-beleid weegt onverwacht zwaar op Chinese industrie
De stemming in de Chinese industrie is in juli onverwacht verslechterd vanwege de strenge coronamaatregelen die gepaard gaan met het zero-Covid-beleid in het land. De inkoopmanagersindex (PMI-index) viel terug van 50,2 naar 49 punten, meldt het Chinese statistiekbureau. Een index onder de 50 wijst op een krimp van de industriële activiteit in het land. Experts hadden verwacht dat de index net als in juni net boven de 50 zou blijven.
Lees verder

Populaire wandelroutes in Alpen dicht door smeltende gletsjers
Als gevolg van de warme temperaturen in de Alpen, waardoor er weinig sneeuw ligt en gletsjers in een alarmerend tempo smelten, zijn een aantal van de populairste wandelroutes op de bergketen deze zomer verboden.
Lees verder

Parlementsverkiezingen Senegal zijn test voor presidentiële coalitie
De Senegalezen kiezen vandaag/zondag een nieuw parlement voor de komende vijf jaar. De verkiezingen vormen een goede barometer voor de presidentsverkiezingen van 2024. President Macky Sall, die in 2012 voor zeven jaar werd verkozen en in 2019 nog eens voor vijf jaar, laat nog niet in zijn kaarten kijken voor 2024, maar een nederlaag van zijn coalitie bij de parlementsverkiezingen zou een zware domper betekenen voor zijn ambities.
Lees verder

Vertrek Ito en Bongonda maakt Mike Trésor belangrijker dan ooit voor Genk: "Laat mij maar creatief zijn en risico's nemen"
Alle ballen op Mike. Racing Genk was sowieso al van plan om Mike Trésor (23) dit seizoen te herlanceren. Door het vertrek van Junya Ito en de zware blessure van Luca Oyen geldt hij plots als de belangrijkste creatieveling in de Genkse aanval. "Na vorig jaar begon ik te twijfelen, maar er is hier veel veranderd."
Lees verder

Gewonden bij Oekraïense drone-aanval op hoofdkwartier Russische Zwarte Zeevloot
Bij een Oekraïense drone-aanval op het hoofdkwartier van de Russische Zwarte Zeevloot in Sebastopol zijn vijf marinemedewerkers gewond geraakt, meldt de gouverneur van deze stad op het door Rusland ingelijfde schiereiland de Krim.
Lees verder

Welke soort koffie geeft je de grootste cafeïneboost? "Nee, het is geen espresso"
Een koffietje bij het ontbijt is perfect om wakker te worden, maar is er één specifieke koffie die daarbij meer helpt dan een andere? Of is elk kopje koffie even straf? We vroegen aan barista Joke De Coninck welke soort koffie je 's ochtends het liefst drinkt voor een meer dan welgekomen energieboost. "Het effect van koffie is soms psychologisch."
Lees verder

Micha Marah was drie keer verloofd: "Ik hoef geen partner meer, maar ik heb wel enkele friends with benefits"
Hoe gaat het ondertussen met zangeres Micha Marah (68)? Ze staat nog vijf keer per maand op het podium, maar een hit scoren hoeft niet meer voor haar. Laat staan meedoen aan 'Liefde Voor Muziek'. "Ze kunnen ook niet elke keer van die fossielen boven water halen", lacht ze in 'Dag Allemaal'. Ze vertelt openhartig over haar deelname aan het Songfestival, het moeilijke overlijden van haar moeder en haar opvallende liefdesleven. "Waarom zou je niet overeenkomen met je ex?"
Lees verder

Wil Ferrari die wereldtitel misschien niet? Scuderia Miseria, of hoe fouten en blunders opgestapeld worden
Charles Leclerc (24) en Ferrari zelf doen niet onder voor elkaar. Ze rijgen fouten en blunders aan elkaar. Alsof die wereldtitel hen niet interesseert. Hoe dat eigenlijk komt? Poging tot blik achter de schermen.
Lees verder

Lichaam gevonden op Curaçao waar Nederlander wordt vermist
Op Curaçao hebben reddingswerkers van politie, brandweer en defensie een levenloos lichaam gevonden. Het lichaam werd aangetroffen ten zuiden van Seru Bientu, waar sinds woensdag een 45-jarige man uit Leiden wordt vermist, meldt de NOS.
Lees verder

Belgische jongen (16) verdronken in Duitsland
Een 16-jarige Belgische jongen is zaterdag om het leven gekomen bij een ongeval in een zwemvijver in het Duitse Rurberg.
Lees verder

Annemiek Van Vleuten gaat nooit naar de kl*ten: Nederlandse overklaste gisteren de tegenstand en kan de eindzege al ruiken
Annemiek Van Vleuten gaat nooit naar de kl*ten. De woorden rolden deze week nog grappend uit haar mond, maar wie gisteren achter haar aan moest, lachte allesbehalve. De Nederlandse was ijzersterk: halfweg koers al had ze iedereen naar huis gereden. "Na zes dagen overleven, vechten en recupereren, wilde ik al vroeg zo groot mogelijke verschillen maken."
Lees verder