Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 juli 2022

‘40-45' stopt: meest succesvolle Vlaamse musical ooit vanaf 6 augustus in de bioscoop

HLN
'40-45' stopt: meest succesvolle Vlaamse musical ooit vanaf 6 augustus in de bioscoop
Het doek valt over de spektakel-musical '40-45'. Zondagavond bezocht een groot publiek de allerlaatste voorstelling in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Maar het doek valt niet letterlijk over de succesvolle musical. Want vanaf 6 augustus verschijnt die op het witte doek.
Lees verder

Concert Harry Styles in Kopenhagen afgelast na schietpartij
Na de dodelijke schietpartij in een winkelcentrum in Kopenhagen is een concert van Harry Styles, dat zondag in de buurt van het incident had moeten plaatsvinden, afgelast. De 28-jarige Brit zou optreden in de Royal Arena, op zo'n 650 meter van het winkelcentrum waar zondag volgens de politie meerdere doden vielen. Styles is vooral bekend als lid van de Britse/Ierse band One Direction en als solozanger.
Lees verder

Deense koninklijke familie roept op tot eenheid na schietpartij
De Deense koninklijke familie heeft na de dodelijke schietpartij in een winkelcentrum in Kopenhagen opgeroepen tot eenheid. "De situatie vraagt om eenheid en zorg. We danken de politie, de hulpdiensten en de gezondheidsdiensten voor hun snelle en effectieve optreden in de afgelopen uren", zo staat in een mededeling die koningin Margrethe II en de kroonprins en kroonprinses - Frederik en Mary - zondagavond hebben verspreid.
Lees verder

Treinverkeer tussen Oostende en Brugge hersteld na ongeval aan overweg
Het treinverkeer tussen Oostende en Brugge is opnieuw opgestart. Dat meldt infrastructuurbeheerder Infrabel deze ochtend vroeg. Het treinverkeer tussen de twee West-Vlaamse steden was zondagavond iets na 18 uur stilgelegd nadat in Varsenare een trein tegen een auto was gereden. De 69-jarige automobilist kwam daarbij om het leven.
Lees verder

LIVE. Drie doden en drie zwaargewonden bij schietpartij in winkelcentrum Kopenhagen: dader (22) opgepakt, politie sluit terreurdaad niet uit
Bij een schietpartij in een winkelcentrum in de Deense hoofdstad Kopenhagen zijn zondag drie doden gevallen. Het gaat om een man en twee jongeren. Dat meldt Søren Thomassen, hoofdinspecteur van de politie van de stad. Ook zijn er meerdere mensen gewond geraakt, drie van hen verkeren in levensgevaar. Een 22-jarige Deense man, die vermoedelijk alleen handelde, is gearresteerd en zal worden aangeklaagd voor doodslag. De politie sluit een terreurdaad niet uit. De verdachte zal vandaag in aanwezigheid van een rechter worden ondervraagd.
Lees verder

LIVE. Drie doden en drie zwaargewonden bij schietpartij in winkelcentrum in Kopenhagen: dader (22) opgepakt, politie sluit terreurdaad niet uit
Bij een schietpartij in een winkelcentrum in de Deense hoofdstad Kopenhagen zijn zondag drie doden gevallen. Dat meldt Søren Thomassen, hoofdinspecteur van de politie van de stad. Ook zijn er meerdere mensen gewond geraakt, drie van hen verkeren volgens de politiechef in levensgevaar. Een 22-jarige Deense man, die vermoedelijk alleen handelde, is gearresteerd en aangeklaagd voor doodslag. De politie sluit een terreurdaad niet uit. De verdachte zal vandaag in aanwezigheid van een rechter worden ondervraagd.
Lees verder

Artsen Zonder Grenzen sluit opvang niet-begeleide minderjarige vluchtelingen in Brussel
Artsen Zonder Grenzen (AZG) sluit op 15 juli haar opvangcentrum voor niet-begeleide buitenlandse minderjarigen (NBMV) in Brussel. Sinds oktober 2021 vonden meer dan 250 jongeren er bescherming, begeleiding en huisvesting aangepast aan hun kwetsbare situatie.
Lees verder

Deense premier Frederiksen veroordeelt schietpartij: "Bruut weggerukt uit stralende zomer"
De Deense eerste minister Mette Frederiksen heeft de schietpartij in het winkelcentrum Field's in Kopenhagen veroordeeld als een "afschuwelijke aanval". In een mededeling roept ze de bevolking op om steun te bieden aan elkaar.
Lees verder

Politie ontdekt tientallen lichamen in staat van ontbinding in Amerikaans uitvaartcentrum
De politie in de Amerikaanse staat Indiana is een onderzoek gestart naar een uitvaartcentrum waarin ruim 30 lichamen lagen. Sommige zouden er al maanden hebben gelegen en verkeerden in vergevorderde staat van ontbinding.
Lees verder

Nederland maakt zich op voor weer een actiedag
Leggen protesterende boeren vandaag Nederland plat? Wat er precies gaat gebeuren, en waar, is nog onduidelijk. Ook voor Agractie en Farmers Defence Force, stellen deze boerenactiegroepen. Zij spreken van ongeorganiseerde en ongecoördineerde acties in de regio. Omdat de omvang niet duidelijk is, blijft ook onzeker hoeveel hinder er gaat ontstaan. Dat het drukker wordt op de snelwegen, lijkt evident. De politie zegt voorbereid te zijn, "al kunnen we niet overal tegelijk zijn".
Lees verder

Woning "even onbetaalbaar" als voor financiële crisis
De stijgende rente en de historisch hoge waardering van het Belgische vastgoed maken dat gezinnen even diep in de buidel moeten tasten voor een woning als op de vooravond van de financiële crisis. Dat meldt De Standaard vandaag op basis van een studie van BNP Paribas Fortis.
Lees verder

Het is weer druk in... AMSTERDAM (deel 2). "De Walletjes verhuizen naar een plek buiten het centrum? We denken er ernstig aan"
Amsterdam: 'De Nachtwacht' in het Rijksmuseum, de verstilde gruwel van het Anne Frank Huis en het immer attractieve Ajax. Maar ook: de apestonede of straalbezopen toeristen die naar de raamprostituees op de Walletjes joelen en de straten onderkotsen. "Het is mijn eigen wijk, maar ik loop er in een wijde boog omheen."
Lees verder

REPORTAGE. Het leven áchter het front in Oekraïne, waar nu ook de 'veiligste plek van het land' gebombardeerd wordt
De oorlog in Oekraïne leek zich te beperken tot het front aan de Russische grens, maar vorige week vielen ook raketten op een winkelcentrum in Krementsjoek en een legerbasis in Lviv: duizend kilometer verder. Een wake up-call van het Kremlin, dat aantoont dat in heel Oekraïne niemand écht veilig is. Onze reporter Inge Bosschaerts trok naar Lviv voor een reportage over het leven áchter het front, waar het luchtalarm ook elke dag door de straten loeit.
Lees verder

Spectaculair mucomedicijn dan toch niet terugbetaald: "Dit gaat mensenlevens kosten"
Bijzonder slecht nieuws voor mucopatiënten. De producent van een nieuw, spectaculair medicijn trekt op de valreep de stekker uit de onderhandelingen met de Belgische overheid over terugbetaling. De Mucovereniging is geschokt. "Dit gaat levens kosten, dit is schuldig verzuim."
Lees verder

Maar 4 op 751 studenten psychologie geslaagd
In eerste zit zijn slechts vier studenten op een totaal van 751 ingeschrevenen geslaagd voor hun eerste bachelorjaar psychologie. Vorig jaar was dat met 5 op 645 studenten niet veel beter. Comac, de studentenbeweging van de PVDA, noemt het "een bloedbad". De Université catholique de Louvain zegt dat het nog veel te vroeg is om conclusies te trekken.
Lees verder

Barbecue of niet, de sfeer blijft verhit: regering heeft nog geen pensioenakkoord
Een barbecue bij premier Alexander De Croo en een gespannen kernkabinet de dag nadien hebben nog niet tot een akkoord over de pensioenhervorming geleid. Vanavond wordt wellicht verder vergaderd.
Lees verder

"Goedkope tickets zijn onhoudbaar": prijzen bij Ryanair 25 à 50 procent omhoog
Vliegen wordt de komende vier à vijf jaar onvermijdelijk duurder. Volgens Michael O'Leary, topman van Ryanair, zijn de goedkope tickets onhoudbaar. De prijs van een gemiddelde vlucht met zijn lagekostenmaatschappij zou met 25 à 50% stijgen.
Lees verder

Dagelijks bijna 90.000 festivalgangers op Rock Werchter
De 46e editie van Rock Werchter zit erop. Dagelijks konden zowat 90.000 festivalgangers genieten van rock- en popgroepen uit alle hoeken van de wereld. Tegelijk stonden er nog nooit zoveel Belgische bands op het podium: het waren er zeventien. In totaal stonden er 100 groepen op de line-up.
Lees verder

CD&V wil amokmakers nationaal toegangsverbod voor recreatiedomeinen opleggen
Naar analogie met het stadionverbod in de voetbalwet, wil CD&V een nationaal toegangsverbod voor recreatiedomeinen mogelijk maken voor amokmakers. Kamerlid Franky Demon heeft daarvoor een wetsvoorstel ingediend.
Lees verder

Mama van vermiste Natacha de Crombrugghe: "Gevonden lichaamsvocht in hotel is vermoedelijk niét van onze dochter"
"We blijven hopen dat we Natacha terugvinden", reageert de mama van Natacha de Crombrugghe (28) na een onderhoud met de chefs van het nieuwe onderzoeksteam. Die ontmoeting kwam er nadat in de Peruviaanse media uitlekte dat er bloedsporen gevonden waren in een bijgebouw van het hotel waar de Belgische toeriste verbleef.
Lees verder