Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 27 juli 2022

3 doden en tientallen gewonden na zware aardbeving in noorden van de Filipijnen

HLN
3 doden en tientallen gewonden na zware aardbeving in noorden van de Filipijnen
Bij een zware aardbeving in het noorden van de Filipijnen is woensdagochtend zeker drie mensen omgekomen. Tientallen anderen raakten gewond. Dat meldt het Filipijnse rampenagentschap.
Lees verder

Klaasje Meijer verzet zich samen met PETA tegen dierproeven: "Ik heb je hulp even nodig"
Klaasje Meijer (27) heeft haar schouders gezet onder een nieuwe campagne van PETA. Het voormalig K3'tje spoort in het filmpje haar fans aan om een Europees burgerinitiatief (EBI) te ondertekenen waarin wordt opgeroepen tot een transitie naar dierproefvrije wetenschap en de versterking van het EU-verbod op het testen van cosmetica op dieren. Als de petitie 1 miljoen geldige handtekeningen van EU-burgers verzamelt, is de Europese Commissie verplicht om het initiatief voort te zetten. "Dierproeven zijn in de cosmetische wereld nog steeds de normaalste gang van zaken en ik vind het niet oké", zegt Klaasje in de video. "Als we allemaal [dit EBI] ondertekenen dan wordt de wet en regelgeving rondom dierproeven in de cosmetische wereld hopelijk beter. Dus ik hoop dat jullie dit even willen doen. Het kost bijna geen tijd en dieren zijn er echt mee geholpen."
Lees verder

Grotendeels betaald door EU, gebouwd door Chinees staatsbedrijf: brug maakt Dubrovnik bereikbaar voor Kroatië zonder door Bosnië te rijden
In Kroatië is dinsdagavond een nieuwe brug ingehuldigd die de zuidelijke kustlijn, met onder meer de toeristische stad Dubrovnik, verbindt met de rest van het land. De brug maakt het mogelijk om een klein stuk Bosnisch grondgebied te omzeilen.
Lees verder

Onderzoekers vinden assortiment van nieuwe microben in lavagrotten in Hawaï
Microben zijn de kleinste bekende levende organismen op aarde en kunnen zowat overal worden aangetroffen, zelfs in de koude, Mars-achtige omstandigheden van lavagrotten. Op het eiland Hawaii hebben wetenschappers onlangs een assortiment van nieuwe microben gevonden in geothermische grotten, lavabuizen en vulkaanuitbarstingen.
Lees verder

Binnenkijken: een groene, maar vooral onderhoudsvriendelijke tuin in Vosselaar
In Vosselaar komen de eigenaars van deze woning tot rust in hun groene, maar vooral onderhoudsvriendelijke tuin. Ze klopten aan bij een tuinaannemer voor een sober ontwerp met gevarieerde beplanting en alle ruimte om op adem te komen. Kijk mee binnen met bouwsite Livios.
Lees verder

Madonna eerste die in vijf decennia achter elkaar genomineerd is voor een Video Music Award
De nominatielijst voor de Video Music Awards van MTV is goed voor een aantal primeurs. Zo werd Madonna (63) de eerste artiest die in alle vijf decennia waarin de awards zijn uitgereikt een nominatie wist te scoren.
Lees verder

Leegloop dreigt bij Genk: Reims bereid om clausule van ruim tien miljoen euro voor Ito te betalen
Een leegloop dreigt bij Racing Genk. Na Kristian Thorstvedt en weldra wellicht Théo Bongonda en Cyriel Dessers staat Junya Ito nu voor een vertrek. Het Franse Reims is bereid om aan de gelimiteerde transfersom van de 29-jarige Japanner te voldoen. Genk zou ruim tien miljoen euro strikken.
Lees verder

Dashcam filmt hoe lijnchauffeur belt tijdens manoeuvreren van volle bus
Een dashcam filmt hoe een chauffeur van De Lijn belt tijdens het besturen van een volle bus. De chauffeur staat aan een kruispunt in Schoten en snijdt een stuk van de bocht af. Aan het volgende rode licht is de man nog steeds aan het bellen. Op de beelden is te zien dat er veel passagiers op de bus zitten. Het voorval gebeurde op 20 juli 2022 rond 19:30.
Lees verder

Belgisch koppel raakt gewond bij quad-ongeval in zuiden van Frankrijk
Twee Belgische toeristen zijn gewond geraakt bij een quad-ongeval in Saint-Amand-de-Coly, in het Zuid-Franse departement Dordogne. Het echtpaar, beide vijftigers, moest naar het ziekenhuis worden gebracht nadat hun quad was gekanteld op een helling. Dat meldt de regionale nieuwszender 'France Bleu'.
Lees verder

LIVE. Theate trekt voor ruim 20 miljoen naar Rennes - KV Kortrijk huurt Dorian Dessoleil - Qatarese interesse voor Tissoudali
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Wat zijn 'anti-goals' en hoe kunnen ze je carrière vooruit helpen? Cognitief gedragscoach Gina Leesa legt uit
Een to-dolijst of bucketlist? Een duidelijk doel voor ogen en gaan met de banaan? Nogal wat mensen doen precies het omgekeerde. Ze stellen 'anti-goals' op: focus op wat je niét wil, en je zal krijgen wat je wél wil. "Soms is het tout court beter om een doel helemaal los te laten", zegt ook cognitief gedragscoach Gina Peeters.
Lees verder

Wat zijn 'anti-goals' en hoe kunnen ze je carrière vooruithelpen? Cognitief gedragscoach Geena Lisa legt uit
Een to-dolijst of bucketlist? Een duidelijk doel voor ogen en gaan met die banaan? Nogal wat mensen doen precies het omgekeerde. Ze stellen 'anti-goals' op: focus op wat je niét wil, en je zal krijgen wat je wél wil. "Soms is het tout court beter om een doel helemaal los te laten", zegt ook Geena Lisa, die cognitief gedragscoach is.
Lees verder

GELDFLATER. Eric begint nooit meer aan kippen in huis: "Voor bijna 1.000 euro hebben we niet eens één vers ei geproefd"
Iedereen maakt wel eens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun monetaire misstap. Deze week Eric Manschot (38) die dacht dat kippen een leuk idee waren en daar veel geld in investeerde. "We moesten zelfs de halve tuin verbouwen om ze te kunnen zetten." Wat liep er fout?
Lees verder

GELDFLATER. Eric begint nooit meer aan kippen in huis: "Voor bijna 1000 euro hebben we niet eens één vers ei geproefd"
Iedereen maakt wel eens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun monetaire misstap. Deze week Eric Manschot (38) die dacht dat kippen een leuk idee waren en daar veel geld in investeerde. "We moesten zelfs de halve tuin verbouwen om ze te kunnen zetten." Wat liep er fout?
Lees verder

Is er een recessie op komst? KBC-hoofdeconoom: "Er komt nog een zeer moeilijke winter voor de situatie stabiliseert"
Wanneer het regent in Berlijn, dan druppelt het in Brussel. En alle indicatoren dat Duitsland richting recessie dondert, staan op rood. Ook het vertrouwen van Belgische ondernemers staat op het laagste peil in anderhalf jaar. Komt er echt een economische krimp aan? KBC-hoofdeconoom Hans Dewachter vreest zware maanden.
Lees verder

Bijna 150 brandweerlieden ingezet om brand in Duits nationaal park te bestrijden
In Duitsland zijn in de nacht van dinsdag op woensdag 148 brandweerlieden ingezet om te voorkomen dat een bosbrand in het nationaal park Saksisch Zwitserland op de grens met Tsjechië zich verder verspreidt. Dat is gelukt, maar de brand is nog niet onder controle, meldt Thomas Kunz, woordvoerder van de lokale autoriteiten.
Lees verder

Gasprijs naar absoluut record: compenseert Gazprom verminderde capaciteit op Nord Stream 1 via Oekraïens-Slovaakse pijplijn?
Het Russische staatsbedrijf Gazprom heeft de toestroom van gas naar Duitsland via de Nord Stream 1-pijplijn verminderd. Dat werd dinsdag aangekondigd en woensdagochtend steeg de Europese gasprijs naar een absoluut record. Dezelfde ochtend blijkt ook dat Gazprom extra capaciteit heeft geboekt om meer gas te vervoeren via de Transgas-pijplijn, die onder andere door Oekraïne en Slovakije loopt.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE FEMMES. Wat kan Lotte Kopecky in 'Franse Strade Bianche'?
De Tour de France Femmes is vandaag al toe aan zijn vierde etappe, over 126,8 km van Troyes naar Bar-Sur-Aube, met onderweg vier gravelstroken en vijf gecategoriseerde hellingen. De rit van vandaag wordt ook wel de Franse Strade Bianche genoemd. Spektakel verzekerd dus en hier volgt u alle ontwikkelingen LIVE op de voet!
Lees verder

Brandverzekering wordt duurder door prijzige bouwmaterialen en toename aan natuurrampen
De premies voor de brandverzekering gaan omhoog. Dat schrijven de kranten van Mediahuis woensdag. Daarvoor zijn twee redenen: de duurdere bouwmaterialen en de toename aan natuurrampen.
Lees verder

Boris Johnson getipt voor functie van secretaris-generaal NAVO
De ontslagnemende Britse premier Boris Johnson wordt getipt als opvolger van NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg. Volgens de Britse krant 'The Telegraph' zou hij al de steun hebben van hooggeplaatste Britse Conservatieven en bondgenoten in Oekraïne.
Lees verder