Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 22 juli 2022

20% van de volwassen loopt permanente gehoorschade op: zo voorkom je tinnitus tijdens het festivalseizoen

HLN
20% van de volwassen loopt permanente gehoorschade op: zo voorkom je tinnitus tijdens het festivalseizoen
Een zomer vol feesten en festivals, daarvoor neem je maar beter je voorzorgen. Zéker wat onze oren betreft. Jongeren lijken er niet van wakker te liggen, want de grote meerderheid draagt nooit oordoppen. Toch zouden we dat beter doen, als je deze zes weetjes over ons gehoor leest. Dr. Annick Gillis, hoofd audiologie van het UZA, legt uit welke voorzorgen je moet nemen, wil je tinnitus voorkomen. Want voor je het weet, hoor je enkel nog feestgeruis. "Als je op zo'n meter van elkaar staat, maar moet roepen om elkaar te verstaan, is er potentieel schade."
Lees verder

Sporza-motor moet Tour verlaten na stevige valpartijen van Eekhoff en Bauer
Hachelijk moment tijdens de 18de Touretappe. De Nederlander Nils Eekhoff (Team DSM) en de Nieuw-Zeelander Jack Bauer (BikeExchange-Jayco) kwamen ten val door toedoen van motoren en een ploegwagen. Een motor van Sporza en ééntje van de organisatie zijn uit de koers gezet.
Lees verder

Economische activiteit eurozone krimpt onverwacht in juli
De economische activiteit in de eurozone is in juli voor het eerst sinds de coronalockdowns aan het begin van 2021 gekrompen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van marktonderzoeker S&P Global. De krimp wordt veroorzaakt door de hoge inflatie in het eurogebied die de koopkracht van consumenten onder druk zet. Ook worstelen bedrijven met hoge inkoopkosten en personeelstekorten. De kans op een recessie in de eurozone is daarmee toegenomen.
Lees verder

Belgen maken de veiligste cryptoportefeuille ter wereld: wie zijn ze? En hoe werkt het?
Het Belgische bedrijf NGRAVE maakt de veiligste cryptoportefeuille ter wereld. Met de portefeuille ZERO behalen ze EAL7, het hoogste veiligheidscertificaat in de sector. Maar hoe doen ze dat? En waarom heb je eigenlijk zo'n portefeuille nodig? Wij zochten het uit.
Lees verder

Pro-Russische separatistische gebieden blokkeren Google
De autoriteiten van de twee pro-Russische separatistische gebieden in het oosten van Oekraïne hebben de zoekmotor Google geblokkeerd. Volgens hen promoot Google geweld tegen de Russen.
Lees verder

Vooruit: "Fonds om uithuiszettingen te vermijden draait vierkant"
Een fonds dat moet vermijden dat mensen op straat worden gezet omdat ze hun huishuur niet kunnen betalen, wordt nauwelijks gebruikt. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Maxim Veys (Vooruit) heeft opgevraagd, schrijft 'De Morgen'.
Lees verder

Nog tien extra Ryanair-vluchten geschrapt dit weekend: in totaal meer dan 12.000 passagiers getroffen door staking
De gevolgen van de staking van Ryanair-piloten in België dit weekend nemen steeds grotere proporties aan. In Zaventem worden in totaal 20 vluchten geschrapt, waardoor ongeveer 3.600 passagiers getroffen worden. Op de luchthaven van Charleroi gaat het om 49 vluchten met zo'n 9.000 getroffen reizigers. Dat verneemt VTM NIEUWS-journalist Rob Van herck.
Lees verder

Nog tien extra Ryanair-vluchten geschrapt dit weekend: in totaal 69 vliegtochten afgelast en meer dan 12.000 passagiers getroffen door staking
De gevolgen van de staking van Ryanair-piloten in België dit weekend nemen steeds grotere proporties aan. In Zaventem worden in totaal 20 vluchten geschrapt, waardoor ongeveer 3.600 passagiers getroffen worden. Op de luchthaven van Charleroi gaat het om 49 vluchten met zo'n 9.000 getroffen reizigers. Dat verneemt VTM NIEUWS-journalist Rob Van herck.
Lees verder

Slachtoffers die duizenden euro's verloren aan malafide rameninstallateur, krijgen na vijf jaar gelijk van de rechter: "Mijn vrouw is deels hierdoor depressief geworden"
Aannemers die hun klanten aan het lijntje houden, het is dé frustratie van veel Vlamingen met (ver)bouwplannen. Een vijftigtal gedupeerde klanten daagde de oplichters van de firma Comfort Ramen voor de rechtbank en halen nu na vijf jaar eindelijk hun gelijk: "Schuldig aan oplichting." Ondanks de vele klachten kwam het onderzoek pas op gang nadat een gefrustreerde klant de verkoper van de firma ontvoerde en een pak slaag gaf.
Lees verder

Beelden tonen hoe exotische katachtige door Gent loopt met jong: "Geen dier om vrij rond te lopen"
Een opvallende bezoeker van de Gentse Feesten afgelopen nacht. In de Maïsstraat in Wondelgem werd afgelopen nacht een Serval gespot, in het bijzijn van een jong. Enkele uren later werd het dier in Ledeberg, de andere kant van Gent, opgemerkt.
Lees verder

Margaux (21) toont haar beachbody: "Mijn haar vind ik een van mijn grootste troeven"
Tijdens de zomer kom je weleens een stappenplan tegen voor de perfecte bikinibody. Stap één: doe zwemkleding aan. Stap twee: je hebt een bikinibody. That's it. Om die boodschap in de verf te zetten, poseert Margaux (28) in badkleding. In tegenstelling tot veel van haar leeftijdsgenoten, voelt ze zich superzelfzeker over haar uiterlijk. Ze vertelt hoe ze geleerd heeft haar lichaam te omarmen. "Mijn benen, buik, borsten en poep: ik zie alles graag."
Lees verder

REPORTAGE. Zij wisselden Vlaanderen voorgoed in voor Ibiza: "De zon, de sfeer, de mensen... nergens beter om oud te worden"
Ze zijn met velen, de Vlamingen die hun hart verloren op Ibiza, maar toch elk jaar weer met lood in de schoenen, de vuile was en goed getrainde kuitspieren na al dat dansen weer naar huis vliegen. Dat hoeft niet zo te zijn. Wij spraken met vier Vlamingen die hun droom waarmaakten: Ibiza 24/7, het hele jaar door.
Lees verder

Ongelimiteerd luieren? Deze boeken leveren het ideale excuus
Vakantie zonder goed boek is zoals de zee zonder strand, een weelderige haardos zonder zomerbries of misschien wel een kaas-zonder-wijnavond. Zit je door je literaire voorraad heen en snak je naar een paar degelijke boekentips? HLN Shop helpt je uit de nood en presenteert voor iedere categorie boekenwurm één aanrader.
Lees verder

Grote rookpluim door brand in industriezone Z5
In industriezone Z5 in Mollem (Asse) woedt op dit moment een hevige brand. Volgens de brandweer zou het gaan om een bedrijf in tweedehandskledij. De grote rookwolk is tot op 15 kilometer afstand zichtbaar.
Lees verder

Tientallen doden bij aanslagen in grensgebied tussen Somalië en Ethiopië
In het grensgebied tussen Somalië en Ethiopië hebben terroristen van Al-Shabaab tientallen mensen gedood. De extremisten vielen eerst Somalische soldaten en Ethiopische politieagenten aan in de Somalische grensprovincie Bakol. Daarna staken ze de grens over naar Ethiopië en vielen ook daar grensposten aan. Dat melden militaire bronnen.
Lees verder

Italië krijgt vandaag af te rekenen met warmste dag van hittegolf: code rood in zestien steden
Italië krijgt vandaag af te rekenen met de warmste dag in de huidige hittegolf. Voor zestien steden geldt een code rood. In enkele gebieden woeden ook grote bosbranden.
Lees verder

LIVE TOUR. Honger Philipsen nog niet gestild: "Wil nog eens winnen" - Mas start niet meer na positieve coronatest
Het zware klimwerk is achter de rug voor de renners in de Tour de France. De negentiende etappe, van Castelnau-Magnoac naar Cahors, telt twee klimmetjes van de vierde categorie, maar die lijken niet zwaar genoeg om de sprinters echt uit te schakelen. De wind doet dat mogelijk wél. Hij komt uit het westen en er zijn op papier voldoende open vlaktes om de boel op de kant te gooien. Lukt dat ook en komt het tot een waaierspektakel? Volg het live op deze pagina!
Lees verder

Zeven doden onder wie vier kinderen na Russische aanvallen in Syrië
Zeven mensen, onder wie vier kinderen, zijn omgekomen bij Russische bombardementen in Idlib, in het noordwesten van Syrië. Dat heeft het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten gemeld. De regio staat bekend als een bolwerk van jihadisten en rebellen.
Lees verder

Vechtpartij in station Gent-Sint-Pieters loopt uit de hand: man valt bewusteloos onder trein na kniestoot in aangezicht
Een vechtpartij in het Sint-Pietersstation is afgelopen dinsdag lelijk uit de hand gelopen. Op beelden is te zien hoe een man een rake kniestoot uitdeelt aan een tweede man. Die verliest meteen het bewustzijn en belandt onder de trein. Aan de hand van camerabeelden wordt de dader nu opgespoord.
Lees verder

Ophef op luchthaven van Düsseldorf: drie medewerkers brengen IS-groet
Drie medewerkers van de luchthaven van Düsseldorf zijn met onmiddellijke ingang ontslagen. De reden: in een TikTok-video betuigden ze hun sympathie voor terreurbeweging IS tijdens de uitoefening van hun job.
Lees verder