Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 juli 2022

1 jaar na waterramp Wallonië: koningspaar herdenkt slachtoffers

HLN
1 jaar na waterramp Wallonië: koningspaar herdenkt slachtoffers
14 juli. Het is vandaag exact één jaar geleden dat Wallonië werd getroffen door zware overstromingen. Door dagenlange hevige regen traden verschillende rivieren buiten hun oevers. Bij de overstromingen kwamen 39 mensen om het leven. Volg de herdenking in Chênée hier live bij ons.
Lees verder

Belgische beleggers zien toekomst somber in. Cédric Proost: "Mik op minstens tien verschillende aandelen, dan daalt het risico aanzienlijk"
De Belgische belegger is pessimistisch over de huidige en nabije economische situatie. Hoe kan spreiding helpen om je portefeuille daartegen te beschermen? Hoeveel aandelen zitten er in een gezonde portefeuille? En welke spreidingregels zijn er nog? Jonge belegger Cédric Proost van onze podcastreeks De beurs van Charlotte en Cédric vertelt hoe hij te werk gaat.
Lees verder

Vakantie naar Turkije geboekt met TUI? Dan heb je geen recht op annulatie- of vertragingscompensatie. "Normaal krijgen we 400 euro per persoon"
Meer dan 17 uur later terugvliegen dan voorzien, gebrek aan informatie, op de luchthaven en op bussen zeulen met bagage en een oververmoeide kleuter van vijf jaar: daar horen we wel een compensatie voor te krijgen, vond Koen Van den Berghe (37). Maar TUI geeft niet thuis en stuurt de familie richting Freebird Airlines, dat hun vluchten richting Turkije verzorgt. "Maar wij hebben helemaal niet gekozen voor die Turkse luchtvaartmaatschappij, we hebben gewoon geboekt bij TUI".
Lees verder

Als 11-jarige trad hij al op in Koninklijk Paleis en nu brengt Dylan (22) eerste eigen single uit: "Mijn droom? Ooit in Madison Square Garden staan"
Al anderhalf jaar timmert hij aan zijn solocarrière en nu heeft de 22-jarige Dylan Van Moer met 'Contigo' zijn debuutsingle beet. Maar zijn eerste stappen in de muziekwereld zette de Hoeilander al op z'n tiende, toen hij ontdekt werd door een lid van het Classic for Kids-koor. Toch was het uiteindelijk zijn voetbaltrainer die zijn carrière lanceerde. "Hopelijk is het binnenkort op de radio te horen."
Lees verder

Conferentie in Den Haag roept op oorlogsmisdaden in Oekraïne te vervolgen
Als hoofdaanklager bij het Internationaal Strafhof (ICC) heeft Karim Kahn donderdag de internationale gemeenschap opgeroepen zich krachtig in te zetten voor het vervolgen van oorlogsmisdaden in Oekraïne.
Lees verder

Aantal coronabesmettingen onder werkende bevolking nog eens verdubbeld
Het aantal besmettingen onder de werkende bevolking is de laatste twee weken verdubbeld tegenover de twee weken daarvoor. Dat blijkt uit het tweewekelijks rapport van professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven-IDEWE), dat het aantal besmettingen in de verschillende economische sectoren vergelijkt. Ook in de vorige periode werd al een verdubbeling opgetekend.
Lees verder

'Black Panther'-acteur Chadwick Boseman postuum genomineerd voor Emmy-award
Twee jaar geleden schokte het nieuws over het plotse overlijden van acteur Chadwick Boseman de wereld. Hij voerde in het grootste geheim een strijd tegen kanker, die hij in augustus 2020 verloor. De Marvel-held, die de rol van Black Panther vertolkte, maakt nu postuum kans op een Emmy-award.
Lees verder

Veel fun, maar ook heel wat kopzorgen: dit is de volledige miljoenenspeeltuin van Marc Coucke
De investeringsdrang van Marc Coucke (57) is niet af te remmen. Bijna een miljard euro pompte hij in de meest diverse bedrijven, van luxehotels over padelterreinen tot studentenkoten en RSC Anderlecht. Enorme winsten leveren die investeringen voorlopig niet op, maar dat lijkt de excentrieke zakenman amper te deren. Dag Allemaal lijst alle bezittingen op, waarbij meer dan eens gegokt en gehoopt wordt.
Lees verder

CELEB 24/7. Kim Kardashian geniet van het strand met haar kinderen en wie zwemt er met tijgerhaaien?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

De helft van de jongeren heeft op 16-jarige leeftijd al alcohol gedronken: wat is het effect daarvan op hun lichaam?
Hoe later je begint met drinken, hoe minder kans op problematisch drinken, stellen experts van de WHO in een rapport over alcoholgebruik bij jongeren. Toch heeft volgens de VAD de helft van de jongeren op zijn zestiende al alcohol gedronken. Welk effect heeft die alcohol op het minderjarige lichaam? En is die impact nog omkeerbaar op latere leeftijd? Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) licht toe. "De hoeveelheid alcohol zal sowieso harder binnenkomen dan bij volwassenen."
Lees verder

LIVE TOUR. Tadej Pogacar is duidelijk voor start van loodzware rit met Alpe d'Huez: "Volle gas, dat is het plan"
Na het vuurwerk van gisteren staat in de Tour de France de slotdag in de Alpen met drie cols buiten categorie - stuk voor stuk klassiekers - op het menu. Met net als gisteren de Galibier, deze keer via de 'makkelijkere' zijde. Nadien gaat het naar de Croix de Fer en de slotklim naar Alpe d'Huez, waar de Tour in 2018 voor het laatst kwam. In totaal moeten 4.750 hoogtemeters worden overwonnen, de meeste van de hele Tour. Vecht Tadej Pogacar terug? Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog!
Lees verder

Geen beha, wél het gelifte effect? 'Boob tape' is je redder in nood deze zomer
We laten onze stijve beugelbeha steeds vaker vriendelijk links liggen. Liever ruilen we hem in voor een bralette of dragen we helemaal niks, hashtag #freethenipple. Maar wat als je dat alles onthullende kleed wil dragen en toch een push-up effect wil? Enter: boob tape. Steeds meer merken, waaronder Kruidvat, brengen hun eigen versie op de markt, en ook op sociale media beleeft het een glory moment. Wij tonen waar je het koopt, en geven tips voor hoe je het aanbrengt.
Lees verder

Bye bye, beha: de 'boob tape' is aan een opmars bezig. Doet het pijn en hoe draag je het?
We laten onze stijve beugelbeha steeds vaker vriendelijk links liggen. Liever ruilen we hem in voor een bralette of dragen we helemaal niks, hashtag #freethenipple. Maar wat als je dat alles onthullende kleed wil dragen en toch een push-up effect wil? Enter: boob tape. Steeds meer merken, waaronder Kruidvat, brengen hun eigen versie op de markt, en ook op sociale media beleeft het een glory moment. Wij tonen waar je het koopt, en geven tips voor hoe je het aanbrengt.
Lees verder

Wie betaalde 1.000 euro te veel in Tuincentrum Holvoet? "Foutje van de kassierster, maar we zouden de klant wel graag terugbetalen"
Tuincentrum Holvoet in Harelbeke is op zoek naar een klant die duizend euro te veel heeft betaald. De kassierster tikte een eentje te veel in en heeft dat pas 's avonds opgemerkt. "Sowieso kunnen we die klant vinden via onze betaalterminalprovider, maar dat duurt even", zegt Charlie Holvoet.
Lees verder

Laatste dag voor online belastingaangifte
Wie zijn belastingaangifte nog zelf wil invullen en indienen, moet zich beginnen te haasten. Vrijdag/Morgen om middernacht verstrijkt de deadline voor het indienen via Tax-on-web.
Lees verder

Europese Commissie verwacht beduidend lagere economische groei in 2023
De Europese Commissie heeft de economische groeiprognoses voor komend jaar neerwaarts bijgesteld. In vergelijking met haar voorspellingen van mei zou de economie van de eurozone in 2023 slechts met 1,4 in plaats van met 2,3 procent groeien. De Belgische groeiverwachting voor volgend jaar wordt herzien van 1,8 naar 1,3 procent. De torenhoge inflatie zou in de loop van volgend jaar wel dalen.
Lees verder

Russische moeders verzetten zich tegen oorlog in Oekraïne: "Ze haten Poetin. Ze haten de regering"
De Russische invasie van Oekraïne veroorzaakt onnoemelijk veel leed, niet alleen op het strijdtoneel, maar ook bij Russische families van wie de zoon naar het front is gestuurd. Volgens Valya verzetten meer en meer Russische moeders zich tegen de 'speciale militaire operatie'. "Ze haten Poetin. Ze willen allemaal dat deze oorlog stopt."
Lees verder

Nog lastminute ticket kopen voor Tomorrowland? Dit is waarom dat veel moeilijker is dan bij andere festivals
De campings zijn alvast geopend, en vrijdag gaat Tomorrowland écht van start. Het belooft drie weekends lang feesten op De Schorre in Boom. Wil je erbij zijn, maar heb je nog geen tickets? Debby Wilmsen, woordvoerder van het festival, legt uit wat je mogelijkheden zijn.
Lees verder

Europol-actie identificeert 514 werkgevers die het niet zo nauw nemen met arbeidsregels
Een grootschalige Europese actie tegen uitbuiting op het werk heeft geleid tot 59 arrestaties en de identificatie van 487 mogelijke slachtoffers van uitbuiting. Dat deelt de Europese politiedienst Europol, die de actie heeft gecoördineerd. Meer dan 500 werkgevers konden worden gelinkt aan inbreuken op de arbeidsregels.
Lees verder

Marc Coucke krijgt één op de acht aandelen van Unifiedpost in handen
Investeerder Marc Coucke heeft via zijn vehikel Alychlo sinds begin deze week een belang van 11,93 procent in handen van Unifiedpost. Het aandeel schiet intussen meer dan 40 procent hoger naar ongeveer 3,4 euro. Alychlo is voortaan de grootste aandeelhouder.
Lees verder