Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 23 juni 2022

Zwemmer overleeft aanval haai dankzij moedige paddleboarders

HLN
Zwemmer overleeft aanval haai dankzij moedige paddleboarders
In Californië overleeft een zwemmer woensdag een aanval van een haai in Pacific Grove. Hij dankt zijn leven aan enkele omstaanders die niet twijfelen en hem komen redden.
Lees verder

Waarom alarmfase voor gasbevoorrading in Duitsland ook slecht nieuws is voor ons land
Als eerste Europees land heeft Duitsland de alarmfase afgekondigd in het noodplan voor gasbevoorrading. Aanleiding is de verminderde toevoer vanuit Rusland en de vrees dat de kraan binnenkort volledig dichtgaat. Ook voor ons land zijn er gevolgen. "Het grootste risico is dat Duitsland solidariteit vraagt aan z'n buurlanden."
Lees verder

Morgenvroeg kan je voor het eerst in 18 jaar een heel zeldzaam spektakel bewonderen aan de hemel
Vannacht is het zeker de moeite waard om eens omhoog te kijken, want een spectaculaire planetenparade doet zich voor. Morgenvroeg kan je voor dag en dauw maar liefst 5 planeten van ons zonnestelsel aan de hemel zien met het blote oog. Liefhebbers van sterrenkijken zetten dus al maar best hun wekker klaar.
Lees verder

Nieuw logo bezorgt Cerclefans koude rillingen: "Een schande, het lijkt wel een kindertekening"
Met een filmpje en dagenlang aftellen is donderdag het nieuwe logo van Cercle Brugge op de fans losgelaten. De reacties zijn – op z'n zachtst gezegd – lauwtjes. "Het is een afschuwelijk logo, zonder inspraak van de supporters", stellen de fans.
Lees verder

Is seks met je ex een goed idee? "Zodra we single zijn en er weer contact is, escaleert het vrijwel meteen"
Het was smullen in 'Thuis', deze week. Rosa en Waldek – ooit elkaars geliefden, nu elkaars beste vrienden – deelden een innige kus. De vaste soapkijker zat erbij en keek ernaar. Maar is zo'n passionele reünie met je ex een goed idee? "De seks is met niemand beter", getuigen Jasper (28) en Linde (29), ex-geliefden in het echt. "Het is bekend terrein", zegt ook klinisch seksuoloog Wim Slabbinck. Al waarschuwt hij toch voor valkuilen.
Lees verder

Waarom kussen we met onze ex? "Onenightstands kunnen niet tippen aan de seks en passie met Linde"
Het was smullen in 'Thuis', deze week. Rosa en Waldek – ooit elkaars geliefden, nu elkaars beste vrienden – deelden een innige kus. De vaste soapkijker zat erbij en keek ernaar. Maar is zo'n passionele reünie met je ex een goed idee? "De seks is met niemand beter", getuigen Jasper (28) en Linde (29), ex-geliefden in het echt. "Het is bekend terrein", zegt ook klinisch seksuoloog Wim Slabbinck. Al waarschuwt hij toch voor valkuilen.
Lees verder

België heropent midden juli ambassade in Kiev
België zal vanaf midden juli zijn ambassade in de Oekraïense hoofdstad Kiev heropenen. Dat meldt de woordvoerder van premier Alexander De Croo. De ambassade was sinds 1 maart gesloten naar aanleiding van de Russische inval in Oekraïne.
Lees verder

Politie arresteert 20-tal jongeren met stokken aan Centraal Station: "We wilden escalatie voorkomen"
De politie heeft donderdagnamiddag een twintigtal jongeren bestuurlijk gearresteerd in het centrum van Antwerpen. De groep had stokken bij zich, daarom werd er gevreesd dat ze uit waren op een confrontatie.
Lees verder

Meesteroplichter ontkent misbruik van bankkaarten vriendin: "De 56.000 euro die ik afhaalde? Daar wist zij van"
In een zaak van informaticabedrog heeft meesteroplichter Piet Van Haut (53) voor het hof van beroep in Gent de vrijspraak gevraagd. Zo zou hij 56.000 euro van de rekening van een vriendin hebben afgehaald met een bankkaart waarvan zij naar eigen zeggen het bestaan niet afwist. "In die 21 jaar tijd heb ik van minstens 30 dames een kaart gekregen om ze te gebruiken", blijft Van Haut koel.
Lees verder

Amerikaans Hooggerechtshof handhaaft recht om buitenshuis wapen te dragen
Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft donderdag een wapenwet in de staat New York verworpen, die wapendracht buiten de eigen woning beperkte. De wapenwet in kwestie is in strijd met het tweede amendement van de Amerikaanse grondwet, oordeelt het Hooggerechtshof. De beslissing wordt ondersteund door zes van de negen rechters, allen conservatieven.
Lees verder

Na de single nu ook de videoclip: zo ziet de clip van 'Barricades', het nieuwe nummer van Netsky en Rita Ora, eruit
"Het is allemaal heel snel gegaan", klonk het gisteren bij Boris Daenen aka Netsky. Onze landgenoot heeft namelijk een nieuwe single uitgebracht samen met de Britse wereldster Rita Ora. En daar hoort uiteraard ook een bijhorende videoclip bij. "Heel blij dat we het zo aangepakt hebben."
Lees verder

LIVE 3x3. Belgian Lions winnen thriller tegen Verenigde Staten en steken hand uit naar groepswinst
De Belgian Lions hebben na een ware thriller de clash tegen de Verenigde Staten gewonnen: 20-18. Later op de avond spelen onze landgenoten nog een duel tegen Oostenrijk. Mis in onderstaande liveblog niets van alle actie.
Lees verder

LIVE 3x3. Belgian Lions winnen thriller tegen Verenigde Staten en zetten grote stap richting kwartfinales
De Belgian Lions hebben na een ware thriller de clash tegen de Verenigde Staten gewonnen: 20-18. Om 21.30 uur spelen onze landgenoten, die een grote stap hebben gezet richting groepswinst en de kwartfinales, nog een duel tegen Oostenrijk. Mis in onderstaande liveblog niets van alle actie.
Lees verder

BV 24/7. Adil El Arbi deelt backstagebeelden van 'Ms. Marvel' en Ella Leyers past een opvallend zwart pak
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Niemand stopt Team 7AM in 'League of Legends'-competitie
Drie weken diep in de split en bijna over de helft, blijft Team 7AM nog steeds ongeslagen in de Elite Series Summer 2022. Toch blijken andere teams het gat met de top dicht te lopen, terwijl het voor ION SQUAD nog steeds zoeken is naar de eerste winst.
Lees verder

De Croo herhaalt pleidooi voor één Europees energieblok op EU-top: "Anders verliezen we allemaal"
De problemen rond de gasbevoorrading in landen als Duitsland en Nederland bewijzen voor premier Alexander De Croo (Open Vld) dat de Europese landen dringend één energieblok moeten vormen. "Anders gaan er ongelukken gebeuren en verliezen we als Europeanen allemaal samen", waarschuwde hij voor de aanvang van de EU-top in Brussel.
Lees verder

Kwart kinderkankerpatiënten krijgt sommige medicijnen niet terugbetaald: "We moesten zelf 90.000 euro zien in te zamelen"
Eddy Vandezande en Evelien Winnen uit Oud-Heverlee hebben het Riziv voor de arbeidsrechtbank getrokken omdat de dienst een medicijn dat een ernstige bijwerking van chemotherapie aanpakt niet terugbetaalt. Ze verloren hun zoontje in 2018 aan een stofwisselingsziekte en dreigen 90.000 euro uit eigen zak te moeten betalen. "Ik doe het als een eerbetoon voor Esten en alle andere ouders die in deze situatie zitten."
Lees verder

Wie lost probleem Blaarmeersen op, en hoe? "Zwarte lijst mag niet, plaatsverbod kan pas na herhaaldelijke gepleegde feiten"
Woensdag vroege vooravond. Er wordt alsnog keet geschopt op de Blaarmeersen, en op de bussen richting Sint-Pietersstation wordt geroepen en geïntimideerd dat het een lieve lust is. Opnieuw wordt niemand opgepakt. De Gentenaars hebben er genoeg van, ze willen veilig naar 'hun' Blaarmeersen kunnen. Maar hoe? "Neen, wij vinden dit ook niet normaal", klinkt het bij stad en politie. "Maar er is geen pasklare oplossing."
Lees verder

Rusland betaalt rente op obligaties in roebel
heeft ondanks de gespannen verhoudingen met het Westen opnieuw rentebetalingen op staatsobligaties - eurobonds - uitgevoerd, maar dan wel in roebel. De Russische minister van Financiën Anton Siloeanov sprak van "force majeure".
Lees verder

Alleenstaande vrouw verzint gijzeling van zichzelf en haar 12-jarige zoon: bewoonster geboeid afgevoerd
Een grote politiemacht heeft zich donderdagnamiddag naar Dijkstraat in Zele gespoed om een zogezegde gijzeling verijdelen. Wat er zich exact in het gebouw heeft afgespeeld is nog niet duidelijk, maar alles wijst erop dat de bewoonster alles heeft verzonnen. De vrouw werd geboeid meegenomen door de ambulance.
Lees verder