Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 23 juni 2022

Zou jij met dit peperdure tuinset van Dior je onkruid durven wieden?

HLN
Zou jij met dit peperdure tuinset van Dior je onkruid durven wieden?
In de aarde wroeten, een moestuin onderhouden én van de frisse buitenlucht genieten: tuinieren is nog nooit zo hip geweest als nu. En dat hebben ze op het hoofdkwartier van Dior goed begrepen. Het Franse luxemerk verkoopt een bijzondere tuinset — maar wie in stijl zijn handen vuil wil maken, betaalt wel een erg flinke duit.
Lees verder

LIVE BK TIJDRIJDEN. Topfavoriet Remco Evenepoel na verkenning: "Op de twee lange stroken met tegenwind kan ik mijn aerodynamica en kracht benutten"
In en rond Gavere wordt vandaag het Belgisch kampioenschap tijdrijden betwist. Drie ronden van 11,6 kilometer, goed voor een tijdrit van 34,8 kilometer. Remco Evenepoel is de absolute topfavoriet. Wie pakt de tricolore? Volg alle ontwikkelingen in onderstaande liveblog.
Lees verder

Zaak Reuzegom op 13 maart 2023 voor hof van beroep: "Rechtbank oordeelt over volledige inhoud dossier, niet enkel over procedure"
Het hof van beroep van Antwerpen zal het dossier Reuzegom over de dood van Sanda Dia ineens in zijn totaliteit beoordelen. De advocaten van de Reuzegommers keken daar vanmorgen verbaasd van op. Zij dachten dat het hof enkel zou beslissen of het de zaak zou overnemen van de rechtbank van Hasselt. "Ik wens kennis te nemen van de totaliteit van de zaak", aldus de voorzitter van het hof.
Lees verder

Na succes van 'Running Up That Hill': Netflix werkt aan 'Stranger Things'-musical
Het nummer 'Running Up That Hill' van Kate Bush (63) zorgt niet enkel voor een shift in de hitlijsten, het zet ook Netflix aan het denken. Het streamingsplatform raakt geïnspireerd door het muzikale succes in 'Stranger Things'. Want binnenkort kan je misschien de taferelen van de populaire reeks live bekijken in musicalvorm.
Lees verder

De 'Tour de Thibaut' die al weken duurt: Courtois met Mishel van Amalfi-kust over Mykonos en Eilat nu op Ibiza
De ene zomer is de andere niet. Die van Thibaut Courtois in 2022, dat is er alvast eentje om in te kaderen. Een onvergetelijke maand: het hoogste sportieve clubsucces gevolgd door privégeluk aan de zijde van zijn Israëlische verloofde Mishel Gerzig in de allermooiste Zuid-Europese settings. En Madrid is nog niet in zicht. Pas op 8 juli herstart Real de training. Een reconstructie van de 'Tour de Thibaut'.
Lees verder

Tv-kijkend Vlaanderen steunt Ben Crabbé: "'Blokken' is een klassieker, laat hem met rust"
De klantendienst bij VRT krijgt blijkbaar vaak klachten over Ben Crabbé (59) en het programma 'Blokken'. "Zijn houdbaarheidsdatum is bijna overschreden", klinkt het daar. Maar de Vlaamse kijker kan zich toch niet vinden in die uitspraken.
Lees verder

Unia behandelde recordaantal discriminatiedossiers in 2021
In 2021 kreeg Unia 10.610 meldingen over discriminatie, haatspraak of haatmisdrijven binnen. Een recordaantal, zo blijkt donderdag uit het nieuwe jaarrapport. Het interfederale gelijkekansencentrum opende bovendien ook 2.379 nieuwe individuele dossiers, of 8,7 procent meer dan in 2020.
Lees verder

Inge (55) en Rudy (57) hebben een eetbudget van 184 euro per week: "Door consequent voor huismerken te kiezen, besparen we heel wat geld"
De vraag "wat eten we vandaag?" vult elk gezin anders in. HLN Eten kijkt wekelijks in de koelkast en de portemonnee van één gezin om te zien wat hun eetbudget en gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Inge (55), Rudy (57) en hun twee kinderen. Ze houden van Vlaamse kost en proberen op alle vlakken zo zuinig mogelijk te leven. "Iedereen loopt in huis rond met een eigen herbruikbare drinkfles."
Lees verder

Estse premier vreest dat Russische invasie haar land volledig "van de kaart zou vegen"
Estland zal door Rusland onder de voet worden gelopen. Daarvoor waarschuwt de Estse premier Kaja Kallas in de aanloop naar de NAVO-top in Madrid volgende week dinsdag. Volgens haar is dat te wijten aan de huidige verdedigingsplannen van de NAVO voor de Baltische staten. "Als je hun omvang vergelijkt met die van Oekraïne, dan betekent dat de volledige vernietiging van deze landen en onze cultuur."
Lees verder

Geen BK op de weg voor Wout van Aert nadat hij knie bezeerde op training: "Ik zou nooit zomaar passen voor een BK"
Wout van Aert zal zondag zijn Belgische titel op de weg niet verdedigen. Jumbo-Visma meldt dat hij zijn knie bezeerde op training. "Dit is de meest wijze beslissing", aldus Van Aert. "Ik wil mijn Tour de France niet in gevaar brengen." Het BK tijdrijden van vandaag stond sowieso niet op het programma van Van Aert.
Lees verder

Geen BK op de weg voor Wout van Aert nadat hij knie bezeert bij sprintje op training: "Ik zou nooit zomaar passen voor een BK"
Wout van Aert zal zondag zijn Belgische titel op de weg niet verdedigen. Jumbo-Visma meldt dat hij zijn knie bezeerde op training, het gaat om een kneuzing. "Dit is de meest wijze beslissing, ik wil mijn Tour niet in gevaar brengen", aldus Van Aert, die vroeger terugkeerde van zijn hoogtestage. Het BK tijdrijden van vandaag stond sowieso niet op zijn programma.
Lees verder

Geen BK op de weg voor Wout van Aert nadat regerend Belgisch kampioen op de weg z'n knie bezeerde op training
Wout van Aert zal zondag zijn Belgische titel op de weg niet verdedigen. Jumbo-Visma meldt dat hij zijn knie bezeerde op training
Lees verder

Paraglider stort neer in Affligem, slachtoffer kritiek
Een man van middelbare leeftijd is donderdagochtend levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval tijdens het paragliden. Mogelijk werd de man verrast door de wind, waarna hij naar beneden stortte. Het parket beslist niemand ter plaatse te sturen.
Lees verder

Derde van de gehospitaliseerde Covid-patiënten heeft na één jaar hartafwijking
Hoewel Covid-19 overwegend een milde griepachtige ziekte is, kan er een aanzienlijke impact zijn op het cardiovasculaire systeem. Vooral -maar niet enkel- bij oudere patiënten met reeds bestaande cardiovasculaire of luchtwegaandoeningen en andere chronische ziekten. Dat blijkt uit het doctoraatsonderzoek van cardioloog Maria Luiza Luchian (UZ Brussel). Haar onderzoek toonde aan dat een doorgedreven screening van gehospitaliseerde Covid-patiënten op lange termijn leidt tot een betere risico-inschatting voor hart- en vaatziekten.
Lees verder

"Ik moest wel in het zwembad springen, want de redders deden het niet": coach redt leven van pupil, die wellicht zo'n twee minuten zonder adem zat
Een groot schrikmoment op het WK zwemmen in Boedapest. De Amerikaanse synchroonzwemster Anita Alvarez (25) raakte na haar oefening buiten bewustzijn. Haar coach twijfelde geen moment, sprong in het water en redde haar pupil op de bodem van het zwembad. "Ik moest wel springen, want de redders deden het niet", vertelde Andrea Fuentes na het voorval bij MARCA.
Lees verder

Justin Timberlake zegt sorry voor 'houterige dansmoves': "Ik heb een lang gesprek gehad met mijn voeten"
Justin Timberlake (41) ging afgelopen weekend viraal met zijn 'foute dansmoves'. Tijdens zijn optreden op het Something in the Water-festival in Washington D.C. deed hij de 'Beat Ya Feet'-dans, maar daar kwam veel commentaar op. Op zijn Instagrampagina heeft de zanger sorry gezegd voor de virale video: "Ik heb een lang en individueel gesprek gehad met mijn voeten. Ze mogen me dit nooit meer aandoen", grapt Timberlake.
Lees verder

Dit was 2021 voor het FAVV: ethyleenoxide, brexit, PFAS en vogelgriep
Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) kon in 2021 geleidelijk terugkeren naar de pre-coronawerking. De grootste uitdagingen waren productterugroepingen vanwege ethyleenoxide, de brexit, PFAS en de vogelgriep. Dat meldt het FAVV in een persbericht over het jaarverslag. Dat wordt vrijdag gepubliceerd op de website van het agentschap.
Lees verder

Kippen worden best altijd opgehokt ter preventie van vogelgriep, zegt FAVV
Het is duidelijk dat de vogelgriep steeds vaker en het hele jaar door opduikt. Het FAVV, het Federale Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, raadt daarom particulieren aan om waakzaam te zijn en hun dieren altijd af te schermen van wilde vogels. Dit kan bijvoorbeeld door het hok te overspannen met een net. Daarnaast roepen ze professionele houders op om de bioveiligheidsmaatregelen strikt op te volgen.
Lees verder

3 op de 4 Belgen eet nog steeds elke week vlees: welke soorten zijn het populairst en waarom eten we het zo graag?
Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. "Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees", klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik?
Lees verder

Crevits wil beleid op maat voor mantelzorgers in Vlaanderen
Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) wil het beleid in Vlaanderen beter afstellen op het aantal mantelzorgers. Dat heeft de minister donderdag gezegd op de Dag van de Mantelzorg. De minister roept mantelzorgers dan ook op om zich te laten registreren bij hun ziekenfonds.
Lees verder