Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 6 juni 2022

Zendaya en Tom Holland vallen in de prijzen op de MTV Awards, Jennifer Lopez bedankt “de mensen die m'n hart braken”

HLN
Zendaya en Tom Holland vallen in de prijzen op de MTV Awards, Jennifer Lopez bedankt "de mensen die m'n hart braken"
'Spider-Man: No Way Home' heeft zondag bij de MTV Movie & TV Awards de prijs voor beste film gewonnen. Hoofdrolspeler Tom Holland ging er vandoor met de award voor beste acteerwerk in een film.
Lees verder

Discobar Galaxie doet het zonder Adriaan in Het Depot en dat vond het publiek prima: "The Soundsystem draait daarom niet minder hard"
Geen Adriaan Van den Hoof op het podium van de Leuvense concertzaal Het Depot voor de muzikale hoogmis van Discobar Galaxie's Nightshift. Vervangers van dienst waren 'soundsystemsister' DJ Ilse Liebens en 'homeboy' DJ4T4. Het bleef maar de vraag hoe het publiek zou reageren op de afwezigheid van Van den Hoof die in een storm is beland na enkele klachten tegen hem. HLN stelde vast dat het feestje alvast niet minder lang duurde…
Lees verder

Tot wel 100 euro meer op amper vijf jaar: abonnement in 1A is gemiddeld 19% duurder geworden
19 procent. Zoveel werd het op vijf jaar tijd gemiddeld duurder om een abonnement bij een club uit 1A te nemen. Al zit er wel een groot verschil op tussen de verschillende clubs. Zo moesten vooral de supporters van AA Gent steeds meer in de buidel tasten, terwijl die van STVV er geen cent bij zagen komen.
Lees verder

Zware brand in serres en loods tuinbouwbedrijf in Wetteren: meerdere ontploffingen te horen
In de omgeving van het industriepark in de Laarnestraat in Wetteren is maandagochtend een zware brand uitgebroken in de serres en loods van een tuinbouwbedrijf. De brand gaat gepaard met meerdere ontploffingen en een zware rookpluim die kilometers ver te zien is. Omwonenden worden aangeraden ramen en deuren gesloten te houden. De gemeente Wetteren heeft het rampenplan afgekondigd.
Lees verder

Videobeelden tonen reusachtige rookpluim van zware brand in serres en loods tuinbouwbedrijf in Wetteren: verschillende ontploffingen te horen
In de omgeving van het industriepark in de Laarnestraat in Wetteren is maandagochtend een zware brand uitgebroken in de serres en loods van een tuinbouwbedrijf. De brand gaat gepaard met meerdere ontploffingen en een zware rookpluim die kilometers ver te zien is. Omwonenden worden aangeraden ramen en deuren gesloten te houden. De gemeente Wetteren heeft het rampenplan afgekondigd.
Lees verder

HOROSCOOP. Saaie seks voor Leeuw en hoge werkdruk voor Waterman: astrologe Esther voorspelt je week
Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of in de liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. "Planeet Uranus haalt de sleur uit je relatie, Kreeft. Zeker wanneer je een beetje stout durft te zijn."
Lees verder

Koop je best een elektrische tandenbor­stel van 23 euro of eentje van meer dan 300 euro? Prof mondzorg legt uit waar je best op let bij aankoop
Op zoek naar een elektrische tandenborstel? Dan kijk je beter eerst even goed rond, want de prijzen van de nieuwste exemplaren variëren van 100 euro tot meer dan 300 euro. "Dominique Declerck, tandarts en professor Mondgezondheidswetenschappen aan de KU Leuven, bespreekt verschillende soorten tandenborstels en vertelt of die wel een meerwaarde hebben.
Lees verder

Bizarre beelden: winnende renner knalt na kletsnatte aankomst in Ronde van Colombia keihard op zijn vrouw
De Ronde van Colombia wordt geteisterd door valpartijen en opmerkelijke momenten. Nadat een 'supporter' zaterdag al voor een crash zorgde in het peloton, ging het gisteren meteen na de finish van de derde etappe mis.
Lees verder

Musicalduo Free Souffriau en Jelle Cleymans over hun chemie op het podium: "Er is nooit iets gebeurd tussen ons"
Al meer dan 1 miljoen bezoekers voor '40-45' en 'Daens'. Musical zijn duidelijk nog niet met uitsterven bedreigd. Met dank aan hoofdrolspelers Free Souffriau en Jelle Cleymans, die in beide producties een hoofdrol spelen. Maar vanwaar die chemie tussen hen beide? "Soms gebeurt het dat tegenspelers een koppel spelen en ze dan ook gevoelens voor elkaar krijgen", vertelt Cleymans aan Showbits-reporter Jarne. "Maar dat is eigenlijk niét zo handig."
Lees verder

Werken als zorgkundige, bakker of kok maar geen diploma? Binnenkort is dat geen probleem meer
Vlaanderen heeft een reeks bijkomende beroepen goedgekeurd die mensen makkelijker zullen kunnen uitvoeren als ze misschien niet over het juiste diploma beschikken, maar wel over de juiste vaardigheden. Zo wordt het binnenkort wellicht eenvoudiger om bijvoorbeeld zorgkundige, kok of elektrotechnicus te worden. Dat hebben de Vlaamse ministers van Werk Jo Brouns (CD&V) en Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bekendgemaakt.
Lees verder

Kan Boris Johnson premier blijven? Britse conservatieven stemmen vanavond over zijn politieke toekomst
De Britse Conservatieve Partij gaat vanavond om 19 uur Belgische tijd een vertrouwensstemming houden over partijleider en premier Boris Johnson.
Lees verder

Uitbater containeropslagplaats moet het ontgelden na brand met 49 doden in Bangladesh: "Hij zei niet dat er chemische producten lagen"
De autoriteiten van Bangladesh hebben de uitbater van een containeropslagplaats verweten dat hij de brandweer niet waarschuwde voor de aanwezigheid van chemische producten. Verschillende containers met chemicaliën ontploften. De dodentol staat momenteel op 49, onder hen ook zeker negen brandweerlui.
Lees verder

Fotograferen met je smartphone? Deze toestellen hebben de beste camera's
Je moet op van alles letten bij de aanschaf van een nieuwe smartphone, maar de kwaliteit van de camera is misschien wel het belangrijkst. Technologiesite Tweakers zet daarom de smartphones met de beste camera's op een rij.
Lees verder

COLUMN. Goedele Liekens veroordeelt veeleisende singles en partners. "Die roes blijft niet duren, hoor"
Zijn we te veeleisend geworden in de liefde? Goedele Liekens denkt van wel. Alle koppels die ze kent, gaan uit elkaar. "Ik vraag me af: wat zoeken we in onze relaties? En waarom leidt dat niet tot liefdesgeluk?" De seksuologe schrijft een franke wake-upcall neer voor al te kritische singles of partners en schetst hoe we wél naar de liefde zouden moeten kijken. "Want hoe we het nu doen, is een garantie op teleurstelling."
Lees verder

Pauline uit 'Junior op zoek naar de liefde': "Verlies van mémé Clara maakt hem intens verdrietig"
Pauline (23) uit Hene-gouwen is één van de vier jongedames die nu nog om het hart van Junior Planckaert (29) strijden. 'Ik had nooit gedacht dat ik zo lang deel zou uitmaken van Juniors zoektocht', vertelt de hr-consultant. 'Ik had zelfs nooit verwacht dat ik zou worden uitgekozen voor het programma", klinkt het in TV Familie.
Lees verder

Marcia (35) en Davy (39) hebben 7 kinderen en een inkomen van 3.700 euro: "We kunnen zelfs nog sparen en één keer per jaar met zijn allen op vakantie gaan"
Naar boodschappen gaat er bijna 600 euro per maand, en als ze naar een pretpark trekken, volstaat 100 euro niet. Het nieuw samengestelde gezin van Marcia en Davy telt zeven kinderen, maar die komen geen van allen iets tekort. "Een dagje pretpark kost ons 500 euro." Voor ons maken ze de rekening op.
Lees verder

CD&V vraagt dezelfde belastingregels voor co-ouders
Vlaams parlementslid Koen Van den Heuvel (CD&V) wil de belastingvermindering voor kinderen ten laste bij de onroerende voorheffing eerlijk verdelen tussen co-ouders. Dat voorstel past in de bredere fiscale hervorming waar CD&V werk van wil maken. "Onze fiscaliteit is niet mee geëvolueerd met nieuwe gezinsvormen", zegt Van den Heuvel.
Lees verder

Canadese voetballers in staking: WK-tegenstander Rode Duivels weigert te spelen door dispuut over vergoeding
Enkele uren voor de start is een oefenwedstrijd tussen de nationale voetbalelftallen van Canada en Panama geannuleerd. De Canadese spelers, op het WK tegenstander van de Rode Duivels, zijn in staking gegaan omdat ze ontevreden zijn over een beloningsvoorstel van hun voetbalbond.
Lees verder

Drievoudig Tourwinnaar Greg LeMond strijdt tegen leukemie
Drievoudig Tourwinnaar Greg LeMond strijdt tegen leukemie. Dat maakte de 59-jarige Amerikaan bekend op zijn website. Het gaat niet om een levensbedreigende vorm van de ziekte en artsen verwachten dat de huidige behandeling zal aanslaan.
Lees verder

"Twee tot vier sneden brood beïnvloeden je gewicht niet": bakker en diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. "Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming."
Lees verder