Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 20 juni 2022

Yanni Bourguignon speelt al 5 jaar het ettertje in 'Familie': "Zelfs als we niet draaien loop ik slechtgezind rond op...

HLN
Yanni Bourguignon speelt al 5 jaar het ettertje in 'Familie': "Zelfs als we niet draaien loop ik slechtgezind rond op de set"
Is het nu Cédric Van de Caveye, Van den Bossche of toch Moelaert? De 'Familie'-kijkers kunnen soms nog met moeite volgen. Wat wel zeker is, is dat het personage van Yanni Bourguinon zeker niet het meest geliefde karakter uit de soap is: "Ik moet soms zelf nadenken hoe ik bepaalde uitspraken verkocht krijg", vertelt hij aan Jarne.
Lees verder

LIVE. Al gesproken met Simeone, straks medische tests: Witsel kiest voor Atlético - Inter-CEO: "Zullen komst Lukaku vandaag nog niet aankondigen"
• Antwerp lijft Vincent Janssen in en aast op Dries Mertens • Atlético lijkt nieuwe bestemming te gaan worden voor Axel Witsel • Deal Inter en Chelsea over Lukaku lijkt in de maak • Anderlecht heeft eerste versterking beet
Lees verder

LIVE. Al gesproken met Simeone, vandaag medische tests: Witsel kiest voor Atlético - Krijgen we witte rook in dossier-Lukaku?
• Antwerp lijft Vincent Janssen in en aast op Dries Mertens • Atlético lijkt nieuwe bestemming te gaan worden voor Axel Witsel • Deal Inter en Chelsea over Lukaku lijkt in de maak • Anderlecht heeft eerste versterking beet
Lees verder

LIVE. Vakbonden houden nationale actiedag: al duizenden actievoerders in Brussel voor betoging, honderden vluchten geschrapt op Brussels Airport, hinder op bus en tram
De vakbonden houden vandaag een nationale actiedag. In Brussel hebben al enkele duizenden actievoerders verzameld in de buurt van het Noordstation voor een grote betoging die om 11 uur van start gaat. Op Brussels Airport zijn honderden vluchten geschrapt door een staking van het veiligheidspersoneel en bij De Lijn rijdt maar 60 procent van de bussen en 40 procent van de trams. Ook in andere sectoren wordt er gestaakt, onder meer bij sommige stadsdiensten.
Lees verder

10 vragen om te stellen tijdens je sollicitatiegesprek
Wie al een aantal sollicitaties achter de rug heeft weet dat elk gesprek eindigt met de woorden: "Heb je zelf nog vragen?". Als je een goede indruk wil nalaten, bereid je er dus best enkele voor. Maar waar kan je eigenlijk naar informeren? Jobat.be schotelt je tien mogelijkheden voor ter inspiratie.
Lees verder

HOROSCOOP. (S)experimenten voor Stier en vermoeidheid voor Maagd: astrologe Esther voorspelt je week
Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. "Je hebt liefdesplaneet Venus aan je zijde, Maagd. En dat voel je zowel tussen als buiten de lakens."
Lees verder

Onze F1-watcher zag Verstappen in Montreal het perfecte weekendje beleven, tot safety car ervoor zorgde dat hij er hard moest voor werken
Kwestie van geen enkel foutje te maken. Daar kwam het op aan. En dat deed hij ook niet. Max Verstappen beleefde in Montreal het perfecte weekendje. Maar moest er dankzij een safety car dan toch plots hard voor werken.
Lees verder

Oekraïne voert 'derussificatie' door en verbiedt Russische boeken en muziek
Het Oekraïense parlement heeft twee wetten goedgekeurd die strenge beperkingen opleggen aan Russische boeken en muziek. Hiermee wil Kiev veel van de resterende culturele banden tussen de twee landen verbreken.
Lees verder

Waarom belegt Cédric in een klompje goud? En hoe komt het dat Bitcoin nog niet het digitale goud is? € 8.508 - € 8.959
In De Beurs van Charlotte en Cédric hebben onze jonge beleggers er enkele woelige beursweken opzitten. Beide portefeuilles (van initieel 10.000 euro) zakten onder de 9.000 euro. Vooral hun cryptomunten maken een diepe duik. Hoe zullen ze hiernaar handelen? En waarom ziet Cédric zijn klompje goud als een verzekering voor zijn beleggingsportefeuille? "Als goede belegger is het absoluut geen schande om verlies te maken. De kunst is alleen om minder verlies te maken dan andere beleggers."
Lees verder

Waarom belegt Cédric in een klompje goud? En hoe komt het dat Bitcoin nog niet het digitale goud is? € 8.602 - € 8.978
Onze jonge beleggers Charlotte (32) en Cédric (22) hebben er enkele woelige beursweken opzitten. Beide portefeuilles zakten onder de 9.000 euro. Vooral hun cryptomunten maken een diepe duik. Hoe zullen ze hiernaar handelen? En waarom ziet Cédric zijn klompje goud als een verzekering voor zijn beleggingsportefeuille? "Als goede belegger is het absoluut geen schande om verlies te maken. De kunst is alleen om minder verlies te maken dan andere beleggers."
Lees verder

Waarom belegt Cédric in een klompje goud? En waarom is Bitcoin nog niet het digitale goud?
Onze jonge beleggers Charlotte (32) en Cédric (22) hebben er enkele woelige beursweken opzitten. Beide portefeuilles zakten onder de 9.000 euro. Vooral hun cryptomunten maken een diepe duik. Hoe zullen ze hiernaar handelen? En waarom ziet Cédric zijn klompje goud als een verzekering voor zijn beleggingsportefeuille? "Als goede belegger is het absoluut geen schande om verlies te maken. De kunst is alleen om minder verlies te maken dan andere beleggers."
Lees verder

Politieagenten bestraft voor lekken overlijden Bob Saget
Twee agenten van het politiekorps in Orange County in Florida zijn bestraft voor hun gedrag rond het overlijden van acteur Bob Saget. De twee deelden informatie over de dood van de 'Full House'-acteur, waardoor dat nieuws bekend werd voordat zijn vrouw officieel op de hoogte kon worden gesteld.
Lees verder

Russische tennisster verandert van nationaliteit... om te kunnen deelnemen aan Wimbledon
De Russin Natela Dzalamidze, 43e op de WTA-dubbelranking, is van nationaliteit veranderd om te kunnen deelnemen aan Wimbledon. Dat meldt de Britse krant 'The Times'.
Lees verder

Zaak over groepsaanranding op Westerbegraafplaats komt vandaag voor: "Er is wel degelijk een verband tussen de aanranding en de zelfdoding van het slachtoffer"
Het proces rond de groepsaanranding van een 14-jarig meisje op de Westerbegraafplaats in Gent in mei vorig jaar wordt maandagmiddag bepleit. Vijf jongens betastten toen het meisje zonder toestemming, waarna ze de beelden via sociale media verspreidden. Vier dagen na die feiten stapte het slachtoffer uit het leven. Hoewel het onderzoek geen rechtstreeks verband aantoonde, wierp de rechter de tenlastelegging 'aanranding van de eerbaarheid met de dood tot gevolg' terug in het debat. De meerderjarige beklaagden riskeren tot twintig jaar cel.
Lees verder

Zaak over groepsaanranding op de Westerbegraafplaats komt vandaag voor, maar waar ging die alweer over?
Het proces rond de groepsaanranding van een 14-jarig meisje op de Westerbegraafplaats in Gent in mei vorig jaar wordt maandagmiddag bepleit. Vijf jongens betastten toen het meisje zonder toestemming, waarna ze de beelden via sociale media verspreidden. Vier dagen na die feiten stapte het slachtoffer uit het leven. Hoewel het onderzoek geen rechtstreeks verband aantoonde, wierp de rechter de tenlastelegging 'aanranding van de eerbaarheid met de dood tot gevolg' terug in het debat. De meerderjarige beklaagden riskeren tot 20 jaar cel.
Lees verder

VOORBEREIDING JPL. Vandaag Mazzu-time in Anderlecht, waar Vlap zich opnieuw aanmeldt - Ook 'eerste schooldag' voor Hoefkens en Geraerts
Vandaag beginnen met Club Brugge, Union, Anderlecht, Antwerp, Racing Genk en KV Mechelen ook de laatste eersteklassers aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: via dit handige overzicht blijft u op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Medestudenten voorkomen mogelijke verkrachting van jonge vrouw aan studentenkot in Brugge: "We hoorden haar schreeuwen om hulp"
In Brugge is zondag een man opgepakt die vlak voordien een studente aanviel en mogelijk probeerde verkrachten aan haar kot. De dader rende op de jonge vrouw af en greep haar vast. Alerte medestudenten hoorden haar schreeuwen en voorkwamen zo wellicht erger.
Lees verder

Medestudenten voorkomen verkrachting van jonge vrouw aan studentenkot in Brugge: "We hoorden haar schreeuwen"
In Brugge is zondag een man opgepakt die vlak voordien een studente probeerde verkrachten aan haar kot. De dader rende op de jonge vrouw af en greep haar vast. Alerte medestudenten hoorden haar schreeuwen en voorkwamen zo wellicht erger.
Lees verder

Keert Regé-Jean Page dan toch terug voor het derde seizoen van 'Bridgerton'?
Regé-Jean Page (34) werd wereldberoemd na zijn hoofdrol als de Duke of Hastings, Simon Basset, in Shonda Rhimes' Amerikaanse dramaserie 'Bridgerton', maar liet fans teleurgesteld achter nadat hij niet terugkeerde in het derde seizoen. Maar daar komt nu misschien verandering in. Volgens 'The Sun' zouden onderhandelingen voor zijn terugkeer in seizoen drie volop aan de gang zijn.
Lees verder

De nakende transfer van Axel Witsel naar Atlético is logischer dan die op het eerste gezicht lijkt: "Een win-winsituatie"
Axel Witsel (33) en Atlético Madrid: het kwam onverwacht, maar is zo goed als rond. Manu Ferrera, socio van de Spaanse nummer drie, over waarom de transfer logischer is dan hij op het eerste gezicht lijkt. "Geen match met het voetbal van Diego Simeone? Juist wél."
Lees verder