Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 juni 2022

Wout van Aert vloekt nadat hij slechts twee seconden trager is dan Ganna in tijdrit, maar: “Ik moet tevreden zijn m...

HLN
Wout van Aert vloekt nadat hij slechts twee seconden trager is dan Ganna in tijdrit, maar: "Ik moet tevreden zijn met deze prestatie"
Geen tijdritzege voor Wout van Aert in de Dauphiné. Hij botste in een overwegend vlakke race tegen de klok van 31,9 kilometer op wereldkampioen Filippo Ganna. Het verschil: slechts twee seconden. Winst had welkom geweest om de fout van gisteren door te spoelen. Van Aert vloekte de ontgoocheling er vlak na de finish even uit, maar was in het flashinterview vooral tevreden. "Ik word geklopt door de wereldkampioen met slechts twee seconden. Ik moet blij zijn met deze prestatie." Van Aert verstevigt bovendien zijn gele leiderstrui.
Lees verder

Is het erg dat coronacijfers nu stijgen? Moet uw kind zich nog laten vaccineren? En liggen er patiënten met apenpokken in de ziekenhuizen? Marc Van Ranst geeft antwoord
Nu het aantal coronabesmettingen voor het eerst in weken weer stijgt en het apenpokkenvirus zich ook via aerosolen blijkt te verspreiden, is het tijd voor een stand van zaken rond de virussen die ons parten spelen. Viroloog Marc Van Ranst waarschuwt voor een nieuw corona-'golfje' en wil ons leren de apenpokken te herkennen.
Lees verder

Gewapende man nabij woning rechter VS-Hooggerechtshof gearresteerd
Nabij de woning in Maryland van rechter Brett Kavanaugh van het Amerikaanse Hooggerechtshof is een gewapende man gearresteerd. Dat heeft ABC News op gezag van een woordvoerder van de hoogste Amerikaanse rechtsinstantie gemeld. De arrestant zou de magistraat hebben bedreigd.
Lees verder

Gewapende man aangehouden bij huis rechter Hooggerechtshof VS
Een gewapende man die bedreigingen uitte tegen de conservatieve rechter Brett Kavanaugh van het Amerikaanse Hooggerechtshof, is woensdagochtend gearresteerd in de buurt van het huis van de rechter in Maryland. Dat heeft een woordvoerster van de rechtbank bekendgemaakt.
Lees verder

Wat als Brussels Airlines mijn vlucht schrapt? Waar kan ik het voordeligst tanken in Europa? En welke bestemming is momenteel het goedkoopst?
We kijken ernaar uit om zoals vanouds te reizen. Maar wat als mijn vlucht geannuleerd wordt door een staking? Kan ik een schadevergoeding aanvragen? En welke bestemming is momenteel het goedkoopst om nog een last minute te boeken? In welke landen kan ik het goedkoopst tanken? En zijn er nog genoeg vakantiehuizen en mobilhomes beschikbaar? Een antwoord op al uw reisvragen.
Lees verder

Wat als Brussels Airlines mijn vlucht schrapt? Welke bestemming is momenteel het goedkoopst? En welke luchthaven mijd ik het best? Uw belangrijkste reisvragen voor deze zomer beantwoord
We kijken ernaar uit om zoals vanouds te reizen. Maar wat als mijn vlucht geannuleerd wordt door een staking? Kan ik een schadevergoeding aanvragen? En welke bestemming is momenteel het goedkoopst om nog een last minute te boeken? In welke landen kan ik het goedkoopst tanken? En zijn er nog genoeg vakantiehuizen en mobilhomes beschikbaar? Een antwoord op al uw reisvragen.
Lees verder

De partizanen van Melitopol: hoe het Oekraïense burgerverzet al tweehonderd Russen uitschakelde
In Oekraïne blijven er ook Russen sneuvelen in gebieden die ze al veroverd hebben. Daar worden ze in toenemende mate door een guerrilla van burgers belaagd. Maak kennis met de partizanen van Melitopol, die als lichtend voorbeeld gelden en volgens een kenner van het burgerverzet op de afloop van de oorlog kunnen wegen.
Lees verder

Defensie investeert 1,8 miljard euro in onderzoek en innovatie
Defensie gaat 1,8 miljard euro investeren in onderzoek en ontwikkeling. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) woensdag aangekondigd tijdens een bezoek aan het Luikse bedrijf John Cockerill, in gezelschap van minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) en de Waalse minister van Tewerkstelling, Christie Morreale (PS).
Lees verder

Erik Goossens vervangt Walter Damen in 'Assisen IV - De sterrenmoord': "Niet combineerbaar met mijn werk als advocaat"
Erik Goossens (54) vervangt Walter Damen (50) in 'Assisen IV - De sterrenmoord'. Dat heeft het theaterhuis Uitgezonderd. op woensdag zelf bekendgemaakt in een persbericht. "Ik ben op mijn limieten gestuit qua werk en hetgeen ik er kan bijnemen", klinkt het bij de advocaat.
Lees verder

Fiasco: Europees Parlement raakt het niet eens over historische klimaatwetten
Het Europees Parlement is er woensdag niet in geslaagd een meerderheid te vinden voor een hervorming van het emissiehandelssysteem (ETS). Bijgevolg werd de stemming over een nieuw sociaal klimaatfonds en over de invoering van een koolstofgrenstaks uitgesteld. De drie dossiers verhuizen nu opnieuw naar de milieucommissie.
Lees verder

Regisseur Todd Philips kondigt vervolgfilm op 'Joker' aan
Na drie jaar vol speculatie, komt er dan toch een vervolg op de kaskraker 'Joker'. Dat kondigde regisseur Todd Phillips (51) aan via Instagram. De opvolger van de psychologische thriller draagt voorlopig de titel: 'Joker: 'Folie à Deux'. Ook Joaquin Phoenix (47) is het nieuwe script aan het lezen. Maakt hij zich klaar voor zijn comeback als Batmans meest legendarische vijand?
Lees verder

Ook coach Tuchel geeft z'n zegen: Chelsea wil Lukaku laten gaan, bal nu in het kamp van Inter
De eerste stap voor een terugkeer naar Inter is gezet: Romelu Lukaku (29) mag beschikken bij Chelsea. Een speler wacht op de clubs om een deur in Londen met een knal achter zich dicht te slaan.
Lees verder

ONZE OPINIE. Voor elke wolf een hek. Voor elk everzwijn een coach. Maar Vlaamse leerlingen krijgen geen les meer
Het is een absoluut dieptepunt. Leerlingen leren al maanden geen wiskunde, Nederlands of Frans. Jongeren krijgen geen examens. Hoe kan je daar niét ongelooflijk verbolgen over zijn? Dat mogen en kunnen we niet zonder meer aanvaarden. Daar moeten we over blijven praten. En het ergste? Het is een ijsschots die we zagen liggen. Het lerarentekort is voorspeld. Je kan het niet in enkele maanden oplossen. Dat zeggen ministers al twintig jaar. Het probleem was altijd veraf, nooit dichtbij. Intussen werden vijzen aangedraaid in de hoop dat oplapwerk zou volstaan. Voor een grondige renovatie botsten de belangen te hard. Als de beste ballerina trippelden politici rond de zere tenen. Het evenwicht tussen bonden, koepels en politiek bleef bewaard. Iedereen tevreden, niemand tevreden. Het volstond niet.
Lees verder

Walter 'Pico' Michiels opgepakt en weer vrijgelaten, maar internering wenkt
Walter 'Pico' Michiels heeft dinsdag in een dronkemansbui voor tumult gezorgd op het De Becker Remyplein in Kessel-Lo. Het is een kwestie van tijd voor de gewezen F.C. De Kampioenen-acteur geïnterneerd wordt. Die maatregel werd vorige week uitgesproken door de correctionele rechtbank in Leuven.
Lees verder

Hoe de twee grootste voetbalbobo's van hun troon tuimelden en nu vijf jaar cel riskeren: Sepp Blatter en Michel Platini staan terecht in Zwitserland
Zeven jaar na de val van Sepp Blatter als grote baas van de FIFA en Michel Platini staan de twee gewezen voetbalbobo's sinds gisteren in Zwitserland terecht voor fraude. Ze riskeren vijf jaar cel. Op 8 juli wordt een uitspraak verwacht. Maar waar gaat het nu juist over? Een geheugensteuntje.
Lees verder

Meer dan duizend gevallen van apenpokken in vroeger niet getroffen landen
Sinds mei zijn er meer dan duizend gevallen van besmetting met apenpokken gemeld bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het gaat dan om gevallen buiten de Afrikaanse landen waar uitbraken van de ziekte vaker voorkomen. Dat heeft directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus gezegd in Genève.
Lees verder

Man (50) met hyperlibido voor rechter na aanranden masseuse: "Wilde masturberen in het bijzijn van een vrouw"
Al negen keer is hij veroordeeld voor zedenfeiten en volgens de gerechtspsychiater kampt hij met een 'hyperlibido'. Deze keer staat hij terecht voor het aanranden van een masseuse die aan huis kwam. Hij probeerde haar hardhandig uit te kleden, maar ze kon ontkomen. "Hoeveel slachtoffers moet hij nog maken vooraleer hij tot het besef komt?" zei het Openbaar Ministerie.
Lees verder

Waalse steden en gemeenten buigen zich over catastrofale financiële situatie
De financiële situatie van de Waalse steden en gemeenten is rampzalig. Dat heeft voorzitter Maxime Daye woensdag onderstreept tijdens de algemene vergadering van de Union des Villes et Communes de Wallonie (UVCW) in Gembloux. Hij stelde aan de kaak dat hogere beleidsniveaus lasten overhevelen naar de lokale besturen, die op hun beurt steeds minder aandeel hebben in openbare investeringen.
Lees verder

Samantha komt terug in tweede seizoen van 'Sex and the City'-vervolg 'And Just Like That...', maar hoe?
Het personage Samantha komt voor in het tweede seizoen van de 'Sex and the City'-vervolgserie 'And Just Like That...' voor. Bedenker Michael Patrick King bevestigde aan het Amerikaanse vakblad 'Variety' dat het vierde hoofdpersonage uit de oorspronkelijke show opnieuw een verhaallijn krijgt.
Lees verder

Van Hollywood naar Witte Huis: aast steracteur Matthew McConaughey op een politieke rol?
Acteur Matthew McConaughey lijkt toch weer stappen richting de politiek te zetten. Hij deed dinsdag alvast van zich spreken tijdens een bezoek aan het Witte Huis.
Lees verder