Doorgaan naar hoofdcontent

Woning onbewoonbaar na keukenbrand in Wevelgem: “Geen idee hoe de brand ontstaan zou kunnen zijn”

HLN
Woning onbewoonbaar na keukenbrand in Wevelgem: "Geen idee hoe de brand ontstaan zou kunnen zijn"
Op Weiland in Wevelgem is maandagochtend vroeg brand uitgebroken in de keuken van een woning. De keuken brandde volledig uit. De woning is voorlopig onbewoonbaar.
Lees verder

Geslaagde (vorm)test voor Van Aert met het oog op de Tour, maar ook niet meer dan dat want... de ene groene trui is de andere niet
Met twee ritzeges en de groene trui is het 'opdracht volbracht' voor Wout van Aert in het Critérium du Dauphiné. Groen is ook waar hij volgende maand voor gaat in de Tour de France. Dat wordt dan iets ingewikkelder. De ene groene trui is namelijk de andere niet.
Lees verder

Onze geldexpert adviseert beginnend belegger Steve (33): "Al sinds de uitvinding van het vliegtuig heeft de luchtvaartsector voortdurend verlies gemaakt"
Buy, sell, hold? Als professionele beleggers het in deze woelige tijden eigenlijk al niet zo goed meer weten, wat dan met de beginnende investeerder? Steve Sollie (33) uit Puurs-Sint-Amands is zo'n nieuwkomer op de beurs. Hij legt zijn vragen voor aan onze geldexpert Pascal Paepen, die met verrijkende antwoorden komt. "Achttien procent voor één aandeel in je portefeuille is te veel."
Lees verder

Onze geldexpert adviseert beginnend belegger Steve (33): "Je gaf niet op en dat is goed, maar je maakte toch wat beginnersfouten"
Buy, sell, hold? Als professionele beleggers het in deze woelige tijden eigenlijk al niet zo goed meer weten, wat dan met de beginnende investeerder? Steve Sollie (33) uit Puurs-Sint-Amands is zo'n nieuwkomer op de beurs. Hij legt zijn vragen voor aan onze geldexpert Pascal Paepen, die met verrijkende antwoorden komt. "Achttien procent voor één aandeel in je portefeuille is te veel."
Lees verder

Hoe de 'beste zestienjarige ter wereld' ter plaatse bleef trappelen: het verhaal achter eeuwig talent Charly Musonda Jr, nu op proef bij Zulte Waregem
Zo vader, zo zonen. Bij Achilles was het de hiel, bij de Musonda's de knieën. Toch weerhoudt een kaduke rechterknie Charly Musonda Jr (25) er niet van hoog te mikken. Dream big. Het wonderkind van destijds, intussen 25, ziet het nog altijd groots. Eeuwige dromer. Krijgt hij zijn carrière bij Zulte Waregem alsnog op de rails?
Lees verder

Boris Van Severen heeft ooit ingebroken op de set van 'Code 37'
In de Streamz-reeks 'Een goed jaar' speelt Boris Van Severen (33) een sympathieke oplichter. In het echt bewandelt hij braaf het juiste pad, op één kleine uitzondering na. Want ooit bracht hij eens een nachtje door in voorhechtenis, klinkt het in Het Nieuwsblad.
Lees verder

Sunweb doet plannen voor nachttreinen naar Franse sneeuw en zon uit de doeken
De Nederlandse touroperator Sunweb wil nachttreinen inzetten naar de Franse skigebieden en stranden. Het bedrijf werkt daarvoor samen met nachttreininitiatief European Sleeper, zo kondigen beide partijen maandag aan. Ten vroegste volgende winter zou de nachttrein vanuit Amsterdam over Brussel uitrijden richting Frankrijk.
Lees verder

Mede-oprichter partij Islam ook in cassatie veroordeeld voor seksistisch gedrag in tv-studio
Het Hof van Cassatie heeft op 8 juni de veroordeling bevestigd van Redouane Ahrouch, de mede-oprichter van de partij Islam. De gelijkheid tussen mannen en vrouwen en het burgerlijk recht worden dus boven religieuze normen geplaatst, schrijft 'Le Soir'.
Lees verder

Let op met obligaties en bereken de kosten: acht tips om stommiteiten bij het beleggen in fondsen te vermijden
Sta je op het punt om (een deel van) je spaarcenten in een beleggingsfonds te investeren? Kijk dan best eerst eens na of je niet in een van onderstaande valkuilen trapt. Spaargids.be verzamelde acht tips waarmee je weloverwogen keuzes maakt en onaangename verrassingen vermijdt.
Lees verder

Google stuurt ingenieur die beweert dat chatbot gevoelens heeft met betaald verlof
Volgens Google-ingenieur Blake Lemoine heeft een chatrobot "de gevoelens van een kind" ontwikkeld. Na de onthulling van gesprekken met de robot werd de man op betaald verlof gestuurd door de technologiegigant, schrijft 'The Washington Post'. Google ontkent met klem dat de robot met kunstmatige intelligentie menselijke gevoelens heeft.
Lees verder

Brandweer rukt uit voor… alarm van wekker
Het alarm van een wekker zorgde zondagavond omstreeks 22.15 uur even voor paniek in het appartementencomplex aan kruispunt De Ommegang in Lede.
Lees verder

TRANSFERNIEUWS. Nog geen doorbraak in dossier-Lukaku - Liverpool vindt met Benfica akkoord over overgang Nuñez
Het seizoen zit er — in clubverband — helemaal op en dus kan ook de transfermarkt stilaan op volle toeren beginnen te draaien. Op deze pagina zit u goed voor de laatste nieuwtjes in binnen- en buitenland!
Lees verder

Vrees voor recessie: Britse economie in april voor tweede maand op rij gekrompen
De vrees dat de Britse economie in een recessie belandt is weer iets groter geworden. De economie kromp in april voor de tweede maand op rij onder druk van de torenhoge inflatie.
Lees verder

Na haar nederlaag in de rechtbank: Amber Heard voor het eerst weer in het openbaar gezien
Afgelopen weekend is Amber Heard (36) voor het eerst weer in het openbaar gzien. Nadat de uitslag van haar rechtszaak tegen Johnny Depp (59) op 1 juni bekend werd gemaakt, was de 'Aquaman'-actrice even uit de schijnwerpers verdwenen. Al had ze vorige week wel nog iets te zeggen op het eerste TikTok-filmpje van haar ex-man.
Lees verder

'Vergeet uiterlijk of IQ, deze factor bepaalt echt hoe succesvol je wordt'
Succesvol worden in je werk: talloze boeken zijn erover geschreven, eindeloos veel methodes zijn ervoor bedacht. Maar welke tips werken in de praktijk, en welk advies kun je beter links laten liggen? Auteur en spreker Mirjam Wiersma onderzocht verschillende successtrategieën, en vertelt over het belang van grit.
Lees verder

HOROSCOOP. Stress in de liefde voor Leeuw en carrièregeluk voor Ram: astrologe Esther voorspelt je week
Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. "Planeet Saturnus brengt je in actie, Weegschaal. Ook tussen de lakens."
Lees verder

Boostervaccin van Sanofi en GSK levert sterke immuunrespons op
De nieuwe boosterprik van Sanofi wekt een significante stijging van antilichamen op tegen zorgwekkende coronavarianten. Dat blijkt uit de resultaten van twee onderzoeken, meldt het Franse farmabedrijf. De prik werd ontwikkeld in samenwerking met het Britse farmabedrijf GSK.
Lees verder

Prins Andrew wil weer volwaardig lidmaatschap Britse koninklijke familie
Prins Andrew wil weer volwaardig lid zijn van de koninklijke familie. Volgens de krant The Telegraph heeft hij koningin Elizabeth gevraagd om eerherstel als kolonel van de Grenadier Guards. Ook zou hij lobbyen om weer deel te mogen nemen als royal bij officiële gebeurtenissen.
Lees verder

Mobiele of vaste airco? Deze kosten hangen daaraan vast (en dit zijn de alternatieven)
Wil je de zomerse hitte bestrijden met een aircosysteem, kan je kiezen voor een mobiele airco of een vaste. De eerste optie is de eenvoudigste: installatiewerken zijn overbodig en je kan het toestel waar je maar wilt inpluggen in een stopcontact. Helaas brengt dit systeem ook het nodige geluid voort. Een vaste airco is dan minder lawaaierig, maar is ook minder eenvoudig te installeren. Mijnenergie.be plaatst beide systemen en hun kosten naast elkaar.
Lees verder

Bitcoin even onder 25.000 dollar: laagste koers sinds eind 2020
De koers van de bitcoin is maandag even tot onder de 25.000 dollar gezakt op het handelsplatform Bitstamp, het laagste niveau sinds eind 2020.
Lees verder