Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 16 juni 2022

Waaghalzen bouwen tien meter hoge waterglijbaan op dak van woning: “Volgend jaar gaan we voor een looping!”

HLN
Waaghalzen bouwen tien meter hoge waterglijbaan op dak van woning: "Volgend jaar gaan we voor een looping!"
Hij speelde al jaren met het idee, nu heeft Sebastian Roemendael (30) uit Rumst ook écht zijn eigen waterglijbaan. "Mijn vrienden bouwden, als verrassing voor mijn verjaardag, een indrukwekkende constructie die start aan de nok van het dak. Landen doe je meters verderop in een zwembad in de tuin. Dit weekend zijn alle buren en vrienden welkom om onze waterglijbaan uit te proberen."
Lees verder

ASSISEN. Roger Slegers schuldig aan doodslag op Lesley Swolfs: "Dat zij alles zou hebben uitgelokt is totaal ongeloofwaardig"
De jury heeft Roger Slegers schuldig bevonden aan doodslag op Lesley Swolfs. Volgens de twaalf lekenrechters waren Rogers dodelijke messteken onder gelijk welke omstandigheden een gruwelijk disproportionele reactie op wat zij hem had kunnen aandoen. Dat er sprake zou zijn geweest van uitlokking werd niet geloofwaardig geacht. "Zelfs als het wel zo was, was de reactie van Roger compleet niet in verhouding."
Lees verder

Schiphol legt maximaal aantal reizigers en minder vluchten op tijdens zomermaanden
Er zullen deze zomer minder reizigers gebruik kunnen maken van de Amsterdamse luchthaven Schiphol. De Nederlandse luchthaven legt zichzelf een maximaal aantal reizigers per dag op. In juli komt dat uit op zo'n 67.500 reizigers en in augustus 72.500. Om dat te bereiken moeten er vluchten worden geschrapt, zo werd vandaag bekendgemaakt
Lees verder

Ana de Armas lijkt als twee druppels water op Marilyn Monroe in trailer van Netflix-film 'Blonde'
Netflix heeft donderdagochtend de eerste beelden gelost van 'Blonde', een biopic over het leven van Marilyn Monroe. De Cubaanse actrice Ana de Armas (34) kruipt in de huid van de iconische Hollywood-ster en de gelijkenissen tussen de twee zijn alvast treffend. De trailer toont duidelijk de mentale moeilijkheden en stemmingswisselingen waar Monroe mee kampte. Ook staat de film stil bij verschillende hoogtepunten uit haar carrière. Zo is een stukje uit de wereldberoemde scène uit de klassieker 'The Seven Year Itch' te zien, waarin de rok van de blonde actrice omhoogvliegt. 'Blonde' verschijnt in de maand september op Netflix, een exacte datum is er voorlopig nog niet.
Lees verder

LIVE DARTS. Ierland voorbij Canada, welke landen plaatsen zich voor tweede ronde op World Cup of Darts?
Vanavond gaat de World Cup of Darts van start. Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts zijn pas vanaf morgen aan zet, maar topfavoriet Wales, Nederland en gastland Duitsland schieten wél in actie. Welke landen plaatsen zich voor de tweede ronde op het WK voor landenteams? Volg het hier live of bekijk de wedstrijden op VTM 2!
Lees verder

Elon Musk spreekt voor het eerst met Twitter-personeel: aliens, ontslagen en 1 miljard gebruikers komen ter sprake
Elon Musk heeft voor het eerst de personeelsleden van Twitter gesproken sinds hij aankondigde het sociaal netwerk te willen kopen voor omgerekend 42 miljard. Naast aliens ging het onder andere ook over de vrijheid van meningsuiting op Twitter en mogelijke ontslagen bij het bedrijf. Of de multimiljardair Twitter nog écht wil kopen, werd hem niet gevraagd.
Lees verder

Goed nieuws voor iconisch 'Thuis'-koppel? Simonneke duikt weer op bij Frank
Nadat Simonne (Marleen Merckx) in 'Thuis' een korte romance beleefde met Dirk (Ron Cornet) verdween ze met de noorderzon. Het leek erop dat er zo een einde zou komen aan haar huwelijk met Frank (Pol Goossen). In de aflevering van donderdagavond dook Simonne echter opnieuw op. Is er nog hoop voor hét oerkoppel van de Eén-soap?
Lees verder

Zwarte adolescent 91 jaar na executie in VS onschuldig verklaard
Een rechtbank in de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft deze week de Afro-Amerikaan Alexander McClay Williams onschuldig verklaard voor de doodslag op een witte vrouw in 1930. Zo komt er 91 jaar na zijn executie gerechtigheid voor de toen pas zestienjarige adolescent.
Lees verder

Kamer stelt grenzen aan sociale dumping in transportsector
De Kamer heeft vanavond unaniem een ontwerp van minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) goedgekeurd dat grenzen stelt aan de detachering van vrachtwagenchauffeurs en zo de sociale dumping in de transportsector moet tegengaan. Het gaat om de omzetting van een Europese richtlijn.
Lees verder

Apart moment op World Cup of Darts: pijl zit niet in het bord en toch krijgt Oostenrijker de punten
Op de World Cup of Darts kwam het tijdens het eersterondeduel tussen Oostenrijk en Finland tot een opvallend moment. Na twee keer 'triple 20' bleef de derde pijl van de Oostenrijker Rowby-John Rodriguez niet in het bord zitten. En toch kreeg hij nog twintig punten. De pijl zat immers geklemd tussen zijn andere pijlen en de punt raakte daardoor nog nét het bord, wat volstaat om punten te krijgen. En moment dat voor wat verwarring zorgde in de zaal, maar Rodriguez en z'n partner Mensur Suljovic konden er wel om lachen. De Oostenrijkers wonnen de partij met 5-3.
Lees verder

Advocaat Farid Kharkhach pleit voor vrijspraak tijdens proces rond aanslagen in Parijs
Op het proces over de terreuraanslagen in de Franse hoofdstad Parijs hebben de advocaten van Farid Kharkhach vandaag de vrijspraak van hun cliënt gevraagd. De aanklagers hadden afgelopen week nog zes jaar cel geëist, maar volgens zijn advocaten was de Belgische Marokkaan niet meer dan een "tussenpersoon voor een tussenpersoon".
Lees verder

Netflix lanceert gratis wandeltours in drie Europese steden, in thema van populairste shows
Wie deze zomer liever z'n afstandsbediening laat liggen, kan zijn favoriete programma's ook in het echt beleven. Van 11 tot en met 17 juli organiseert Netflix namelijk gratis wandeltours in Londen, Parijs en Madrid. Tijdens zo'n tour ontdekken deelnemers de geschiedenis, locaties en bijzondere behind-the-scenes-details van populaire Netflix-titels die in die stad zijn opgenomen.
Lees verder

Gelijkheidsinstituut wil ook vrouwenquota in directiecomités: "De bindende aanpak werkt"
Het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM) wil dat de quotawet ook van toepassing wordt op directiecomités van bedrijven. Volgens de openbare instelling zijn vrouwen daarin nog steeds ondervertegenwoordigd.
Lees verder

Conner Rousseau waarschuwt one.brussels-Vooruit voor verzet tegen verbod op onverdoofd slachten: "Er zullen gevolgen zijn"
Als one.brussels-Vooruit morgen tijdens de plenaire zitting van het Brussels Parlement tégen het verbod op onverdoofd slachten stemt, zullen er "gevolgen" zijn. Dat heeft Vooruit-voorzitter Conner Rousseau vanavond gezegd in 'De Afspraak' op Canvas.
Lees verder

Ben Mertens naar halve finales op EK snooker
Ben Mertens heeft zich in het Albanese Shengjin voor de halve finales van het Europees kampioenschap snooker geplaatst.
Lees verder

LIVE F1. FIA zint op maatregelen tegen 'stuiteren' - Verstappen: "Parcours in Montreal heeft unieke lay-out"
Komend weekend houdt de Formule 1 halt in Canada. Voor het eerst sinds 2019, in 2020 en 2021 werd er niet geracet in Montreal door corona. Een zesde zege voor Max Verstappen dit seizoen? Of doen de Ferrari's wat terug? Volg het nieuws, ontwikkelingen, kwalificaties en race in onze liveblog.
Lees verder

Eddy (71), dé man achter meest exclusieve hotel aan de kust, overleden: "Zullen zijn levenswerk proberen laten verder bloeien"
In Knokke-Heist is Edouard 'Eddy' Walravens overleden. De man (71) was al jarenlang het gezicht van het bekende hotel La Réserve. Ook na de verkoop aan Bart Versluys en Marc Coucke bleef hij de algemene leiding mee in handen hebben. "Hij was dé man achter La Réserve. Een prachtige man, wiens levenswerk we in dankbare herinnering zullen proberen verder laten bloeien", reageert Coucke.
Lees verder

Kylie Jenner kampt met pijn sinds bevalling: "Ik heb enorm veel last van mijn rug en knieën"
Op 2 februari 2022 verwelkomden realityster Kylie Jenner (24) en haar vriend rapper Travis Scott (31) een zoontje met de naam Wolf. Ze lieten al snel weten dat ze op zoek gingen naar een nieuwe naam voor hun tweede kindje. Deze blijft voorlopig nog steeds geheim, maar Jenner laat wel weten dat ze sinds de bevalling erg veel zeer heeft. "Ik heb rug- en kniepijn", laat ze weten op Instagram.
Lees verder

LIVE DARTS. Topfavoriet Wales stoot door, wat doen Nederland en gastland Duitsland op World Cup of Darts?
Vanavond gaat de World Cup of Darts van start. Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts zijn pas vanaf morgen aan zet, maar topfavoriet Wales, Nederland en gastland Duitsland schieten wél in actie. Welke landen plaatsen zich voor de tweede ronde op het WK voor landenteams? Volg het hier live of bekijk de wedstrijden op VTM 2!
Lees verder

Broeders wordt vierde in het polsstokspringen op Diamond League in Oslo, beste wereldjaarprestatie voor Duplantis
Ben Broeders is als vierde geëindigd bij het polsstokspringen op de Diamond League atletiek in het Noorse Oslo. Hij ging over 5m60, terwijl wereldrecordhouder Armand 'Mondo' Duplantis een beste wereldjaarprestatie van 6m02 neerzette.
Lees verder