Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 10 juni 2022

VS maakt einde aan verplichte coronatest voor wie met vliegtuig binnenkomt

HLN
VS maakt einde aan verplichte coronatest voor wie met vliegtuig binnenkomt
Wie met het vliegtuig de Verenigde Staten binnenkomt zal geen negatieve coronatest meer moeten voorleggen. Dat heeft het Witte Huis aangekondigd.
Lees verder

Progeriapatiënt Michiel laat tweede Dragon Ball Z tattoo plaatsen in nog geen maand tijd: "En ik wil er nog"
Dat de Diepenbeekse progeriapatiënt Michiel Vandeweert (23) fan is van Dragon Ball Z is een understatement. In de Roeselaarse tattooshop Inksane liet hij vrijdag z'n tweede tattoo geïnspireerd op de animeserie in nog geen maand tijd plaatsen. Wie het wou kon het hele gebeuren bovendien volgen via Michiel zijn Twitch-kanaal.
Lees verder

"Dit is een politieke heksenjacht": Donald Trump reageert fel op onderzoekscommissie bestorming Capitool
Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft de onderzoekscommissie over de bestorming van het Capitool beschuldigd van partijdigheid. "Een eenzijdige, totaal partijdige, politieke heksenjacht", schreef hij vrijdag op Truth Social, het socialemediaplatform dat hij mee heeft opgericht.
Lees verder

'Twee Zomers' boekt internationaal succes: in 34 landen in de top 10 van Netflix
De Vlaamse dramareeks 'Twee Zomers' is sinds vrijdag nieuw bingemateriaal voor Netflixabonnees van over de hele wereld. Met succes, zo blijkt. Want in 34 landen staat het programma in de top 10 van meest bekeken series van het moment. Bedenkers Tom Lenaerts en Paul Baeten blaken van trots: "We zijn van onze sokken geblazen."
Lees verder

ANALYSE. Dit zijn de cijfers die bewijzen dat het Westen de Donbas eigenlijk al heeft opgegeven
Drie weken heeft het Westen nog om de Donbas te redden. Drie weken om tegen te gaan dat Rusland Oost-Oekraïne verovert. Maar willen we dat nog? De cijfers liegen niet. Met minder dan twintig raketlanceersystemen zijn de Oekraïners verloren — en het Westen stuurt er zeven.
Lees verder

LIVE F1. Max Verstappen, die 40 miljoen euro per jaar verdient, voelt weinig voor 'salary cap' - Leclerc is snelste in tweede oefensessie
De Formule 1 strijkt deze week neer in Azerbeidzjan. Wereldkampioen en huidig WK-leider Max Verstappen zint op revanche nadat hij vorig jaar pech kende op het uitdagend stratencircuit van Baku. Lukt dat, of viert Ferrari (of een andere renstal)? Mis niets van het nieuws, de oefensessies, kwalificaties en uiteindelijk de race zelf op zondag in onderstaande liveblog.
Lees verder

Football Talk. FIFA zet procedure na klacht van Chili stop: Ecuador behoudt WK-ticket
Ecuador behoudt zijn plaats op het WK voetbal van dit najaar in Qatar. De FIFA heeft de juridische procedure, die was geopend na een klacht van de Chileense voetbalbond, stopgezet. Dat heeft de Wereldvoetbalbond gemeld. Volgens de Chileense voetbalbond was rechtsback Byron Castillo, die voor Ecuador uitkwam, geboren in Colombia en drie jaar ouder dan vermeld.
Lees verder

Johnny Depps advocate Camille Vasquez ontkent relatiegeruchten: "Het is seksistisch om te denken"
Tot voor kort ging advocate Camille Vasquez (37) nog relatief onbekend door het leven. Maar sinds ze aan de zijde van Hollywoodacteur Johnny Depp (59) stond in de rechtszaal, is de Amerikaanse een begrip. Een innige omhelzing, elkaars hand vasthouden, het was genoeg om de bal te doen rollen. Zijn Depp en Vasquez een koppel? "Een seksistische gedachte", zegt Vasquez nu.
Lees verder

Beurzen onderuit na publicatie Amerikaans inflatiecijfer
De beurzen gingen vrijdagnamiddag onderuit na de publicatie van het Amerikaanse inflatiecijfer, dat hoger uitviel dan verwacht. In Brussel verloor de Bel20 al meer dan 2,5 procent. Alle aandelen van de belangrijkste index staan in het rood.
Lees verder

Meerdere mensen gewond bij mesaanval op Duitse hogeschool
Op een hogeschool in het Duitse Hamm heeft een man meerdere mensen verwond met een mes. Dat meldt de lokale politie op Twitter.
Lees verder

Na bijtincident moeten staffords weg bij baasjes: "Ik laat beste vrienden van mijn kinderen niet zomaar wegnemen"
De twee loslopende Amerikaanse staffordshire terriërs die einde maart een vrouw en haar golden retriever lelijk toetakelden in Schilde, mogen niet langer bij de huidige eigenaars blijven. Dat heeft de gemeente beslist na een onderzoek en advies van twee onafhankelijke hondengedragstherapeuten. "Nu kan de rust wederkeren in de buurt", reageert slachtoffer Mieke Van Hellemond (73) tevreden. Al lijken de baasjes van de staffords zich niet meteen te zullen neerleggen.
Lees verder

'Battlefield 2042' hoopt eindelijk de tweede versnelling te vinden
Battlefield 2042 schoot bij release eind 2021 hakkelig en stroef uit de startblokken. De makers geven dat grif toe en - veel belangrijker voor de veelal teleurgestelde fans – ze engageren zich voor een langdurige ondersteuning en verbetering van de game. 'Season 1: Zero Hour' is de eerste stap.
Lees verder

Tom De Sutter en Marc Coucke willen samen 250 padelvelden aanleggen: "De omwonenden mogen niet aan levenskwaliteit inboeten"
Na farma, voetbalclubs en panda's, investeert Marc Coucke nu ook volop in padel. Samen met de sportclub van ex-voetballer Tom De Sutter wil hij 200 à 250 extra velden aanleggen in ons land. En dat terwijl het protest vanwege overlast overal groeit.
Lees verder

"Gemiddeld 5,79 kinderen per begeleider in kinderopvang"
In de Vlaamse kinderopvang zijn er gemiddeld 5,79 kinderen per begeleider. In de groepsopvang (crèches) ligt dat gemiddelde op 5,93 en in de gezinsopvang (onthaalouders) op 5,26. Dat blijkt uit cijfers die Karine Moykens, secretaris-generaal van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (waar de Zorginspectie onder valt) vrijdag heeft gegeven in de onderzoekscommissie kinderopvang in het Vlaams Parlement.
Lees verder

Levenslang gevraagd voor Salah Abdeslam en Mohamed Abrini voor aanslagen in Parijs
Tegen de 20 verdachten die terechtstaan in het proces rond de aanslagen in Parijs van 13 november 2015, zijn straffen van vijf jaar tot levenslang geëist. Het openbaar ministerie eiste de zwaarste straffen voor Salah Abdeslam en Mohammed Abrini, de "man met de pet" van de aanslagen in Brussel.
Lees verder

11-jarig meisje dat schietpartij in Uvalde overleefde, ontsnapt nipt aan hartaanval na herdenking overleden klasgenoot: "Haar hart is in twee gebroken"
Illiana Treviño, een 11-jarige leerlinge die de schietpartij in de Robb Elementary-basisschool in Uvalde, Texas overleefde, is met spoed naar het ziekenhuis gebracht toen ze hartproblemen kreeg na de herdenking van een overleden klasgenootje. "Haar hartslag was torenhoog omdat ze het trauma niet aankon", aldus de moeder van Illiana. Het beste vriendinnetje van het meisje was de 10-jarige Amerie Jo Garza, een van de 21 slachtoffers van de schietpartij.
Lees verder

Studio Brussel neemt afscheid van vaste waarde: muziekprogramma 'duyster' verhuist naar Radio 1
Het radioprogramma 'duyster' neemt na zeventien seizoenen afscheid van zijn thuisbasis, Studio Brussel. Binnen de VRT vindt er een verhuis in eigen huis plaats, want het programma is in september te horen op Radio 1. "Met lichte spanning, maar ook veel vertrouwen kijken we uit naar het najaar", klinkt het bij Ayco Duyster en Eppo Janssen.
Lees verder

Julie Andrews na 57 jaar herenigd met de 'Von Trapp'-kinderen uit 'The Sound of Music'
In 1965 kroop Julie Andrews (86) in de huid van het legendarische personage Maria uit 'The Sound of Music'. 57 jaar later is de film nog steeds een begrip. Nu de actrice herenigd werd met de 'von Trapp'-kinderen, slaan dan ook vele harten over.
Lees verder

Hoe gaat het nog met TikTokster Stien Edlund? "Ik kan perfect leven van influencer zijn, maar evengoed is het straks gedaan"
Vijf jaar geleden ging haar dansfilmpje viraal, vandaag heeft ze 4,1 miljoen volgers op TikTok en ruim 200.000 fans op zowel YouTube als Instagram. Stien Edlund mag dan nog maar 20 zijn, ze droomt groots. Zo runt ze naast haar social media-kanalen ook een eigen kledinglijn, en studeert ze tussendoor ook nog eens aan de universiteit. Indrukwekkend, al vangen hoge bomen uiteraard veel wind. Ze vertelt ons over haar carrière als influencer, hoe ze dat combineert met haar studies - "Ik zit zelden in de les" -, de kritiek die ze krijgt en de paarden waar ze op wed. "Ik ben aan het studeren voor het pilotenexamen."
Lees verder

KOERS KORT. Alpecin-Fenix vindt vervanger voor Merlier in Australië - Hirschi aan het feest in eigen land
De Zwitser Marc Hirschi (23) heeft in eigen land de Grote Prijs Kanton Aargau gewonnen. De renner van UAE-Team Emirates was na een lastige koers de snelste van een klein groepje. De Duitser Maximilian Schachmann (BORA-hansgrohe) werd tweede, de Deen Andreas Kron (Lotto Soudal) mocht als derde mee op het podium.
Lees verder