Doorgaan naar hoofdcontent

Vroege vluchter Vuillermoz legt het peloton in de luren in de Dauphiné, Van Aert is gele trui kwijt: “Zonde”

HLN
Vroege vluchter Vuillermoz legt het peloton in de luren in de Dauphiné, Van Aert is gele trui kwijt: "Zonde"
Alexis Vuillermoz (34) heeft de tweede etappe in de Dauphiné gewonnen. De Fransman van TotalEnergies was de snelste van een vluchtersgroep die het peloton net voorbleef. Wout van Aert won enkele tellen later de pelotonsprint, maar moest zijn gele trui afgeven aan Vuillermoz.
Lees verder

Sprintsensatie Arnaud De Lie wint nu ook de Ronde van Limburg: "Het BK? Dat is een droom"
Arnaud De Lie heeft nu ook de Ronde van Limburg (cat. 1.1) gewonnen. Na 202,6 kilometer van Hasselt naar Tongeren was de 20-jarige neoprof van Lotto Soudal de snelste in een massasprint. De Italiaan Simone Consonni werd tweede, de Nederlander Danny van Poppel derde.
Lees verder

Jarno (24) trotseert ijskoude water aan Visserij om hondje van de verdrinkingsdood te redden
Jarno Lemajeur (24) uit Lievegem mag zich sinds zondag terecht een held noemen. Tijdens het magneetvissen aan de Visserij kwam een dame hem in paniek tegemoet gelopen. Haar hondje was in het water gesukkeld. Jarno twijfelde geen seconde en ging het ijskoude water in.
Lees verder

Belgische actrice dient in ons land klacht in tegen bekende Franse regisseur wegens verkrachting
De Belgische-Nederlandse actrice Sand Van Roy (34) dient in ons land klacht in tegen de Franse regisseur Luc Besson (63), wegens verkrachting. Van Roy diende in 2018 al klacht in tegen de man in Frankrijk. Maar ondanks het medisch bewijs en andere getuigenissen werd de zaak geseponeerd. Ze hoopt nu op een eerlijke kans in ons land.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Vlaamse actrice getuigt exclusief over topregisseur Luc Besson: "Hij verkrachtte mij. Ik zei stop, maar hij bleef doorgaan"
"Hij bleef maar doorgaan. Hoe meer ik zei dat hij moest stoppen, hoe meer pijn hij mij deed." De Vlaams-Nederlandse actrice Sand Van Roy (34) voert al jaren een juridische strijd in Frankrijk tegen de invloedrijke Franse regisseur Luc Besson (63), de man die haar manipuleerde en misbruikte. Ondanks de fysieke bewijzen van verkrachting, leek het Franse gerecht haar toch geen proces te willen geven. Ze hoopt nu op een eerlijke kans bij het Belgische gerecht.
Lees verder

Steekpartij aan Visserij in Gent: één man gewond naar ziekenhuis, vier personen gearresteerd
In de Karperstraat aan de Visserij heeft maandagavond een vechtpartij plaatsgevonden tussen vier personen. Tijdens de schermutseling haalde één van hen plotseling een mes boven. "Eén man werd naar het ziekenhuis overgebracht met verwondingen", aldus de Gentse politie.
Lees verder

Conner Rousseau laat tattoo zetten voor overleden vriend Wouter
Twee weken geleden overleed Wouter Thyssen, de boezemvriend van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau en medestichter van het Walhalla-festival, onverwacht op vakantie in Portugal. Afgelopen zaterdag werd hij begraven, zo'n 800 mensen woonden de uitvaart bij. Vandaag zette Rousseau een tattoo als eerbetoon aan zijn vriend.
Lees verder

PORTRET. Louis van Gaal, de man die van zichzelf vindt dat hij altijd gelijk heeft: "En het vervelende is dat hij meestal ook gelijk hééft"
Uli Hoeness ooit over Louis van Gaal (70): "Zijn probleem is dat hij God niet is, maar de vader van God. Voordat de wereld bestond, was Louis er al." De Rode Duivels maakten vorige week ook nog eens kennis met een van 's werelds meest succesvolle en besproken trainers. Controversieel door zijn soms theatrale gedrag en uitlatingen, gedreven tot op het bot. "Zijn eerlijkheid is zijn valkuil. Die werkt soms tegen hem. Maar je weet altijd wie je voor je hebt."
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. De Bilde over "bedrukte sfeer" bij Duivels: "Je zag vandaag dat afgang tegen Oranje weegt op de groep"
Na twee vrije dagen verzamelden de Rode Duivels vandaag weer in aanloop naar het tweede Nations League-duel tegen Polen, komende woensdag. De immer goedlachse Michy Batshuayi maakte bij z'n intrede tijd voor selfies en handtekeningen. Simon Mignolet en Timothy Castagne stonden later op de dag de pers te woord om terug te blikken op de blamage tegen Nederland, waarna de training volgde. Die begon met een opvallend lange speech van bondscoach Martínez. In deze liveblog kunt u al het nieuws over de Duivels op de voet volgen!
Lees verder

Verhofstadt dreigt met motie van afkeuring tegen von der Leyen
Guy Verhofstadt (Open VLD) en twee andere leden van liberale Renew-fractie in het Europees Parlement dreigen ermee een motie van afkeuring te laten stemmen tegen de Europese Commissie. Als die wordt goedgekeurd, moet de Commissie ontslag nemen. Verhofstadt verwijt voorzitter Ursula von der Leyen en haar commissarissen het Poolse herstelplan te hebben goedgekeurd zonder garanties van Warschau over de rechtsstaat.
Lees verder

Politie "dringend op zoek" naar beelden van auto in zaak Gino
De politie vraagt "speciale medewerking" van het publiek bij het verkrijgen van beelden in het onderzoek naar de dood van de 9-jarige Gino. Specifiek gaat het daarbij om beelden waarop een blauwe Volkswagen van het type Lupo te zien is.
Lees verder

Minister van de Dominicaanse Republiek doodgeschoten tijdens vergadering op kantoor
De minister van Milieu van de Dominicaanse Republiek, Orlando Jorge Mera, is maandag doodgeschoten in het gebouw van zijn ministerie. Dat vertellen verschillende bronnen binnen de instelling aan persbureau AFP.
Lees verder

Dartswereld wéér in rouw na overlijden Shaun Greatbatch, gooier van eerste 9-darter live op televisie
Nog geen jaar na het overlijden van dartsicoon Andy Fordham heeft de dartswereld weer afscheid moeten nemen van een speler. Shaun Greatbatch, de man die als eerste live een 9-darter gooide op televisie, is zondag overleden. Waaraan de 52-jarige ex-darter is gestorven, is niet bekend.
Lees verder

Wedstrijden grastoernooi Rosmalen uitgesteld door regen
De resterende wedstrijden van het maandagprogramma op het grastennistoernooi van Rosmalen zijn verplaatst naar dinsdag. Wegens de aanhoudende regen werden maandagmiddag diverse partijen onderbroken. Ook waren er een aantal partijen nog niet gestart.
Lees verder

Boris Johnson overleeft nipt vertrouwensstemming Britse conservatieven: is dat nu een politieke overwinning?
Partijleider en premier Boris Johnson heeft de vertrouwensstemming van zijn eigen Britse Conservatieve Partij gewonnen, zij het nipt. Betekent dit nu ook dat zijn politieke carrière definitief gered is? "Een mathematische overwinning is niet hetzelfde als een politieke overwinning", schrijft de BBC. De vorige Britse premier, Theresa May, won haar vertrouwensstemming makkelijker, maar moest binnen het half jaar alsnog opstappen en baan ruimen voor Boris Johnson.
Lees verder

Boris Johnson, de kat met negen levens: op naar de volgende crisis dan maar
Een kat met negen levens, dat is de Britse premier Boris Johnson (57) nu wel echt. Vanavond overleefde hij een vertrouwensstemming die er kwam door het schandaal rond zijn coronafeestjes. Op naar de volgende crisis dan maar.
Lees verder

NATIONS LEAGUE. Geen zege voor Frankrijk tegen Kroatië, anderhalf uur vertraging door stroomstoring in Oostenrijk
Ook in de Nations League weer internationaal voetbal vanavond. Zo kregen we een heruitgave van de WK-finale van 2018 tussen Kroatië en Frankrijk. Voor 'Les Bleus' zat er dit keer echter geen vlotte zege in. Oostenrijk-Denemarken begon dan weer pas om 22u15 door een stroompanne.
Lees verder

Russisch VN-ambassadeur stapt op tijdens speech Charles Michel, die fel uithaalt: "Ga maar weg, het is makkelijker om de waarheid niet te aanhoren"
Ruslands VN-ambassadeur Vassily Nebenzia heeft maandag een vergadering van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties verlaten toen de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, Moskou ervan beschuldigde als enige verantwoordelijk te zijn voor de wereldwijde voedselcrisis. Michel zette de Rus meteen op zijn plaats: "Verlaat de zaal maar, het is misschien makkelijker om de waarheid niet te aanhoren, beste ambassadeur."
Lees verder

Gekiekt! Lachend dochtertje van Harry en Meghan op haar verjaardag
Lilibet, het dochtertje van prins Harry en Meghan Markle, vierde zaterdag haar eerste verjaardag. Dat werd gevierd in Frogmore Cottage, de woning op het terrein van Windsor waar Harry en Meghan verblijven wanneer ze in het Verenigd Koninkrijk zijn.
Lees verder

Apple lanceert kopen op afbetaling met Apple Pay Later
Apple kondigde maandag tijdens de Worldwide Developers Conference aan dat gebruikers van Apple Pay voortaan hun betalingen zullen kunnen spreiden over vier aparte aflossingen over een periode van zes weken, zonder bijkomende kosten. Voorlopig is de nieuwe optie echter alleen nog maar beschikbaar in de VS.
Lees verder