Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 7 juni 2022

Vorstenpaar vertrekt dinsdag naar Congo voor staatsbezoek

Vorstenpaar vertrekt dinsdag naar Congo voor staatsbezoek

Nadat het bezoek al drie keer was uitgesteld, vertrekken koning Filip en koningin Mathilde dinsdag op staatsbezoek naar Congo. Het is geleden van 2010 dat een Belgische koning naar de voormalige kolonie trok en pas het zevende koninklijk bezoek in de geschiedenis.

Lees verder

Google moet Australische politicus schadevergoeding betalen omdat het niets deed tegen cyberpesten

Google moet een voormalig Australisch politicus bijna een half miljoen euro schadevergoeding betalen, nadat die in filmpjes op Youtube was beschimpt. Dat heeft een Australische rechter beslist.

Lees verder

Conservatieven beslissen vanavond over het lot van Boris Johnson

De Britse premier Boris Johnson kijkt aan tegen een vertrouwensstemming. Die zal vanavond plaatsvinden, zo meldt BBC.

Lees verder

Grote brand uitgebroken bij tuinbouwbedrijf in Wetteren, gigantische rookpluim kilometers ver te zien

In het Oost-Vlaamse Wetteren is maandagochtend een grote brand uitgebroken bij een tuinbouwbedrijf vlakbij het industriepark. Zowel de serres als een aanpalende woning zouden in brand staan.

Lees verder

Staking bij nationale voetbalploeg van Canada, tegenstander van de Rode Duivels op WK

Enkele uren voor de start is een oefenwedstrijd tussen de nationale voetbalelftallen van Canada en Panama geannuleerd. De Canadese spelers zijn in staking gegaan omdat ze ontevreden zijn over een verloningsvoorstel van hun voetbalbond.

Lees verder

Twee keer Jan Martens op het Theaterfestival

In september gaat een nieuwe editie van Theaterfestival van start. Blikvanger is choreograaf Jan Martens, die met twee voorstellingen in de juryselectie prijkt.

Lees verder

Zelenski bezoekt voor het eerst frontlijn in Donbas

De Oekraïense president Zelenski heeft zondag de troepen aan het front in de regio's Loehansk en Donetsk bezocht. Die regio's zijn op dit moment de voornaamste focus voor Rusland. Bekijk het bezoek hierboven. 

Lees verder

Drievoudig Tourwinnaar Greg LeMond strijdt tegen leukemie

De Amerikaanse ex-wielrenner Greg LeMond heeft leukemie, zo maakt hij zelf bekend op zijn website. Het gaat niet om een levensbedreigende vorm van de ziekte en artsen verwachten dat de huidige behandeling zal aanslaan.

Lees verder

Geen nood aan middenmoot

De Koningin Elisabethwedstrijd, die dit jaar in het teken stond van de cello, zit erop en kent met de Koreaanse Hayoung Choi haar winnaar. Onze recensenten blikken terug.

Lees verder

'Je kat straffen is nooit een goed idee'

Er gaat veel onzin rond over het gedrag van katten. In haar nieuwe boek scheidt kattentherapeut Liesbeth Puts feiten af van fictie.

Lees verder

Ook sterrenrestaurants voelen de crisis en zo lossen ze het op

Wie denkt dat een Michelinster een zaak immuun maakt voor de stijgende prijzen en kosten, heeft te diep in het glas gekeken. Niet alleen de brasseries en restaurants voelen de inflatie, ook in het duurdere segment moeten chefs creatief zijn in en buiten de keuken.

Lees verder

Prins Louis (4) steelt de show tijdens jubileum Queen

Prins Louis, het jongste zoontje van prins William en Kate, heeft alle aandacht naar zich toe getrokken tijdens een défilé ter ere van Queen Elizabeth. Louis gedroeg zich als een échte vierjarige. En wie er ooit al zo eentje ontmoette weet dat die niet stil kunnen zitten, zelfs al stroomt er blauw bloed door de aderen. Bekijk het hierboven. 

Lees verder

Het boetekleed ontsiert de koning niet

Voor het eerst reflecteert een Belgische vorst in Congo over de beladen koloniale erfenis van zijn land. Tijdens een vijfdaags staatsbezoek exploreert koning Filip diverse wegen naar herstel voor de wandaden in naam van België gepleegd.

Lees verder

Vluchter Alexis Vuillermoz viert in tweede rit van Dauphiné

Alexis Vuillermoz heeft in een sprint met vier medevluchters de tweede rit in het Critérium du Dauphiné gewonnen. De 34-jarige Fransman neemt de gele leiderstrui over van Wout Van Aert.

Lees verder

Geblesseerde Romelu Lukaku haakt af voor duel tegen Polen

Romelu Lukaku speelt woensdag niet mee in de Nations League-wedstrijd tegen Polen. De Belgische topschutter raakte geblesseerd tijdens de wedstrijd tegen Nederland.

Lees verder

Rafael Nadal: als de passie ongezond wordt

Rafael Nadal (36) veroverde zeventien jaar na zijn eerste zege in Parijs zijn veertiende Roland Garros-titel. Maar de slijtageslag die tennis is, eist zijn tol: alleen met een verdoofde linkervoet lukte het de Spaanse gravelmeester om te spelen.

Lees verder

Arnaud De Lie overklast concurrenten in Ronde van Limburg

Arnaud De Lie heeft voor de derde keer op rij een massasprint gewonnen. Nadat hij zaterdag al de snelste was in de Heistse Pijl, sprintte de 20-jarige Belg in Tongeren naar zijn zesde overwinning van het seizoen.

Lees verder

Boris Johnson spreekt Conservatieve parlementsleden toe, voorafgaand aan stemming over zijn lot

Als het van Boris Johnson afhangt, is de vertrouwensstemming allesbehalve een politiek dodelijke slag. 'Ik zal jullie opnieuw naar de overwinning leiden', verklaarde de Britse premier in een speech.

Lees verder

Boris Johnson overleeft motie van wantrouwen van eigen fractie

De Britse premier Boris Johnson heeft maandagavond een motie van wantrouwen van zijn eigen Conservatieve parlementsleden overleefd. Aanleiding voor de stemming was 'partygate', het schandaal rondom feestjes van overheidspersoneel tijdens de coronalockdowns in het Verenigd Koninkrijk.

Lees verder

Elon Musk beschuldigt Twitter ervan informatie over spam- en nepaccounts bewust achter te houden

Elon Musk beweert dat Twitter de overnameovereenkomst schendt door hem geen informatie te verstrekken over spam- en nepaccounts. De Tesla-topman gelooft dat Twitter hem 'actief weerstand biedt' op het vlak van zijn informatierecht.

Lees verder

Boris Johnson redt zijn vel, maar is aangeschoten wild

Boris Johnson heeft een vertrouwensstemming overleefd, maar eigen­lijk gelooft niemand hem nog. Hoe kan hij ooit nog een krachtdadige premier zijn?

Lees verder

Podcast | Geld en aandacht gaan naar Oekraïne, intussen sterft Somalië van de honger

In Somalië heerst extreme droogte, in de regio elke 48 seconden iemand aan honger. 23 miljoen anderen hebben 'extreme honger'. De VN waarschuwen dat, als er niet meteen wordt ingegrepen, 350.000 Somalische kinderen nog voor de zomer zullen sterven.

Lees verder

Geld en aandacht gaan naar Oekraïne, intussen sterft Somalië van de honger

In Somalië heerst extreme droogte, in de regio sterft elke 48 seconden iemand van honger. 23 miljoen anderen hebben 'extreme honger'. De VN waarschuwen dat, als er niet meteen wordt ingegrepen, 350.000 Somalische kinderen nog voor de zomer zullen sterven.

Lees verder

Natte start van de week, daarna beterschap

Dinsdag en woensdag wisselvallig weer met regelmatig een bui. Tegen het einde van de week wordt het droger en stijgen de temperaturen weer.

Lees verder

Na recente wateroverlast: 'Verzekeringspremies moeten dringend herbekeken worden'

Op veel plaatsen in Vlaanderen ontstonden het voorbije weekend wateroverlast en modderstromen. Terwijl getroffenen nu hun huizen proberen op te ruimen, vragen verzekeraars dringend een plan om premies in de toekomst betaalbaar te houden.

Lees verder

Anouk openhartig in Nederlands tv-programma: 'Drie keer in ziekenhuis gelegen met overdosis'

De Nederlandse zangeres Anouk is in het verleden drie keer in het ziekenhuis beland met een overdosis drugs. Dat heeft ze zondag verteld in het televisieprogramma Boerderij van Dorst.

Lees verder

Harry en Meghan delen nieuwe foto van dochtertje Lilibet

Prins Harry en Meghan hebben een nieuwe foto gedeeld van hun dochtertje Lilibet. Het portret werd door een vriendin gemaakt op Lilibets verjaardagsfeest, tijdens het bezoek van het gezin aan het Verenigd Koninkrijk voor de viering van de Queen.

Lees verder