Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 9 juni 2022

Volkswagen stopt samenwerking in Rusland, maar zwijgt over volledig vertrek

HLN
Volkswagen stopt samenwerking in Rusland, maar zwijgt over volledig vertrek
Een grote samenwerking tussen Volkswagen en de GAZ-groep wordt stopgezet, maar voorlopig is het nog wachten op een volledige terugtrekking uit Rusland van de Duitse automaker. De Volkswagen-groep gaat zijn werknemers in de fabriek in het Russische stad Nizjni Novgorod die vrijwillig opstappen een opzeggingsvergoeding betalen. De maatregel is een gevolg van de sancties wegens de oorlog in Oekraïne.
Lees verder

IMF zal groeiprognose wereldeconomie nog verlagen
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal de prognoses voor de wereldwijde economische groei dit jaar nog verder verlagen. Dat heeft volgens IMF-woordvoerder Gerry Rice te maken met onder andere de oorlog in Oekraïne, de hoge inflatie en de groeivertraging in China.
Lees verder

KU Leuven bij de honderd beste universiteiten ter wereld in internationale rangschikking
Als enige Belgische universiteit slaagde de KU Leuven erin in de top 100 terecht te komen van de internationale universiteitenrangschikking van het Britse Quacquarelli Symonds (QS). De Leuvense universiteit staat er op de 76e plaats.
Lees verder

Gigantische mysterieuze olievlek ontdekt voor Zweedse kust
In de Oostzee voor de kust van Zweden is een enorme hoeveelheid van een onbekende stof gelekt. Dat zegt de kustwacht van Zweden donderdag.
Lees verder

De Bruyne strandt op tweede plaats in PFA Player of the Year: Salah wint meest prestigieuze individuele prijs in Premier League
Geen unieke hattrick voor Kevin De Bruyne. De meest prestigieuze individuele prijs in Engeland, de PFA Player of the Year, gaat naar Liverpool-aanvaller Mo Salah. Co-topschutter en beste aangever in de Premier League. De Egyptenaar kaapte dit seizoen twee van de drie individuele prijzen weg.
Lees verder

Kamer eist onderzoek naar illegale adopties in België
De Kamer vraagt de regering om een onderzoek te voeren naar gevallen van illegale adoptie in ons land, sinds halverwege de vorige eeuw. Dat blijkt uit een resolutie die donderdag unaniem werd goedgekeurd. Het zou vooral gaan om kinderen uit Guatemala, Chili, Sri Lanka en India.
Lees verder

Republikeinse gouverneurskandidaat gearresteerd voor zijn rol in bestorming Capitool
De FBI heeft Ryan Kelley, een Republikeinse kandidaat voor het gouverneurschap van Michigan, gearresteerd vanwege zijn rol in de aanval van 6 januari 2021 op het Capitool in Washington. Dat meldt nieuwszender CNN.
Lees verder

Tweede stille tocht voor Nederlandse Gino (9), dit keer langs zijn huis in Maastricht: "We zijn hier om sorry te zeggen"
Enkele duizenden mensen liepen vandaag in Maastricht, in het zuidoosten van Nederland mee met een stille tocht voor de 9-jarige Gino die vorige week dood werd teruggevonden in Geleen. Ze wandelden onder meer langs het huis waar Gino met zijn moeder woonde.
Lees verder

TMZ: "Zoons Britney Spears niet aanwezig bij huwelijksceremonie"
De zoons van Britney Spears zullen donderdag niet bij de trouwceremonie van de zangeres en haar verloofde Sam Asghari zijn. Dat heeft Britney's ex-man Kevin Federline, de vader van Sean Preston (16) en Jayden James (15), via zijn advocaat laten weten aan de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.
Lees verder

TMZ: "Zoons Britney Spears niet bij aanwezig bij huwelijksceremonie"
De zoons van Britney Spears zullen donderdag niet bij de trouwceremonie van de zangeres en haar verloofde Sam Asghari zijn. Dat heeft Britney's ex-man Kevin Federline, de vader van Sean Preston (16) en Jayden James (15), via zijn advocaat laten weten aan de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.
Lees verder

Vijf nieuwe categorieën: vanaf 2023 ook Grammy voor beste videogamemuziek en songwriter
De Recording Academy heeft vijf nieuwe categorieën toegevoegd aan de Grammy Awards. Zo wordt er vanaf volgend jaar onder meer ook een prijs gegeven voor de beste muziek in een videogame en wordt de beste songwriter van het jaar beloond met de belangrijkste Amerikaanse muziekprijs.
Lees verder

Minister Kitir sluit overeenkomst van 16 miljoen euro om meer Congolezen aan het werk te krijgen
Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir heeft donderdag in Congo een overeenkomst getekend die voor meer en betere jobs moet zorgen. Er staat een budget van 16 miljoen euro tegenover.
Lees verder

Disney zet per direct topman televisietak aan de kant
Disney heeft per direct de hoogste baas van de televisietak van het bedrijf aan de kant gezet. Over de precieze aanleiding van het ontslag van Peter Rice zijn vooralsnog geen officiële mededelingen gedaan door het entertainmentbedrijf.
Lees verder

Een emotioneel jawoord en een vluchtende Katia: dit gebeurde er tijdens de seizoensfinale van 'Lisa'
De seizoensfinale is voorbij, 'Lisa' mag weer even in zomerslaap. Maar de telenovelle, die te zien is op VTM, laat de kijker wel met een hoop onbeantwoorde vragen achter.
Lees verder

Eierstokkanker toegevoegd aan lijst Asbestfonds
Eierstokkanker wordt toegevoegd aan de lijst met ziekten die door het Asbestfonds worden vergoed. De plenaire Kamer heeft daarvoor donderdag unaniem een wetsvoorstel van Catherine Fonck van oppositiepartij Les Engagés (vroeger CDH) goedgekeurd.
Lees verder

Oekraïense presidentsvrouw Zelenska: "Steeds meer vrouwen trekken naar het front na spoedopleiding"
De Oekraïense strijdkrachten, in heel het westen geprezen om hun moed en wilskracht, krijgen steeds meer steun van gewone Oekraïense vrouwen die zich vrijwillig aanmelden voor een militaire spoedopleiding. Dat zijn er nu al 37.000 en zo'n duizend van hen voeren intussen het bevel over een eenheid.
Lees verder

Slotpleidooi op proces rond aanslagen Parijs: "Jonge rekruten waren moordmachines"
Op het proces over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs hebben de advocaten-generaal van het Franse antiterreurparket hun slotpleidooien hervat. Ze overliepen daarbij het individuele parcours van alle betrokkenen.
Lees verder

Poetin wil net als tsaar Peter de Grote "terugpakken wat van Rusland is"
De Russische president Vladimir Poetin heeft de bekende tsaar Peter de Grote geëerd op zijn 350ste geboortedag. Hij trok daarbij een parallel tussen wat hij schetste als een gedeeld historische doel: "het terugnemen van Russisch land".
Lees verder

Trump noemt bestorming Capitool "grootste beweging uit Amerikaanse geschiedenis"
De bestorming van het Capitool door aanhangers van Donald Trump op 6 januari 2021 is voor de vroegere president "de grootste beweging uit de Amerikaanse geschiedenis". Dat schreef hij op zijn sociaal medium Truth Social.
Lees verder

Football Talk. Pierre Locht nu ook definitief CEO van Standard - Algerijnse ex-voetballer Rabah Madjer krijgt zes maanden celstraf
De voormalige spits van het Algerijnse nationale elftal en van FC Porto, Rabah Madjer, is in Algiers veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf vanwege "valse verklaringen".
Lees verder