Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 20 juni 2022

VOETBALLERS OP VAKANTIE. Thibaut Courtois heeft Mishel niet langer voor zich alleen - Grealish viert in Las Vegas met...

HLN
VOETBALLERS OP VAKANTIE. Thibaut Courtois heeft Mishel niet langer voor zich alleen - Grealish viert in Las Vegas met 116 flessen champagne
Eindelijk uitblazen. Na een lang en slopend seizoen mogen de voetballers op verlof. Thibaut Courtois trok met z'n verloofde Mishel al naar Mykonos en vertoeft nu in Israël. Cristiano Ronaldo en z'n gezin genieten dan weer op het luxejacht van de Portugese superster. Maar niet iedereen trok meteen naar de zon. Enkelen maken van het tussenseizoen gebruik om in het huwelijksbootje te stappen. Een overzicht in beeld.
Lees verder

Frontman Måneskin danst in onderbroek over Pinkpop-podium en maakt fans gek: "Hij heeft geschiedenis geschreven"
Na een klein uur spelen spreekt Damiano David (23) het verhitte Pinkpop-publiek toe. "Ik heb vandaag tijdens een interview iets beloofd'', zegt de Italiaanse zanger van de band Måneskin raadselachtig. Om vervolgens zijn broek uit te trekken terwijl tientallen schreeuwende fans het podium op worden geleid.
Lees verder

Hier vertoeft zangeres Dana Winner het liefst: "Op dat terras waan je je in Toscane in Limburg"
Zangeres Dina Winner (57) kwam onlangs met de nieuwe single 'Miss You Most' en staat dit najaar in het Sportpaleis. Deze zomer trekt ze naar de Spaanse zon. Of richting dat ene adresje dat voelt als Toscane in Limburg, zoals ze het zelf zo mooi noemt. "Het uitzicht is er fenomenaal." Welk restaurant in Hasselt haar hart gestolen heeft en waar ze graag padelt, verklapt de zangeres ook.
Lees verder

9 op de 10 Vlaamse gezinnen kochten vorig jaar biovoeding: wat betekent dit voor onze portemonnee?
Wat voeding betreft, kiest de Vlaming steeds vaker voor bio-alternatieven. Dat blijkt uit een studie uitgevoerd door GfK In opdracht van de VLAM. Maar om hoeveel geld gaat het hier precies per persoon? En welke etenswaren zijn dan precies zo geliefd in die biorayon? Onze journalist zocht het uit.
Lees verder

Hanne Troonbeeckx trouwde op het idyllische Ibiza: "Ik zong mijn eigen openingsdans in"
Hanne Troonbeeckx (43) mag zich vanaf nu 'mevrouw Brans' noemen. Het voorbije weekend bezegelde ze haar liefde met Steffen Brans (31) op het idyllische Ibiza. Vorige week trouwde het koppel al voor de wet in Hasselt.
Lees verder

Hanne Troonbeeckx trouwde op het idyllische Ibiza: "Hier gaan we voor altijd prachtige herinneringen herbeleven"
Hanne Troonbeeckx (43) mag zich vanaf nu 'mevrouw Brans' noemen. Het voorbije weekend bezegelde ze haar liefde met Steffen Brans (31) op het idyllische Ibiza. Vorige week trouwde het koppel al voor de wet in Hasselt.
Lees verder

Eerste werkdag voor Carl Hoefkens als T1 bij Club: "Lang en De Ketelaere? Ik hoop dat alle goeie spelers blijven, maar hou rekening met vertrek"
Business as usual voor Carl Hoefkens op zijn eerste werkdag als T1, voor wie er naar eigen zeggen weinig of niets veranderd is: "Ik ben exact met hetzelfde gevoel naar hier gereden," meent de nieuwe hoofdtrainer. "Welk kostuum ik zal aantrekken, daar ben ik absoluut niet mee bezig."
Lees verder

Eerste werkdag voor Carl Hoefkens als T1 bij Club: "Meer in de spotlights? Het minste van mijn zorgen"
Business as usual voor Carl Hoefkens op zijn eerste werkdag als T1, voor wie er naar eigen zeggen weinig of niets veranderd is: "Ik ben exact met hetzelfde gevoel naar hier gereden," meent de nieuwe hoofdtrainer. "Welk kostuum ik zal aantrekken, daar ben ik absoluut niet mee bezig."
Lees verder

Laagste peil in 70 jaar van Italiës langste rivier legt scheepswrak uit Tweede Wereldoorlog bloot
Italië kampt met aanhoudende extreme droogte. De langste rivier van het land, de Po, zit op het laagste waterpeil in 70 jaar. Het water is er zo laag gezakt dat een scheepswrak, gezonken tijdens de Tweede Wereldoorlog, nu goed zichtbaar is.
Lees verder

35 procent van Vlamingen heeft weinig reisbudget: met deze tips kan je een betaalbare last minute scoren. "Deze websites verzamelen de goedkoopste vliegtickets"
Na twee moeilijke coronajaren lijkt alsof iedereen nu massaal op het vliegtuig springt. Maar dat is schijn. Voor een op de drie Vlamingen zit een vakantie er niet in, blijkt uit de resultaten De Grote Peiling. De boosdoener? De stijgende levensduurte. Gelukkig hoeft reizen helemaal geen grote hap uit je budget te nemen. Wij vroegen drie populaire travelbloggers naar hun beste tips en tricks om een betaalbare vakantie te boeken.
Lees verder

(Te) weinig budget voor een reis? Reisbloggers verklappen hoe je toch een goedkope last minute scoort
Na twee moeilijke coronajaren lijkt alsof iedereen nu massaal op het vliegtuig springt. Maar dat is schijn. Voor een op de drie Vlamingen zit een vakantie er niet in, blijkt uit de resultaten De Grote Peiling. De boosdoener? De stijgende levensduurte. Gelukkig hoeft reizen helemaal geen grote hap uit je budget te nemen. Wij vroegen aan 's lands meest gevolgde travelbloggers naar hun beste tips en tricks om een betaalbare vakantie te boeken.
Lees verder

"We waren blij toen Hef doodging": de horrorverhalen over Playboy-baas Hugh Hefner
Playboy-baas Hugh Hefner zelf dacht dat hij de geschiedenisboeken zou ingaan als een seksgod. Vijf jaar na zijn dood kan je niet naar huis schrijven over zijn reputatie. Er blijven vreselijke verhalen opduiken over wat er zich allemaal afspeelde in de beruchte Playboy Mansion. Voormalige bunnies praten in de docuserie 'Secrets of Playboy' uit de biecht en nemen geen blad voor de mond. "We waren blij toen Hef doodging" en "Dit was zogezegd het paradijs, maar het was verre van dat", schrijft Primo.
Lees verder

Minder kans op urineverlies, vaginale windjes en pijn bij het vrijen: waarom jij je bekkenbodem moet trainen
Maar liefst zes op de tien Belgische vrouwen ervaren bekkenbodemproblemen. Het is de reden waarom je als (jonge) vrouw ongewild urine of stoelgang verliest, bijvoorbeeld, of pijn hebt bij het vrijen. Tijdens deze Wereld Continentie Week legt specialist dr. Hedwig Neels uit hoe je je bekkenbodem traint voor minder ongemakken down there. "Veel vrouwen hebben de neiging om onbewust hun bekkenbodemspieren continu op te spannen. Dat geeft net zo goed problemen."
Lees verder

Betere seks, geen urineverlies: waarom je als vrouw je bekkenbodem moet trainen. "Doe deze oefening 3 keer per dag"
Maar liefst zes op de tien Belgische vrouwen ervaren bekkenbodemproblemen. Het is de reden waarom je als (jonge) vrouw ongewild urine of stoelgang verliest, of pijn hebt bij het vrijen. Tijdens deze Wereld Continentie Week legt specialist dr. Hedwig Neels uit hoe je je bekkenbodem traint voor minder ongemakken down there. "Veel vrouwen hebben de neiging om onbewust hun bekkenbodemspieren continu op te spannen. Dat geeft net zo goed problemen."
Lees verder

Rusland boos vanwege Litouwse blokkade van Kaliningrad: "Dit is een ongeziene schending"
Rusland heeft boos gereageerd op het verbod van Litouwen om goederen naar Kaliningrad door te laten. Het gaat om goederen waar vanwege de invasie van Oekraïne een embargo van de Europese Unie op is gezet, zoals kolen, metaal en bouwmateriaal.
Lees verder

Boksmatch, liefdesbreuk en suspense: dit krijgt de 'Familie'-kijker in deze finaleweek voorgeschoteld
'Familie' is toe aan de finaleweek met op vrijdag de belangrijkste aflevering van het jaar: de dubbele seizoensfinale. Rond de slotepisode wordt dit jaar meer dan anders heel geheimzinnig gedaan. Niemand van de cast mocht details lossen. Maar VTM gaf wel zelf al twee beelden vrij uit die finale. En die zijn voor de fans voldoende om te voorspellen wat er staat aan te komen: bloed en drama.
Lees verder

Wilde staking uitgebroken bij schoonmakers op Schiphol
Bij de schoonmakers op de Nederlandse luchthaven Schiphol is volgens vakbond FNV een wilde staking uitgebroken. De bond zegt dat de actievoerders boos zijn dat niet alle schoonmakers aanspraak kunnen maken op de zomerbonus die Schiphol onlangs heeft beloofd aan personeel vanwege de drukte op het vliegveld.
Lees verder

Stad verbiedt galamatch KAA Gent - AFC Ajax: "Risico is te groot"
Het had een topaffiche kunnen zijn, maar burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) heeft de wedstrijd KAA Gent - AFC Ajax op 9 juli verboden. Dat gebeurde na een uitgebreide veiligheidsanalyse van de politie. "De kans is te groot dat de harde kern van Ajax hier de confrontatie komt zoeken met Gentse én andere supporters."
Lees verder

Britse premier Johnson geopereerd aan sinussen
De Britse premier Boris Johnson heeft maandag onder verdoving een kleine routineoperatie ondergaan in verband met zijn sinussen, meldt zijn woordvoerder. Johnson is alweer terug in zijn ambtswoning Downing Street 10 en neemt rust.
Lees verder

Brandweer slaagt er niet in om bosbranden in Noord-Spanje te bedwingen
De brandweer heeft de bosbranden in de regio Navarra, in het noorden van Spanje, nog altijd niet onder controle. Zowat 1.000 inwoners uit twaalf kleinere dorpjes moesten geëvacueerd worden vanwege de oprukkende vlammen en de zware rookontwikkeling. Dat meldt de Spaanse krant 'Noticias de Navarra' op basis van de plaatselijke autoriteiten.
Lees verder