Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 30 juni 2022

Vier jaar celstraf onder voorwaarden voor man (31) die bezoeker de keel oversneed: “Dit zijn bijzonder zware feiten...

HLN
Vier jaar celstraf onder voorwaarden voor man (31) die bezoeker de keel oversneed: "Dit zijn bijzonder zware feiten met een bijzondere context"
De 31-jarige man uit Gent die woensdag 22 juni terechtstond nadat hij thuis in een vlaag van zinsverbijstering een 53-jarige man de keel had overgesneden, kent zijn straf. De man krijgt vier jaar celstraf met strenge probatievoorwaarden.
Lees verder

Om rode oortjes van te krijgen: de reeks 'Mijn Superseks' krijgt een podcast. "Seks is iets heel emotioneel"
"Ja, ik zweer het. Alles is waargebeurd." Al twee jaar gaat journalist Roxanne Wellens op zoek naar de verhalen over de beste seks ooit. En vanaf vandaag wordt de populaire reeks ook in een podcast gegoten. Daarom blikken we met Roxanne terug: ze vertelt hoe ze de pikante getuigenissen selecteert, waarom ze de reeks maakt en welk verhaal haar het meest is bijgebleven. "Ik heb erg getwijfeld of we die getuigenis zouden publiceren, maar na het interview draaide mijn idee honderdtachtig graden."
Lees verder

Poetin antwoordt op grappen regeringsleiders: "Als zij hun kleren uitdoen, zou het walgelijk zijn"
De Britse premier Boris Johnson en zijn Canadese tegenhanger Justin Trudeau hebben tijdens een vergadering van de driedaagse G7-top in de Alpen enkele grappen gemaakt over de Russische president. Poetin reageert nu op die uitspraken: "Ik weet niet hoe ze zich wilden uitkleden, tot aan de taille of onder de taille, maar ik denk dat het een walgelijk zicht zou zijn."
Lees verder

Bpost test herbruikbare verpakkingen: "Verpakkingen kunnen tot 100 keer hergebruikt worden"
Wie regelmatig online shopt, ontvangt binnenkort misschien wel een herbruikbaar pakje in de brievenbus. Bpost zal vanaf augustus pakjes leveren in herbruikbare verpakkingen. Deze duurzame verpakkingen kunnen tot honderd keer hergebruikt worden.
Lees verder

Geen veroordeling voor drugsbaron 'Dikke Nordin' en co: "Sky ECC-dossiers zijn onvolledig, rechter kan (nog) niet oordelen"
De Sky ECC-dossiers tegen kopstukken uit het Antwerpse drugsmilieu zoals Nordin El Hajjioui, Younes El B. en Omar G. zijn onvolledig. De rechter kan onmogelijk oordelen over schuld en bestraffing. De dossiers bevatten te weinig info over hoe politie de Sky ECC-chatberichten waarop deze onderzoeken zijn gebaseerd, heeft gekraakt en geïnterpreteerd. De rechter stuurde de procureur weg met een fameuze vakantietaak: "Vervolledig de dossiers en dan wil ik vanaf 7 oktober de zaken opnieuw bekijken."
Lees verder

Rechter stelt zaak rond drugsbaron 'Dikke Nordin' uit: "Sky ECC-dossiers zijn onvolledig, zo kan ik niet oordelen"
De Sky ECC-dossiers tegen kopstukken uit het Antwerpse drugsmilieu zoals Nordin El Hajjioui, Younes El B. en Omar G. zijn onvolledig. De rechter kan onmogelijk oordelen over schuld en bestraffing. De dossiers bevatten te weinig info over hoe politie de Sky ECC-chatberichten heeft gekraakt en geïnterpreteerd. De rechter stuurde de procureur weg met een fameuze vakantietaak: "Vervolledig de dossiers en dan wil ik vanaf 7 oktober de zaken opnieuw bekijken."
Lees verder

'Napalmmeisje' ondergaat laatste huidbehandeling na 50 jaar: "Nu ben ik niet langer een slachtoffer van de oorlog"
Phan Thi Kim Phuc wordt ook wel het 'napalmmeisje' genoemd. De vrouw is de centrale figuur op een van de meest iconische foto's uit de wereldgeschiedenis. Phuc was amper negen jaar oud toen ze op 8 juni 1972 door fotograaf Nick Ut in beeld werd gebracht, nadat de Amerikanen het Zuid-Vietnamese dorpje Trảng Bàng met napalm hadden bestookt. Phuc, die ondertussen 59 jaar oud is, reist al een tijdje regelmatig naar Miami, in de Amerikaanse staat Florida, om de ernstige brandwonden op haar bovenlichaam te laten laseren. Deze week onderging ze haar allerlaatste huidbehandeling.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Russisch leger trekt zich terug uit Slangeneiland: "Teken van goodwill"
Het Russische leger trekt zich terug uit Slangeneiland. Moskou noemt het een teken van goodwill omdat de export van Oekraïens graan hierdoor makkelijker zou moeten verlopen. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Russisch leger trekt zich terug uit Slangeneiland: "Teken van goodwill"
Het Russische leger trekt zich terug uit Slangeneiland. Moskou noemt het een teken van goodwill omdat de export van Oekraïens graan hierdoor makkelijker zou moeten verlopen. Volgens Oekraïne werden de Russische militairen echter gedwongen om in het holst van de nacht in twee speedboten op de vlucht te slaan. "Het eiland is nog gehuld in rook door de explosies", klinkt het. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

LA geeft na 98 jaar strandresort van 20 miljoen dollar terug aan nazaten van onteigende zwarte eigenaars
Charles en Willa Bruce kochten in 1912 twee stukken land in Manhattan Beach met frontaal zeezicht. Ze maakten er een strandresort voor zwarte burgers van. Maar de overheid ging in 1924 met de gronden lopen. Nu, bijna een eeuw later, geeft Los Angeles de eigendommen weer terug aan de nazaten van Charles en Willa Bruce.
Lees verder

Mathieu van der Poel gaat voor ritzeges: "Neen, ik mik niet op groen"
Mathieu van der Poel start vrijdag in zijn tweede grote ronde van het seizoen. Na ritwinst in de Giro en enkele dagen in de roze trui hoopt hij ook in de Tour opnieuw een ritje mee te graaien.
Lees verder

Beschuldigden moeten voor assisen verschijnen in zaak waarbij meisje (14) uit leven stapte na aanranding op kerkhof: "Causaal verband tussen zelfdoding en aanranding"
De zaak rond zedenfeiten die zich hebben afgespeeld op de Westerbegraafplaats in Gent in mei vorig jaar, waarbij het 14-jarige slachtoffer na de feiten uit het leven stapte, moet voor een hof van assisen behandeld worden omdat er een causaal verband is tussen de aanranding en de zelfdoding. Dat oordeelt de Gentse correctionele rechtbank, die zich onbevoegd verklaarde om uitspraak te doen over de twee meerderjarige beklaagden. De partijen kunnen wel nog in beroep gaan tegen het vonnis.
Lees verder

Kunnen je ouders hun kinderbijslag verliezen als je nog thuis woont en belegt? En wat met je belastingaangifte? Cédric Proost (22) adviseert leeftijdsgenoten
Je hebt nog tot 15 juli de tijd om je belastingaangifte digitaal in te dienen. Maar wat moet (en mag) je er allemaal invullen als belegger? Cédric Proost (22) van De Beurs van Charlotte en Cédric worstelde zich vorig jaar zelf nog doorheen de verschillende codes van zijn belastingbrief en krijgt er als jonge belegger nu vaak vragen over van leeftijdsgenoten. Wat zijn de belangrijkste regels? En kunnen je ouders je groeipakket kwijt geraken als je als belegger nog thuis woont?
Lees verder

LIVE. "Bas Dost tekent bij FC Utrecht" - Griezmann lijkt bij Atlético te gaan blijven (en dat heeft ook gevolgen voor Witsel)
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Sportief leider Bayern-academie over Christopher Scott: "Heel Antwerp mag zich verheugen op 'Scottie''
"Viel Spass mit Scottie", sluit Holger Seitz (47) af. Het hoofd van de Bayern- academie spreekt Christopher Scott nog met zijn koosnaam aan. Seitz vindt de stap naar Antwerp zowel qua timing als type club perfect: "Hij kan in België eenzelfde weg afleggen als Zirkzee."
Lees verder

Thomas More hogeschool ontwikkelt website voor mensen die niet kunnen praten: "Niet communiceren is gevaarlijk"
Modem, het expertnetwerk van de Thomas More hogeschool, lanceert een gratis website voor mensen die plots hun stem verliezen. Via ikkannietpraten.be kan je zelfs na een ongeval toch nog communiceren.
Lees verder

BV 24/7. Vaarwel schoolbanken, hallo zomervakantie: deze BV-kids zijn officieel afgestudeerd
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE TOUR. Van Avermaet niet naar de Tour, Jungels is negatief - Nichtje Pogacar al 239 dagen vermist
Vrijdag gaat in Denemarken de Tour de France van start. In aanloop naar de Grand Départ in Kopenhagen kunt u op deze pagina al het Tour-nieuws volgen.
Lees verder

"Ik wilde vliegensvlug vermageren". Tim injecteert zich met diabetesmedicijn. Expert licht gevaren toe
"Ik besloot om gezonder te leven, maar wilde ook de grote middelen inzetten." Tim (41) injecteert zich wekelijks met Ozempic, diabetesmedicatie die hij voorgeschreven kreeg van de huisarts om een tiental kilo's weg te werken. Met succes, vertelt Tim. Ook sociale media tonen tegenwoordig hoe populair zo'n prikje tegen overgewicht is. Maar is het ook gezond? Obesitasexpert Luc Van Gaal geeft uitleg over de trend — en zijn gevaren. "Voor zulke obesitasmedicatie gelden terecht strikte criteria."
Lees verder

Ricky Martin aangeklaagd door ex-manager: "Ik krijg nog miljoenen dollars van hem"
Ricky Martin (50) wordt aangeklaagd door zijn ex-manager, Rebecca Drucker. Naar eigen zeggen heeft ze 3 miljoen dollars aan commissies, waar ze recht op had, nooit gekregen. Martin weigerde de som geld te betalen, met als gevolg dat er nu een rechtszaak boven zijn hoofd hangt. "Ik heb de carrière van Ricky gered", klinkt het in rechtbankpapieren die 'TMZ' kon inkijken.
Lees verder