Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 24 juni 2022

VIDEO. Ongeduldige motard steekt langs rechts voorbij... over fietspad in Ledeberg

HLN
VIDEO. Ongeduldige motard steekt langs rechts voorbij... over fietspad in Ledeberg
Een motorrijder heeft deze week langs de Hundelgemsesteenweg in Ledeberg voor een gevaarlijke verkeerssituatie gezorgd. De gehaaste man stak er een wagen voorbij langs het fietspad. Toen de bestuurder van die wagen hem even later duidelijk wilde maken dat het gevaarlijk was wat hij deed, werd hij getrakteerd op een middelvinger.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

KOERS KORT. Lefevere: "Het blijft afwachten met Alaphilippe" - Girmay wint eerste koers sinds kurkincident
Biniam Girmay heeft zijn eerste koers sinds het fameuze kurkincident vorige maand in de Giro gewonnen. In Eritrea was de winnaar van Gent-Wevelgem de beste in het nationaal kampioenschap tijdrijden. De renner van Intermarché-Wanty Gobert volgt Merhawi Kudus op. Girmay laat komende maand de Tour schieten en mikt vol op het WK wielrennen eind september in Australië. Zijn aanloop daarnaartoe gaat over de Ronde van Polen, de Tour du Lumousin, de Bretagne Classic en de GP's van Montreal en Quebec.
Lees verder

Nauwelijks groter dan een nietmachine: miniatuurvrachtwagen haalt recordbedrag op veiling
In Duitsland heeft een vrachtwagen met oplegger een recordbedrag opgeleverd. Het gaat om een model van de firma Wiking in een schaal van 1:90. De geschatte waarde bedroeg 3.000 euro, maar bieders dreven de prijs nog heel wat verder op.
Lees verder

Stromae blikt terug op Werchter Boutique: "Ik praat een beetje gebroken Nederlands tijdens de show"
Stromae stond afgelopen weekend na acht jaar terug op de wei van Werchter. Hij was de hoofdact op Werchter Boutique. De zanger blikt op TikTok nu terug op zijn show. "Ik praat een beetje Nederlands tijdens mijn optreden. Gebroken Nederlands, maar het is Nederlands", lacht de Belgische zanger.
Lees verder

Zo beleefde Stromae glorieuze terugkeer op wei van Werchter: "Ik ben toch wat gestrest"
Stromae stond afgelopen weekend na acht jaar terug op de wei van Werchter. Hij was de hoofdact op Werchter Boutique. De zanger blikt op TikTok nu terug op zijn show. "Ik praat een beetje Nederlands tijdens mijn optreden. Gebroken Nederlands, maar het is Nederlands", lacht de Belgische zanger.
Lees verder

Maxime Meiland steunt haar moeder bij heftige islamuitspraken: "Ik begrijp haar visie op het geloof wel een beetje"
Dat de Meilandjes geen blad voor de mond nemen, bewijst de bekende familie keer op keer. Maar als Erica Meiland (58) in haar biografie heftige uitspraken doet over de islam doet dat serieus stof opwaaien. "Ik heb weleens drie van die pinguïns in de Hoofdstraat in Noordwijk zien lopen. Dat is toch niet normaal? Gewoon niet doen hier", leest de passage. Maanden later getuigt het van geen spijt. Maxime Meiland (26) staat haar moeder bij.
Lees verder

Tweede rechtszaak tegen Russische soldaat gaat van start: Mikhail Romanov (32) verkrachtte Oekraïense vrouw voor de ogen van haar zoontje
In Oekraïne is de rechtszaak tegen de eerste Russische soldaat die beschuldigd wordt van verkrachting van start gegaan. De 32-jarige militair, Mikhail Romanov, zou in maart een Oekraïense vrouw hebben verkracht voor de ogen van haar zoontje nadat hij enkele minuten eerder haar echtgenoot had vermoord.
Lees verder

"Europa moet energieblok vormen, of we gaan allemaal onderuit"
Op de tweede dag van hun top bespreken de Europese leiders vrijdag de moeilijke economische toestand waarin Europa terechtgekomen is. "We staan voor zeer turbulente tijden", zei premier Alexander De Croo (Open Vld) bij zijn aankomst. Om een moeilijke winter te vermijden, wil hij dat de lidstaten een energieblok vormen. "Als we het 'op ons eigen' doen, gaan we allemaal apart onderuit."
Lees verder

Regenwaterput in de strijd tegen droogte? Zo werkt het en dit budget heb je nodig
Zeker na enkele droge weken, snakt onze tuin naar water. Om je waterfactuur onder controle te houden, maak je best gebruik van gratis regenwater. Bouwsite Livios legt uit hoe je het opvangt met een regenwaterput en waar je rekening mee moet houden.
Lees verder

Regenwaterput verplicht bij nieuwbouw en grote renovatie: dit moet je weten over de werking en prijs
Zeker na enkele droge weken, snakt onze tuin naar water. Om je waterfactuur onder controle te houden, maak je best gebruik van gratis regenwater. Bouwsite Livios legt uit hoe je het opvangt met een regenwaterput en waar je rekening mee moet houden.
Lees verder

"Geld afhalen kost soms een paar euro per transactie": hier moet je rekening mee houden als je cash, met Bancontact of creditcard betaalt op reis
De zomervakantie breekt aan, een tijd waarin we veel geld uitgeven. Zeker in het buitenland, want als je dan toch op reis bent, kan je evengoed met volle teugen genieten. Maar hoe doe je dat op een slimme manier? Lees: zonder dure transactiekosten en verlieslatende wisselkoersen? Zes antwoorden op de meest gestelde vragen.
Lees verder

Bancontact, cash, of creditcard op reis? "Een buitenlandse bank kan 20% commissie rekenen op je geldafhaling, zonder dat je het doorhebt"
De zomervakantie breekt aan, een tijd waarin we veel geld uitgeven. Zeker in het buitenland, want als je aan toch op reis bent, kan je evengoed met volle teugen genieten. Maar hoe doe je dat op een slimme manier? Lees: zonder dure transactiekosten en verlieslatende wisselkoersen? Zes antwoorden op de meest gestelde vragen.
Lees verder

PFAS gedetecteerd in duurzame rietjes
Studenten biologie van de Universiteit Antwerpen hebben bij een onderzoek PFAS gedetecteerd in rietjes van plantaardige materialen. "Duurzame rietjes zijn minder duurzaam dan gedacht", klinkt het vrijdag in een persbericht van de Antwerpse universiteit.
Lees verder

4 op de 10 Belgen bereid om online privacy te ruilen voor voordelen
Meer dan vier op de tien Belgen zeggen bereid te zijn om hun online privacy deels op te geven in ruil voor voordelen, zoals kortingen of een betere service. Dat blijkt vrijdag uit een privacy-enquête die werd uitgevoerd door Global Data & Marketing Alliance waarover Belgian Association of Marketing (BAM) bericht.
Lees verder

Korte maar felle onweersbui zorgt voor wateroverlast in Kortrijkse regio, tunnel onder water
Een korte maar felle onweersbui rond 10 uur vrijdagochtend heeft in de Kortrijkse regio hier en daar voor wat wateroverlast gezorgd. Bij de brandweerzone Fluvia liepen 50 tot 60 meldingen van ondergelopen straten, kelders of garages binnen. In Kortrijk liep de tunnel onder de spoorweg in de Felix de Bethunelaan nog maar eens onder water.
Lees verder

Een jaar na zijn dood ligt lichaam van softwarepionier McAfee nog altijd in Spaans mortuarium
De Brits-Amerikaanse softwarepionier John McAfee is al een jaar dood, maar hij is nog altijd niet begraven of gecremeerd. Zijn lichaam ligt nog steeds in een mortuarium in de Spaanse stad Barcelona. Dat komt door onenigheid over de doodsoorzaak, die daarom mogelijk nog nader onderzocht wordt. Zijn echtgenote gelooft immers niet in zijn zelfdoding.
Lees verder

Prinses Beatrix pronkt als trotse oma met tas waar haar kleindochters opstaan
Geen fancy Chaneltas voor de Nederlandse prinses Beatrix (84). Ze pronkt liever met een exemplaar waar haar drie kleindochters Amalia, Alexia en Ariane opstaan. Het was dan ook de eyecatcher toen ze woensdagavond arriveerde op een galadiner in het Koninklijk Paleis van Amsterdam.
Lees verder

Britse inlichtingendienst vermoedt dat Russische luchtmacht piloten tekortkomt en privémilitie inschakelt
De Russische luchtmacht kan wel eens een tekort aan piloten hebben, zo vermoedt het Britse ministerie van Defensie in de dagelijkse inlichtingenupdate van de oorlog in Oekraïne. De piloot van een neergehaald SU-25-gevechtsvliegtuig zou aan de Oekraïners bekend hebben een gewezen majoor te zijn van de luchtmacht, die nu in opdracht van de Russische privémilitie Wagner Group verschillende missies gevlogen zou hebben.
Lees verder

Duitse regulator waarschuwt voor volledige afsluiting van Russisch gas
De topman van het Duitse Bundesnetzagentur - dat is de regulator die onder meer bevoegd is voor de gasbevoorrading - waarschuwt vrijdag dat het niet is uitgesloten dat Rusland volledig stopt met leveren van gas aan Duitsland.
Lees verder