Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 15 juni 2022

Victor Campenaerts gaat met vlinders in de buik voor eindwinst in de Ronde van België: “Door Nel rijd ik met een e...

HLN
Victor Campenaerts gaat met vlinders in de buik voor eindwinst in de Ronde van België: "Door Nel rijd ik met een extra versnelling"
Geen Victor Campenaerts (30) in de komende Tour. Hij maakt een doel van de Baloise Belgium Tour. Alhoewel. "Ik ben nog niet top en dus geen favoriet." Gelukkig gaat het op privévlak wel prima. "Ik heb sinds kort weer een vriendin, Nel. Ik ken haar al sinds 2015, maar toen had ik nog niet de ballen aan mijn lijf om haar aan te spreken."
Lees verder

Single mama Anika wint na 1.338 telefoontjes een bitcoin tijdens ochtendshow van Qmusic: "Nu kan ik eindelijk met mijn kinderen op vakantie"
Q-dj's Maarten en Dorothee hebben woensdagochtend uitgepakt met een serieuze stunt. Elke beller die tussen 7 en 9 uur tijdens de ochtendshow live op Qmusic kwam, kreeg van het duo namelijk een bitcoin. Uiteindelijk werden vijf luisteraars in één klap een flink pak rijker. De cryptomunt was gedurende de uitzending namelijk zo'n dikke 20.000 euro waard.
Lees verder

Trein ramt wagen in De Panne: "Gelukkig geen doden"
Aan de Noordhoekstraat in De Panne is het tot een aanrijding gekomen tussen een trein en een wagen. Daardoor is het treinverkeer onderbroken.
Lees verder

"Gebruik havermelk voor een extra romige iced latte": barista tipt recepten voor 6 verschillende soorten koude koffie
Wanneer de temperaturen stijgen en de zon weer volop schijnt, gaat niet alleen de zomer van start maar ook het officiële 'iced latte seizoen'. Geen zin in warme koffie met dit weer? Of zin in iets anders dan de klassieke iced latte? De Nederlandse barista Rob Clarijs geeft tips en recepten voor 6 verschillende koude koffies om mee af te koelen.
Lees verder

LIVE RONDE VAN ZWITSERLAND. Overleven de sprinters of roeren klassementsmannen zich?
In de Ronde van Zwitserland krijgen de renners vandaag de etappe met het minste aantal hoogtemeters voorgeschoteld, maar dat hoeft niet noodzakelijk te betekenen dat we opnieuw een sprint krijgen. In de finale ligt namelijk een lastige beklimming van bijna vier kilometer. Overleven de sprinters of testen de klassementsmannen de benen? Op deze pagina volgt u de vierde etappe op de voet.
Lees verder

BINNENKIJKER. 10.000 mensen volgden online hoe Eline rijhuis uit jaren 1940 omvormde tot moderne woning, nu kan je het kopen: "Met subtiele knipoogjes naar de art decostijl van het pand"
Het eerste Sundae Huis is een feit. 'Het wat?', hoor ik u zeggen. Acht maanden lang heeft Eline Rousseau een Roeselaarse woning uit de jaren '40 verbouwd. Haar avontuur bracht ze in beeld via haar online home & lifestyle-platform Sundae. Het eindresultaat is een moderne, instapklare woning die ze nu te koop aanbiedt. Neem met ons een kijkje in het Sundae Huis, waar her en der details verwerkt zitten die verwijzen naar de art decostijl van de woning.
Lees verder

Recordprijs voor diesel opnieuw in zicht: vanaf morgen tot 2,23 euro per liter
Diesel tanken wordt morgen opnieuw duurder. Dat meldt de FOD Economie. De maximumprijs voor een liter diesel stijgt met 4,2 eurocent tot 2,23 euro. Daarmee komt de recordprijs van midden maart van 2,286 euro per liter weer in zicht.
Lees verder

Vriendin Peter R. de Vries getuigt in rechtszaal: "Opnieuw is gebleken dat elke idioot de trekker kan overhalen"
"Elke idioot kan de trekker overhalen, dat blijkt weer. Maar om te praten, daar is lef voor nodig." Dat verklaarde Tahmina Akefi, de vriendin van de vermoorde onderzoeksjournalist Peter R. de Vries, voor de rechtbank in Amsterdam. De strafzaak tegen de twee verdachten is vandaag hervat. Vorige week werden levenslange gevangenisstraffen geëist tegen Delano G. en Kamil E.
Lees verder

Plopsaqua opent vrijdag tot middernacht: "Bij tropische temperaturen hoort een plons in het water"
Met de voorspelde hoge temperaturen zorgen ze bij Plopsaqua in De Panne graag voor verkoeling. "We openen vrijdag uitzonderlijk tot middernacht", nodigt ceo Steve Van den Kerkhof uit.
Lees verder

3 vrouwen uit 'generatie Dutroux': "Levend begraven worden zoals An en Eefje is mijn grootste angst"
Marc Dutroux zit al meer dan 25 jaar vast, maar zijn gruweldaden zijn we nog niet vergeten. Silke (31), Laura (29) en Uwe (32) behoren tot 'generatie Dutroux': ze getuigen over de impact die de man blijft hebben op hun leven. "Ik ben nog altijd bang voor witte busjes. Precies alsof je geen kind kan ontvoeren in een rode Toyota." De afbraak van Dutroux' woning maakt veel los: een cultuurwetenschapper legt uit waarom dat huis zo'n collectieve wonde openrijt.
Lees verder

Behoort u ook tot 'generatie Dutroux'? "Ik heb nog steeds een panische angst voor witte busjes"
Marc Dutroux zit al meer dan 25 jaar vast, maar zijn gruweldaden zijn we nog niet vergeten. Silke (31), Laura (29) en Uwe (32) behoren tot 'generatie Dutroux': ze getuigen over de impact die de man blijft hebben op hun leven. "Dat An en Eefje levend zijn begraven geeft mij de kriebels. Tot de dag van vandaag is dat mijn grootste nachtmerrie." De afbraak van Dutroux' woning maakt veel los: een cultuurwetenschapper legt uit waarom dat huis zo'n collectieve wonde openrijt.
Lees verder

Barista legt uit hoe je 6 verschillende soorten koude koffies het best zelf maakt: "Gebruik havermelk voor een romige iced latte"
Wanneer de temperaturen stijgen en de zon weer volop schijnt, gaat niet alleen de zomer van start maar ook het officiële 'iced latte seizoen'. Geen zin in warme koffie met dit weer? Of zin in iets anders dan de klassieke iced latte? De Nederlandse barista Rob Clarijs geeft tips en recepten voor 6 verschillende koude koffies om mee af te koelen.
Lees verder

Drie Belgische militairen teruggestuurd uit Roemenië na mesgevecht
Drie militairen van het Belgische detachement in Roemenië zijn naar huis gestuurd na een tuchtincident. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) gezegd in de Kamer. Het gaat om een mesgevecht. De militairen komen uit de compagnie van de Lanciers, normaal gelegerd in het Ardeense Marche-en-Famenne.
Lees verder

"Hij wordt gek van me": Lang speelt zich met knappe goal in de gratie van Van Gaal, die opnieuw stevig in de clinch gaat met Valentijn Driessen
Noa Lang (22) heeft gisteren een visitekaartje afgegeven met oog op het WK in Qatar. De aanvaller van Club Brugge maakte een knap doelpunt tegen Wales en had zo zijn aandeel in de 3-2-zege van Oranje in Rotterdam. "Ik heb er vijf interlands op moeten wachten, maar in mijn eigen stad gebeurde het - alsof het zo moest zijn." Lang had het ook over zijn relatie met Louis van Gaal. Die ging op de persconferentie opnieuw in de clinch met Valentijn Driessen, chef voetbal bij de Telegraaf.
Lees verder

Lotto Soudal breekt contract van sensatie De Lie open tot eind 2024
Lotto Soudal smeedt het ijzer wanneer het heet is. Sensatie Arnaud De Lie (20) zet volgende week zijn krabbel onder een nieuw contract tot eind 2024. De jonge Belg was dit seizoen, zijn eerste bij de profs, al goed voor zes zeges.
Lees verder

Wekelijks twintig meldingen van geweld bij ouderen: "Ze durven vaak niet aan alarmbel trekken"
Iedere week komen in Vlaanderen gemiddeld twintig meldingen binnen van geweld tegen ouderen. In 2021 werden 967 gevallen van ouderenmishandeling geregistreerd door het Vlaams Ondersteuningscentrum Ouderenmis(be)handeling (VLOCO), de Centra Algemeen Welzijnswerk (CAW) en hulplijn 1712. Al is dat cijfer volgens de organisaties slechts het tipje van de ijsberg.
Lees verder

Hoe gaat het nog met Gina van X-session? "Helemaal opnieuw beginnen? Dat zie ik niet direct gebeuren"
Samen met Gene Thomas vormde Gina Brondeel (51), de vrouw van 'Zone Stad'-acteur George Arrendell (53), de dancegroep X-Session. Het duo stond toen op de grootste podia, en uiteraard ook dat van VTM's 'Tien om te Zien'. Maar in 2002 was het over en uit voor de groep, waarna Gina op de achtergrond verdween. "Na een bepaalde periode ontbrak de motivatie", vertelt ze in 'TV Familie', in een gesprek over het leven na X-Session, haar artistieke familie en haar toekomstplannen. "Gene Thomas en ik hebben een verbondenheid voor het leven."
Lees verder

LIVE BALOISE BELGIUM TOUR. Slaan de flandriens hun slag op weg naar Maarkedal?
Tijd voor de Baloise Belgium Tour of de Ronde van België in de volksmond. De openingsrit schotelt het peloton meteen een pittige proef voor in de Vlaamse Ardennen. Van Merelbeke gaat het in gestrekte draf naar Maarkedal waar vier lokale rondes over onder meer Berg Ten Houte op het programma staan. Wie pakt de eerste leiderstrui? U volgt het live op deze pagina!
Lees verder

"Gazonsproeiers zijn niet efficiënt": tuinexpert geeft vijf tips om een uitgedroogd gazon te voorkomen
Droge zomers eisen hun tol in Vlaamse tuinen. Wanneer de regen uitblijft en de temperaturen stijgen, worden onze gazons dor. Van die groene grasmat blijft dan al snel niet veel meer over. Bouwsite Livios vroeg aan tuinexpert Bart Verelst van Groen Groeien hoe je een dor gazon kan voorkomen.
Lees verder

Hoe kies je de meest geschikte fietsendrager? "Houd er rekening mee dat zo'n e-bike al snel 20 kilo weegt"
Je ziet ze steeds meer op onze wegen: de auto's met fietsen erop, op het dak, de achterklep of de trekhaak. "Dat is niet verwonderlijk", zegt mobiliteitsexpert Mike Defresne. "Mensen schaffen zich steeds vaker een e-bike aan waarmee ze onder meer uitstapjes doen. Ook met de auto willen ze dan hun fietsen veilig vervoeren." De expert bespreekt verschillende fietsendragers, en één type springt er opvallend uit.
Lees verder