Doorgaan naar hoofdcontent

Vermiste Schadrac (9) herenigd met zijn mama na grote zoekactie: de jongen wandelde zelf 10 kilometer naar Westende

HLN
Vermiste Schadrac (9) herenigd met zijn mama na grote zoekactie: de jongen wandelde zelf 10 kilometer naar Westende
Na een grote zoekactie van ruim drie uur is de 9-jarige Schadrac Esoko Longayo uit Koekelberg bij Brussel levend en wel teruggevonden en herenigd met zijn moeder. De jongen raakte vermist aan de kustlijn in Oostende en ruim 10 kilometer verderop teruggevonden. De jongen was op eigen houtje naar Westende gewandeld.
Lees verder

Politie en familie verspreiden opsporingsbericht van vermiste Schadrac (9) in Oostende
Op het strand van Oostende en in de Noordzee is momenteel een zoekactie bezig naar een 9-jarig jongetje. De jongen is al meer dan drie uur vermist en zou laatste gezien zijn in zee.
Lees verder

Vermiste Schadrac (9) na 3 uur zoeken levend en wel teruggevonden, ruim 10 kilometer van plaats waar hij verdween in Oostende: "Hij liep te voet weg"
Op het strand van Oostende en in de Noordzee is de zoekactie naar een 9-jarig jongetje gestaakt. De jongen was meer dan drie uur vermist en werd het laatste gezien zijn in zee. Uiteindelijk werd het kind ruim 10 kilometer verderop gevonden.
Lees verder

Wat een overmacht: Pogacar laat zege aan ploegmaat Majka na verlies van een potje... blad-steen-schaar
Dat heet dan indruk maken: Tadej Pogacar heeft de voorlaatste rit in de Ronde van Slovenië opnieuw naar zijn hand gezet met ploegmaat Rafal Majka. De Sloveense Tourwinnaar liet de zege in de koninginnenrit van de ronde van zijn eigen land aan zijn meesterknecht nadat ze met z'n tweeën op een vijftal kilometer van de meet waren weggereden op de slotklim. Pogacar en Majka reden in de laatste kilometer rond als was het een doorgedreven training bergop. Het duo kon van ver beginnen vieren, een potje blad-steen-schaar zou over de zege beslissen. Pogacar koos voor steen, de Pool voor blad. Majka mocht zo een wiel eerder dan Pogacar over de meet rijden. Het is voor de Pool de tweede ritzege van de week. Pogacar blijft uiteraard leider. Een eerste groepje achtervolgers met onder meer Ravasi, Barcelo en Albanese kwam 20 seconden later over de meet.
Lees verder

Nickelodeon werkt aan 3 bioscoopfilms rond 'Avatar: The Last Airbender'
Paramount en Nickelodeon werken aan drie langspeelfilms rond 'Avatar: The Last Airbender'. Nee, niet die blauwe mannetjes, die ándere Avatar. Het zal telkens gaan om live action-producties die in de bioscoop te zien zullen zijn.
Lees verder

Je tuin of terras omtoveren tot een vakantieparadijs? Deze 3 decotrends creëren een zuiderse vibe
Kies jij voor een Arabische nacht, het vrolijke Mexico of ben je verliefd op Ibiza? Eens je die keuze hebt gemaakt, is het shoppen geblazen. Hoe makkelijk kan het zijn: met een paar slim uitgekozen accessoires haal je het zuiden zó naar je achtertuin. Nog wat kussens erbij, en zelfs een doordeweekse zomeravond wordt een feestje. Shop hier onze favorieten.
Lees verder

Pinot viert op steile slotklim, Higuita neemt leiderstrui over terwijl het voor Evenepoel "een stuk beter ging"
Thibaut Pinot heeft de voorlaatste rit in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Fransman haalde het bij een aankomst bergop vanuit de vlucht van de dag. Bij de favorieten nam Sergio Higuita daags voor de slottijdrit de leiderstrui over van Jakob Fugslang. Remco Evenepoel moest op 2 kilometer van de top lossen.
Lees verder

PORTRET. Zijn moeder is een olympiër, een broer overleed aan leukemie en zelf is hij pas getrouwd. Wie is Vincent Janssen, de bestbetaalde speler in België?
Hij verloor zijn broer aan leukemie, werd als belofte doorgestuurd bij Feyenoord en moest bij Tottenham concurreren met ene Harry Kane: Antwerps nieuwe spits Vincent Janssen (28) heeft het niet cadeau gekregen. "Je moet alles uit het leven proberen te halen."
Lees verder

Rutte biedt Dutchbat-veteranen Srebrenica excuses aan
De Nederlandse premier Mark Rutte heeft honderden Dutchbat-veteranen zaterdag excuses aangeboden voor de handelwijze van de Nederlandse regering rond het drama in Srebrenica in 1995. Hij deed dat tijdens een "dag van erkenning en waardering" voor de veteranen van Dutchbat III op de Oranjekazerne in Schaarsbergen.
Lees verder

VOORBEREIDING JPL. Promovendus Westerlo haalt in eerste oefenpot zwaar uit - Alle abonnementen bij Club al uitverkocht
Voor de Rode Duivels viel begin deze week het doek over het huidige seizoen, maar vergis u niet: het volgende staat alweer voor de deur. Zo trekken onze eersteklassers dezer dagen stilaan de motor weer in gang. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: via dit handige overzicht blijft u op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Emotioneel moment op Graspop wanneer as van 'Hammerguy' wordt uitgestrooid
Vrijdagavond wordt op Graspop een beetje as van Jan Daneels uitgestrooid aan de ingang van de viptent. De organisator van Frietrock was erg graag gezien in het metalwereldje.
Lees verder

LIVE BALOISE BELGIUM TOUR. Elitegroepje met Hermans en Wellens strijdt voor dagzege en leiderstrui, blauwe trui Pedersen kraakt
D-day in de Baloise Belgium Tour. Wie Mads Pedersen nog uit de leiderstrui wil fietsen, moet vandaag alle troefkaarten op tafel gooien. De vierde rit doet de heuvels in en rond Durbuy aan. U volgt alle ontwikkelingen live op deze pagina.
Lees verder

LIVE WORLD CUP OF DARTS. De Belgian Arrows spelen straks in tweede ronde tegen Polen, Wales heeft tegen Oostenrijk koppelwedstrijd nodig
De Belgian Arrows, met Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh, spelen op de World Cup of Darts vanavond hun tweede ronde tegen Polen. Te beginnen met twee enkelwedstrijden. Staat het dan gelijk, volgt er een beslissende koppelmatch. Volg alles LIVE op HLN.be of VTM 2.
Lees verder

"Algemeen alcoholverbod voor scoutskampen een brug te ver"
Scouts en Gidsen Vlaanderen toont begrip voor de bezorgdheden van de lokale gemeenschappen waar kampen neerstrijken, maar een algemeen alcoholverbod voor één welbepaalde doelgroep is voor woordvoerder Jan Van Reusel "een brug te ver". Hij pleit voor sensibilisering en dialoog met lokale overheden.
Lees verder

RECENSIE. 'The Summer I Turned Pretty': "Tienerschmertz in een Tommy Hilfiger-decor doordrenkt met Taylor Swift-muziek"
Na de filmtrilogie 'To All The Boys I've Loved Before' op Netflix is auteur Jenny Han terug -zij het dit keer bij de concurrentie- met alweer een driedelig tienerrelaas om bij weg te zwijmelen. In het eerste seizoen van de nieuwe Prime Video-reeks 'The Summer I Turned Pretty' volgen we de 15-jarige Isabelle die -nou ja- van de ene zomer op de andere 'mooi' wordt. Inhoudsloze tienerkost? Of wel wat meer dan een banale glow up? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Naomi Osaka geeft forfait voor Wimbledon door achillespeesblessure
De Japanse Naomi Osaka (WTA 43) zal niet deelnemen aan Wimbledon, het grasgrandslamtoernooi dat op 27 juni van start gaat. Dat heeft de voormalige nummer 1 van de wereld aangekondigd op haar sociale media. Ze sukkelt met een achillespeesblessure.
Lees verder

Honderden reizigers zitten vier uur lang vast op snikhete trein door... een ooievaar
In Bierbeek heeft een trein van vervoersmaatschappij NMBS bijna vier uur lang stilgestaan door een kortsluiting aan de bovenleiding. Op de (voorlopig) warmste dag van het jaar, met tropische temperaturen tot 35 graden, zaten 500 reizigers van 11.40u tot 15.30u vast in een trein zonder airco, die ze niet mochten verlaten omwille van veiligheidsredenen. De oorzaak van het probleem bleek een een ooievaar te zijn.
Lees verder

Oersterke Quinten Hermans wint koninginnenrit in Durbuy, Mauro Schmid nieuwe leider dankzij 5 honderdsten van seconde
Quinten Hermans heeft de koninginnenrit in de Ronde van België gewonnen. Op de Mur de Durbuy sprintte hij Mauro Schmid en Tim Wellens uit het wiel. Mads Pedersen kraakte en is zijn blauwe leiderstrui kwijt aan Schmid. De Zwitser heeft vijf honderdsten! voorsprong op Wellens.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. EU: "Rusland bedreigt wereld met hongersnood"
Rusland dreigt met zijn blokkade van de graanexport uit Oekraïne en de beperkingen op de eigen uitvoer de wereld in hongersnood te brengen. Dat stelt Josep Borrell, de hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Sterke eerste helft niet genoeg voor Red Panthers in Engeland: 2-1. "We hebben een fysiek zwaardere periode achter de rug"
De eerste wedstrijd tussen Engeland en de Red Panthers in Londen werd er één met twee gezichten: onze hockeyvrouwen speelden knap hockey en domineerden tijdens de helft, maar na de pauze kregen ze het lastiger onder de Engelse druk. Het thuisteam maakte in de laatste twintig minuten het verschil: 2-1.
Lees verder