Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 12 juni 2022

Van der Straeten: ‘Onderhandelingen met Engie moeten voor september rond zijn’

Van der Straeten: 'Onderhandelingen met Engie moeten voor september rond zijn'

De onderhandelingen met het Franse energiebedrijf Engie, dat de kerncentrales in ons land uitbaat via Electrabel, moeten voor september rond zijn. Dat heeft minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) zaterdag laten verstaan in De Ochtend op Radio 1.

Lees verder

Drie doden aangetroffen in woning in Kessel-Lo

In het Vlaams-Brabantse Kessel-Lo bij Leuven heeft zich in de nacht van vrijdag op zaterdag een drama afgespeeld. De politie werd om 3 uur opgeroepen voor een steekpartij in een woning in de Zavelstraat. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen ze drie levenloze lichamen aan.

Lees verder

Vanaf 20 juni start de hinder op de luchthaven van Zaventem

Op maandag 20 juni zullen de bewakingsagenten van Brussels Airport het werk neerleggen. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg zaterdag.

Lees verder

Amerikaan staat op zijn gemak te barbecueën tot hij wordt verrast door tornado

In de Amerikaanse staat Florida is het tornadoseizoen volop bezig en dat heeft een koppel uit Fort Pierce geweten. De echtgenoot stond op zijn gemak te barbecueën in zijn veranda, toen het plots wel heel hard begon te waaien. Eerder die dag werd er op het plaatselijke weerstation bekendgemaakt dat er kans was op een tornado, maar dit had het koppel niet verwacht. 

Lees verder

Valerie Van Peel stopt als ondervoorzitter N-VA en stapt uit politiek, Bart De Wever blijft tot minstens na 2025 voorzitter

N-VA kamerlid Valerie Van Peel heeft op Twitter aangekondigd dat ze na de verkiezingen van 2024 stopt met politiek. Ze zal haar mandaat afmaken maar zal niet meer op komen bij de volgende verkiezingen. 'De stemming over het asbestdossier was voor mij de druppel in een overvolle emmer', schrijft ze. De partijraad zal voorlopig de interne verkiezingen uitstellen. Bart De Wever blijft tot minstens na de verkiezingen van 2024 voorzitter van N-VA.

Lees verder

Vader en zoon laten leven op voorlaatste dag van Tourist Trophy

Op het Britse Isle of Man is gisteren nog een slachtoffer gevallen tijdens de beruchte Tourist Trophy. Daarmee komt het dodental van 's werelds gevaarlijkste motorrace op vijf te staan.

Lees verder

Nadia Naji en Jeremie Vaneeckhout nieuw voorzittersduo van Groen

Het duo volgt Meyrem Almaci op als covoorzitters van Groen. Dat maakte de partij zaterdagmiddag bekend. Na acht jaar voorzitterschap kondigde Almaci in maart haar vertrek aan. 'Dit is de start van een nieuw tijdperk voor onze partij.'

Lees verder

Spanjaard Carlos Verona wint zevende etappe in de Dauphiné, Wout van Aert moet leiderstrui afstaan.

De Spanjaard Verona (Movistar) wint daarmee op 29-jarige leeftijd zijn eerste profkoers ooit. Primoz Roglic kwam maar nipt te laat om de Spanjaard van de ritzege te houden, maar de Sloveen van Jumbo-Visma neemt wel de gele trui over van zij ploegmaat Wout van Aert.

Lees verder

Van Quickenborne ontkent dat gokreclameverbod verzoek van Nationale loterij was

Het voorstel van justitieminister Van Quickenborne om gokreclame te verbieden, was een eis van de nationale Loterij. In ruil zou de Loterij 30 miljoen euro extra betalen aan de staat. Dat schreef Het Laatste Nieuws. De minister ontkent: 'De reden waarom we gokreclame aan banden leggen is om de toenemende verwoestende effecten van gokverslaving tegen te gaan.'

Lees verder

Man neergeschoten in centrum van Brussel, dader(s) op de vlucht

In het centrum van Brussel, in de buurt van het De Brouckèreplein, is zaterdagavond een man gewond geraakt bij een schietincident. De dader(s) zijn op de vlucht. De politie heeft een onderzoek geopend en mobiliseert zich om de dader(s) zo snel mogelijk te vatten.

Lees verder

Roberto Martinez eist uitleg van Var na late tegengoal

De Rode Duivels hebben de deur naar de twijfels weer opengezet nadat ze zaterdag een voorsprong in Wales uit handen hebben gegeven. Bondscoach Roberto Martinez eiste na afloop een uitleg van de Var die in de slotfase de gelijkmaker goedkeurde.

Lees verder

Zonnig en droog

We krijgen zondag eerst zonnig en droog weer. Later wordt het licht tot soms wisselend bewolkt in het binnenland. De maxima liggen tussen 18 en 23 graden. De wind waait zwak tot matig uit westelijke hoek, meldt het KMI.

Lees verder

Nog eens vier centimeter erbij: Ben Broeders stelt eigen Belgisch record polsstokspringen scherper

Ben Broeders heeft zaterdag in het Duitse Merzig zijn eigen Belgische record in het polsstokspringen gevoelig bijgesteld. Hij won de wedstrijd met een sprong over 5m85, een verbetering van zijn nationale record met vier centimeter.

Lees verder

Tienduizenden demonstranten komen op straat tegen wapengeweld: 'Genoeg is genoeg'

In meerdere Amerikaanse steden zijn manifestaties geweest tegen wapengeweld. Ook overlevenden en nabestaanden van slachtoffers kwamen de straat op.

Lees verder

McDonald's heropent in Moskou met nieuwe naam en logo

Het eerste filiaal van de vernieuwde Russische McDonald's gaat zondag open, nadat de Amerikaanse fastfoodketen het land had verlaten en zijn Russische activiteiten verkocht. Vijftien vestigingen zullen in Moskou en omgeving openen onder een nieuwe naam en een nieuw logo, maar op dezelfde locaties, met hetzelfde personeel en vrijwel identieke menu's.

Lees verder

Best Kept Secret | The Strokes, met de s van slap

Twee jaar had Strokes-zanger Julian Casablancas moeten wachten om te kunnen toeren met zijn nieuwe album. En nóg leek het hem niet te interesseren.

Lees verder