Doorgaan naar hoofdcontent

“Un attacco atomico” in Milaan? Inter gaat voor superaanval rond Romelu Lukaku

"Un attacco atomico" in Milaan? Inter gaat voor superaanval rond Romelu Lukaku

Voor de derde dag op rij staat Romelu Lukaku centraal op de voorpagina van La Gazzetta dello Sport. Inter werkt nog steeds hard aan de terugkeer van de Rode Duivel.

Lees verder

Amerikaanse aanvaller in beeld bij Westerlo

Westerlo onderhandelt met het Amerikaanse DC United over een transfer van Griffin Yow, een 19-jarige aanvaller die het best tot zijn recht komt als ­linkerwinger maar ook centraal uitgespeeld kan worden.

Lees verder

Stijn Verstrepen rijdt zondag in Koningshooikt halve thuismatch: "Crossen op het Fort geeft me altijd extra adrenaline"

Thuiswedstrijd zondag voor Stijn Verstrepen. De motorcrosser uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver doet op het Fort in Koningshooikt mee bij de Inters in de 500 cc-klasse. Verstrepen hoopt dit seizoen mee te strijden voor de titel in het Belgisch kampioenschap.

Lees verder

Ervaren Jason Bourdouxhe komt over van Moeskroen en moet jonge Boomse groep mee op sleeptouw nemen

Bij Rupel Boom starten de trainingen maandag. Jason Bourdouxhe is één van de vele nieuwkomers bij de Steenbakkers. Hoewel de middenvelder nog maar eenendertig is, is hij toch de oudste speler in de Boomse kern.

Lees verder

Derrick Tshimanga blijft nog een jaar langer de Beverse flank afschuimen

Derrick Tshimanga (33) zal ook volgend seizoen de kleuren van Beveren verdedigen. De flankverdediger en de club uit 1B gaan een jaartje langer met elkaar in zee.

Lees verder

Jonge maar ervaren Bart Corluy is nieuwe trainer Halle: "Aan mij om de mix van jeugd en anciens te doen werken"

Na het vertrek van Kenneth De Swaef heeft het bestuur van Halle niet lang geaarzeld om een nieuwe hoofdcoach aan te duiden. Bart Corluy (34) krijgt komend seizoen de taak om de eerste ploeg naar nieuwe successen te leiden. Na de ongelukkige en vooral onverwachte degradatie wordt promotie in vierde provinciale het doel.

Lees verder

Schotense Anouk Geurts zeilt naar tweede plaats in 49er FX-klasse: "We doen elke keer mee voor de medailles"

Op de Allianz Regatta in het Nederlandse Almere behaalden Anouk Geurts uit Schoten en Isaura Maenhaut een tweede plaats in de 49er FX-klasse.

Lees verder

Officieel: Thibaud Verlinden tekent voor twee jaar bij Beerschot

Inkomende transfer nummer twee is een feit voor Beerschot. Flankaanvaller Thibaud Verlinden zette vrijdag zijn kribbel onder een tweejarig contract met optie op een extra jaar.

Lees verder

Moeizame comeback, maar Jessy Druyts panikeert niet: "Ik hoop eens twee maanden zonder pech te kunnen fietsen"

Nee, het was voorlopig nog niet het seizoen van Jessy Druyts. De voormalige profrenster haalt bij haar comeback na twee seizoenen zonder wedstrijden nog niet haar niveau uit het verleden, maar panikeren doet ze zeker nog niet.

Lees verder

Tibor Balog is de verrassende opvolger van Jo Christiaens bij KFC Turnhout: "Deze kans kon ik niet laten liggen"

Heel wat namen van kandidaat-trainers bij KFC Turnhout passeerden de revue. De keuze van de promovendus viel verrassend op Tibor Balog (58). "Ik heb zo veel mooie herinneringen aan deze club en het was nu of nooit", zegt Balog enthousiast.

Lees verder

Desselaar Sven Noels blijft de zeges opstapelen: "Provinciale trui en zoontje geven een boost"

Vergeet Wout van Aert, vergeet Remco Evenepoel, vergeet Arnaud De Lie. De Belg van het seizoen tot nu toe? Sven Noels, natuurlijk. Bij de elite zonder contract dan toch… Van zijn laatste negen wedstrijden stond de Desselaar liefst zeven keer op het podium. Vorig weekend werd Noels tweede in Gullegem en was hij zowel in Lauwe als Kieldrecht de beste. Van bloedvorm gesproken.

Lees verder

Laura Verdonschot beleeft weer plezier op de fiets: "De sfeer tussen de rensters is hier ongezien"

Met Dwars door het Hageland en de Spar Flanders Diamond Tour in Nijlen krijgen ook de vrouwen dit weekend een dubbel programma voor de wielen geschoven. Na een moeilijke periode is ook veldrijdster Laura Verdonschot stilaan weer klaar om zich te tonen.

Lees verder

Ooit scoorde hij in Europese finale tegen Pfaff, nu moet Rabah Madjer zes maanden naar gevangenis

In 1987 ging de naam van Rabah Madjer (63) de wereld rond, nadat hij in de finale van de Europa Cup 1 Pfaff vloerde met een magistraal hakje. Nu circuleert de naam van Madjer opnieuw, omdat de Algerijn veroordeeld werd tot zes maanden effectieve celstraf wegens oplichting.

Lees verder

Marokko en Canada, WK-tegenstanders van Rode Duivels, boeken zege

Marokko en Canada, tegenstanders van de Rode Duivels op het komende WK in Qatar, hebben donderdag een overwinning geboekt.

Lees verder

Sportief directeur Olivier Renard krijgt contract van onbepaalde duur bij CF Montréal

MLS-club CF Montréal heeft donderdag aangekondigd dat het tot een akkoord is gekomen met sportief directeur Olivier Renard (43) voor een nieuw contract van onbepaalde duur.

Lees verder

Olympisch kampioene uit Rusland: "IOC-baas creëert zijn eigen oorlog"

Olympisch kampioene Mariya Lasitskene uit Rusland vindt dat voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) "een nieuwe oorlog" creëert met zijn aanpak van Russische sporters. Na de inval begin dit jaar van Russische militairen in Oekraïne riep het IOC op om voorlopig geen sporters uit Rusland en Wit-Rusland toe te laten op internationale evenementen. Het IOC dreigt ook met sancties tegen sporters die openlijk steun betuigen aan de militaire inval.

Lees verder

Ex-wereldkampioen Nico Rosberg krijgt geen toegang meer tot F1-paddock

De voormalige Formule 1-wereldkampioen Nico Rosberg, momenteel actief als analist voor de Duitse en Britse televisie, heeft van de F1-organisatie te horen gekregen dat hij geen toegang meer krijgt tot de paddock omdat hij niet gevaccineerd is tegen het coronavirus. Volgens Rosberg kan hij door het verbod zijn mediaverplichtingen niet meer nakomen, aangezien die zich afspelen vanuit de exclusieve zone. Dat vertelde hij aan de Duitse sportzender Sport1.

Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Rijdt Wout van Aert na overgangsetappe nog steeds in het geel?

In de overgangsetappe van Rives naar Gap krijgen de renners 196,4 glooiende kilometers voorgeschoteld met onderweg vier beklimmingen, twee Côtes (vierde en derde categorie) en twee Cols (tweede categorie). Opnieuw een kans dus voor vluchters. Zij beten gisteren pas in de slotmeters in het zand, trekken ze vandaag wel aan het langste eind? Volg het hier LIVE!

Lees verder

Max Verstappen getergd door hype rond ploegmakker bij Red Bull: "De F1-renstal werkt daar bovendien indirect aan mee"

Een geladen, getergde Max Verstappen? In de meeste gevallen is dat een garantie voor een topresultaat van de wereldkampioen F1. Reken maar dat de Nederlander gebrand is op een zege in Baku, nu het plots ineens heel veel over teamgenoot Sergio Pérez gaat na één overwinning van de Mexicaan in 2022.

Lees verder

Elleboogstoten, sloten drank, cocaïne en seks: 'Psycho' Pat? Van Den Hauwe was de enige Belg die ooit voor Wales voetbalde

'Vergeleken met hem is zelfs Vinnie Jones een teddybeer', vonden ze in Engeland. Maak kennis met Patrick Van Den Hauwe (61), oftewel Pyscho Pat, de enige Belg die ooit de Welshe nationale ploeg boven de Rode Duivels verkoos. "Toen Guy Thys zei dat Enzo Scifo de bepalende speler was en ik antwoordde dat ik nog nooit van hem had gehoord, dacht ik dat Thys flauwgevallen was."

Lees verder

NBA-ster LeBron James wil eigen basketbalploeg in Las Vegas

De Amerikaanse basketbalvedette LeBron James wil graag eigenaar worden van een team in de NBA. Dat valt te horen in een aflevering van de HBO-serie The Shop, een praatprogramma waarin de 37-jarige James als centrale figuur uiteenlopende onderwerpen bespreekt met zijn gasten. De basketster deelde het fragment zelf via Twitter.

Lees verder

Lyle Foster trefzeker voor Zuid-Afrika, Jordanov speelt gelijk met Bulgarije

Lyle Foster, de 21-jarige Zuid-Afrikaanse spits van Westerlo, ging in een kwalificatiewedstrijd van de Africa Cup of Nations, met 2-1 onderuit tegen Marokko. Foster, die 90 minuten speelde voor het team van bondscoach Hugo Broos, scoorde in Rabat in de achtste minuut wel het openingsdoelpunt.

Lees verder

Anderlecht-talent Zeno Debast opvallende aanwezige, geen Onana en Mertens op laatste training Rode Duivels in Tubeke

De Rode Duivels werken vrijdagvoormiddag in het nationaal oefencentrum in Tubeke hun laatste training op Belgische bodem af voor hun afreis naar Cardiff, waar ze het zaterdagavond (20u45 Belgische tijd) opnemen tegen Wales, op de derde speeldag in groep 4 van de A-divisie van de Nations League.

Lees verder

Nafi Thiam opteert op haar trainingspiste voor combinatie van hoogspringen en 100m horden

De Internationale Atletiekmeeting van de Provincie Luik, die plaatsvindt op woensdag 29 juni, heeft vrijdag de komst van Nafi Thiam aangekondigd. De tweevoudige olympische kampioene werkt op haar eigen trainingspiste zowel het hoogspringen als de 100 meter horden af.

Lees verder

Sportpsychologe en ex-topsportster Eline Berings zal toezien op grensoverschrijdend gedrag in de topsport, als consulent bij Sport Vlaanderen

Eline Berings, als hordesprintster op hoog niveau jarenlang topsportster, wordt de 'ethisch consulente' voor Sport Vlaanderen. Berings is evenzeer een gediplomeerd sportpsychologe.

Lees verder

Gala van de Gouden Korf zet beste korfbalspelers in de bloemetjes

Korfbal was altijd een Antwerpse sport, maar het is nu een Oost-Vlaamse ploeg die er de wet dicteert.

Lees verder

Een idee voor de Rode Duivels? Oranje-spelers trainen in shirt van hun allereerste club

Een opmerkelijk zicht vrijdag op training bij Oranje. Ter ere van de nationale voetbaldag trainden sterren als Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Memphis Depay in het shirt van het allereerste amateurclub. Nederland bereidt zich in Zeist voor op de Nations League-partij tegen Polen.

Lees verder

Sebastian Vettel prijkt op de cover van LGBTQ+-tijdschrift: "De F1 is klaar voor een homo"

Er hangt een regenboog over de F1-paddock. Juni staat wereldwijd in het teken van de homorechten en voor het eerst bereikt dat ook de F1. Sebastian Vettel prijkt zelfs op de cover van het meest verkochte gay magazine. "De F1 is klaar voor een rijder die homo is", zegt hij. Tot nu toe is er zo maar eentje geweest. 50 jaar geleden.

Lees verder

Komt de Qatarese droom dan toch uit? "Zinédine Zidane wordt trainer van PSG"

Er beweegt wat bij Paris Saint-Germain. De Franse kampioen stelde vrijdag Luis Campos aan als nieuwe sportieve baas en zou dicht bij een akkoord staan met Zinédine Zidane als trainer. Dat melden verschillende Franse media.

Lees verder

Hoe Nafi Thiam wordt klaargestoomd voor het WK: haar lichaam krijgt bewust steeds meer te verduren

Sprinten? Check. Sprinten op een technisch nummer? Check. Springen? Dat wordt komende zaterdag een stevige test. Springen op – letterlijk en figuurlijk - hoog niveau? Dat wordt binnen een week een méér dan stevige test. Bewust krijgt Nafi Thiams – gehavende – lichaam steeds meer te verduren. Stapje per stapje wordt ze klaargestoomd voor het WK, en moeilijk gaat ook.

Lees verder

Sergio Perez geeft Max Verstappen het nakijken tijdens eerste oefensessie GP van Azerbeidzjan

De Mexicaan Sergio Perez heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Azerbeidzjan de snelste tijd gereden Perez was meer dan drie tienden sneller dan teamgenoot Max Verstappen. Charles Leclerc plaatste zijn Ferrari tussen beide Red Bull-rijders.

Lees verder

Tim Wellens na dit seizoen weg bij Lotto-Soudal: "Tim is een gentleman, we gaan als volwassenen uit mekaar"

Het wordt wennen vanaf 2023. Na elf seizoenen zal Tim Wellens (31) in een andere outfit dan die van Lotto-Soudal in het peloton terug te vinden zijn. Het aflopende contract van de Limburger zal niet verlengd worden omdat Wellens de voorkeur geeft aan een vertrek. Welke kleuren hij straks verdedigt, is nog geen uitgemaakte zaak, maar het UAE van Tadej Pogacar trekt nadrukkelijk aan zijn mouw.

Lees verder

Disciplinaire Raad van het Profvoetbal beslist: Beerschot speelt minstens twee wedstrijden achter gesloten deuren volgend seizoen

Eindelijk is er een uitspraak over de baldadigheden die de wedstrijd Union-Beerschot ontsierden. De Disciplinaire Raad (DRP) besliste vrijdag dat Beerschot vijf wedstrijden achter gesloten moet spelen, waarvan twee speeldagen effectief (en drie onder voorbehoud).

Lees verder

Groene trui Hugo Page krijgt na discussie slag in gezicht van Sebastian Molano in Dauphiné: "Hij is gek"

Opschudding in het Critérium du Dauphiné, waar de Colombiaan Sebastian Molano (UAE Team Emirates) groenetruidrager Hugo Page (Intermarché Wanty Gobert) na een discussie een slag in het gezicht gaf. Links onderaan in onderstaand filmpje is het incident te zien.

Lees verder

Bekijk het volledige oefenprogramma van KVC Westerlo

De Kemphanen begonnen gisteren terug aan hun training. Nu maken ze op Twitter hun aankomende vriendschappelijke partijen bekend mét kleppers uit binnen- en buitenland.

Lees verder

Wout van Aert gaat als leider slotweekend Dauphiné in, maar Jumbo-Visma gaat vol inzetten op Roglic: "Maar ik wil niet de waterdrager worden"

Het was even link vandaag voor de leidersplaats van Wout van Aert. De Italiaan Andrea Bagioli reed bijna de hele koers virtueel in het geel, tot op de col de Cabre, de laatste beklimming van de dag. Van Aert gaat daardoor als fiere leider het zware en beslissende slotweekend in, maar Roglic en Vingegaard zijn de kopmannen van zijn ploeg in het Franse hooggebergte.

Lees verder

Van een droomdebuut gesproken: Zinho Gano scoort meteen twee keer voor Guinee-Bissau

Zinho Gano heeft zijn officiële debuut voor Guinee-Bissau niet gemist. In de Africa Cup-kwalificatiewedstrijd Sao Tomé en Principe (5-1), het nummer 183 op de FIFA-ranking, scoorde de spits van Zulte Waregem meteen twee keer.

Lees verder

Dylan Groenewegen stapt uit Dauphiné en trekt naar de Ronde van Slovenië, Michal Kwiatkowski stapt af met peesprobleem

Het is niet zo'n leuk Critérium du Dauphiné geweest voor Dylan Groenewegen die geen enkele keer aan sprinten toekwam. De Nederlandse spurter zal dit weekend niet meer aan de start verschijnen in het Critérium du Dauphiné. Hij trekt naar huis om dan opnieuw de koffers te pakken voor de Ronde van Slovenie die woensdag start.

Lees verder

Malinwa op stage naar het Nederlandse Alkmaar

Net als heel wat andere eersteklassers blaast KV Mechelen op maandag 20 juni verzamelen voor de eerste training onder kersvers coach Danny Buijs. Inmiddels ligt ook de zomerstage al vast. Die zal van maandag 27 juni tot zaterdag 2 juli doorgaan in het Nederlandse Alkmaar.

Lees verder

LIVE. Thomas Meunier en Roberto Martinez spreken de pers toe om 19u!

Wales heeft het dorp met de langste naam in Europa: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Maar ook niet onbelangrijk: vandaag spreken Thomas Meunier en Roberto Martinez vanuit Wales de pers toe. Volg deze HIER op de voet!

Lees verder

Shelby Rogers houdt Kirsten Flipkens uit halve finales WTA Rosmalen

Kirsten Flipkens (WTA 308) heeft zich vrijdag niet kunnen plaatsen voor de halve finales op het WTA-toernooi in het Nederlandse Rosmalen (gras/251.750 dollar).

Lees verder

Real Madrid en Barcelona spelen op 23 juli een vriendschappelijke Clásico in Las Vegas

Real Madrid en FC Barcelona staan op 23 juli tegenover elkaar in een vriendschappelijke wedstrijd in het voorseizoen.

Lees verder

Yoni Buyens wordt trainer van de beloften van Westerlo

Vandaag lichtte Westerlo op een persconferentie enkele wijzigingen toe in het sportieve organigram. Ex-profvoetballer Yoni Buyens, die een verleden heeft bij Westerlo en voordien ook het shirt droeg van Lierse en KV Mechelen, volgt Kristof Van Hout op als trainer van de beloften.

Lees verder

Roberto Martinez zet Koen Casteels in doel tegen Wales: "Voor de rest zal ik vier of vijf wissels doorvoeren"
De Rode Duivels nemen het zaterdagavond in Cardiff op tegen Wales. Roberto Martinez en Thomas Meunier spraken vrijdag de pers toe. "Ik vind Trossard een uitstekende speler, maar dat betekent niet dat...
Lees verder

Papa Dany Verlinden zit straks wekelijks in de tribune van Olympisch Stadion: "Weet je dat ik destijds als speler van Lierse zelf nog met Beerschot heb onderhandeld?"
Ook Dany Verlinden (58), de vader van Thibaud, was erbij tijdens de onderhandelingen met Beerschot. Hij is blij dat zijn zoon straks in België zal voetballen. "Thibaud wilde absoluut terugkeren naar...
Lees verder

Kopzorgen voor Frankrijk: Les Bleus spelen gelijk (1-1) in Oostenrijk en blijven achter met magere 2 op 9
Wat nu, Frankrijk? Les Bleus speelden vrijdagavond 1-1 gelijk in Oostenrijk. En zeggen dat het nog slechter had kunnen aflopen. Voor de ploeg van Didier Deschamps is het al het derde puntenverlies op...
Lees verder

Greg Van Avermaet trekt straks voor negende opeenvolgende keer naar Tour: "Mijn dochter Fleur zou me graag nog eens zien winnen"
Greg Van Avermaet is een buitenbeentje. In een wereld waarin ongeveer iedereen op hoogtestage gaat voor de Tour deed de olympische kampioen van Rio 2016 dat niet. "Op 15 mei was het de eerste...
Lees verder

Revival Eden Hazard heeft alleen maar waarde richting WK als hij ook bij Real een doorstart kan maken: "Het probleem heet Vinicius Junior"
"Ik heb speelminuten nodig om beter te worden", zegt Eden Hazard (31). Van Roberto Martinez krijgt hij die - ook tegen Wales - maar bij Real wordt het complexer. En dat is geen goed nieuws met het...
Lees verder

David Brooks staat weer op oefenveld nadat hij lymfeklierkanker overwon: "Meteen na de diagnose was Qatar al het doel"
Toen in oktober vorig jaar bij David Brooks (24) lymfeklierkanker werd vastgesteld, moest de Welshman noodgedwongen het voetbalveld inruilen voor een ziekenhuiskamer. Zijn behandeling was intensief,...
Lees verder

Mazzu zet deur open voor Franse banneling: daar is Trebel weer
Vincent Kompany schoof Adrien Trebel (31) aan de kant bij Anderlecht, maar Felice Mazzu ziet mogelijk wel heil in de topverdiener. De twee kennen elkaar goed via makelaar Mogi Bayat. Als de nieuwe...
Lees verder

Hoe zit dat nu eigenlijk met al die spelers die gratis vertrekken bij Beerschot?
Beerschot kon deze week uitpakken met de contractverlenging van Ryan Sanusi en de transfers van Robbe Quirynen en Thibaud Verlinden. De voorbije weken lag het bestuur echter ook vaak onder vuur door...
Lees verder

Ex-profvoetballer Yoni Buyens wordt trainer van de beloften bij Westerlo: "Laatste zetje geven aan beloftevolle spelers
Het is Westerlo menens met de verdere professionalisering. Met Yoni Buyens (34) werd een voltijdse trainer aangeworven voor de beloften. Kevin Van Haesendonck, de 39-jarige ex-trainer van Berchem en...
Lees verder

Als tiener zat hij op de bank in de Premier League maar niemand kent Thibaud Verlinden: "Als 15-jarige naar Engeland vertrekken, was mijn beste beslissing ooit"
Stoke City, St. Pauli, Bolton Wanderers, Fortuna Sittard, DAC Dunajska Streda en dan nu Beerschot. Thibaud Verlinden is op zijn 22ste al aan zijn zesde (!) profclub toe, en toch is de aanvaller...
Lees verder

Radja Nainggolan volgt Rode Duivels nog op de voet: "Martinez is gene slechte mens. Maar zijn uitleg was gewoon om te lachen"
Zonder het te beseffen maakte hij zes jaar geleden tegen Wales zijn laatste goal als Rode Duivel. Vandaag volgt Radja Nainggolan (34) zijn voormalige collega's vanuit de zetel. Goed nieuws: over het...
Lees verder

Net als Philippe Gilbert verlaat Tim Wellens de ploeg, maar panikeren doet CEO John Lelangue niet: "Onze jongeren zullen blijven ontploffen"
De wegen van Lotto Soudal en Tim Wellens scheiden na dit seizoen. Dat bevestigde de ploeg via algemeen manager John Lelangue. Na Gilbert verliest het team zo een tweede kopstuk. CEO John Lelangue...
Lees verder

Onze man sliep in 'hoogtehotel' waar Evenepoel zich klaarstoomde voor zijn tweede seizoenshelft: 83m boven zeeniveau
Remco Evenepoel wil na Noorwegen ook Zwitserland veroveren. Om top te zijn in de Tour de Suisse sliep hij twee weken op hoogte, maar geen zever: 83 meter boven zeeniveau volstond. Welkom in het...
Lees verder

Nina Sterckx, de vrouw van 55 kg die 111 kg omhoog duwt én Europees brons verovert: "Vaak dagen mensen mij uit om te armworstelen. Niet doen"
Net zo frèle en zo sterk als Asterix met toverdrank is gewichtheffer Nina Sterckx (19). Twee weken geleden stak ze op het EK nog 111 kilogram in de lucht, meer dan twee keer haar eigen­...
Lees verder