Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 17 juni 2022

Twee doden en een gewonde bij schietpartij in kerk Alabama

HLN
Twee doden en een gewonde bij schietpartij in kerk Alabama
In de Amerikaanse staat Alabama heeft een schutter in een kerk in Birmingham twee personen doodgeschoten. Een andere persoon raakte gewond. De verdachte werd aangehouden. Dat berichten Amerikaanse media.
Lees verder

Wat verandert er en hoe moet het nu verder met de eindtermen? Zes vragen aan Weyts, Boeve, twee experts en een vakbondsvrouw
"Eindtermen zijn het enige instrument van de overheid om de lat hoger te leggen" versus "We zaten in een opbod waarbij men de kar bleef opladen." Hoe moet het verder, nu de nieuwe eindtermen voor de tweede en derde graad secundair zijn vernietigd, nadat Katholiek Onderwijs Vlaanderen naar het Grondwettelijk Hof trok. Wat verandert er en voor wie? Zijn we nu verlost van de zelfs door wiskundeleerkrachten gevreesde grafen? Zes vragen aan onder meer de tenoren Lieven Boeve en Ben Weyts, twee experts en een vakbondsvrouw. "Dezelfde mensen die de eindtermen hebben gemaakt, moeten nu weer rond tafel... in een andere machtsverhouding".
Lees verder

Incident in Leuven waarbij Chinese familie in auto van opengaande brug tuimelde, is het gevolg van menselijke fout: "Medewerker had de auto moeten opmerken"
Het duizelingwekkende ongeval in Leuven vorig jaar, waarbij een Chinese familie in de auto achterwaarts van een opengaande brug tuimelde, is het gevolg van een menselijke fout. Tot die conclusie komt De Vlaamse Waterweg na intern onderzoek. Maar waarom merkte de brugwachter de auto niet op?
Lees verder

Incident in Leuven waarbij Chinese familie in auto van openstaande brug tuimelde te wijten aan menselijke fout: "Niemand heeft hen opgemerkt op camera"
Het duizelingwekkende ongeval in Leuven vorig jaar, waarbij een Chinese familie in hun auto achterwaarts van een openstaande brug tuimelde, is te wijten aan een menselijke fout. Tot die conclusie komt 'De Vlaamse Waterweg nv' na intern onderzoek. Daarmee is de kous echter niet af, want het parket in Leuven voert ook nog een gerechtelijk onderzoek naar de feiten.
Lees verder

COLUMN. Meer nog dan de benen miste Remco Evenepoel gisteren Oumi, zijn muze, zijn soigneuse. Wat Nini was voor Rik Van Looy, wordt Oumi voor Remco
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Oumi Rayane
Lees verder

WEERBERICHT. Ook dit weekend nog puffen en zweten, zaterdag code oranje voor oosten van het land
Vandaag belooft het opnieuw een zomerse dag te worden. De temperaturen zijn nog wat hoger dan de voorgaande dagen met maxima tot 31 graden. Morgen wordt het heet met overal tropische temperaturen. Het KMI verwacht dan dat het kwik tot 35 graden zal klimmen en kondigt code geel af voor het centrum en het westen van het land (behalve de kust). In het oosten van het land worden zelfs de criteria voor code oranje gehaald.
Lees verder

Vandaag en dit weekend puffen en zweten met temperaturen boven 30 graden, zaterdag code oranje voor oosten van het land
Vandaag belooft het opnieuw een zomerse dag te worden. De temperaturen zijn nog wat hoger dan de voorgaande dagen met maxima tot 31 graden. Morgen wordt het heet met overal tropische temperaturen. Het KMI verwacht dan dat het kwik tot 35 graden zal klimmen en kondigt code geel af voor het centrum en het westen van het land (behalve de kust). In het oosten van het land worden zelfs de criteria voor code oranje gehaald.
Lees verder

Amber Heard wil misbruik van Johnny Depp bewijzen met notities uit therapiesessies
Amber Heard (36) is duidelijk niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. Eerder deze week bleek al dat de actrice een interview gegeven heeft aan NBC. Ondertussen is ook gebleken dat de 'Aquaman'-actrice de zender documenten van haar therapeut heeft laten inkijken.
Lees verder

Remco Evenepoel wil klassement in Zwitserland nog niet opgeven na halve off-day: "Op zich... twee minuten..."
Slechte dag voor Remco Evenepoel in de Ronde van Zwitserland. In de finale ging het bergop te snel voor onze landgenoot, die last had van de hitte. Hij verloor uiteindelijk ruim 2 minuten op de belangrijkste klassementsmannen. De ritwinst was na een loodzware dag voor Alexandr Vlasov (BORA-hansgrohe), die ook de nieuwe leider is.
Lees verder

LIVE. Gerechtelijk onderzoek naar 14 overlijdens en 24 hersenletsels in crèches sinds 2017
De afgelopen vijf jaar onderzocht het gerecht 14 overlijdens en 24 hersenletsels bij baby's en peuters in crèches. Zo blijkt uit informatie die bezorgd werd aan de Onderzoekscommissie Kinderopvang. Slechts in twee gevallen werd er iemand veroordeeld. Een deel van het aantal overlijdens en hersenletsels komt door wiegendood meldt Open VLD-Parlementslid Freya Saeys (Open VLD), maar dit dekt volgens haar niet volledig de lading: "Ik zie bijvoorbeeld een overlijden in 2019 waar ze tot op vandaag geen zorginspectie gezien hebben."
Lees verder

Sky is the limit' voor Antwerp: Vincent Janssen wordt dé grootverdiener in België, ook voor Toby Alderweireld ligt er een riant contract klaar
Met de nakende komst van Vincent Janssen - goed voor een jaarsalaris van ongeveer 2,5 miljoen euro - is de toon gezet. The sky is the limit voor Royal Antwerp FC, bij wie Toby Alderweireld straks een loon uit diezelfde grootorde kan opstrijken.
Lees verder

Liefkenshoektunnel afgesloten door oliespoor
Door een oliespoor in de Liefkenshoektunnel op de Grote Ring rond Antwerpen is de koker in de tunnel richting Gent volledig afgesloten. Door het incident gaat het verkeer traag op de Antwerpse Ring. Door omrijdend verkeer gaat het ook traag aan de Kennedytunnel. Vermoedelijk zal er daar nog heel de voormiddag hinder zijn.
Lees verder

Liefkenshoektunnel afgesloten door oliespoor. "Al twee uur file richting de Kennedytunnel"
Door een oliespoor in de Liefkenshoektunnel op de Grote Ring rond Antwerpen is de tunnel richting Gent volledig afgesloten. Door het incident verloopt het verkeer traag op de Antwerpse Ring. Door omrijdend verkeer gaat het ook traag aan de Kennedytunnel. Vermoedelijk zal er daar nog heel de voormiddag hinder zijn.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal coronabesmettingen stijgt opnieuw fors, ook ziekenhuisopnames nemen toe
Het aantal besmettingen met het coronavirus is sterk gestegen. In de periode tussen 7 en 13 juni raakten elke dag gemiddeld 2.432 mensen besmet, een stijging met maar liefst 79 procent ten opzichte van de week ervoor. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Nieuwe 'Jurassic World' kent beste Belgische openingsweekend van 2022
'Jurassic World: Dominion' is nog maar een dikke week te zien in de bioscopen, maar de film kent nu al het beste Belgische openingsweekend van 2022. Dat schrijft 'Newsmonkey'.
Lees verder

Lichamen vermoorde Britse journalist en Braziliaanse gids aangekomen in Brasilia voor autopsie
De lichamen van de Britse journalist Dom Phillips en zijn Braziliaanse gids Bruno Pereira, zijn aangekomen in Brasilia, de hoofdstad van Brazilië. Er zal een autopsie uitgevoerd worden om hun identiteit en doodsoorzaak te bevestigen.
Lees verder

Gerecht onderzocht afgelopen 5 jaar 14 overlijdens en 24 hersenletsels in crèches
Het gerecht onderzocht de afgelopen 5 jaar 14 overlijdens en 24 hersenletsels bij kindjes die mogelijk gelinkt zijn aan een incident in een crèche. Dat blijkt uit informatie die bezorgd werd aan de Onderzoekscommissie over de problemen bij de kinderopvang in het Vlaams Parlement, zei Freya Saeys (Open VLD) in De Ochtend op Radio 1.
Lees verder

Gasopslag Loenhout voor de helft gevuld, Van der Straeten: "Reserve maximaal aangevuld voor winter"
De gasopslagplaats in Loenhout is voor de helft gevuld, een maand vroeger dan vorig jaar het geval was. Dat laat minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) weten. Van der Straeten benadrukt dat België voorbereid is, ook nu Rusland heeft aangekondigd dat het de leveringen naar Europa via de Nord Stream-pijpleiding verder zal terugschroeven.
Lees verder

Van gratis drinken tot airco: deze maatregelen moet je werkgever nemen tijdens de hitte
"Werkgevers moeten passende maatregelen nemen vanaf een bepaalde temperatuur, dat staat zo in de wet", zegt arbeidsmarktexpert Helena Muyldermans van de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka. Zij somt samen met Jobat.be de rechten en plichten van werkgevers en werknemers op tijdens hete dagen.
Lees verder

Ruimtestation ISS moet uitwijken voor puin van kapotgeschoten Sovjetsatelliet
Het Internationaal Ruimtestation ISS heeft donderdagavond moeten uitwijken voor schroot van een zeven maanden geleden door de Russen kapotgeschoten Sovjetsatelliet. Dat heeft het hoofd van het Russische ruimtevaartbureau Roscosmos, Dmitri Rogozin, op Telegram gemeld.
Lees verder