Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 18 juni 2022

Trump: “Mike Pence kreeg de kans om geschiedenis te schrijven, maar had de moed niet”

HLN
Trump: "Mike Pence kreeg de kans om geschiedenis te schrijven, maar had de moed niet"
Donald Trump blijft volhouden dat de presidentsverkiezingen van 2020 gestolen zijn. Daags na de laatste hoorzittingen van het Amerikaanse Congres over de aanslag van 6 januari 2021 op het Capitool door Trumps aanhangers gaf hij tijdens een toespraak kritiek op zijn toenmalige vicepresident, Mike Pence. "Ik heb hem nooit een watje genoemd, maar het ontbrak hem aan moed om te handelen", zei Trump.
Lees verder

INTERVIEW. Op bezoek bij Nathalie Meskens op Ibiza: "Door de vermoeidheid zitten we in overlevingsmodus"
Fervent reizigster Nathalie Meskens (40) verblijft momenteel op haar geliefde Ibiza, met lief Nadim en kinderen Lima (2 jaar) en Loé (9 maanden). Dat geeft de actrice tijd om met ons over haar leven als moeder en grote ambities als zangeres te praten. Want terwijl Lima en Loé in het zand spelen, schrijft Meskens een plaat bijeen. En die wordt soms erg persoonlijk. "De eerste single gaat over Nadim. Hij was streng in het maakproces, maar bij versie 135 kreeg hij tranen in zijn ogen."
Lees verder

Gesprekken aan de gang: vindt Songfestival 2023 straks plaats in Brussel?
Kalush Orchestra uit Oekraïne won de laatste editie van het Eurovisiesongfestival, maar vanwege de oorlogstoestand in het land kan de volgende editie daar niet georganiseerd worden. Men moet dus op zoek naar een andere locatie. Wordt dat Groot-Brittannië? Of toch Brussel, de Europese hoofdstad?
Lees verder

Orange kampt sinds gisteravond met grote panne op 4G-netwerk
Het regent sinds gisteravond klachten over het mobiele netwerk van Orange. Hoewel de smartphone het symbooltje van de 4G-verbinding laat zien, is er geen dataverkeer mogelijk op het netwerk. Ook het internetverkeer via de Flybox van Orange, die het 4G-signaal thuis omzet in een WiFi-verbinding, is verstoord.
Lees verder

Zo voorkom je burenruzies volgens vrederechter: "Stuur géén WhatsAppbericht of sms vol hoofdletters en uitroeptekens"
"Als mensen horen dat ik vrederechter ben, denken ze dat ik hele dagen met burenruzies of overhangende takken bezig ben", zegt Dieter Vanoutrive. "Maar dat is slechts een klein deeltje van de dossiers die wij behandelen. Al kunnen ze wel tot hardnekkige conflicten leiden." De vrederechter met het strikje doet een boekje open over korte zomerse lontjes, en deelt advies om ruzies met je buren binnen de perken te houden.
Lees verder

PORTRET. Ives Serneels, ex-voetballer, duivenmelker en al 11 jaar bondscoach van de Red Flames: "Als het klikt, klikt het"
Ives Serneels (49) staat al meer dan 11 jaar aan het hoofd van de Red Flames. Maar de bondscoach speelt ook met de duiven, voetbalde nog op het hoogste niveau - hij werd kampioen met Lierse in 1997 - en heeft nog mannenploegen gecoacht. En toch is er nog veel dat u niet over hem weet. Stemmen uit zijn entourage over de trainer van onze nationale vrouwenploeg, die op het EK van juli een kwartfinale ambieert. "Hij botst vaak op limieten en dat maakt hem soms heel ambetant."
Lees verder

Stephanie Planckaert leert haar dochter Iluna zichzelf graag te zien: "Ik focus me niet op wat ik wil veranderen aan mezelf"
Terwijl de mannen bij de Planckaert-familie al twee jaar naarstig werken aan de renovatie van Château Planckaert in Frankrijk, hielden de vrouwen vooral de chambre d'hôtes in de Ardennen open en zorgden ze voor de kinderen, maar ook zij zaten intussen niet stil. Stephanie en Iluna werkten aan een eigen make-upbox van i.am.klean met gezonde, minerale producten, in samenwerking met Caroline Rigo van Rigorgeous, het brein achter Cent Pur Cent.
Lees verder

Tijs Vanneste over zijn jeugd en het ouderschap: "Ik zou alles laten vallen voor mijn kinderen"
Vandaag was Tijs Vanneste te gast bij Ann Van Elsen in 'Speeltijd'. Daar vertelde hij openhartig over zijn jeugdjaren, hoe het is om zelf ouder te zijn, hoe hij tijdens een zatte avond zijn tanden verloor én waarom hij bang is voor vrouwen.
Lees verder

Symbolische grens: bitcoin duikt voor het eerst in anderhalf jaar tijd onder de grens van 20.000 dollar
De bitcoin heeft verder aan waarde verloren en is zaterdag rond 10.00 uur onder de 20.000 dollar (omgerekend zo'n 19.000 euro) gezakt. Dat is voor het eerst in anderhalf jaar tijd. Sinds het begin van dit jaar is de waarde van de belangrijkste digitale munt flink gedaald, maar de afgelopen week was sprake van een crash.
Lees verder

Dashcam­beel­den tonen hoe bestuurder nipt wagens én drie personen op snelweg kan ontwijken
Op de E17 ter hoogte van Kruibeke is een bestuurder aan een zwaar ongeval ontsnapt. Hij probeerde een trage middenvakrijder voorbij te steken. Maar hierdoor stoot hij bijna op twee andere wagens én drie personen op de linkerrijstrook. Daar was een ongeval gebeurd en stond een wagen dwars over de baan. Levensgevaarlijk.
Lees verder

Dashcambeelden tonen hoe bestuurder nipt wagen dwars over snelweg kan ontwijken
Op de E17 ter hoogte van Kruibeke is een bestuurder aan een zwaar ongeval ontsnapt. Hij probeerde een trage middenvakrijder voorbij te steken. Maar hierdoor stoot hij bijna op twee andere wagens op de linkerrijstrook. Daar was een ongeval gebeurd en stond een wagen dwars over de baan.
Lees verder

Vrouwen hebben meer werkstress dan mannen
Het aantal vrouwen met werkbaar werk ligt in verhouding lager dan bij de mannen. Bovendien wordt die kloof nog groter, zo leert onderzoek van de SERV, de Sociaal-Economische raad van Vlaanderen. Vrouwen hebben meer stress door hun werk dan mannen, deels omdat ze vaker in de zorg- en onderwijssector werken.
Lees verder

Philippe Gilbert mag zich een laatste keer opmaken voor Ronde van Frankrijk
Philippe Gilbert (Lotto Soudal) zal deelnemen aan zijn twaalfde en laatste Ronde van Frankrijk, die begint op 1 juli.
Lees verder

Nood aan verkoeling? Zo kies je de juiste airco
Heerlijk, die warme dagen. Al kan de hitte in huis het behoorlijk lastig maken om te slapen en te werken. Een airco biedt dan instant verkoeling, maar hoe kies je uit alle modellen op de markt het toestel dat ideaal is voor jou? HLN Shop helpt je op weg.
Lees verder

LIVE RONDE VAN ZWITSERLAND. Nieuwe opgaves door corona, straks duel tussen 'oudjes' Thomas en Fuglsang in de bergen?
De Ronde van Zwitserland gaat voort en daar kan een karrenvracht opgaves door corona vooralsnog niets aan veranderen. In de voorlaatste rit trekt het peloton van Ambri naar Malbun voor een nieuwe aankomst bergop. Behoudt Jakob Fuglsang de gele leiderstrui en wat met Remco Evenepoel? U volgt het allemaal live op deze pagina.
Lees verder

Bestuurders tanken massaal benzine voor amper 17 cent per liter, manager tankstation ontdekt zijn fout pas de volgende ochtend
Bij een tankstation in Rancho Cordov in de Amerikaanse staat Californië braken vorige week bijna rellen uit nadat de manager van een tankstation per ongeluk een verkeerde prijs had ingevoerd. Hierdoor konden klanten hun auto's voltanken voor een bedrag dat tien keer lager lag dan de werkelijke prijs.
Lees verder

LIVE BALOISE BELGIUM TOUR. Wie doet Mads Pedersen wat in koninginnenrit rond Durbuy?
D-day in de Baloise Belgium Tour. Wie Mads Pedersen nog uit de leiderstrui wil fietsen, moet vandaag alle troefkaarten op tafel gooien. De vierde rit doet de heuvels in en rond Durbuy aan. U volgt alle ontwikkelingen live op deze pagina.
Lees verder

Onze koopkracht redden? Deze hilarische meme toont hoe dat moet
Dat er op sociale media al eens wordt gespot met actuele gebeurtenissen en personen is geen geheim. Ook deze week werd er op het internet weer heel wat afgelachen en becommentarieerd. Van de ingrijpende koopkrachtmaatregelen tot het vervelende pollenrecord: dit waren de meest geestige memes van de week.
Lees verder

Nederlandse Máxima vindt leven als koningin "niet zomaar een sprookje"
De Nederlandse koningin Máxima vindt het koninklijke leven 'niet zomaar een sprookje'. In een interview met nieuwszender Al Jazeera vertelt de vorstin dat ze het een grote verantwoordelijkheid vindt en dat 'het sprookje van koning en koningin' niet bestaat.
Lees verder

Onze huissommelier proeft 15 soorten wijnvaatjes uit de supermarkt en vond een paar toppers: "Even lekker als wijn uit een fles"
Wanneer het mooi weer is buiten, stijgt elke keer opnieuw de verkoop van bag-in-box-wijnen. Handig om mee te nemen, maar zijn ze ook lekker? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia neemt de proef op de som en stort zich op 15 wijnboxen van ongeveer drie liter per stuk in drie categorieën: rood, wit en rosé. Welke kleur wijn komt als lekkerste uit de bus? Of zijn ze allemaal even lekker in deze vorm? "Dit is een doorsnee wijn zoals je verwacht uit een box."
Lees verder