Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 13 juni 2022

TRANSFERNIEUWS. Man City maakt komst Haaland officieel bekend: “De juiste club om mijn ambities waar te maken” - ...

HLN
TRANSFERNIEUWS. Man City maakt komst Haaland officieel bekend: "De juiste club om mijn ambities waar te maken" - Nog geen doorbraak in dossier-Lukaku
Het seizoen zit er — in clubverband — helemaal op en dus kan ook de transfermarkt stilaan op volle toeren beginnen te draaien. Op deze pagina zit u goed voor de laatste nieuwtjes in binnen- en buitenland!
Lees verder

Football Talk. Spelregelcommissie maakt regel van vijf wissels permanent - Bölöni topkandidaat om nieuwe coach van Metz te worden
De uitbreiding van drie naar vijf wissels in het internationale voetbal wordt definitief verankerd in de reglementen. De International Football Association Board (IFAB), de organisatie die verantwoordelijk is voor de regels in het voetbal, keurde de wijziging maandag op een algemene vergadering in het Qatarese Doha goed.
Lees verder

'Emily in Paris' komt met een kookboek: zo maak je zelf de verleidelijke omelet van chef-kok Gabriel
Wie de razendpopulaire Netflixserie 'Emily in Paris' kent, kent ook de omelet van de charmante chef-kok Gabriel: die zou volgens personage Emily zó goed zijn dat je nooit meer iets anders wil. Nu kan je het gerecht zelf proeven, want er komt een kookboek uit gebaseerd op de serie en het recept van de omelet staat al online. Het zelf uitproberen lijkt ons alvast ... een eitje.
Lees verder

'Snelweg des doods' ligt nog vol met autowrakken die werden beschoten door Russen
De westelijke toegang tot Kiev was voor de Russen een van de belangrijkste zones om te bezetten én te veroveren. Vanaf februari begonnen ze met een blitzkriegaanval op de hoofdstad. Ook journalist Stuart Ramsay kreeg te maken met een hinderlaag en werd verschillende keren beschoten. Maanden later keert hij terug naar de 'snelweg des doods' en stelt hij met eigen ogen vast hoe er nog steeds verroeste wrakken liggen. Ook de auto waaruit hij kon ontsnappen tijdens de beschietingen zit vol met kogelgaten. "Het is wonderbaarlijk dat we hier allemaal zijn uitgeraakt", vertelt Stuart.
Lees verder

Ruimtetelescoop Gaia toont meest gedetailleerde kaart van onze Melkweg tot nu toe
Het Europees Ruimteagentschap ESA onthult vandaag de nieuwe onderzoeksresultaten van haar Gaia-missie. Het doel van deze ruimtetelescoop is om de meest nauwkeurige en complete kaart te maken van onze Melkweg. Heel wat nieuwe gegevens zijn hier nu aan toegevoegd en dat zorgt voor nieuwe fascinerende inzichten in het sterrenstelsel waarin wij leven. Van vreemde 'sterbevingen' tot het DNA van de Melkweg.
Lees verder

Ruimtetelescoop Gaia toont meest gedetailleerde Melkweg-kaart tot nu toe
Het Europees Ruimteagentschap ESA onthult vandaag de nieuwe onderzoeksresultaten van haar Gaia-missie. Het doel van deze ruimtetelescoop is om de meest nauwkeurige en complete kaart te maken van onze Melkweg. Heel wat nieuwe gegevens zijn hier nu aan toegevoegd en dat zorgt voor nieuwe fascinerende inzichten in het sterrenstelsel waarin wij leven. Van vreemde 'sterbevingen' tot het DNA van de Melkweg.
Lees verder

1 op 5 Belgen heeft obesitas. 2 experten over hoe je het aanpakt: "Een gezonde levensstijl alleen zal het probleem niet oplossen"
Maar liefst 6 op de 10 volwassen Belgen kampt met overgewicht. Opvallend, want de top 10 van best verkochte boeken gaat over een gezonde levensstijl. Hoe pakken we overgewicht en obesitas dan wel op een juiste manier aan? Obesitasspecialist prof. dr. Bart Van der Schueren en sportarts Servaas Bingé geven in Dag Allemaal antwoorden: "Obesitas is áltijd het gevolg van meerdere factoren"
Lees verder

Studie toont hoe simpele oogtest risico op hartaanvallen kan voorspellen
Onderzoekers ontdekten dat patronen van bloedvaten in het netvlies kunnen helpen bij het identificeren van mensen met een verhoogde kans op hartproblemen. Een eenvoudig oogonderzoek kan het risico op een hartaanval voorspellen wanneer het gecombineerd wordt met andere informatie, zo blijkt uit de studie.
Lees verder

Club of speler hebben nog niets gehoord, maar weer siert De Ketelaere cover La Gazzetta: "AC Milan biedt 40 miljoen"
In het groot op de cover van La Gazzetta dello Sport. Bij Club Brugge is er nog geen bod binnengelopen en ook in de entourage van de voetballer weten ze van niets, maar de roze Italiaanse sportkrant ziet Charles De Ketelaere (21) straks al bij AC Milan. De winnaar van de recentste scudetto zou blauw-zwart willen verleiden met een bod van 40 miljoen.
Lees verder

Nick Cave steekt frietje met stoofvlees in Berchems frituur: "Als toemaatje koos hij onze champignonkroket"
"Een friet met stoofvleessaus en een … huisbereide champignonkroket, please." De klanten van de Frieterij in het Antwerpse district Berchem vielen zaterdagavond steil achterover. Want wie kwam doodleuk hun favoriete frietadresje binnengewandeld? Een levende legende, zowaar: Nick Cave.
Lees verder

Hubble-telescoop ontdekt geïsoleerd en op drift geslagen zwart gat in ons Melkwegstelsel
Naar schatting 'dwalen' er zo'n 100 miljoen zwarte gaten rond in ons Melkwegstelsel, maar gezien zwarte gaten geen licht uitzenden, is het extreem moeilijk om ze op te sporen. Dat er nu eentje gevonden werd dat zich met een snelheid van 150.000 kilometer per uur - volledig geïsoleerd - voortbeweegt doorheen ons sterrenstelsel, is vrij uniek.
Lees verder

Vier gezinsleden, onder wie twee kinderen, komen om bij brand in appartementsgebouw in Straatsburg
In Straatsburg, in het noordoosten van Frankrijk, zijn vanochtend vier gezinsleden, onder wie twee kinderen, om het leven gekomen nadat er een brand was uitgebroken in hun appartement. "Er zijn vier dodelijke slachtoffers, twee volwassenen en twee kinderen. We hebben een onderzoek geopend naar de precieze oorzaak van de brand", meldt het parket.
Lees verder

Minstens 4 doden door overstromingen in Turkije
De overstromingen die sinds zaterdag Turkije en de hoofdstad Ankara in het bijzonder teisteren, hebben al aan vier mensen het leven gekost. Een vijfde persoon is als vermist opgegeven. Maandag wordt nog meer regen verwacht, schrijven Turkse media.
Lees verder

Man (45) overleden na meerdere messteken in Seraing
In Seraing, in de provincie Luik, is vannacht een 45-jarige man overleden aan de gevolgen van meerdere steekwonden. Het parket van Luik bevestigt een bericht van de krant 'La Dernière Heure'. De dader is nog spoorloos.
Lees verder

Vandaag bij Manchester City, maar Haaland had even goed bij Club Brugge kunnen zitten: deze 9 wereldsterren speelden bijna in België
Soms hangt het maar af van een miljoentje meer of minder. Van een voorzitter die de knoop niet wil doorhakken. Of van een slechte pass omdat je tenen bevroren zijn. Heel wat uitstekende voetballers verschenen in hun jonge jaren ook op de radar van Belgische scouts. Zo ook Erling Haaland, de nieuwste superster van Manchester City. United, FC Barcelona, Bayern München... Dat had ook Anderlecht, AA Gent of Club Brugge kunnen zijn. Wij plozen de strafste cases uit. Wat als...
Lees verder

Will Smith plant zijn comeback na Oscar-heisa: "Mensen zijn het al vergeten"
Het was even bang afwachten welke wending Will Smiths (53) carrière zou nemen na het Oscar-incident. De uitbarsting van de acteur tegenover comedian Chris Rock kon op heel wat (media)aandacht rekenen. De reacties en meningen waren dan ook verdeeld. Maar nu de storm wat ging liggen, zet Will zich volgens een insider schrap voor een fameuze comeback.
Lees verder

Affaire met Roosevelt en een natie in de rouw: prinses Märtha was de 'Diana' van Noorwegen
Het Noorse koningshuis is populairder dan ooit. Vorige week stemde het parlement om de monarchie in stand te houden, en dat was een logische beslissing: een bevraging van een lokale krant wees uit dat maar liefst 85% van de Noren hun royals niet kwijt willen. Niet echt verwonderlijk, gezien de Noorse monarchie al jaar en dag hoog in de schuif ligt bij het volk. En die voorliefde helemaal terug valt te tranceren naar prinses Märtha, de zus van onze eigen koningin Astrid. Zij was de illustere 'koningin die de troon nooit haalde', maar bracht evenveel teweeg bij de Noren als Diana bij de Britten. "De president heeft het in zijn hoofd dat hij graag met haar wil slapen."
Lees verder

Geen stopcontact op vakantie of de festivalweide? Dit zijn de beste powerbanks van het moment
Als je komende zomer feest en avontuur gaat opzoeken, heb je lang niet altijd een stopcontact in de buurt. Met een powerbank kun je ervoor zorgen dat jouw smartphone, camera en e-reader toch van de nodige stroom voorzien blijven. Willem de Moor, expert bij technologiesite Tweakers, tipt daarvoor de beste powerbanks op de markt.
Lees verder

Data voor mogelijke Ryanair-staking in België bekend
Het cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Ryanair in Spanje zal gedurende zes dagen het werk neerleggen. Andere landen, waaronder België, zullen mogelijk minstens enkele van die data aansluiten.
Lees verder

"Lichaam én brein komen in een soort continue alarmstand wat tot een complete uitputting leidt": psycholoog bespreekt de zin en onzin over burn-out
Jaar na jaar stijgen de burn-outcijfers onrustwekkend: het aantal werknemers met een ernstig risico op burn-out is zelfs toegenomen met liefst 61,4 procent*. Ondertussen kent iedereen wel minstens één iemand die eraan ten prooi is gevallen. Toch zijn er helaas veel misvattingen over deze energiestoornis, schatten we het verkeerd in en behandelen we het doorgaans ook foutief, zegt psycholoog en hr-consulent Gert Braeken. Hoogtijd dus om voor eens en altijd de grootste misvattingen over burn-out de wereld uit te helpen.
Lees verder