Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 3 juni 2022

Tom Helsen stopt met drinken na overlijden goede vriend: “Ik wil het goede voorbeeld geven”

HLN
Tom Helsen stopt met drinken na overlijden goede vriend: "Ik wil het goede voorbeeld geven"
Hij kon jarenlang een drankje wel smaken, maar Tom Helsen (45) heeft alcohol definitief afgezworen. De Vlaamse singer-songwriter nam die beslissing na het plotse overlijden van z'n kameraad Geert Maris, de frontman van Nona Mez. "Alcohol verwoest levens en maakt slechte gevoelens nog slechter", motiveert Tom z'n beslissing op Facebook. "Voor mij is het voorbij."
Lees verder

Fans smullen van nieuwe truitjes FC Barcelona, met voor het eerst Spotify als shirtsponsor
FC Barcelona heeft zijn truitjes voor volgend seizoen voorgesteld. Voor het eerst staat de naam van het Zweedse streamingsplatform Spotify op de borst van de Catalanen. En in tegenstelling tot de shirts van vorig seizoen, kunnen de fans de nieuwe outfit wel smaken.
Lees verder

Nu ook sportieve gevolgen voor Alexandre Greniez: renner die telefoon tegen hoofd van ex-vrouw wierp en werd veroordeeld, moet op zoek naar nieuwe ploeg
Team TotalEnergies, de ploeg van ex-wereldkampioen Peter Sagan, heeft in een tweet bekend gemaakt dat het contract van Alexandre Geniez per direct wordt ontbonden bij de Franse wielerploeg. De 34-jarige Fransman werd begin maart veroordeeld voor huiselijk geweld tegen zijn ex-vrouw Lucie Garrrigues en kreeg een gevangenisstraf van vier maanden met uitstel. In zijn carrière won Geniez drie etappes in de Vuelta als renner van AG2R.
Lees verder

Asielzoekers moeten arbeidstekort binnen bouwbedrijven opvangen
Op een werf van bouwbedrijf Louis De Waele in Anderlecht hebben staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V), de sociale partners van de bouwsector en Fedasil een eerste sectorbrede samenwerking voorgesteld. Asielzoekers kunnen in afwachting van hun dossier zo instromen om het arbeidstekort binnen de bouwbedrijven op te vangen.
Lees verder

9 doden, 5 vermisten en voor 125 miljoen aan materiaal weg: dit is tol van bezetting kerncentrale Tsjernobyl door Russen
De bezetting van de voormalige kerncentrale van Tsjernobyl door Russische troepen blijkt een hoge tol geëist te hebben. Dat heeft Yevhen Kramarenko, hoofd van de exclusiezone rond de centrale, gezegd aan de Amerikaanse krant 'The Washington Post'. De Russen doodden negen werknemers, ontvoerden er vijf en namen voor maar liefst 125 miljoen euro aan materiaal mee.
Lees verder

Cola proeven en toch water drinken? Deze drinkbus slaagt erin en is razend populair bij kinderen
Op de Vlaamse speelplaatsen drinken alsmaar meer kinderen uit een drinkbus van Air Up. Deze originele drinkbus laat je hersenen dénken dat het puur kraantjeswater dat erin zit een smaakje heeft. Dat gebeurt door een geurpod op het mondstuk te plaatsen. Maar is zoiets wel gezond, hoe werkt het en hoeveel betaal je voor zo'n fles? Onze journalist zocht het uit.
Lees verder

Transfernieuws. Transfer Holzhauser naar OHL is rond - Buta (Antwerp) tekent bij Eintracht Frankfurt
Het seizoen zit er - in clubverband - helemaal op en dus kan ook de transfermarkt stilaan op volle toeren beginnen draaien. Op deze pagina zit u goed voor de laatste nieuwtjes in binnen- en buitenland!
Lees verder

Tom Dumoulin stopt na dit jaar definitief met koersen: "Het rendement van de trainingen leidt niet meer tot de gewenste resultaten"
Tom Dumoulin is bezig aan zijn laatste seizoen als wielrenner. Dat maakte de Nederlander via zijn sociale mediakanalen bekend. Hij maakt dus wel dit seizoen af en mikt nog op een goede prestatie in het WK tijdrijden. Wat hij na zijn carrière gaat doen, weet Dumoulin zelf nog niet.
Lees verder

Mooi weer bezegelen met een barbecue? Zo kies je een exemplaar op maat
Het barbecueseizoen is weer een feit! Is jouw barbecue aan vervanging toe, of ontbreekt er nog één om je terras compleet te maken? Dan is het hoog tijd om de jacht te openen op de perfecte grill. Maar welk exemplaar uit het gigantische aanbod is nu ideaal om een hoofdrol op jouw tuinfeesten te vertolken? HLN Shop helpt je een barbecue op maat te selecteren.
Lees verder

De beste barbecue uitkiezen voor een geslaagd tuinfeest? Hier moet je op letten
Het barbecueseizoen is weer een feit! Is jouw barbecue aan vervanging toe, of ontbreekt er nog één om je terras compleet te maken? Dan is het hoog tijd om de jacht te openen op de perfecte grill. Maar welk exemplaar uit het gigantische aanbod is nu ideaal om een hoofdrol op jouw tuinfeesten te vertolken? HLN Shop helpt je een barbecue op maat te selecteren.
Lees verder

Wagons gekanteld na treinongeval in Garmisch-Partenkirchen: minstens drie doden en verschillende zwaargewonden
Bij de ontsporing van een regionale trein in het zuiden van Duitsland zijn minstens drie doden en ook meerdere zwaargewonden gevallen. Dat meldt de politie volgens lokale media. De trein ging iets ten noorden van Garmisch-Partenkirchen voor een deel van de rails.
Lees verder

Wagons gekanteld na treinongeval in Garmisch-Partenkirchen: "Eén dode en verschillende zwaargewonden"
Bij de ontsporing van een regionale trein in het zuiden van Duitsland zijn één dode en meerdere zwaargewonden gevallen. Dat meldt de Duitse krant 'Bild'. De trein ging iets ten noorden van Garmisch-Partenkirchen uit de rails.
Lees verder

INTERVIEW. "Over tien jaar is Facebook verdwenen": Volgens CEO van het Huis van de Toekomst is geen enkel bedrijf immuun voor concurrentie
Geen enkel bedrijf is 'too big to fail'. En als Mark Zuckerberg niet oplet, is Facebook over dit en tien jaar dood en begraven. Dat voorspelt Joachim De Vos, de CEO en medeoprichter van het Huis van de Toekomst. In een nieuw boek legt hij uit waarom innovaties falen. Of beter gezegd: waarom bedrijven die innovatie missen gedoemd zijn te mislukken.
Lees verder

LIVE. Rode Duivels wellicht nog eens met drietand Eden Hazard-Lukaku-De Bruyne - Domper voor Openda
Deviltime! De Rode Duivels maken zich sinds deze week klaar voor vier Nations League-wedstrijden. Vanavond is het menens tegen Nederland, later staan ook nog twee duels tegen Polen en één interland tegen Wales op het programma. Al het nieuws over de nationale ploeg kunt u de komende dagen volgen op deze pagina!
Lees verder

Al verstoren ze onze nachtrust vaak, muggen hechten zelf veel belang aan voldoende slaap
Muggen functioneren even slecht na een slapeloze nacht als mensen, zo blijkt uit een nieuw onderzoek dat gepubliceerd werd in het vaktijdschrift Journal of Experimental Biology. Ironisch, gezien de insecten tijdens warme zomernachten vaak verantwoordelijk zijn voor onze slechte nachtrust.
Lees verder

Musk wil duizenden werknemers van Tesla afdanken omdat hij een "superslecht gevoel" heeft
Tesla-topman en miljardair Elon Musk wil ongeveer een op de tien werknemers bij zijn autobedrijf ontslaan. Dat staat in een mail die Musk naar een aantal leidinggevenden binnen Tesla stuurde en die ook door persbureau Reuters kon worden ingekeken.
Lees verder

In deze sectoren vind je (met én zonder hoog diploma) het snelst werk
Net afgestudeerden met een diploma in onderwijs, toegepaste wetenschappen of paramedische studies hebben het meest kans op een job in Brussel. Dat blijkt vrijdag uit een studie van view.brussels.
Lees verder

Nieuwe loonsverhogingen nog sneller verwacht: Planbureau voorspelt nieuwe overschrijding spilindex in september én januari
Het Federaal Planbureau verwacht dat de spilindex opnieuw zal worden overschreden in september, zo blijkt uit de jongste vooruitzichten deze namiddag. Een overschrijding in september is een maand vroeger dan bij de vorige prognose werd voorspeld. Bovendien wordt alweer een nieuwe overschrijding verwacht: in januari volgend jaar.
Lees verder

Duik het weekend in met Oumi Rayane (en lees morgen haar interview in NINA)
Mooi toch, twee jonge mensen die resoluut voor elkaar gaan. Zoals Oumi Rayane en haar verloofde, wielrenner Remco Evenepoel. Nooit eerder deed ze haar verhaal in de media, maar NINA kon haar tóch strikken. "Ik dacht eerst: liever niet", zegt ze. "Maar Remco zei: 'Ik wil dat iedereen jou leert kennen, zoals ik jou ken.'" Dit weekend lees je ons interview met Oumi in NINA, maar nu beantwoordt ze in Spanje, waar Remco hoogtestage doet, al even onze pittige dilemma's.
Lees verder

Vakantie eindigt voor 102 Belgische toeristen in mineur: al 5 uur gestrand op luchthaven Mallorca door technisch defect aan vliegtuig van TUI
Op de luchthaven van Palma de Mallorca zitten 102 reizigers – voornamelijk Belgische toeristen – al sinds 9.30 uur vast door een technisch defect aan een vliegtuig van TUI. Wanneer de Belgen kunnen terugkeren naar ons land is nog onduidelijk. "We krijgen bitter weinig informatie", laat een reiziger weten.
Lees verder