Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 5 juni 2022

Tijdelijk code oranje voor onweer en wateroverlast in Oost- en West-Vlaanderen: "Tot 30 liter per vierkante meter in ...

HLN
Tijdelijk code oranje voor onweer en wateroverlast in Oost- en West-Vlaanderen: "Tot 30 liter per vierkante meter in 1 uur tijd", waarschuwt KMI
Verspreid over het land vallen er tal van regen- en onweersbuien, die plaatselijk tot heel wat wateroverlast kunnen zorgen. Momenteel geldt er code oranje in Oost- en West-Vlaanderen, waar de hinder het grootst is. In alle andere provincies en aan de kust geldt nog een aantal uren code geel.
Lees verder

Tijdelijk code oranje voor onweer in Oost- en West-Vlaanderen: "Omdat het niet hard waait, kan een bui langer ter plaatse blijven hangen"
Zondag wordt het zwaarbewolkt. Verspreid over het land vallen er tal van regen- en onweersbuien, die plaatselijk hevig kunnen zijn met veel neerslag op korte tijd. In de loop van de namiddag wordt het droger vanuit het westen. De maxima schommelen tussen 18 en 22 graden. Dat meldt het KMI. Tot zondagavond geldt code geel voor hevige regen- en onweersbuien. Het KMI heeft voor West- en Oost-Vlaanderen tot 11 uur code oranje afgekondigd wegens onweer. In alle andere provincies en aan de kust geldt nog een aantal uren code geel.
Lees verder

Magalie (29) is ontwerper voor bekendste lingeriemerk van het land: "We keren terug naar de basis: niet provoceren, wel prikkelen"
Marie Jo is al meer dan veertig jaar oud, maar het is een jonge Gentse die de collecties van morgen bepaalt. De 29-jarige Magalie Delbeke was een aantal jaar de enige ontwerper van het bekendste lingeriemerk van het land, nu heeft ze een team van twee rond zich. Want het merk blijft groeien, mee dankzij haar frisse wind.
Lees verder

Prinses Charlene test positief op corona: "Geen reden tot bezorgdheid"
Prinses Charlene van Monaco (44) heeft positief getest op corona. Dat maakte het paleis zelf bekend aan het Amerikaanse 'People'. De echtgenote van prins Albert moet nu enkele dagen in quarantaine.
Lees verder

Schutter opent het vuur op begrafenis in Milwaukee, twee personen raken gewond
In Milwaukee nemen vrienden en familie afscheid van Da-Shontay King. Hij werd een week eerder neergeschoten door de politie tijdens een verkeerscontrole die uit de hand liep. Plots worden er verschillende schoten afgevuurd tijdens de begrafenis. Een volwassene en een kind raken gewond en worden naar het ziekenhuis gebracht. De politie komt meteen ter plaatse en vindt een aantal wapens. Er is nog geen verdachte gearresteerd.
Lees verder

Met deze lak wordt je auto nooit meer gevaarlijk heet in de zon
Een Israëlische startup heeft een speciale coating ontwikkeld die ervoor zorgt dat auto's nooit meer echt heet worden in de zomer. De lak kan op nieuwe auto's worden geleverd, maar ook als 'wrap' worden aangebracht op bestaande modellen.
Lees verder

Dina Tersago spendeert haar weekend het liefst in werkbroek: "Ons poolhouse bouwden we op van nul"
Nu het tv-programma 'Huis Gemaakt' erop zit, heeft presentatrice Dina Tersago meer vrije tijd. In het weekend vinden we haar thuis in een werkbroek, met een schroevendraaier in de hand. "Onlangs had ik een gewone jeansbroek aan en Thor zei: 'Mama, je ziet er zó mooi uit.'"
Lees verder

Danny Fabry en een piepjonge Silvy Melody stonden ooit samen op 'Tien om te zien'
In 'Tien om te zien' zongen Vlaamse en internationale artiesten over de meest uiteenlopende thema's. Coryfeeën van toen én sterren van nu (her)beleven de memorabelste blijde boodschappen.
Lees verder

LIVE. Laat Wout van Aert zich meteen zien in openingsetappe Dauphiné?
Met de Dauphiné (5-12 juni) start vandaag voor heel wat klassementsrenners een belangrijke rittenkoers met het oog op de Tour de France. Jumbo-Visma vaardigt een topteam af en start met Primoz Roglic en Jonas Vingegaard, ook Wout van Aert mag zijn kans gaan. Volg alle actie in de eerste rit hieronder op de voet!
Lees verder

Gentenaar Gianny (20) schrijft geschiedenis: wereldkampioen Thaiboks, nadat hij deze titel ook al pakte bij de jeugd en de amateurs
Wat Gentenaar Gianny De Leu gisteren presteerde in Abu Dhabi, deed niemand hem ooit voor. Hij werd er wereldkampioen Muaythai, beter gekend als Thaiboks, en is daarmee de allereerste die die kampioenstitel wist te veroveren bij de jeugd, de amateurs, én de elite. Bovendien werd hij alleen in zijn laatste wedstrijd, tegen Kazachstan, eens stevig geraakt.
Lees verder

"Elke dag eten zoals op vakantie in Griekenland of Italië en toch zo gezond zijn als een vis": 3 liefhebbers van de mediterrane keuken over de impact ervan
Wie rond de Middellandse zee leeft, is in het algemeen gezonder dan de Europeanen. "Dat komt door het mediterrane eetpatroon", vertelt dokter Servaas Bingé. "Noem het geen dieet, want je eet zoals op vakantie in Italië of Griekenland", beamen chef Maxence Sys en fan Nancy Duyck. De dokter, fan en chef zijn het erover eens: meer dan een dieet is dit een levenswijze. Ze vertellen hoe die zon brengt in je keuken én je lijf. "Het is een zegen voor lichaam en geest."
Lees verder

Zware regenval zet straten blank in Lievegem
In de streek van Lievegem (Meetjesland) is er door de hevige regenval van de voorbije uren bijzonder veel wateroverlast. Zo staan er verschillende straten blank en dreigen huizen onder water te lopen. De brandweer is ter plaatse en is druk in de weer om het water weg te pompen.
Lees verder

Belgen voor rechter in Marseille in zaak van illegale handel in paardenvlees
Een Belgische paardenhandelaar staat vanaf dinsdag samen met zeventien anderen (onder wie nog drie Belgen) terecht in Marseille, in het zuiden van Frankrijk, in een zaak van illegale handel in paardenvlees. Ze staan terecht wegens onder meer oplichting in bende. Ze zouden paardenvlees dat niet geschikt is voor menselijke consumptie in de voedselketen hebben gebracht.
Lees verder

Minder vervuiling door schepen dan ooit in Noordzee: nooit zo veel bruinvissen en zeehonden gespot
Het aantal vastgestelde vervuilingen door schepen in de Noordzee is lager dan ooit. Dat meldt minister van Noordzee Vincent Van Quickenborne (Open Vld) vanmorgen. Fauna en flora floreren, onder meer bruinvissen, zeehonden en oesters.
Lees verder

Binnenkijken in de parenclub: jaloezie, soa's, de prijs en de beste aanpak. "Geen enkele kamer kan op slot"
"Mensen blijven kieskeurig. Het is niet omdat je naar een parenclub komt, dat je alles en iedereen doet." Veel mensen denken bij swingen aan vadzige vrouwen en mannen in een lederen string. Een stereotype dat níét klopt, zegt Ian, uitbater van Club Amai. Hij beantwoordt eerlijk 24 lezersvragen. Hoeveel betaal je, wat als je gasten onaantrekkelijk vindt, hoe beleef je zo'n avond en kan je ook enkel kijken? "In de dark room of jacuzzi kan je een begerig handje laten dwalen en zien wat de reactie is."
Lees verder

Achter de schermen in de parenclub: "Seks is niks intiem. Seks is jagen, opgejaagd en veroverd worden"
"Mensen blijven kieskeurig. Het is niet omdat je naar een parenclub komt, dat je alles en iedereen doet." Velen denken bij swingen aan uitgezakte vrouwen en vettige mannen in een lederen string. Een stereotype dat níét klopt, zegt Ian, uitbater van Club Amai. Hij beantwoordt eerlijk 24 lezersvragen. Hoeveel betaal je, wat als je gasten onaantrekkelijk vindt, hoe beleef je zo'n avond en kan je ook enkel kijken? "In de dark room of jacuzzi kan je een begerig handje laten dwalen en zien wat de reactie is."
Lees verder

Sou en papa Jaouad winnen 'Come Dance With Me' en gaan met 25.000 euro naar huis
Zaterdagavond was het eindelijk zover. Na tien weken kwamen de kijkers van 'Come Dance With Me' te weten wie er als winnaar uit de bus kwam. Alle finalisten gaven het beste van zichzelf, maar uiteindelijk mochten de 12-jarige Sou en zijn papa Jaouad met de overwinning naar huis.
Lees verder

Vlaamse motorrijder zwaargewond bij ongeval in Durbuy
Bij een ongeval met verscheidene motorrijders in Durbuy is gisterennamiddag een motorrijder uit Vlaanderen zwaargewond geraakt. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Luik gebracht. Dat heeft het parket van Luxemburg vandaag meegedeeld.
Lees verder

Enorme aswolk na uitbarsting vulkaan Bulusan op de Filipijnen
In het oosten van de Filipijnen heeft een vulkaan zondag een enorme aswolk uitgespuwd, waardoor verschillende bewoners in de buurt moest worden geëvacueerd. De autoriteiten waarschuwen voor nog verdere uitbarstingen.
Lees verder

LIVE. Drie vluchters met daarbij onze landgenoot Laurens Huys, laat Wout van Aert zich meteen zien in openingsetappe Dauphiné?
Met de Dauphiné (5-12 juni) start vandaag voor heel wat klassementsrenners een belangrijke rittenkoers met het oog op de Tour de France. Jumbo-Visma vaardigt een topteam af en start met Primoz Roglic en Jonas Vingegaard, ook Wout van Aert mag zijn kans gaan. Volg alle actie in de eerste rit hieronder op de voet!
Lees verder