Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 juni 2022

Tiger Woods past voor US Open

HLN
Tiger Woods past voor US Open
Tiger Woods is er volgende week niet bij op het US Open, het derde majortoernooi van het golfseizoen. De 46-jarige Amerikaan voelt zich fysiek niet klaar, zo laat hij vanavond weten op zijn sociale media.
Lees verder

Merkel verdedigt haar beleid ten aanzien van Rusland: "Ben niet naïef geweest"
De voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft haar beleid ten aanzien van Rusland tijdens haar 16-jarige ambtsperiode verdedigd. "Ik ga geen excuses aanbieden", klonk het dinsdagavond in Berlijn tijdens haar eerste grote interview sinds ze haar ambt heeft neergelegd.
Lees verder

Zeker 50 schoolkinderen vergiftigd door zwaveldioxide in "Tsjernobyl van Chili"
In Chili zijn minstens 75 mensen vergiftigd door zwaveldioxide die is vrijgekomen door de zware industrie. Onder de slachtoffers zitten maar liefst 50 schoolkinderen. In verschillende steden is de milieunoodtoestand afgekondigd.
Lees verder

LIVE. Neuer houdt Kane van de gelijkmaker, wat kunnen de Engelsen nog in het slot?
• Nations League A, groep 3 • Aftrap: 20u45 • Allianz Arena (München) • Duitsland speelde in openingsmatch gelijk tegen Italië, Engeland verloor van Hongarije
Lees verder

NATIONS LEAGUE. Kane schiet Engeland diep in slot naar gelijkspel tegen Duitsland, Italië klopt Hongarije
Engeland heeft zijn start in deze Nations League toch wat gemist. Na een verliespartij tegen Hongarije moest tegen Duitsland de rug worden gerecht in wat altijd een beladen partij is. Die Mannschaft zette echter meteen na rust het overwicht om in een voorsprong via Hofmann, nadat die in de eerste helft al een doelpunt afgekeurd zag. Engeland maakte een uitgeputte indruk, maar kwam toch nog opzetten in het slot. Met een fenomenale redding hielden Neuer (en ook Pickford) de 1-0 op het bord, tot de bal vijf minuten voor tijd op de stip ging. Harry Kane. 1-1. Alsnog 1 op 6 voor Engeland dus, ook Duitsland moet het doen met maar 2 punten.
Lees verder

Dankzij vroege doelpunten komen Red Panthers in de Pro League niet in problemen tegen China: 3-1
De Red Panthers hebben in de FIH Pro League hun vierde overwinning beet. Met twee doelpunten in het eerste kwart zaten onze hockeyvrouwen meteen op rozen. "Nu nog leren om beter om te gaan met een 3-0-voorsprong", aldus speelster van de match Michelle Struijk.
Lees verder

Al 1.700 Oekraïense vluchtelingen als werkzoekende ingeschreven bij VDAB
Om en bij de 1.700 Oekraïense vluchtelingen hebben zich al ingeschreven bij de VDAB als werkzoekende. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V).
Lees verder

Football Talk. Australië wint van Verenigde Arabische Emiraten en mag naar intercontinentale WK-barrages
Australië heeft in de Aziatische barrages voor het WK voetbal in Qatar met 1-2 gewonnen van de Verenigde Arabische Emiraten. De 'Socceroos' stoten door naar de intercontinentale barrages, de laatste horde richting WK, en treffen daarin maandag Peru.
Lees verder

Football Talk. Australië wint van Verenigde Arabische Emiraten en mag naar intercontinentale barrages
Australië heeft in de Aziatische barrages voor het WK voetbal in Qatar met 1-2 gewonnen van de Verenigde Arabische Emiraten. De 'Socceroos' stoten door naar de intercontinentale barrages, de laatste horde richting WK, en treffen daarin maandag Peru.
Lees verder

Zverev ging intussen onder het mes: Duitser mist Wimbledon en is mogelijk maanden out
's Werelds nummer drie Alexander Zverev mist Wimbledon en zal mogelijk maanden buiten strijd zijn. De 25-jarige Duitser werd vandaag geopereerd aan de rechterenkel. Daarin scheurde hij vorige week drie ligamenten bij een ongelukkige beweging in zijn halve finale tegen Rafael Nadal op Roland Garros.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. De Bilde over geagiteerde Martínez: "Zo hebben we hem nog niet vaak gezien"
De derby tegen Nederland draaide uit op een teleurstelling van formaat voor de Rode Duivels. Oranje won makkelijk met 1-4, een evenaring van de zwaarste nederlaag onder Roberto Martínez. Vanavond maakt Polen zijn opwachting als tegenstander op de tweede speeldag van de groepsfase van de Nations League (20u45). Een uitgelezen mogelijkheid voor de Belgen om hun collectieve wanprestatie recht te zetten. Lukt dat ook? Volg de match live op deze pagina of kijk via VTM!
Lees verder

Vermiste kleuter (3) overleeft twee dagen in barre omstandigheden in bossen van Montana
Een vermiste Amerikaanse kleuter is na twee dagen uitgehongerd en onderkoeld teruggevonden. Ryker Webb (3) zwierf al die tijd in barre omstandigheden rond in de bossen van Montana. Hij overleefde naar eigen zeggen door te schuilen in een blokhut.
Lees verder

Oekraïense studenten dansen sombere wals voor ruïnes van hun verwoeste school
Het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een video gepubliceerd van studenten uit de stad Charkiv die ter gelegenheid van hun eindejaarsbal een wals dansen op een basketbalveld voor hun school, die door de Russen gebombardeerd werd. De sombere dans maakt over de hele wereld indruk.
Lees verder

ASSISEN. Guy Pardaens schuldig bevonden aan moord
Na een beraad van meer dan vier uur heeft de jury beslist dat Guy Pardaens (65) schuldig is aan moord met voorbedachte rade op zijn ex-vrouw Nicole Van Assche. Morgen beslist de jury over de strafmaat. Pardaens riskeert 30 jaar.
Lees verder

Zes doden, onder wie vijf jongeren, bij schietpartij nabij Mexicaanse school
In het Mexicaanse Salamanca zijn maandagavond bij een schietpartij zes mensen omgekomen, onder wie vijf jongeren van 17 en 18 jaar. Dat melden de lokale autoriteiten.
Lees verder

Aanklagers in pro-Russisch Donetsk eisen doodstraf voor Britse en Marokkaanse krijgsgevangenen
Pro-Russische separatisten in Oost-Oekraïne beginnen een proces tegen twee Britten en een Marokkaan die gevangen werden genomen terwijl ze samen met Oekraïense soldaten vochten in Marioepol, melden diverse Britse media, waaronder The Guardian en de BBC. Volgens de aanklagers van de zelfverklaarde Volksrepubliek Donetsk, in de Donbas-regio, wacht de mannen de doodstraf voor "terrorisme" en voor het vechten als "huurlingen" tegen de Russische invasie.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. "Ruim duizend Oekraïense krijgsgevangenen van Marioepol naar Rusland gebracht"
Volgens Oekraïens president Volodymyr Zelensky hebben de Russen de bovenhand in Sjevjerodonetsk, maar houden de Oekraïners voorlopig stand. Moskou beweert daarentegen dat het de woonzones van de stad "helemaal heeft bevrijd". Ongeveer Oekraïense 800 burgers hebben hun toevlucht gezocht in een chemische fabriek in de stad. Dinsdag heeft een Russische raketaanval ook de op één na grootste graanterminal in Oekraïne vernietigd. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Matthew McConaughey - zelf wapenbezitter - houdt in Witte Huis vurig pleidooi voor strengere wapenwet
Matthew McConaughey heeft dinsdag een onaangekondigde speech gegeven in het Witte Huis. Hij deelde daar de verhalen die hij en zijn vrouw Camila Alves afgelopen week hebben gehoord in zijn geboorteplaats Uvalde, waar 19 leerlingen van een basisschool werden doodgeschoten.
Lees verder

Hongersnood dreigt voor Somalië door klimaat en oorlog Oekraïne
Volgens de VN staat Somalië op de rand van een hongersnood. Het heeft voor het vierde regenseizoen op rij niet genoeg geregend in het Noordoost-Afrikaanse land. Daardoor zijn de oogsten praktisch mislukt. De voedselprijzen zijn drastisch gestegen en de benodigde fondsen voor humanitaire hulp zijn nog niet bijeengebracht. "Honderdduizenden Somaliërs worden geconfronteerd met hongersnood en de dood", zegt Etienne Peterschmitt van VN-landbouworganisatie FAO.
Lees verder

Harvey Weinstein eist 5 miljoen dollar van autobouwer Stellantis
De voormalige filmproducent Harvey Weinstein, momenteel in de cel wegens seksueel misbruik, eist 5 miljoen dollar (4,7 miljoen euro) schadevergoeding van autogroep Stellantis voor een ongeval dat hij in 2019 had met een Jeep.
Lees verder